E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 7 din 19 decembrie 2002

pentru aprobarea solutiilor referitoare la aplicarea unor prevederi privind taxa pe valoarea adaugata

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1 din  6 ianuarie 2003


SmartCity3


    Se aproba solutiile prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie, referitoare la aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobata si modificata prin Legea nr. 547/2001, si din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, adoptate de Comisia centrala fiscala constituita in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.349/2001, in sedinta din data de 29 noiembrie 2002.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                SOLUTII
privind aplicarea unor prevederi referitoare la taxa pe valoarea adaugata

    I. Art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Subventiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, legate direct de pretul bunurilor livrate si/sau al serviciilor, se includ in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata. Pentru ca subventiile sa fie considerate ca sunt legate direct de pretul bunurilor si/sau al serviciilor trebuie sa indeplineasca doua conditii in mod cumulativ:
    a) pretul pe unitatea de masura al bunurilor si/sau al serviciilor sa fie impus printr-un act normativ sau prin decizii ale consiliilor locale;
    b) subventia acordata sa fie concret determinabila in pretul bunurilor si/sau al serviciilor, respectiv aceasta sa fie stabilita pe unitatea de masura a bunurilor livrate si/sau a serviciilor prestate.
    Modul de determinare a taxei pe valoarea adaugata:
    A. In situatia in care subventia se acorda pe unitatea de masura, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Beneficiarul va suporta taxa pe valoarea adaugata, inclusiv asupra subventiei.
    a) Daca subventia nu acopera integral pretul de referinta nesubventionat, facturarea bunurilor si/sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata            100 de unitati
   (33,33% din pretul de referinta)
    Pret subventionat (300 - 100)   200 de unitati + 57 (T.V.A. asupra pretului
                                    de referinta) = 257 de unitati de incasat de
                                    la beneficiar
    b) In cazul in care pretul bunurilor este subventionat 100%, cumparatorul va suporta numai taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Facturarea bunurilor sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata (100%)     300 de unitati
    Pret subventionat 0 + 57 (T.V.A. asupra pretului de referinta) = 57 de unitati de incasat de la beneficiar
    B. In situatia in care subventia se acorda inclusiv T.V.A., actul normativ stabileste pretul de referinta impus al bunurilor sau al serviciilor, inclusiv T.V.A., care trebuie facturat beneficiarilor, si acesta este mai mic decat pretul efectiv al bunurilor sau serviciilor respective:
    - pretul impus care trebuie facturat
    beneficiarilor, inclusiv T.V.A.                 130 de unitati,
    - din care T.V.A. (130 x 15.966%) 21 de unitati
    Pretul de 130 de unitati (109 + 21 T.V.A.) se factureaza si se incaseaza de la beneficiar.
    Furnizorul primeste o subventie de 100 de unitati si in mod distinct T.V.A. aferenta subventiei de 19 unitati. La data incasarii subventiei furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta subventiei (19 unitati), micsorand subventia primita.
    C. Nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, respectiv nu intra in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, subventiile sau alocatiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, ce nu sunt legate direct de pretul bunurilor livrate sau al serviciilor prestate, cum sunt: ajutoarele de stat acordate companiilor, societatilor nationale si societatilor comerciale din industria miniera, sprijinul acordat producatorilor agricoli pentru terenurile agricole cultivate, subventiile acordate producatorilor agricoli din sectorul animalier pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica pentru irigatii, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor de transport public local.
    II. Art. 14 lit. f) si art. 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, cu modificarile ulterioare
    Contribuabilii inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care au beneficiat de subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale atat pentru acoperirea diferentelor de pret sau de tarif, pentru finantarea stocurilor de produse cu destinatie speciala, cat si pentru alte destinatii, nu au obligatia sa calculeze dreptul de deducere pe baza de pro rata corespunzator subventiilor incasate. Daca respectivii contribuabili desfasoara si activitati care nu dau drept de deducere a taxei pe valoarea adaugata, vor aplica prevederile pct. 10.16 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000, cu modificarile ulterioare, dar in calculul pro rata nu se vor include si subventiile incasate. Pentru subventiile destinate finantarii investitiilor se aplica prevederile pct. 8.17 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000.
    III. Art. 18, art. 22 alin. (4) si art. 23 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata corespunzator destinatiei bunurilor si serviciilor achizitionate, respectiv pentru realizarea de operatiuni cu drept de deducere sau fara drept de deducere, indiferent daca au primit subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale pentru finantarea activitatii.
    IV. Art. 14 lit. f) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 si art. 22 alin. (3) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care primesc alocatii din fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti" pentru achizitionarea de tractoare, combine, masini si utilaje agricole, instalatii de irigat, vor reintregi in mod obligatoriu disponibilitatile de investitii cu taxa pe valoarea adaugata dedusa, aferenta alocatiei primite. Sumele deduse in cursul anului fiscal vor fi utilizate numai pentru plati aferente aceluiasi obiectiv de investitii pentru care s-au primit alocatiile, iar la incheierea exercitiului financiar sumele deduse si neutilizate se vireaza la bugetul de stat.
    V. Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Restituirea taxei pe valoarea adaugata aferente lucrarilor executate in perioada 15 martie 2000 - 31 mai 2002, facturate cu T.V.A. atat de prestatori care nu au fost desemnati de beneficiar sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, cat si de prestatori care au fost desemnati sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, se efectueaza pentru lucrarile de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente, nefinalizate la data de 31 mai 2002 inclusiv, care indeplinesc conditiile prevazute de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.009/2002.
    Beneficiarii nu au dreptul sa depuna mai multe cereri de restituire a taxei pe valoarea adaugata pentru acelasi obiectiv de lucrari de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente.
    VI. Art. 29 lit. B.a) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    In vederea exercitarii dreptului de deducere de catre persoanele impozabile a taxei pe valoarea adaugata aferente serviciilor de cazare, masa, transport, de care beneficiaza personalul acestora, care se deplaseaza in interes de serviciu, agentia de turism intermediara va proceda astfel:
    Va inscrie distinct in factura fiscala la "servicii conform facturilor anexate" valoarea acestora si taxa pe valoarea adaugata aferenta pe care agentia nu are dreptul sa o deduca conform art. 24 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 345/2002, comisionul agentiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta comisionului. Va anexa la aceasta factura copii de pe facturile fiscale originale emise de prestatorii serviciilor de cazare, masa si transport.
    VII. Art. 17 lit. C.b), in perioada 28 august 1997 - 31 decembrie 1999, si art. 17 lit. B.b), in perioada 1 ianuarie - 14 martie 2000, din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata, republicata, cu modificarile ulterioare
    Transportul international de persoane in si din strainatate, efectuat de companii aeriene straine prin curse regulate, precum si prestarile de servicii legate direct de acesta beneficiaza de aplicarea cotei zero a taxei pe valoarea adaugata. Cota zero se aplica pe baza de reciprocitate acordata companiilor aeriene romane care au deschise agentii in strainatate.
    Pentru activitatea de vanzare a biletelor aferente transportului international de persoane agentiile companiilor aeriene straine care functioneaza pe teritoriul Romaniei nu colecteaza taxa pe valoarea adaugata si isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente bunurilor si serviciilor achizitionate destinate realizarii activitatii, potrivit prevederilor art. 18   21 din ordonanta.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 7/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 7 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu