Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 465 din 20 septembrie 2005

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 921 din 14 octombrie 2005


SmartCity3


    Ioan Vida              - presedinte
    Nicolae Cochinescu     - judecator
    Aspazia Cojocaru       - judecator
    Constantin Doldur      - judecator
    Acsinte Gaspar         - judecator
    Kozsokar Gabor         - judecator
    Petre Ninosu           - judecator
    Ion Predescu           - judecator
    Serban Viorel Stanoiu  - judecator
    Aurelia Rusu           - procuror
    Claudia Margareta Nita - magistrat-asistent

    Pe rol se afla solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, exceptie ridicata de Costica Rad in Dosarul nr. 127/2005 al Curtii de Apel Cluj - Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal.
    La apelul nominal raspund autorul exceptiei, personal si prin avocat Vasile Jurj, precum si partea U.M. 02565 Cluj - Ministerul Apararii Nationale, prin consilier juridic Dan Cimpoeru, lipsind celelalte parti, fata de care procedura de citare este legal indeplinita.
    Magistratul-asistent refera Curtii faptul ca partile Ministerul Justitiei si U.M. 0198 Bucuresti - Serviciul Roman de Informatii au transmis, prin Serviciul de registratura al Curtii Constitutionale, note scrise si depuse la dosarul cauzei, prin care solicita respingerea exceptiei de neconstitutionalitate ca neintemeiata.
    Cauza fiind in stare de judecata, autorul exceptiei, prin aparator, reitereaza motivele de neconstitutionalitate prezentate in scris si depuse la dosarul cauzei. Se arata ca Legea nr. 187/1999 nu reglementeaza o procedura care sa protejeze suficient dreptul privind viata intima, familiala si privata, consacrat de art. 26 alin. (1) si (2) din Constitutie, deoarece, pe de o parte, nu este permisa obtinerea originalelor si a tuturor copiilor materialelor intocmite de organele securitatii ca politie politica si, pe de alta parte, nu se prevede nici posibilitatea de a dispune cu privire la aceste documente, persoana vizata avand dreptul doar la consultarea propriului dosar si la obtinerea de copii.
    Pastrarea in continuare de catre autoritatile publice si conservarea acestor documente de catre Arhivele Nationale, dupa incetarea activitatii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, fara consimtamantul explicit si liber exprimat al persoanei vizate, reprezinta ingerinte "prevazute de lege" ale statului in viata intima, familiala si privata, nejustificate de un scop legitim si fara a fi necesare intr-o societate democratica. Or, in cauza Leander impotriva Suediei, 1987, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut ca, "intr-un sistem care se aplica tuturor cetatenilor, legea trebuie sa foloseasca termeni destul de clari pentru a le arata in ce imprejurari si in ce conditii ea abiliteaza puterea publica sa-si permita asemenea amestec, virtual periculos, in viata privata". In cauza P.G. si J.H. impotriva Regatului Unit, 2001, instanta europeana a retinut ca formula "prevazuta de lege" se refera si la calitatea legii, care trebuie sa fie compatibila cu principiul suprematiei legii "si impune conditii care depasesc existenta unei baze legale in legislatia interna, cerand ca baza legala sa fie <<accesibila>> si <<previzibila>> (...)", iar in ceea ce priveste notiunea de "scopuri legitime" care sa permita "ingerinte" ale statului in exercitarea acestui drept, aceeasi instanta a decis ca acestea trebuie sa dea individului o protectie adecvata impotriva interventiilor arbitrare in viata intima, familiala sau privata a unei persoane (cauza Malone impotriva Regatului Unit, 1984). Tot astfel, in cauzele Rotaru impotriva Romaniei, 2000, si Amann impotriva Elvetiei, 2000, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut incalcarea art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si "a conchis ca intocmirea unei fise si stocarea ei constituie amestecuri in viata privata si nu pot fi considerate a fi <<prevazute de lege>>, de vreme ce legislatia nu indica suficient de clar aria si conditiile de exercitare ale acestor atributii discretionare".
    Se arata, de asemenea, ca prin nerespectarea dreptului prevazut de art. 26 din Constitutie, dispozitiile de lege criticate incalca totodata si dreptul persoanei de a dispune de ea insasi, fara a incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica si bunele moravuri, precum si dreptul exclusiv al persoanei la propria imagine - "aspecte de continut ale dreptului la viata intima, familiala si privata". Dreptul la viata intima, familiala si privata este ocrotit si de art. 17 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice, precum si de art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, in acest sens indicandu-se o bogata jurisprudenta in materie a Curtii Europene a Drepturilor Omului.
    In sfarsit, se arata ca "nici dispozitiile legale invocate si nici chiar Legea nr. 187/1999, in intreaga ei economie", nu protejeaza individul impotriva abuzurilor, deoarece prin sistemul de supraveghere secreta instituita legal, menit a apara siguranta nationala, se poate ajunge, sub acest pretext, "la riscul subminarii sau chiar al distrugerii democratiei", in conditiile in care legislatia romana nu permite "contestarea detinerii de catre serviciile de informatii a unor date privind viata privata ori contestarea veridicitatii acestor informatii".
    Se precizeaza ca aspectele de neconstitutionalitate criticate nu vizeaza forma eliptica a textelor de lege atacate si se solicita, in consecinta, admiterea exceptiei de neconstitutionalitate.
    Avand cuvantul, reprezentantul U.M. 02565 Cluj - Ministerul Apararii Nationale solicita respingerea ca neintemeiata a exceptiei de neconstitutionalitate, sustinand in acest sens ca dosarele intocmite de organele securitatii ca politie politica "au o valoare inestimabila, relevanta pentru stabilirea adevarului unei perioade istorice a Romaniei, iar prin lege s-a instituit un regim special de gestionare a acestora de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii". Pe de alta parte, arata ca autorul exceptiei critica forma eliptica a reglementarilor legale indicate, si nu contrarietatea acestora fata de dispozitiile Legii fundamentale. Or, Curtea Constitutionala a retinut in mod constant in jurisprudenta sa ca "nu se poate substitui legiuitorului pentru adaugarea unor noi prevederi celor instituite". Depune note scrise.
    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate, aratand in acest sens ca autorul exceptiei critica, in realitate, omisiuni legislative referitoare la reglementarea posibilitatii de distrugere a documentelor ce alcatuiesc dosarul intocmit de organele securitatii ca politie politica, la cererea persoanei vizate. Or, astfel de critici nu pot forma obiect al controlului de constitutionalitate exercitat de Curtea Constitutionala, care se pronunta doar asupra conformitatii textelor de lege supuse examinarii fata de prevederile Legii fundamentale, nu si asupra omisiunilor legislative ale acestora.

    CURTEA,
avand in vedere actele si lucrarile dosarului, retine urmatoarele:
    Prin Incheierea din 25 aprilie 2005, pronuntata in Dosarul nr. 127/2005, Curtea de Apel Cluj - Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica. Exceptia a fost ridicata de Costica Rad in dosarul cu numarul de mai sus, avand ca obiect solutionarea unei actiuni in contencios administrativ.
    In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorul acesteia sustine, in esenta, ca dispozitiile legale criticate sunt neconstitutionale, deoarece persoana vizata nu poate cere decat eliberarea de copii de pe actele dosarului, fara a avea insa posibilitatea de a dispune cu privire la aceste documente, intrucat institutiile abilitate pot in continuare sa detina, sa stocheze si sa arhiveze materiale care contin informatii referitoare la viata particulara si familiala a unei persoane. In aceasta maniera care nu prevede posibilitatea distrugerii materialelor si informatiilor - indiferent de suportul pe care se afla - este ingradit dreptul cetateanului de a-si proteja viata intima, familiala si privata, precum si dreptul acestuia de a dispune de el insusi, in conditiile impuse de art. 26 din Constitutie.
    De asemenea, se sustine ca prevederile legale mentionate incalca dispozitiile constitutionale ale art. 16, art. 21 alin. (1), (2) si (3), art. 31 alin. (2) si ale art. 53, precum si prevederile art. 17 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice, in raport cu art. 20 alin. (2) din Legea fundamentala. Critica de neconstitutionalitate se raporteaza, de asemenea, si la "prevederile Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Conventia Europeana a Drepturilor Omului si pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte".
    Curtea de Apel Cluj - Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal apreciaza ca textele legale criticate sunt constitutionale.
    Potrivit dispozitiilor art. 30 alin. (1) din Legea nr. 47/1992, incheierea de sesizare a fost comunicata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Avocatului Poporului, pentru a-si formula punctele de vedere cu privire la exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Guvernul apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, deoarece dosarele supuse analizei in conditiile Legii nr. 187/1999 sunt surse de o valoare inestimabila, relevante pentru stabilirea adevarului istoric al unei perioade dominate de o permanenta teroare impotriva cetatenilor tarii, a drepturilor si libertatilor fundamentale. Prin urmare, aceste dosare au un regim special si de aceea se impune, dupa incetarea activitatii Consiliului, predarea lor Arhivelor Nationale spre conservare.
    De asemenea, verificarea intr-o anumita reglementare a legalitatii unei ingerinte la viata privata, asa cum aceasta a fost definita prin jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, presupune analizarea mai multor conditii. Astfel, ingerinta trebuie sa fie prevazuta de lege, sa urmareasca unul din scopurile legitime si sa fie necesara intr-o societate democratica, cerinte care se regasesc pe deplin in economia reglementarilor contestate. Faptul ca aceste dosare nu contin numai informatii referitoare la o singura persoana, ci si informatii relevante in egala masura pentru alte persoane, reprezinta un argument in plus pentru a considera ca distrugerea lor ar putea echivala cu un abuz al autoritatilor de natura a afecta drepturile si libertatile altora.
    Avocatul Poporului apreciaza ca exceptia de neconstitutionalitate este neintemeiata, deoarece instituirea unor reguli privind exercitarea dreptului de acces la propriul dosar intocmit de organele securitatii ca politie politica nu contravine principiului liberului acces la justitie, atata vreme cat deciziile Consiliului pot fi atacate la curtea de apel in competenta careia isi are domiciliul contestatorul.
    De asemenea, dispozitiile legale criticate se aplica, fara discriminari pe considerente arbitrare, tuturor cetatenilor romani sau straini care dupa anul 1945 au avut cetatenie romana si sunt conforme cu prevederile constitutionale ale art. 31 alin. (2), potrivit carora autoritatile publice sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra problemelor de interes personal.
    Avocatul Poporului mai arata ca nu poate fi retinuta critica referitoare la art. 17 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice si nici la art. 20 si 26 din Constitutie.
    In plus, se precizeaza ca autorul exceptiei invoca neconstitutionalitatea textelor din Legea nr. 187/1999 din perspectiva unei omisiuni de reglementare; or, Curtea Constitutionala a statuat ca nu se poate substitui legiuitorului prin adaugarea unor noi prevederi celor instituite.
    Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului nu au comunicat punctele lor de vedere.

    CURTEA,
examinand incheierea de sesizare, punctele de vedere ale Guvernului si Avocatului Poporului, raportul intocmit de judecatorul-raportor, sustinerile partilor, concluziile procurorului si dispozitiile de lege criticate, raportate la prevederile Constitutiei, precum si dispozitiile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Curtea Constitutionala a fost legal sesizata si este competenta, potrivit dispozitiilor art. 146 lit. d) din Constitutie, precum si celor ale art. 1 alin. (2), art. 2, 3, 10 si 29 din Legea nr. 47/1992, sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata.
    Obiectul exceptiei de neconstitutionalitate il constituie dispozitiile art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 603 din 9 decembrie 1999, rectificata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 619 din 17 decembrie 1999. Dispozitiile mentionate au urmatorul continut:
    - Art. 1 alin. (1) fraza a doua: "(...) Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea nemijlocita a dosarului, eliberarea de copii de pe actele dosarului si de pe inscrisurile doveditoare despre cuprinsul dosarului.";
    - Art. 13 alin. (1) lit. b): "Persoanele indreptatite pot solicita Consiliului, in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1), in conditiile prezentei legi, urmatoarele:
    ..........................................................................
    b) eliberarea unor copii de pe inscrisurile aflate in aceste dosare ori alte materiale;";
    - Art. 23 alin. (1): "La incetarea activitatii Consiliului fondul arhivistic si documentar constituit pe baza prezentei legi se preda spre conservare Arhivelor Nationale."
    Autorul exceptiei de neconstitutionalitate sustine ca prevederile legale mentionate incalca dispozitiile constitutionale ale art. 16 privind egalitatea in drepturi, ale art. 21 alin. (1), (2) si (3) referitoare la dreptul oricarei persoane de a se adresa justitiei, precum si la dreptul partilor la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, ale art. 26 privind respectarea si ocrotirea vietii intime, familiale si private, ale art. 31 alin. (2) referitoare la obligativitatea autoritatilor publice de a asigura informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal, precum si ale art. 53 privind restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati. De asemenea, se invoca nerespectarea prevederilor art. 17 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice, referitoare la interdictia unor imixtiuni arbitrare sau ilegale in viata particulara, in raport cu dispozitiile art. 20 alin. (2) din Constitutie, referitoare la prioritatea reglementarilor internationale privitoare la drepturile fundamentale ale omului, cu exceptia cazului in care legile interne contin dispozitii mai favorabile.
    Examinand exceptia de neconstitutionalitate ridicata, raportat la dispozitiile din Constitutie si din documentele internationale invocate, Curtea retine urmatoarele: autorul exceptiei considera ca dispozitiile art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 sunt neconstitutionale, deoarece persoana vizata nu poate cere decat eliberarea de copii de pe actele propriului dosar intocmit de organele securitatii ca politie politica, fara a avea posibilitatea de a dispune cu privire la aceste documente, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si Arhivele Nationale avand competenta sa detina in continuare, sa stocheze si sa arhiveze materiale care contin informatii referitoare la persoana privata.
    Legea nr. 187/1999 reglementeaza dreptul de acces al cetatenilor romani la propriul dosar intocmit de organele securitatii ca politie politica, precum si conditiile in care acest drept se exercita. Astfel, potrivit art. 1 alin. (1) fraza a doua din lege, "(...) Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea nemijlocita a dosarului, eliberarea de copii de pe actele dosarului si de pe inscrisurile doveditoare despre cuprinsul dosarului". De drepturile prevazute la alin. (1) si (2) ale art. 1 - respectiv studierea nemijlocita a dosarului, eliberarea de copii de pe actele dosarului si de pe inscrisurile doveditoare despre cuprinsul dosarului, precum si aflarea identitatii agentilor de securitate si a colaboratorilor, care au contribuit cu informatii la completarea acestui dosar - beneficiaza, potrivit alin. (3) al aceluiasi articol, orice cetatean roman, subiect al unui dosar din care rezulta ca a fost urmarit de organele securitatii statului, sotul supravietuitor si rudele pana la gradul al doilea inclusiv ale persoanei decedate.
    Analizand textele de lege criticate, Curtea constata ca cerintele legale necesare pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar intocmit de organele securitatii ca politie politica sunt aplicabile fiecaruia dintre solicitanti, in mod nediscriminatoriu, astfel ca nu se poate retine incalcarea principiului egalitatii in drepturi, consacrat de art. 16 din Legea fundamentala. De asemenea, nu poate fi primita nici critica de neconstitutionalitate fata de exigentele dreptului de acces liber la justitie, consacrat de art. 21 din Constitutie, in special cele referitoare la dreptul la un proces echitabil si la solutionarea cauzelor intr-un termen rezonabil, atata vreme cat deciziile Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ. De altfel, insusi autorul prezentei exceptii de neconstitutionalitate se afla in faza solutionarii de catre Curtea de Apel Cluj a unei contestatii impotriva unei astfel de decizii.
    In ceea ce priveste pretinsa contrarietate a dispozitiilor de lege criticate fata de prevederile art. 26 si ale art. 31 alin. (2) din Constitutie, Curtea constata ca, potrivit textelor legale mai sus amintite, nici o alta persoana in afara celor strict prevazute de lege nu are acces la dosarul unei alte persoane. Asadar, cat timp solicitantului ii este respectat si asigurat dreptul de acces la actele propriului dosar intocmit de organele securitatii ca politie politica, in conditiile prevazute de lege, nu se poate sustine ca este incalcat dreptul sau constitutional la viata intima, familiala si privata sau dreptul la informatie. Mai mult, acesta este protejat de imixtiuni sau alte atingeri ale vietii private tocmai prin reglementarea conditiilor stricte de acces la propriul dosar, precum si prin masuri de pastrare, conservare si paza a fondului arhivistic si documentar de catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, respectiv Arhivele Nationale.
    Avand in vedere considerentele aratate mai sus, Curtea observa ca nici criticile de neconstitutionalitate fata de prevederile art. 53 din Constitutie, si nici cele fata de dispozitiile art. 17 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice, in raport cu normele art. 20 alin. (2) din Constitutie, nu sunt intemeiate.
    In ceea ce priveste sustinerile autorului exceptiei potrivit carora textele de lege criticate contravin si art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, Curtea observa ca acestea sunt formulate printr-un memoriu trimis Curtii dupa investirea sa prin incheierea de sesizare a instantei de judecata cu solutionarea prezentei exceptii de neconstitutionalitate si sustinute, in fata sa, in timpul dezbaterilor din sedinta publica de judecata. Or, invocarea unor noi motive de neconstitutionalitate direct in fata Curtii Constitutionale contravine art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, potrivit caruia "Curtea Constitutionala decide asupra exceptiilor ridicate in fata instantelor judecatoresti sau de arbitraj comercial", precum si jurisprudentei constante a acesteia in materie. Ca atare, nici aceste critici nu pot fi retinute.
    Nu poate fi retinuta, de altfel, nici aprecierea ca textele de lege criticate sunt neconstitutionale, prin raportare "la prevederile Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, Conventiei Europene a Drepturilor Omului si ale pactelor si tratatelor privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte", deoarece, potrivit Legii nr. 47/1992, sesizarile privind solutionarea unei exceptii de neconstitutionalitate trebuie motivate, in sensul indicarii normei constitutionale sau internationale pretins a fi incalcate, precum si a argumentarii relatiei de contrarietate dintre acestea si textele legale criticate.
    In ceea ce priveste criticile referitoare la lipsa de calitate si precizie a textelor de lege atacate, Curtea constata ca acestea corespund exigentelor impuse atat de documentele internationale invocate, referitoare la drepturile fundamentale ale omului, cat si de jurisprudenta in materie a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Prevederile normative criticate, precum si reglementarile Legii nr. 187/1999, in ansamblul lor, contin suficiente elemente de natura a preciza clar persoanele carora le sunt adresate, precum si conditiile legale de exercitare a drepturilor prevazute de acestea.
    Autorul exceptiei mai sustine ca eliberarea de copii de pe actele si inscrisurile doveditoare aflate la dosar, precum si pastrarea, stocarea si conservarea fondului arhivistic de catre institutiile abilitate de lege, reprezinta masuri ce nu asigura suficienta protectie persoanei sub aspectul vietii intime, familiale si private, afectandu-i, totodata, dreptul de a dispune de sine insusi, precum si dreptul la propria imagine. Considera ca, pentru a asigura deplina protectie a acestor valori, Legea nr. 187/1999 ar trebui sa prevada restituirea sau distrugerea documentelor ce alcatuiesc propriul dosar, la cererea persoanei interesate.
    Curtea constata ca aceste aprecieri nu pot fi primite. Potrivit prevederilor Legii nr. 47/1992, dar si jurisprudentei constante in materie a Curtii, instanta de contencios constitutional nu are competenta de a modifica sau completa textele de lege supuse controlului de constitutionalitate pe calea exceptiei de neconstitutionalitate. Pe de alta parte, dosarele intocmite de organele securitatii ca politie politica, care contin informatii cu privire si la alte persoane decat subiectul respectivului dosar, apartin fondului arhivistic national si reprezinta o importanta sursa pentru documentare in scopul restabilirii adevarului istoric incepand cu anul 1945, astfel ca restituirea acestora catre persoanele vizate, precum si distrugerea lor ar veni in conflict atat cu interesul privat al altor persoane de a-si studia propriul dosar, cat si cu interesul general al societatii de a reconstitui si a cunoaste, in consecinta, realitatea istorica.

    Pentru considerentele expuse mai sus, in temeiul art. 146 lit. d) si al art. 147 alin. (4) din Constitutie, precum si al art. 1 - 3, al art. 11 alin. (1) lit. A.d) si al art. 29 din Legea nr. 47/1992,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 1 alin. (1) fraza a doua, art. 13 alin. (1) lit. b) si ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, exceptie ridicata de Costica Rad in Dosarul nr. 127/2005 al Curtii de Apel Cluj - Sectia comerciala, de contencios administrativ si fiscal.
    Definitiva si general obligatorie.
    Pronuntata in sedinta publica din data de 20 septembrie 2005.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent,
                              Claudia Margareta Nita



SmartCity5

COMENTARII la Decizia 465/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 465 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 465/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu