Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 12 din 15 iulie 2006

privind aprobarea calendarului si Regulamentului electoral al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania

ACT EMIS DE: COLEGIUL MEDICILOR STOMATOLOGI DIN ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 804 din 25 septembrie 2006



In temeiul art. 516 şi 546 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările ulterioare,

Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România   decide:

Art. 1. - Se aprobă Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor Dentişti din România, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.

Art. 2. - Alegerile organizate în vederea desemnării organelor de conducere de la nivel teritorial şi central, pentru mandatul 2007-2011, se vor organiza şi desfăşura după următorul calendar electoral:

I.  Etapele preelectorale

a)  constituirea comisiilor electorale de la nivelul judeţelor şi a Comisiei Electorale Centrale: 8-12 ianuarie 2007;

b)  depunerea candidaturilor: 15-19 ianuarie 2007;

c)  rezolvarea contestaţiilor şi afişarea listelor cu alegători: 22-26 ianuarie 2007;

d)  validarea candidaturilor: 29 ianuarie-2 februarie 2007;

e)  afişarea listelor cu candidaţii validaţi: 5-9 februarie 2007;

f)  anunţarea datei, locului şi programului votării: 5-9 februarie 2007.

II.  Etapele electorale

a)  alegerile locale turul întâi: 17 februarie 2007;

b)  validarea alegerilor locale: 19-23 februarie 2007;

c)  desfăşurarea, acolo unde este cazul, a turului al doilea al alegerilor locale: 3 martie 2007;

d)  validarea alegerilor rezultate ca urmare a desfăşurării turului al doilea: 5 martie 2007;

e)  depunerea candidaturilor pentru organele de conducere de la nivel central: 5 martie 2007;

f)   alegerile pentru organele de conducere de la nivel central: 17 martie 2007.

Art. 3. - (1) Şedinţele adunărilor generale locale pentru alegeri, atât pentru turul întâi, cât şi, acolo unde este cazul, pentru turul al doilea se vor desfăşura după cum urmează:

a)  între orele 9,00 şi 11,00 va avea loc darea de seamă a organelor de conducere din actualul mandat;

b)  între orele 11,00 şi 19,00, desfăşurarea alegerilor;

c)  turul al doilea, acolo unde este cazul, 3 martie 2007, după acelaşi orar.

(2) Şedinţa Adunării generale naţionale din data de 17 martie 2007 va avea pe ordinea de zi atât darea de seamă a actualelor organe de conducere, cât şi alegerea organelor de conducere. Art. 4. - Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România,

Mihai Augustin

ANEXĂ

REGULAMENTUL   ELECTORAL

al Colegiului Medicilor Dentişti din România

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Membrii consiliilor colegiilor judeţene, respectiv cei ai Consiliului Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti, membrii comisiilor de cenzori, precum şi reprezentanţii în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România se aleg prin vot direct, secret şi liber exprimat de către membrii fiecărui colegiu întruniţi în adunări generale locale pentru alegeri.

(2) Membrii Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi membrii comisiei de cenzori de la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din România se aleg prin vot direct, secret şi liber exprimat dintre şi de către reprezentanţii în Adunarea generală naţională întruniţi în Adunarea generală naţională pentru alegeri.

Art. 2. - In vederea organizării şi desfăşurării alegerilor se vor organiza comisii electorale la nivel judeţean, respectiv la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti, precum şi o comisie electorală centrală organizată la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 3. - Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România au dreptul să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere de la nivelul colegiilor judeţene şi/sau naţionale ale Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 4. - (1) Dreptul de a alege şi de a fi ales la nivel local se poate exercita numai în cadrul colegiului la care este înscris medicul dentist.

(2) Dovada calităţii de membru al colegiului judeţean se va face, acolo unde alegătorul nu se regăseşte pe lista alegătorilor, cu ultima chitanţă a plăţii cotizaţiei de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 5. - (1) Un membru poate candida local pe două dintre cele 3 liste pentru alegerea ca:

a)  membru în consiliul colegiului judeţean;

b)  membru în comisia de cenzori judeţeană sau a municipiului Bucureşti;

c)  reprezentant în Adunarea generală naţională.

(2)  Cei care candidează pentru comisia de cenzori nu pot candida şi pentru consiliul colegiului.

(3)   Depunerea candidaturii pentru alegerea ca membru în comisia de cenzori şi în consiliul colegiului judeţean constituie o incompatibilitate. Comisia electorală judeţeană va permite înscrierea candidaturii doar pentru una dintre cele două funcţii.

(4)   Un membru ales ca reprezentant în Adunarea generală naţională poate candida pe una dintre cele 5 liste pentru funcţiile din Biroul executiv naţional: preşedinte, secretar general, vicepreşedinte, trezorier sau membru al comisiei centrale de cenzori.

Art. 6. - (1) Membrii comisiilor electorale nu pot candida la posturile elective din cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din România în legislatura pentru care se organizează alegerile şi, în acest sens, în momentul acceptării desemnării în aceste funcţii ei se vor angaja în scris să nu candideze la o funcţie electivă în legislatura pentru care se organizează respectivele alegeri.

(2) Modelul declaraţiei membrilor comisiilor electorale este prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul regulament.

Art. 7. - (1) In scopul bunei organizări a alegerilor, la nivelul colegiilor judeţene, respectiv la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti, se vor organiza şi desfăşura următoarele activităţi:

a)  colectarea cotizaţiilor lunare ale membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România la zi;

b)   se vor organiza în aceeaşi locaţie şi odată cu data alegerilor adunările generale locale, respectiv Adunarea generală naţională, pentru prezentarea dării de seamă pentru mandatul anterior.

(2)   In cadrul acestor şedinţe, membrii din organele de conducere, de la nivel teritorial, respectiv de la nivel central, vor prezenta rapoarte de activitate pentru eliberarea din funcţie.

(3)  Membrii Colegiului Medicilor Dentişti din România restanţieri la plata cotizaţiei o pot achita la secretariatul consiliului colegiului, inclusiv în ziua alegerilor. Lista adiţională rezultată, cu membrii alegători suplimentari, va fi afişată imediat.

Art. 8. - In cuprinsul prezentului regulament electoral, sintagmele de mai jos au următoarele semnificaţii:

a)   comisia electorală judeţeană - comisia electorală judeţeană, respectiv comisia electorală a Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti;

b)   consiliul colegiului judeţean - consiliul colegiului judeţean, respectiv Consiliul Colegiului Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti;

c)  colegiul judeţean - colegiul medicilor dentişti judeţean, respectiv Colegiul Medicilor Dentişti din Municipiul Bucureşti.

Art. 9. - Comisiile de cenzori la nivel judeţean, respectiv central, vor fi formate din 3 membri. In cazul în care nu sunt candidaţi pentru funcţia de cenzor se vor angaja unul sau mai mulţi cenzori externi.

CAPITOLUL II

Comisiile electorale

SECŢIUNEA 1

Comisia electorală judeţeană

Art. 10. - (1) In funcţie de numărul de membri ai colegiului respectiv, comisia electorală judeţeană este formată din 3-9 membri.

(2) Unul dintre membrii comisiei electorale judeţene va fi desemnat de consiliul colegiului judeţean, respectiv de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România, pentru Comisia Electorală Centrală. Ceilalţi membri ai comisiilor electorale vor fi desemnaţi, în mod egal, de asociaţiile profesionale stomatologice existente la data aprobării prezentului regulament, cu recunoaştere juridică şi care sunt reprezentative la nivel naţional.

(3)  Dacă una dintre asociaţiile profesionale cu corespondent naţional nu are structură la nivelul unui judeţ, atunci jumătate din numărul membrilor sunt propuşi de asociaţia existentă şi jumătate plus unu sunt propuşi de consiliul colegiului judeţean. Desemnările se depun în scris la comisia electorală judeţeană.

(4)   Candidaturile membrilor comisiilor electorale se vor aproba de consiliul colegiului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti. La nivel naţional candidaţii pentru Comisia Electorală Centrală vor fi aprobaţi de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(5)  Validarea comisiilor electorale judeţene se va face de Comisia Electorală Centrală.

(6)   Prima şedinţă de constituire a comisiei electorale judeţene va avea loc cel mai târziu în ultima zi lucrătoare a primei săptămâni din calendarul electoral.

Art. 11. - Comisiile electorale judeţene îşi vor desfăşura activitatea sub supravegherea şi coordonarea Comisiei Electorale Centrale, conform prezentului regulament.

Art. 12. - (1) La prima întrunire, comisia electorală judeţeană îşi va alege, dintre membrii săi, un preşedinte şi un secretar.

(2) Preşedintele sau secretarul, în lipsa preşedintelui, conduce şedinţele comisiei electorale judeţene şi este singurul abilitat să facă publice date şi informaţii ce decurg din activitatea comisiilor electorale.

Art. 13. - In termen de 3 zile de la data constituirii lor, comisiile electorale judeţene vor comunica Comisiei Electorale Centrale componenţa comisiilor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul regulament.

Art. 14. - (1) Şedinţele comisiilor electorale judeţene se desfăşoară în prezenţa a minimum două treimi din numărul membrilor lor, iar deciziile se iau cu majoritate simplă de voturi din numărul membrilor prezenţi.

(2) Prezenţa preşedintelui sau a secretarului, în lipsa preşedintelui, este obligatorie în momentul votării deciziilor. La egalitate de voturi, votul preşedintelui sau al secretarului, în lipsa preşedintelui, este hotărâtor.

Art. 15. - (1) Comisiile electorale judeţene şi Comisia Electorală Centrală îşi vor întocmi un registru special pentru întreaga activitate, în care se vor întocmi procesele-verbale şi se vor consemna toate aspectele legate de organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

(2) Şedinţele comisiei electorale judeţene vor fi consemnate de către secretarul comisiei în procese-verbale de şedinţă, care vor fi semnate de preşedinte, secretar şi de ceilalţi membri prezenţi.

Art. 16. - Deciziile emise de comisiile electorale judeţene sau orice alt act emanând de la acestea vor fi semnate de către preşedinte şi secretar.

Art. 17. - (1) Comisiile electorale judeţene vor funcţiona la sediile colegiilor judeţene. Acestea vor pune la dispoziţia comisiei electorale judeţene, pe toată durata funcţionării sale, un spaţiu corespunzător desfăşurării activităţilor.

(2) Condiţiile materiale şi financiare necesare funcţionării comisiilor şi organizării alegerilor sunt asigurate de colegiile judeţene.

Art. 18. - Pe durata funcţionării, comisiile electorale judeţene vor avea ştampilă proprie, care va fi păstrată de preşedinte, iar în lipsa acestuia, de către secretar şi va avea forma şi conţinutul menţionate în anexa nr. 3 la prezentul regulament.

Art. 19. - Comisiile electorale judeţene vor informa imediat Comisia Electorală Centrală despre problemele apărute în legătură cu interpretarea şi aplicarea prezentului regulament şi se vor conforma deciziilor emise de Comisia Electorală Centrală.

Art. 20. - Comisiile electorale judeţene au următoarele atribuţii:

a)   pregătesc şi organizează din timp şi în bune condiţii desfăşurarea alegerilor la nivel judeţean, cu un număr suficient de cabine de vot, în funcţie de numărul total de membri, astfel încât să se asigure secretizarea votării;

b)   realizează listele cu membrii colegiului judeţean preluate de la consiliile colegiilor judeţene;

c)   afişează listele cu membrii alegători cu drept de vot, cu cotizaţia la zi, şi listele suplimentare, restanţieri care au achitat cotizaţia;

d)  primesc şi înregistrează dosarele de candidatură depuse de candidaţi în mod personal sau prin procură;

e)  verifică îndeplinirea condiţiilor pentru ca un medic dentist să poată candida, înregistrând candidaturile care îndeplinesc cerinţele legale şi respingându-le pe cele neconforme;

f)   publică, prin afişare la sediul comisiei judeţene şi la locul votării, candidaturile depuse, admise şi respinse;

g)  comunică Comisiei Electorale Centrale listele finale cu alegătorii şi candidaţii la funcţiile de conducere;

h) soluţionează întâmpinările referitoare la propria activitate şi contestaţiile cu privire la actele şi operaţiunile sale;

i) tipăresc buletinele de vot, cu sprijinul tehnic şi financiar al consiliului colegiului judeţean;

j) păstrează sub sigiliu buletinele de vot numerotate, ştampilate şi semnate fiecare de preşedintele şi secretarul comisiei electorale judeţene;

k) publică prin mass-media, prin afişare la sediul colegiului judeţean sau prin orice altă modalitate stabilită de comisia electorală judeţeană data, locul şi programul alegerilor la nivel judeţean, activitate suportată din fondurile colegiului judeţean;

l) stabileşte şi asigură prin închiriere, comodat etc, împreună cu consiliul colegiului judeţean, sala necesară desfăşurării adunării generale de dare de seamă şi alegeri locale;

m) conduce lucrările adunărilor generale locale de alegeri şi operaţiunile de votare, luând toate măsurile pentru asigurarea ordinii în localul în care are loc votarea;

n) numără voturile, stabileşte valabilitatea voturilor exprimate, totalizează voturile exprimate şi stabileşte rezultatele alegerilor;

o) redactează în două exemplare procesele-verbale de desfăşurare a alegerilor şi procesul-verbal cu rezultatele finale;

p) înaintează Comisiei Electorale Centrale un exemplar al procesului-verbal de desfăşurare a alegerilor, al procesului-verbal cu rezultatele finale, însoţite de listele cu candidaţii aleşi. Preşedintele şi secretarul vor semna cele două exemplare ale proceselor-verbale;

q) organizează, dacă în turul întâi nu s-a realizat cvorumul legal de prezenţă a două treimi din numărul membrilor, noi alegeri în turul al doilea, în cel mult două săptămâni;

r) acreditează, la cerere, observatori ai societăţii civile, ai asociaţiilor profesionale interne şi internaţionale, reprezentanţi ai presei, care doresc să urmărească desfăşurarea alegerilor, inclusiv numărarea buletinelor de vot şi anunţarea rezultatelor finale;

s) preşedintele sau secretarul, în lipsa preşedintelui, comunică la cerere presei orice informaţie legată de desfăşurarea alegerilor;

t) atribuie mandatele celor aleşi şi validaţi.

Art. 21. - (1) Rezultatele finale ale alegerilor judeţene validate de Comisia Electorală Centrală vor fi afişate la sediul comisiilor electorale judeţene, după care aceasta atribuie mandatele respective.

(2) Comisia electorală judeţeană înregistrează candidaturile pentru membrii Biroului executiv judeţean şi convoacă în termen de maximum 5 zile prima şedinţă a consiliului colegiului judeţean.

Art. 22. - (1) Prima şedinţă a consiliului colegiului judeţean, pentru alegerea biroului executiv, este condusă de preşedintele comisiei electorale judeţene.

(2)   Sub conducerea preşedintelui comisiei electorale judeţene se desfăşoară prima şedinţă a acestui organ de conducere, care îşi alege, prin vot secret cu majoritate simplă, preşedintele, 2 vicepreşedinţi, secretarul general şi trezorierul.

(3)  După prima şedinţă, activitatea comisiei electorale judeţene încetează de drept.

SECŢIUNEA a 2-a

Comisia Electorală Centrală

Art. 23. - (1) Comisia Electorală Centrală este formată din 11 membri.

(2)   Desemnările se depun în scris la Biroul executiv naţional conform calendarului electoral stabilit de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

(3)  Desemnarea membrilor Comisiei Electorale Centrale se face după cum urmează:

a)   10 membri sunt desemnaţi în număr egal de asociaţiile profesionale stomatologice reprezentative la nivel naţional, cu recunoaştere juridică, existente la data aprobării prezentului regulament;

b)   1 membru este desemnat de Biroul executiv naţional.

(4)  Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România aprobă componenţa Comisiei Electorale Centrale.

(5)  Prima şedinţă de constituire a Comisiei Electorale Centrale va avea loc cel mai târziu în ultima zi lucrătoare a primei săptămâni din calendarul electoral.

Art. 24. - (1) La prima întrunire, Comisia Electorală Centrală îşi va alege, dintre membrii săi, un preşedinte şi un secretar.

(2) Preşedintele sau secretarul, în lipsa preşedintelui, conduce şedinţele Comisiei Electorale Centrale şi este singurul abilitat să facă publice datele şi informaţiile decurgând din activitatea Comisiei Electorale Centrale.

Art. 25. - (1) Comisia Electorală Centrală nu este subordonată în nici un fel structurilor care au desemnat membrii săi.

(2) Ea îşi va desfăşura activitatea în mod independent conform prezentului regulament.

Art. 26. - (1) Şedinţele Comisiei Electorale Centrale se desfăşoară în prezenţa a două treimi din numărul membrilor săi, iar prezenţa preşedintelui şi/sau a secretarului este obligatorie.

(2)  Deciziile se iau cu majoritate simplă de voturi din numărul membrilor prezenţi.

(3)  In cazul egalităţii de voturi, la luarea unei decizii, votul preşedintelui sau al secretarului, în lipsa preşedintelui, este decisiv.

Art. 27. - Şedinţele Comisiei Electorale Centrale vor fi consemnate de către secretarul comisiei în procese-verbale de şedinţă, care vor fi semnate de către preşedinte, secretar şi ceilalţi membri ai Comisiei Electorale Centrale prezenţi.

Art. 28. - Deciziile emise de Comisia Electorală Centrală sau orice alt act emis de aceasta vor fi semnate de către preşedinte şi secretar.

Art. 29. - Pe timpul funcţionării, Comisia Electorală Centrală va avea ştampilă proprie ce va fi ţinută de către preşedintele comisiei şi va avea forma şi conţinutul menţionate în anexa nr. 4 la prezentul regulament.

Art. 30. - (1) Comisia Electorală Centrală va funcţiona la sediul Colegiului Medicilor Dentişti din România din Bucureşti, str. Costache Marinescu nr. 14, sectorul 1, cod 011 286, telefon/ fax 021/222.56.71, telefon 031-1023-788, e-mail: secretariat@cmdr.ro.

(2)   Condiţiile materiale şi financiare necesare funcţionării Comisiei Electorale Centrale vor fi asigurate de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Acesta va asigura Comisiei Electorale Centrale un secretariat tehnic condus de secretarul comisiei.

(3)  Biroul executiv naţional prezintă darea de seamă în cadrul Adunării generale naţionale de dare de seamă şi alegeri. Din acest moment conducerea Biroului executiv naţional şi a Consiliului naţional îşi încetează activitatea, iar Comisia Electorală Centrală îşi intră în atribuţii pentru alegerea organelor de conducere de la nivel naţional.

Art. 31. - Atribuţiile Comisiei Electorale Centrale sunt:

a)   urmăreşte aplicarea prezentului regulament electoral, pentru buna desfăşurare a alegerilor judeţene şi naţionale;

b)   urmăreşte şi asigură respectarea şi aplicarea corectă a dispoziţiilor legale privitoare la alegeri şi ale prezentului regulament, pe întreg teritoriul ţării;

c)   asigură şi răspunde de interpretarea uniformă a dispoziţiilor legale şi a prezentului regulament;

d)  emite decizii de îndrumare cu privire la aplicarea regulamentului electoral de organizare a alegerilor judeţene şi naţionale;

e)   rezolvă întâmpinările şi contestaţiile cu privire la modul de constituire, componenţa şi activitatea comisiilor electorale judeţene;

f)   primeşte şi soluţionează în 3 zile contestaţiile înregistrate împotriva deciziilor comisiilor electorale judeţene;

g)   primeşte şi înregistrează listele cu alegători şi cele cu candidaţi trimise de comisiile electorale judeţene;

h) primeşte procesele-verbale de desfăşurare a alegerilor întocmite de comisiile electorale judeţene, procesele-verbale conţinând rezultatele alegerilor, precum şi celelalte documente prevăzute de art. 20 lit. p);

i) validează sau nu alegerile din fiecare judeţ, respectiv din municipiul Bucureşti;

j) primeşte şi înregistrează central listele locale cu reprezentanţii aleşi în Adunarea generală naţională;

k) convoacă prin scrisori recomandate, în termen de maximum 30 de zile de la validarea alegerilor judeţene, reprezentanţii pentru şedinţa Adunării generale naţionale de dare de seamă şi alegeri;

l) primeşte, înregistrează şi validează dosarele de candidatură pentru membrii Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

m) publică la Sediul Colegiului Medicilor Dentişti din România şi la locaţia unde au loc alegerile naţionale lista cu membrii Adunării generale naţionale şi a candidaţilor pentru Biroul executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

n) tipăreşte buletinele de vot, cu sprijinul tehnic şi financiar al Consiliului naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România;

o) păstrează sub sigiliu buletinele de vot numerotate, ştampilate şi semnate fiecare de preşedintele şi secretarul Comisiei Electorale Centrale;

p) stabileşte şi asigură împreună cu Biroul executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România sala necesară desfăşurării Adunării generale naţionale de dare de seamă şi alegeri;

q) pregăteşte şi organizează din timp şi în bune condiţii desfăşurarea alegerilor naţionale, cu un număr suficient de cabine de vot, în funcţie de numărul total de reprezentanţi, astfel încât să se asigure secretizarea votării;

r) conduce lucrările Adunării generale naţionale de alegeri şi operaţiunile de votare, luând toate măsurile pentru asigurarea ordinii în localul în care are loc votarea;

s) numără voturile, stabileşte valabilitatea voturilor exprimate, totalizează voturile exprimate şi stabileşte rezultatele alegerilor, anunţându-le pe loc;

t) redactează în două exemplare procesele-verbale de desfăşurare a alegerilor şi procesul-verbal cu rezultatele finale;

u) primeşte şi soluţionează în termen de 3 zile contestaţiile înregistrate împotriva activităţii şi deciziilor Comisiei Electorale Centrale.

Art. 32. - Prima şedinţă a Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România este condusă de preşedintele Comisiei Electorale Centrale. Aceasta se convoacă pe loc, imediat după alegerea sa, ori în termen de maximum 5 zile de la desfăşurarea şedinţei Adunării generale naţionale de alegeri.

Art. 33. - După alegerea Biroului executiv naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România Comisia Electorală Centrală îşi încetează de drept activitatea.

CAPITOLUL III

Candidaturile

Art. 34. - (1) Candidaturile se vor depune personal sau prin împuternicit la secretarul comisiei electorale judeţene/centrale în conformitate cu termenele calendarului electoral.

(2) Secretarul comisiei electorale primeşte şi înregistrează depunerea candidaturii, menţionând într-un registru toate actele primite de la candidat, şi înaintează candidatura, în termen de cel mult două zile, comisiei electorale judeţene/centrale.

Art. 35. - (1) Declaraţia de candidatură, dactilografiată, va fi adresată comisiei electorale şi va cuprinde:

a)  numele şi prenumele, domiciliul, locul de muncă, specialitatea şi gradul profesional şi, acolo unde este cazul, titlul ştiinţific şi/sau gradul didactic;

b)   mandatul/mandatele pentru care se candidează, respectiv consiliul colegiului judeţean, comisia de cenzori, Adunarea generală naţională;

c)   menţionarea, pe propria răspundere, dacă a fost sau nu sancţionat de Colegiul Medicilor Dentişti din România;

d)  CV-ul şi programul managerial al candidatului;

e)  data şi semnătura;

f)  elemente de contact (telefon, fax etc).

(2) Modelul declaraţiei de candidatură este prevăzut în anexa nr. 5 la prezentul regulament.

Art. 36. - In termen de maximum 2 zile de la înregistrarea candidaturilor, comisiile electorale vor aduce la cunoştinţă candidaţilor, prin scrisoare recomandată, admiterea candidaturilor sau lipsurile constatate, pentru completarea acestora în timp util de către candidaţi.

Art. 37. - Completarea declaraţiilor de candidatură sau contestaţiile împotriva deciziei comisiei electorale judeţene/centrale de respingere a candidaturii se vor face în termen de maximum două zile de la data comunicării în scris, primită cu scrisoare recomandată de către candidat.

Art. 38. - (1) Comisiile electorale judeţene vor înainta contestaţiile primite către Comisia Electorală Centrală spre soluţionare, în termen de cel mult două zile de la data înregistrării.

(2) Comisia Electorală Centrală va soluţiona contestaţiile în termen de maximum două zile, iar decizia acesteia are caracter definitiv şi împreună cu motivarea ei se transmit candidatului şi comisiei electorale judeţene, în termen de maximum două zile, prin scrisoare recomandată.

Art. 39. - După expirarea termenului de depunere a candidaturilor la care se adaugă, dacă este cazul, termenele prevăzute de art. 34-38, comisiile electorale judeţene încheie un proces-verbal prin care constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

Art. 40. - (1) Comisiile electorale judeţene vor întocmi listele finale cu candidaturi şi le vor trimite, împreună cu o copie a procesului-verbal de constatare a rămânerii definitive a candidaturilor, Comisiei Electorale Centrale, cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor.

(2)   Listele finale cu candidaturile admise, în ordinea alfabetică, vor fi afişate, prin grija comisiilor electorale judeţene, respectiv a Comisiei Electorale Centrale, la sediile colegiilor judeţene, la sediul Colegiului Medicilor Dentişti din România, la sălile unde vor avea loc alegerile judeţene, la sediile locale/centrale ale asociaţiilor profesionale stomatologice reprezentative la nivel naţional cu recunoaştere juridică.

(3)   La nivel judeţean vor fi realizate 3 liste separate: una pentru candidaturile în consiliul colegiului judeţean, una pentru candidaturile în comisia de cenzori şi una pentru reprezentanţii în Adunarea generală naţională.

(4)   La nivel central vor fi realizate 5 liste separate: una pentru candidaturile la funcţia de preşedinte, una pentru candidaturile la funcţia de secretar general, una pentru candidaturile la funcţiile de vicepreşedinţi, una pentru candidaturile la funcţia de trezorier şi una pentru candidaturile pentru comisia de cenzori.

(5)   Pe listele finale cu candidaturi se vor menţiona vizibil locul, data şi programul de desfăşurare a şedinţei Adunării generale locale/naţionale pentru alegeri.

CAPITOLUL IV

Buletinele de vot

Art. 41. - (1) Comisia Electorală Centrală verifică şi aprobă pentru fiecare comisie electorală judeţeană respectarea modelului buletinelor de vot judeţene prevăzut în anexele nr. 6-8 la prezentul regulament, expediate prin fax Comisiei Electorale Centrale, înainte de tipărirea tirajului final.

(2)  Numărul de pagini al buletinelor de vot va fi stabilit de către comisia electorală judeţeană în funcţie de numărul total al candidaţilor.

(3)  Buletinele de vot se vor tipări de comisiile electorale judeţene cu sprijinul material şi logistic al colegiilor judeţene.

(4)  Câte un model al buletinelor de vot se va afişa la sediile comisiilor electorale judeţene cu cel puţin 3 zile înaintea datei votării, după ce a fost vizat şi anulat de preşedintele comisiei electorale judeţene.

Art. 42. - (1) La nivel judeţean vor exista 3 modele de buletine de vot în funcţie de mandatul pentru care se candidează: membru în consiliul colegiului judeţean, membru în comisia locală de cenzori ori reprezentant în Adunarea generală naţională.

(2)  La nivel central vor exista 5 modele de buletine de vot în funcţie de mandatul pentru care se candidează: preşedinte, secretar general, vicepreşedinte, trezorier, membru în comisia centrală de cenzori.

(3)  In buletinele de vot, candidaţii vor fi trecuţi în ordine alfabetică, menţionându-se numele şi prenumele.

Art. 43. - Buletinele de vot vor fi tipărite cu cel puţin două zile înaintea datei votării de către comisiile electorale care, după verificarea conformităţii şi a exactităţii conţinutului, le vor păstra sub sigiliu până în ziua votării la sediul comisiei.

Art. 44. - Pe toate buletinele de vot se va menţiona perioada mandatului.

Art. 45. - (1) Buletinele de vot se vor asigura în număr suficient, conform listelor, cu un plus de 10% faţă de numărul alegătorilor.

(2) Buletinele de vot vor fi autentificate de către comisiile electorale judeţene, respectiv de Comisia Electorală Centrală, prin aplicarea ştampilei proprii, pe toate filele buletinului de vot, în ziua desfăşurării adunării generale judeţene, respectiv a Adunării generale naţionale.

Art. 46. - (1) Buletinele neconforme, neexacte, deteriorate sau cele completate greşit de către alegători în timpul votării vor fi anulate prin menţiunea „Anulat" şi semnătura preşedintelui, aplicându-se totodată şi ştampila comisiei electorale judeţene.

(2) Alegătorul care a completat greşit un buletin de vot şi solicită un buletin nou va primi un alt buletin de vot numai dacă predă buletinul completat greşit.

CAPITOLUL V

Desfăşurarea votării

Art. 47. - (1) Adunările generale judeţene şi, respectiv, Adunarea generală naţională pentru darea de seamă şi pentru alegeri se vor desfăşura în aceeaşi locaţie, stabilită de comisia electorală cu conducerea colegiului.

(2)   Data, locul şi programul de desfăşurare a adunărilor generale pentru darea de seamă şi pentru alegeri vor fi comunicate prin mass-media şi prin alte modalităţi stabilite de comisia electorală, cu cel puţin 7 zile înaintea votării.

(3)   In caz de forţă majoră aşa cum este aceasta definită de lege, preşedintele comisiei electorale judeţene, respectiv al Comisiei Electorale Centrale, poate fi înlocuit de secretar.

Art. 48. - (1) Preşedintele comisiei electorale judeţene are următoarele atribuţii:

a)   verifică existenţa celor 3 tipuri de buletine de vot diferite: pentru alegerea consiliului colegiului judeţean al medicilor dentişti; pentru alegerea comisiei de cenzori; pentru alegerea reprezentanţilor în Adunarea generală naţională;

b)   verifică existenţa celor 3 urne diferite pentru cele 3 categorii de candidaturi, urne inscripţionate corespunzător;

c)   asigură, împreună cu membrii comisiei electorale judeţene, distribuţia, colectarea în urne a buletinelor de vot pentru cele 3 categorii de candidaturi şi numărarea voturilor;

d)   primeşte şi înregistrează contestaţiile pe loc, în ziua alegerilor sau în maximum două zile de la încheierea lor;

e)   anunţă contestatarul despre rezultatul contestaţiei rezolvate local, prin scrisoare recomandată;

f)    înaintează eventualele contestaţii către Comisia Electorală Centrală;

g)   primeşte CV-urile şi programele manageriale ale candidaţilor pentru funcţiile eligibile din biroul executiv judeţean;

h)   păstrează şi securizează buletinele de vot.

(2) Preşedintele comisiei electorale este obligat să ia toate măsurile necesare pentru exprimarea secretă a votului şi pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii civilizate, inclusiv prin atenţionarea sau evacuarea din sală a turbulenţilor.

Art. 49. - In circumscripţiile electorale cu mai mult de 500 de votanţi, în cadrul comisiei electorale se vor alcătui 3 subcomisii de numărare a voturilor, care îşi vor desemna un preşedinte, astfel:

a)   subcomisia 1: distribuţia, colectarea şi numărarea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de membru în consiliul colegiului judeţean/al municipiului Bucureşti;

b)   subcomisia 2: distribuţia, colectarea şi numărarea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de membru în comisia de cenzori;

c)   subcomisia 3: distribuţia, colectarea şi numărarea în urne a buletinelor de vot pentru candidatura de reprezentant în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România.

Art. 50. - (1) Preşedintele Comisiei Electorale Centrale are următoarele atribuţii: a) verifică existenţa celor 5 tipuri de buletine de vot diferite: pentru candidaturile la funcţia de preşedinte, pentru candidaturile la funcţia de secretar general, pentru candidaturile la funcţia de vicepreşedinte, pentru candidaturile la funcţia de trezorier, pentru candidaturile la comisia de cenzori;

b)  verifică existenţa celor 5 urne diferite pentru cele 5 categorii de candidaturi, urne care au fost inscripţionate anterior;

c)  asigură, împreună cu membrii Comisiei Electorale Centrale, distribuţia şi colectarea în urne a buletinelor de vot pentru cele 5 categorii de candidaturi;

d)  primeşte şi înregistrează pe loc contestaţiile, în ziua alegerilor sau în maximum două zile de la încheierea lor;

e)  anunţă, prin scrisoare recomandată, contestatarului rezultatul contestaţiei.

(2) Preşedintele comisiei electorale este obligat să ia toate măsurile necesare pentru exprimarea secretă a votului şi pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii civilizate, inclusiv prin atenţionarea sau evacuarea din sală a turbulenţilor.

Art. 51. - Numărarea voturilor şi anunţarea rezultatelor se fac după închiderea votării în aceeaşi sală în care a avut loc votarea.

Art. 52. - (1) La sfârşitul zilei de alegeri, preşedintele şi secretarul comisiei electorale judeţene/naţionale, în prezenţa celorlalţi membri ai comisiei, vor întocmi procesul-verbal cu privire la desfăşurarea votării din ziua respectivă.

(2)  Listele cu alegători, listele cu persoanele alese, precum şi ştampila secţiei de votare vor fi depozitate în condiţii de maximă securitate la sediul comisiei electorale judeţene/centrale.

(3)  Toate buletinele de vot valabile, anulate ori nefolosite se sigilează şi se păstrează de către comisia electorală la sediul colegiului respectiv până după validarea alegerilor, când se predau pe bază de proces-verbal organelor nou-alese.

(4)  In limita posibilităţilor se poate apela la paza militarizată a locurilor de votare.

Art. 53. - (1) La întregul proces de desfăşurare a alegerilor, inclusiv numărarea voturilor şi stabilirea clasamentelor, pot participa observatori acreditaţi de către comisia electorală judeţeană sau centrală.

(2) Cererile de acreditare ca observatori se depun la comisia electorală judeţeană sau centrală cu cel puţin 7 zile înaintea alegerilor, iar legitimaţiile de observator se eliberează de preşedintele comisiei cu 3 zile înainte de data alegerilor. Modelul acestora se stabileşte de către comisia electorală judeţeană ori centrală.

Art. 54. - (1) La solicitarea comisiei electorale judeţene, Comisia Electorală Centrală va desemna un membru al său pentru supravegherea desfăşurării alegerilor judeţene acolo unde există contestaţii sau probleme.

(2) Acesta nu va avea competenţa de a lua măsuri cu privire la desfăşurarea votării, ci doar de a supraveghea desfăşurarea alegerilor. La sfârşitul activităţii se va întocmi un proces-verbal în care se vor consemna cele constatate şi va fi semnat de conducerea comisiei electorale judeţene.

Art. 55. - In afara membrilor Colegiului Medicilor Dentişti din România, a membrilor comisiei electorale, a observatorilor acreditaţi, a personalului angajat al Colegiului Medicilor Dentişti din România, nicio altă persoană nu poate participa la şedinţele adunărilor de alegeri.

Art. 56. - (1) Fiecare medic dentist cu drept de vot, la intrarea în sala de şedinţă a adunării generale pentru dare de seamă şi pentru alegeri, va fi legitimat de comisia electorală şi va semna în lista de prezenţă.

(2)   Medicii dentişti cu drept de vot, membri ai colegiului respectiv, care nu se regăsesc pe listele locale de alegători vor fi înscrişi, pe loc, de către preşedintele comisiei sau de către secretarul acesteia în listele de prezenţă, menţionându-se toate datele de identificare din documentul de identitate.

(3)   In Adunarea generală naţională de alegeri nu pot fi trimişi înlocuitori în locul reprezentanţilor aleşi.

Art. 57. - (1) Alegătorii votează separat pe fiecare dintre cele 3 tipuri de buletine de vot la nivel local şi pe fiecare dintre cele 5 tipuri de buletine de vot centrale, al căror model este prevăzut în anexa nr. 9 la prezentul regulament, în care sunt înscrise candidaturile.

(2)  Votarea se va face prin marcarea cu „DA" în dreptul numelor candidaţilor pentru care se optează şi tăierea cu linie continuă peste numărul de ordine şi numele candidaţilor respinşi.

(3)  Orice altă inscripţionare anulează buletinul de vot.

CAPITOLUL VI

Constatarea şi validarea rezultatelor alegerilor

Art. 58. - (1) După terminarea votării, în prezenţa celorlalţi membri ai comisiei electorale şi a celorlalte persoane care au dreptul să asiste la adunarea generală de alegeri, preşedintele comisiei electorale procedează la anularea prin ruperea colţului sus-dreapta al buletinelor de vot rămase nefolosite sau anulate şi numai după aceea procedează la deschiderea urnelor.

(2)  Dacă numărul celor prezenţi la vot pe lista de prezenţă este mai mare sau egal cu două treimi din numărul total de alegători, se trece la deschiderea urnelor.

(3)  Dacă numărul votanţilor este mai mic de două treimi se sigilează urnele, iar buletinele de vot nefolosite şi anulate prin ruperea colţului sus-dreapta se vor trimite Comisiei Electorale Centrale în termen de 3 zile.

(4) Preşedinţii comisiilor electorale sau membrii desemnaţi vor citi cu voce tare la deschiderea fiecărui buletin de vot numele şi prenumele candidatului pentru care s-a exprimat votul „DA" şi va arăta buletinul de vot celorlaţi membri ai comisiei, care vor număra şi vor consemna în scris voturile pozitive, negative şi anulate.

Art. 59. - (1) Sunt anulate buletinele de vot:

a)  care nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale judeţene/centrale;

b)  care au altă formă sau model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;

c)  care nu sunt tipărite, multiplicate sau completate lizibil;

d)  care sunt albe, pe care nu s-a exprimat niciun vot;

e)  care poartă alte inscripţionări decât „DA" şi linie continuă peste numărul de ordine şi numele candidaţilor respinşi;

f)  în care numărul voturilor exprimate cu „DA" este mai mare decât numărul de membri ce trebuie aleşi pe fiecare buletin.

(2) Situaţiile în care buletinele de vot se anulează se menţionează ca notă pe formularul de buletin de vot.

Art. 60. - Rezultatele provizorii ale alegerilor se vor consemna în tabele separate.

Art. 61. - (1) După deschiderea urnelor şi numărarea voturilor, preşedintele comisiei electorale încheie câte un proces-verbal, în două exemplare, pentru fiecare dintre cele 3 liste de candidaturi la nivel local, respectiv 5 la nivel central.

(2)  Procesele-verbale locale, respectiv procesul-verbal central, vor cuprinde:

a)  numărul total al membrilor colegiului judeţean înscrişi în listă/al reprezentanţilor în Adunarea generală naţională;

b)  numărul membrilor locali/reprezentanţilor naţionali prezenţi la votare;

c)  numărul total al voturilor valabil exprimate;

d)  numărul voturilor anulate;

e)  numărul voturilor valabil exprimate, obţinute de către fiecare candidat, în condiţiile îndeplinirii cvorumului;

f)  numărul total al buletinelor de vot tipărite;

g)  numărul buletinelor de vot rămase nefolosite;

h) numărul buletinelor de vot anulate;

i) expunerea pe scurt a întâmpinărilor, contestaţiilor şi a modului de soluţionare a acestora.

(3)  Procesele-verbale se vor semna de preşedinte, de secretar şi de ceilalţi membri prezenţi ai comisiei electorale şi vor purta ştampila comisiei. Copii de pe procesele-verbale locale vor fi trimise prin scrisori recomandate Comisiei Electorale Centrale.

Art. 62. - (1) Dacă în urma verificării listelor de prezenţă ale membrilor cu drept de vot se constată că alegerile locale nu sunt valabile datorită neîntrunirii condiţiei de participare de două treimi din numărul membrilor cu drept de vot, se va preciza acest lucru în procesul-verbal, iar acesta nu va mai avea menţiunile prevăzute în art. 61 alin. (2).

(2)   Noile alegeri în turul al doilea se vor organiza conform calendarului electoral, când se organizează o nouă adunare generală locală de alegeri, în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste de alegători şi candidaţi. Legitimaţiile de observatori acreditaţi rămân valabile.

(3)  Aceste noi alegeri se consideră valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

(4)  Decizia de organizare a unor noi alegeri va fi menţionată în procesul-verbal. Art. 63. - (1) In timpul desfăşurării adunării generale de alegeri, în timpul deschiderii urnelor şi al numărării voturilor se pot face contestaţii cu privire la desfăşurarea acestor operaţiuni, de către orice participant prezent în sală conform prevederilor prezentului regulament.

(2)  Contestaţiile se formulează în scris şi se prezintă preşedintelui comisiei electorale, care le dă număr de înregistrare.

(3)  Comisia electorală judeţeană va stabili contestaţiile care se rezolvă la nivel local şi care se trimit la Comisia Electorală Centrală. Preşedintele comisiei electorale judeţene va hotărî pe loc asupra contestaţiilor a căror rezolvare nu suferă amânare şi care pot fi rezolvate de comisia electorală judeţeană.

Art. 64. - După întocmirea proceselor-verbale menţionate la art. 61 şi primirea rezultatelor eventualelor contestaţii înaintate la Comisia Electorală Centrală, preşedintele împreună cu membrii comisiei electorale judeţene încheie procesul-verbal de stabilire a rezultatelor finale.

Art. 65. - (1) După validarea alegerilor judeţene/naţionale se vor stabili clasamentele în vederea atribuirii mandatelor pentru cele 3 funcţii locale, respectiv cele 5 funcţii naţionale.

(2)  Atribuirea mandatelor se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi pozitive obţinute. La nivel local se vor atribui mandate până la ocuparea numărului de locuri stabilit prin aplicarea normelor de reprezentativitate prevăzute de lege.

(3)   In caz de voturi egale obţinute pentru ultimul loc eligibil, departajarea se va face prin aplicarea următoarelor criterii în următoarea ordine: gradul profesional şi vechimea în muncă.

(4)  La nivel local, următorii 5 candidaţi nealeşi ca membri titulari, în ordinea descrescătoare a numărului de voturi, devin membri supleanţi. In caz de voturi egale obţinute se aplică criteriile prevăzute la alin. (3).

(5)  Rezultatele se consemnează în procesul-verbal al comisiei electorale.

Art. 66. - In cazul în care una dintre funcţiile titularilor locali devine vacantă pe parcursul mandatului, din motive de forţă majoră, unul dintre supleanţi va lua locul titularului, în ordinea numărului de voturi obţinute.

Art. 67. - Rezultatele finale, validate de Comisia Electorală Centrală, vor fi afişate la sediul colegiilor teritoriale.

Art. 68. - Atribuirea mandatelor locale se va face de către comisia electorală judeţeană, după validarea alegerilor locale de către Comisia Electorală Centrală.

Art. 69. - (1) După validarea de către Comisia Electorală Centrală a candidaţilor aleşi local şi atribuirea mandatelor de membri în consiliul colegiului judeţean, în termen de maximum 5 zile, preşedintele comisiei electorale judeţene convoacă prima şedinţă a consiliului colegiului judeţean în care se vor alege membrii biroului executiv.

(2) Birourile executive judeţene vor desemna un membru al lor pentru Consiliul naţional, respectiv 3 membri în cazul municipiului Bucureşti.

CAPITOLUL VII

Dispoziţii finale

Art. 70. - (1) Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor se suportă de colegiul respectiv.

(2) Membrilor comisiilor electorale judeţene şi celor ai Comisiei Electorale Centrale li se acordă o indemnizaţie stabilită, după caz, de consiliul colegiului local ori de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România, în cazul Comisiei Electorale Centrale.

Art. 71. - Termenele, pe zile, prevăzute în prezentul regulament se calculează din ziua următoare celei în care încep să curgă şi se împlinesc la sfârşitul zilei limită.

Art. 72. - Prevederile prezentului regulament se aplică şi în cazul organizării turului al doilea al alegerilor locale, precum şi pentru desfăşurarea Adunării generale naţionale pentru alegeri.

Art. 73. - După publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, Colegiul Medicilor Dentişti din România va distribui prezentul regulament în format electronic şi tipărit tuturor consiliilor colegiilor judeţene.

Art. 74. - Prezentul regulament va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ANEXA Nr. 1

DECLARAŢIE

Subsemnatul .................................................., domiciliat în ......................................................, având în vedere faptul că am fost desemnat şi ales ca membru al comisiei electorale organizate la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din ................................................, mă oblig să nu candidez la niciuna dintre funcţiile pentru care se organizează alegerile.

Data                                                                      

.......................

Semnătura

.......................

ANEXA Nr. 2

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ......................................

TABEL

cu membrii Comisiei Electorale a Colegiului Medicilor Dentişti din ......................................

Numele şi prenumele

Funcţia*)

Telefon, fax, e-mail

*) Se va menţiona funcţia în comisia electorală (preşedinte, secretar şi membru).

Preşedinte,

.......................

Secretar,

.......................

ANEXA Nr. 3

MODELUL

ştampilei comisiei electorale judeţene

ANEXA Nr. 4

MODELUL

ştampilei Comisiei Electorale Centrale

ANEXA Nr. 5

DECLARAŢIE

de candidatură

Subsemnatul ..........................................., cu domiciliul în ............................................, str.......................................................................  nr........, bl........, et............., ap......, judeţul/sectorul .........................................., telefon .................................., mobil .................................., având funcţia de ......................................... la .................................................., declar că îmi depun candidatura pentru funcţia de:

a)  membru în Consiliul Colegiului Medicilor Dentişti din Judeţul .................................. - DA/NU;

b)   reprezentant în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România .................................. - DA/NU;

c)  membru al comisiei de cenzori organizate la nivelul Colegiului Medicilor Dentişti din Judeţul .................................. - DA/NU.

Prin prezenta, declar pe propria răspundere că:

-  am/nu am fost sancţionat disciplinar de Colegiul Medicilor Dentişti din România;

-  am achitat la zi cotizaţia datorată Colegiului Medicilor Dentişti din România;

-  îndeplinesc condiţiile legale şi regulamentare pentru a candida.

Data

.......................

Semnătura

.......................

ANEXA Nr. 6

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorală a Colegiului Medicilor Dentişti din Judeţul ..................................

Ştampila comisiei electorale

BULETIN   DE   VOT

pentru alegerea membrilor în Consiliul Colegiului Judeţean..................................mandatul..................................

1.  Data alegerilor ..................................

2.  Candidaţi pentru membrii în Consiliul Colegiului Judeţean ................................. al Colegiului Medicilor Dentişti din România

3.  Numărul de locuri ......

4.  Votaţi cu „DA" maximum ........... candidaţi.

Nr. crt.

Numele şi prenumele candidaţilor

Votul exprimat

- DA/NU -

Votarea se va face prin marcarea cu „DA" în dreptul numelor candidaţilor pentru care se optează şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi.

Preşedinte,

.......................

Secretar,

.......................

NOTA:

Buletinul de vot se anulează în cazul în care:

a)  nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale judeţene;

b)  are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;

c)  nu este tipărit, multiplicat ori completat lizibil;

d)  este alb, deoarece pe acesta nu s-a exprimat niciun vot;

e)   poartă alte inscripţionări decât „DA" şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi;

f)   numărul voturilor exprimate cu „DA" este mai mare decât numărul de membri care trebuie aleşi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 7

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorală a Colegiului Medicilor Dentişti din Judeţul ..................................

Ştampila comisiei electorale

BULETIN   DE   VOT

pentru alegerea membrilor în comisia locală de cenzori mandatul..................................

1.  Data alegerilor ..................................

2.  Candidaţii pentru comisia de cenzori ..................................

3.  Numărul de locuri ......

4.  Votaţi cu „DA" maximum ........... candidaţi.

Nr. crt.

Numele şi prenumele candidaţilor

Votul exprimat

- DA/NU -

Votarea se va face prin marcarea cu „DA" în dreptul numelor candidaţilor pentru care se optează şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume a candidaţilor respinşi.

Preşedinte,

.......................

Secretar,

.......................

NOTA:

Buletinul de vot se anulează în cazul în care:

a)  nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale judeţene;

b)  are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;

c)  nu este tipărit, multiplicat ori completat lizibil;

d)  este alb, deoarece pe acesta nu s-a exprimat niciun vot;

e)   poartă alte inscripţionări decât „DA" şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi;

f)   numărul voturilor exprimate cu „DA" este mai mare decât numărul de membri care trebuie aleşi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 8

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorală a Colegiului Medicilor Dentişti din Judeţul ..................................

Ştampila comisiei electorale

BULETIN   DE   VOT

pentru alegerea reprezentanţilor în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România mandatul.............................

1.  Data alegerilor ..................................

2.  Candidaţi pentru reprezentanţi în Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor Dentişti din România

3.  Numărul de locuri ..........

4.  Votaţi cu „DA" maximum ........... candidaţi.

Nr. crt.

Numele şi prenumele candidaţilor

Votul exprimat

- DA/NU -

Votarea se va face prin marcarea cu „DA" în dreptul numelor candidaţilor pentru care se optează şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi.

Preşedinte,

.......................

Secretar,

.......................

NOTĂ:

Buletinul de vot se anulează în cazul în care:

a)  nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale judeţene;

b)  are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;

c)  nu este tipărit, multiplicat ori completat lizibil;

d)  este alb, deoarece pe acesta nu s-a exprimat niciun vot;

e)   poartă alte inscripţionări decât „DA" şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi;

f)   numărul voturilor exprimate cu „DA" este mai mare decât numărul de membri care trebuie aleşi pe fiecare buletin.

ANEXA Nr. 9

COLEGIUL MEDICILOR DENTIŞTI DIN ROMÂNIA

Comisia Electorală Centrală

Ştampila Comisiei Electorale Centrale

BULETIN   DE   VOT

pentru alegerea membrilor Biroului executiv naţional mandatul ..................................

1........................................................

            (data alegerilor)

2................................................................................................................................................

    (funcţia pentru care se candidează, respectiv preşedinte, vicepreşedinte, trezorier, secretar general, cenzor)

3..............................................

           (numărul de locuri)

4..................................................................................

           (numărul de candidaţi care pot fi votaţi cu „DA")

Nr. crt.

Numele şi prenumele candidaţilor

Votul exprimat

- DA/NU -

Votarea se va face prin marcarea cu „DA" în dreptul numelor candidaţilor pentru care se optează şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi.

Preşedinte,

.............................

Secretar,

............................

NOTĂ:

Buletinul de vot se anulează în cazul în care:

a)  nu poartă pe prima faţă ştampila comisiei electorale judeţene;

b)  are altă formă sau alt model decât cele aprobate de Comisia Electorală Centrală;

c)  nu este tipărit, multiplicat ori completat lizibil;

d)  este alb, deoarece pe acesta nu s-a exprimat niciun vot;

e)   poartă alte inscripţionări decât „DA" şi tăierea cu linie continuă peste întregul nume al candidaţilor respinşi;

f)   numărul voturilor exprimate cu „DA" este mai mare decât numărul de membri care trebuie aleşi pe fiecare buletin.


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 12/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 12 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu