E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 7 din 19 decembrie 2002

pentru aprobarea solutiilor referitoare la aplicarea unor prevederi privind taxa pe valoarea adaugata

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1 din  6 ianuarie 2003


SmartCity3


    Se aproba solutiile prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta decizie, referitoare la aplicarea unitara a prevederilor unor articole din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobata si modificata prin Legea nr. 547/2001, si din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, adoptate de Comisia centrala fiscala constituita in baza Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.349/2001, in sedinta din data de 29 noiembrie 2002.

                        Ministrul finantelor publice,
                          Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                SOLUTII
privind aplicarea unor prevederi referitoare la taxa pe valoarea adaugata

    I. Art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Subventiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, legate direct de pretul bunurilor livrate si/sau al serviciilor, se includ in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata. Pentru ca subventiile sa fie considerate ca sunt legate direct de pretul bunurilor si/sau al serviciilor trebuie sa indeplineasca doua conditii in mod cumulativ:
    a) pretul pe unitatea de masura al bunurilor si/sau al serviciilor sa fie impus printr-un act normativ sau prin decizii ale consiliilor locale;
    b) subventia acordata sa fie concret determinabila in pretul bunurilor si/sau al serviciilor, respectiv aceasta sa fie stabilita pe unitatea de masura a bunurilor livrate si/sau a serviciilor prestate.
    Modul de determinare a taxei pe valoarea adaugata:
    A. In situatia in care subventia se acorda pe unitatea de masura, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Beneficiarul va suporta taxa pe valoarea adaugata, inclusiv asupra subventiei.
    a) Daca subventia nu acopera integral pretul de referinta nesubventionat, facturarea bunurilor si/sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata            100 de unitati
   (33,33% din pretul de referinta)
    Pret subventionat (300 - 100)   200 de unitati + 57 (T.V.A. asupra pretului
                                    de referinta) = 257 de unitati de incasat de
                                    la beneficiar
    b) In cazul in care pretul bunurilor este subventionat 100%, cumparatorul va suporta numai taxa pe valoarea adaugata aferenta pretului de referinta nesubventionat. Facturarea bunurilor sau a serviciilor se face dupa modelul:
    - pretul de referinta           300 de unitati x 19% = 57 de unitati
    (baza de impozitare)            T.V.A.
    - subventia acordata (100%)     300 de unitati
    Pret subventionat 0 + 57 (T.V.A. asupra pretului de referinta) = 57 de unitati de incasat de la beneficiar
    B. In situatia in care subventia se acorda inclusiv T.V.A., actul normativ stabileste pretul de referinta impus al bunurilor sau al serviciilor, inclusiv T.V.A., care trebuie facturat beneficiarilor, si acesta este mai mic decat pretul efectiv al bunurilor sau serviciilor respective:
    - pretul impus care trebuie facturat
    beneficiarilor, inclusiv T.V.A.                 130 de unitati,
    - din care T.V.A. (130 x 15.966%) 21 de unitati
    Pretul de 130 de unitati (109 + 21 T.V.A.) se factureaza si se incaseaza de la beneficiar.
    Furnizorul primeste o subventie de 100 de unitati si in mod distinct T.V.A. aferenta subventiei de 19 unitati. La data incasarii subventiei furnizorul va colecta taxa pe valoarea adaugata aferenta subventiei (19 unitati), micsorand subventia primita.
    C. Nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata, respectiv nu intra in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, subventiile sau alocatiile primite de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, ce nu sunt legate direct de pretul bunurilor livrate sau al serviciilor prestate, cum sunt: ajutoarele de stat acordate companiilor, societatilor nationale si societatilor comerciale din industria miniera, sprijinul acordat producatorilor agricoli pentru terenurile agricole cultivate, subventiile acordate producatorilor agricoli din sectorul animalier pentru cresterea productiei de carne si a efectivelor de animale, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica pentru irigatii, subventiile pentru acoperirea cheltuielilor de transport public local.
    II. Art. 14 lit. f) si art. 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, cu modificarile ulterioare
    Contribuabilii inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care au beneficiat de subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale atat pentru acoperirea diferentelor de pret sau de tarif, pentru finantarea stocurilor de produse cu destinatie speciala, cat si pentru alte destinatii, nu au obligatia sa calculeze dreptul de deducere pe baza de pro rata corespunzator subventiilor incasate. Daca respectivii contribuabili desfasoara si activitati care nu dau drept de deducere a taxei pe valoarea adaugata, vor aplica prevederile pct. 10.16 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000, cu modificarile ulterioare, dar in calculul pro rata nu se vor include si subventiile incasate. Pentru subventiile destinate finantarii investitiilor se aplica prevederile pct. 8.17 din Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000.
    III. Art. 18, art. 22 alin. (4) si art. 23 alin. (1) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata corespunzator destinatiei bunurilor si serviciilor achizitionate, respectiv pentru realizarea de operatiuni cu drept de deducere sau fara drept de deducere, indiferent daca au primit subventii de la bugetul de stat sau de la bugetele locale pentru finantarea activitatii.
    IV. Art. 14 lit. f) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 si art. 22 alin. (3) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, care primesc alocatii din fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti" pentru achizitionarea de tractoare, combine, masini si utilaje agricole, instalatii de irigat, vor reintregi in mod obligatoriu disponibilitatile de investitii cu taxa pe valoarea adaugata dedusa, aferenta alocatiei primite. Sumele deduse in cursul anului fiscal vor fi utilizate numai pentru plati aferente aceluiasi obiectiv de investitii pentru care s-au primit alocatiile, iar la incheierea exercitiului financiar sumele deduse si neutilizate se vireaza la bugetul de stat.
    V. Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    Restituirea taxei pe valoarea adaugata aferente lucrarilor executate in perioada 15 martie 2000 - 31 mai 2002, facturate cu T.V.A. atat de prestatori care nu au fost desemnati de beneficiar sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, cat si de prestatori care au fost desemnati sa factureze fara taxa pe valoarea adaugata, se efectueaza pentru lucrarile de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente, nefinalizate la data de 31 mai 2002 inclusiv, care indeplinesc conditiile prevazute de Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.009/2002.
    Beneficiarii nu au dreptul sa depuna mai multe cereri de restituire a taxei pe valoarea adaugata pentru acelasi obiectiv de lucrari de constructie de locuinte, extindere, consolidare si reabilitare a locuintelor existente.
    VI. Art. 29 lit. B.a) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata
    In vederea exercitarii dreptului de deducere de catre persoanele impozabile a taxei pe valoarea adaugata aferente serviciilor de cazare, masa, transport, de care beneficiaza personalul acestora, care se deplaseaza in interes de serviciu, agentia de turism intermediara va proceda astfel:
    Va inscrie distinct in factura fiscala la "servicii conform facturilor anexate" valoarea acestora si taxa pe valoarea adaugata aferenta pe care agentia nu are dreptul sa o deduca conform art. 24 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 345/2002, comisionul agentiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta comisionului. Va anexa la aceasta factura copii de pe facturile fiscale originale emise de prestatorii serviciilor de cazare, masa si transport.
    VII. Art. 17 lit. C.b), in perioada 28 august 1997 - 31 decembrie 1999, si art. 17 lit. B.b), in perioada 1 ianuarie - 14 martie 2000, din Ordonanta Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adaugata, republicata, cu modificarile ulterioare
    Transportul international de persoane in si din strainatate, efectuat de companii aeriene straine prin curse regulate, precum si prestarile de servicii legate direct de acesta beneficiaza de aplicarea cotei zero a taxei pe valoarea adaugata. Cota zero se aplica pe baza de reciprocitate acordata companiilor aeriene romane care au deschise agentii in strainatate.
    Pentru activitatea de vanzare a biletelor aferente transportului international de persoane agentiile companiilor aeriene straine care functioneaza pe teritoriul Romaniei nu colecteaza taxa pe valoarea adaugata si isi exercita dreptul de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente bunurilor si serviciilor achizitionate destinate realizarii activitatii, potrivit prevederilor art. 18   21 din ordonanta.SmartCity5

COMENTARII la Decizia 7/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 7 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 734 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 1164 2018
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Cuantum - 2014
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Legea 40 1997
    Sunt creditor privat și investitor, aveți nevoie de o finanțare legitimă, onestă, de încredere și repede? Te pot ajuta cu un împrumut de garanție 100%, ofer afaceri, finanțări imobiliare și împrumuturi individuale, Mai mult, finanțez tot felul de proiecte. Aplicați astăzi prin e-mail: ruthhuntfinancialservice@gmail.com pentru informații suplimentare.
ANONIM a comentat Legea 4 2015
     We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects. We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description. The procedure is very simple; the instrument will be reserved on euro clear to be verified by your bank, after verification an arrangement will be made for necessary bank documents and stock testing expenses, the cost of the Bank Guarantee will be paid after the delivery of the MT760, DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. wrightjames931@gmail.com Regards, Wright Skype; wrightjames931@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 49 1997
    DO YOU NEED AN AFFORDABLE LOAN TODAY? We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 24 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $10,000 to a maximum of $200 million. Do you find yourself in a bit of trouble with unpaid bills and don’t know which way to go or where to turn? What about finding a reputable Debt Consolidation firm that can assist you in reducing monthly installment so that you will have affordable repayment options as well as room to breathe when it comes to the end of the month and bills need to get paid? Dr. Jayden Martin Home Loans is the answer. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 DO YOU NEED 100% FINANCE? we give out loans with an affordable interest rate of 2% JAYDEN MARTIN HOME LOANS, (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) aims is to provide Excellent Professional Financial Services. Our services include the following: *Truck Loans * Personal Loans * Debt consolidation loans * Car Loans * Business Loans * Education Loans * Mortgage *Refinancing Loans * Home Loans We give you loan with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 30 years to pay back the loan (secure and unsecured). Do not keep your financial problems to yourself in order for you not to be debt master or financial stress up, which is why you must contact us quickly for a solution to your financial problems. It will be a great joy to us when you are financially stable. Email (jaydenmartinhomeloans@gmail.com) Phone: +1 (929)277-5237 NOTE:Bear in mind that it will only take less than 24 Hours to process your file is 100% Guaranteed no matter your Credit Score. Yours Sincerely, Dr. Jayden Martin +1 (929)277-5237 We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your loans or finances. Get your instant loan approval
ANONIM a comentat Decizia 319 2017
    Bună ziua, sunt Ruth Hunt, creditor privat și creditor legal. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi pentru autoturisme, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare fără garanții, garanții, capital de risc etc ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară din unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu dobândă redusă și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și securizat. Pentru mai multe informații, trimiteți-ne un e-mail de astăzi Via: ruthhuntfinancialservice@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Salut, Ai nevoie de un împrumut de urgență? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă începe propria afacere? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Considerați că este dificil să obțineți servicii de capital de la bănci locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii de specializare? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă achita datoriile și facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă ?. Iată o oportunitate pentru a obține astăzi împrumutul la o rată a dobânzii de 2% pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Interesat, contactați-mă prin e-mail acum; [helenwilson719@gmail.com] HELEN WILSON
ANONIM a comentat Hotărârea 371 2019
    Căutați un împrumut autentic? vă aflați la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Mariela Loan oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă companiilor și persoanelor fizice la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Sunteți interesat să mă contactați prin e-mail acum la (marielagonzalezloan@gmail.com)
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu