E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 7 din 19 decembrie 2002

pentru aprobarea solutiilor referitoare la aplicarea unor prevederi privind taxa pe valoarea adaugata

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1 din  6 ianuarie 2003


SmartCity3


    Se aproba solutiile prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie, referitoare la aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobata si modificata prin Legea nr. 547/2001, si din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, adoptate de Comisia centrala fiscala constituita in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.349/2001, in sedinta din data de 29 noiembrie 2002.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                SOLUTII
privind aplicarea unor prevederi referitoare la taxa pe valoarea adaugata

    I. Art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Subventiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, legate direct de pretul bunurilor livrate si/sau al serviciilor, se includ in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata. Pentru ca subventiile sa fie considerate ca sunt legate direct de pretul bunurilor si/sau al serviciilor trebuie sa indeplineasca doua conditii in mod cumulativ:
    a) pretul pe unitatea de masura al bunurilor si/sau al serviciilor sa fie impus printr-un act normativ sau prin decizii ale consiliilor locale;
    b) subventia acordata sa fie concret determinabila in pretul bunurilor si/sau al serviciilor, respectiv aceasta sa fie stabilita pe unitatea de masura a bunurilor livrate si/sau a serviciilor prestate.
    Modul de determinare a taxei pe valoarea adaugata:
    A. In situatia in care subventia se acorda pe unitatea de masura, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Beneficiarul va suporta taxa pe valoarea adaugata, inclusiv asupra subventiei.
    a) Daca subventia nu acopera integral pretul de referinta nesubventionat, facturarea bunurilor si/sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata            100 de unitati
   (33,33% din pretul de referinta)
    Pret subventionat (300 - 100)   200 de unitati + 57 (T.V.A. asupra pretului
                                    de referinta) = 257 de unitati de incasat de
                                    la beneficiar
    b) In cazul in care pretul bunurilor este subventionat 100%, cumparatorul va suporta numai taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Facturarea bunurilor sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata (100%)     300 de unitati
    Pret subventionat 0 + 57 (T.V.A. asupra pretului de referinta) = 57 de unitati de incasat de la beneficiar
    B. In situatia in care subventia se acorda inclusiv T.V.A., actul normativ stabileste pretul de referinta impus al bunurilor sau al serviciilor, inclusiv T.V.A., care trebuie facturat beneficiarilor, si acesta este mai mic decat pretul efectiv al bunurilor sau serviciilor respective:
    - pretul impus care trebuie facturat
    beneficiarilor, inclusiv T.V.A.                 130 de unitati,
    - din care T.V.A. (130 x 15.966%) 21 de unitati
    Pretul de 130 de unitati (109 + 21 T.V.A.) se factureaza si se incaseaza de la beneficiar.
    Furnizorul primeste o subventie de 100 de unitati si in mod distinct T.V.A. aferenta subventiei de 19 unitati. La data incasarii subventiei furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta subventiei (19 unitati), micsorand subventia primita.
    C. Nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, respectiv nu intra in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, subventiile sau alocatiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, ce nu sunt legate direct de pretul bunurilor livrate sau al serviciilor prestate, cum sunt: ajutoarele de stat acordate companiilor, societatilor nationale si societatilor comerciale din industria miniera, sprijinul acordat producatorilor agricoli pentru terenurile agricole cultivate, subventiile acordate producatorilor agricoli din sectorul animalier pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica pentru irigatii, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor de transport public local.
    II. Art. 14 lit. f) si art. 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, cu modificarile ulterioare
    Contribuabilii inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care au beneficiat de subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale atat pentru acoperirea diferentelor de pret sau de tarif, pentru finantarea stocurilor de produse cu destinatie speciala, cat si pentru alte destinatii, nu au obligatia sa calculeze dreptul de deducere pe baza de pro rata corespunzator subventiilor incasate. Daca respectivii contribuabili desfasoara si activitati care nu dau drept de deducere a taxei pe valoarea adaugata, vor aplica prevederile pct. 10.16 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000, cu modificarile ulterioare, dar in calculul pro rata nu se vor include si subventiile incasate. Pentru subventiile destinate finantarii investitiilor se aplica prevederile pct. 8.17 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000.
    III. Art. 18, art. 22 alin. (4) si art. 23 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata corespunzator destinatiei bunurilor si serviciilor achizitionate, respectiv pentru realizarea de operatiuni cu drept de deducere sau fara drept de deducere, indiferent daca au primit subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale pentru finantarea activitatii.
    IV. Art. 14 lit. f) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 si art. 22 alin. (3) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care primesc alocatii din fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti" pentru achizitionarea de tractoare, combine, masini si utilaje agricole, instalatii de irigat, vor reintregi in mod obligatoriu disponibilitatile de investitii cu taxa pe valoarea adaugata dedusa, aferenta alocatiei primite. Sumele deduse in cursul anului fiscal vor fi utilizate numai pentru plati aferente aceluiasi obiectiv de investitii pentru care s-au primit alocatiile, iar la incheierea exercitiului financiar sumele deduse si neutilizate se vireaza la bugetul de stat.
    V. Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Restituirea taxei pe valoarea adaugata aferente lucrarilor executate in perioada 15 martie 2000 - 31 mai 2002, facturate cu T.V.A. atat de prestatori care nu au fost desemnati de beneficiar sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, cat si de prestatori care au fost desemnati sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, se efectueaza pentru lucrarile de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente, nefinalizate la data de 31 mai 2002 inclusiv, care indeplinesc conditiile prevazute de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.009/2002.
    Beneficiarii nu au dreptul sa depuna mai multe cereri de restituire a taxei pe valoarea adaugata pentru acelasi obiectiv de lucrari de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente.
    VI. Art. 29 lit. B.a) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    In vederea exercitarii dreptului de deducere de catre persoanele impozabile a taxei pe valoarea adaugata aferente serviciilor de cazare, masa, transport, de care beneficiaza personalul acestora, care se deplaseaza in interes de serviciu, agentia de turism intermediara va proceda astfel:
    Va inscrie distinct in factura fiscala la "servicii conform facturilor anexate" valoarea acestora si taxa pe valoarea adaugata aferenta pe care agentia nu are dreptul sa o deduca conform art. 24 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 345/2002, comisionul agentiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta comisionului. Va anexa la aceasta factura copii de pe facturile fiscale originale emise de prestatorii serviciilor de cazare, masa si transport.
    VII. Art. 17 lit. C.b), in perioada 28 august 1997 - 31 decembrie 1999, si art. 17 lit. B.b), in perioada 1 ianuarie - 14 martie 2000, din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata, republicata, cu modificarile ulterioare
    Transportul international de persoane in si din strainatate, efectuat de companii aeriene straine prin curse regulate, precum si prestarile de servicii legate direct de acesta beneficiaza de aplicarea cotei zero a taxei pe valoarea adaugata. Cota zero se aplica pe baza de reciprocitate acordata companiilor aeriene romane care au deschise agentii in strainatate.
    Pentru activitatea de vanzare a biletelor aferente transportului international de persoane agentiile companiilor aeriene straine care functioneaza pe teritoriul Romaniei nu colecteaza taxa pe valoarea adaugata si isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente bunurilor si serviciilor achizitionate destinate realizarii activitatii, potrivit prevederilor art. 18   21 din ordonanta.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 7/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 7 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem potrivi orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    kota: Balikpapan pekerjaan.:::::bisnis WhatsApp. (* (*) *) * +447723553516 Daftar sekarang: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com) Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Halo semua, mohon saran Anda semua di sini untuk tidak mengajukan pinjaman di setiap perusahaan pinjaman di situs ini, semua orang di sini adalah palsu dan curang, bahkan beberapa kesaksian di sini semuanya palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan semuanya,. jadi harap berhati-hati untuk tidak menjadi korban penipuan pinjaman, saya telah ditipu 6 kali dari Rp150 juta untuk semacam biaya transfer, asuransi dan biaya perpajakan, tetapi setelah pembayaran saya saya tidak mendapatkan pinjaman saya, sebaliknya mereka bertanya kepada saya membayar lebih dan lagi. Tetapi Tuhan sangat bersyukur bahwa saya kemudian mendapat pinjaman modal sebesar Rp4,4 miliar dari Perusahaan tempat teman saya bekerja, (AASIMAHA ADILA AHMED LOAN FIRM), mereka adalah perusahaan terkemuka sekarang di Asia, mereka di sini untuk membantu kita semua yang memiliki telah scammed, jadi jika Anda memerlukan pinjaman lebih baik pergi ke kantor perusahaan di UNITED KINGDOM, Mereka memberikan pinjaman besar pinjaman internasional kepada pemilik bisnis di Malaysia dan Indonesia dan di seluruh dunia, mereka sangat cepat dalam pengiriman yang sah, yang sangat sederhana untuk mendapatkan dan hanya 1% tanpa jaminan. saya telah membayar semua hutang pinjaman bank dan bisnis saya dengan baik sekarang. Anda dapat menghubungi mereka baik-baik saja dengan Aplikasi Anda dengan mereka. Anda akan mendapatkan pinjaman dalam 1 jam, saya melakukan semua ini untuk membantu negara saya dari penipuan, dan saya juga membuat beberapa trik cara mengetahui pemberi pinjaman palsu.                            BAGAIMANA MENGETAHUI PEMENANG PALSU  Peminjam palsu tidak perlu meminta jaminan dan tidak ada situs web, Peminjam tidak memiliki sertifikat bisnis, Peminjam palsu tidak peduli dengan gaji bulanan Anda yang membuat Anda memenuhi syarat untuk pinjaman, Peminjam palsu tidak menggunakan gmail, tidak ada dominasi,Peminjam palsu tidak memiliki alamat kantor fisik, peminjam palsu meminta biaya pendaftaran dan biaya pajak. Email; jurjanibude0811@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     HELLO IT XMAS AGAIN HAVE YOU BEEN LOOKING FOR A LOAN?? DO YOU NEED AN XMAS LOAN FOR YOU AND YOUR FAMILY FOR VACATION HARRYSTEVENLOANFIRM IS HERE TO HELP YOU FOR ANY AMOUNT OF LOAN CONTACT HIM ON harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com AS HE IS DYNAMIC,TRUSTWORTHY AND 100% RELIABLE......LOAN LENDER
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Three weeks ago my boyfriend broke up with me. it all started when i Travel to UK to spend my holiday with my friend,i was trying to contact him but it was not going through. So when i came back from UK i saw him with a lady kissing, i was frustrated and it gives me sleepless night. I called my friend told her what happened and she introduce me to a spell cater who helped her long time ago. Which i contact him and i never believed that the spell will work so easily because i have contacted many spell casters to get him back all they do is to take my money with no result. I am happy to tell you all that my boyfriend is back and committed to me alone and he do whatever i ask him to do with love and care. All thanks to DR ODUCK AYAMUD the great magician who helped me to restore my boy friend to me: oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM. Email this powerful and authentic spell caster via email now : oduckayamud49@yahoo.com OR oduckayamud49@gmail.com .... YOU CAN USE ANY OF THE EMAILS TO CONTACT HIM..YOU CAN ALSO CALL / ADD HIM UP ON WHATSAPP USING THIS MOBILE NUMBER:+2347059232579
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
     Attention: We at Harry Steven Loan Finance we offers loans at 2% interest rates to all our clients around the whole world, we are 100% guaranteed loan company that can deliver what we promise to our clients. With the track record that we have we can ensure you get the best of our service, we are proud to say that we help hundreds of thousands of people out that can't get help anywhere in the country, we can proudly say that we extended our business and it is as follows: We do Business Finance (Business Loan) for up to $9,000,000.00 and Above We do Consolidation Loan up to 5,000,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do home loans even if you are blacklisted or under debt review We do personal loans for up to $87,000.00 even if you are blacklisted or under debt review We do Car finance even if you are blacklisted or under debt review We do 2nd Bonds, Home Improvement and consolidation loans We do Wedding Finance loan well as well. We offer the above kinds of loans all at 2% interest That’s why we are proud to say we are the best and the only company that can assist and will help you. I hope and believe that you will find us and our company and our work to your satisfaction. Have you being declined because of your credit history contact us today for your speedy loan Approval and transfer, You can Apply today irrespective of your location or race so far you meet our criteria, Contact us today via email: ( harrystevenloanfirm@yahoo.com OR harrystevenloanfirm@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 717 2012
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat OUG 49 2004
    Bună ziua domnule / doamnă, Fericirea zilei tuturor! Sunt creditor și investitor privat. Aveți nevoie de un împrumut legitim, onest, serios și rapid? Te pot ajuta cu împrumuturi de garanție 100%, ofer împrumuturi de afaceri și personale la 3%, finanțăm și tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, contactați-ne la adresa: mariereillyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune Marie Reilly
ANONIM a comentat Hotărârea 282 2008
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1701 2009
    Hello Everyone, Welcome to the future! Financing made easy with Dr. Everett Cooper. Have you been looking for financing options for your new business plans, Are you seeking for a loan to expand your existing business, Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and you don’t know which way to go or where to turn to? Have you been turned down by your banks? Dr. Everett Cooper. says YES when your banks say NO. Contact us as we offer financial services at a low and affordable interest rate of 2% for long and short term loans. Interested applicants should contact us for further loan acquisition procedures. Our services include the following: *Refinancing Loans * Car Loan *Truck Loans * Home Loan * Mortgage Loan * Debt Consolidation Loan * Business Loan [secure and unsecured] * Personal Loan [secure and unsecured] * Students Loan and so many others. For more info; Contact us via Email: (everettcooperloans@gmail.com) Phone +1(347)-937-7455
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu