Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Protocol Nr.- din 07.10.2009

între Ministerul Economiei din România şi Ministerul Energiei din Georgia privind cooperarea în domeniul petrolului, gazelor şi rutelor de transport al energiei
ACT EMIS DE: Act Internaţional
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 218 din 07 aprilie 2010SmartCity1

Ministerul Economiei din România şi Ministerul Energiei din Georgia,recunoscând importanţa şi intenţia părţilor de a intensifica dialogul bilateral la toate nivelurile în domeniul petrolului, gazelor şi al energiei şi necesitatea de a dezvolta cooperarea dintre cele două ţări,recunoscând importanţa dezvoltării unei politici energetice care să satisfacă nevoile actuale de natură economică, socială şi de mediu şi să asigure securitatea energetică a ambelor ţări,având în vedere principiile Declaraţiei Summitului privind Coridorul Sudic, care a avut loc la Praga la 8 mai 2009, dorind să implementeze noi proiecte de tranzit al energiei în zona Mării Negre, prin teritoriile Georgiei şi României, în scopul transportului de petrol şi gaze din Azerbaidjan şi din ţările din Asia Centrală către Europa şi alte pieţe internaţionale, contribuind astfel la diversificarea rutelor de furnizare a gazelor, surselor de aprovizionare şi a furnizorilor şi la creşterea securităţii în aprovizionare,au convenit următoarele: Articolul 1 Reafirmând importanţa cooperării economice dintre cele două ţări, părţile convin să identifice noi căi de cooperare şi rute de transport al energiei în domeniul petrolului şi gazelor. Articolul 2Părţile vor sprijini dezvoltarea cooperării dintre entităţile economice relevante care activează în sectorul energetic şi vor asigura condiţii favorabile dezvoltării unui parteneriat economic reciproc avantajos în conformitate cu regulile şi practicile comerciale. Articolul 3Părţile au identificat ca fiind proiecte de maximă prioritate în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul energiei dezvoltarea unor instalaţii pentru lichefierea gazului în Georgia şi a unor instalaţii pentru regazeificare în România. În acest scop, părţile au convenit să sprijine companiile - Oil and Gas Corporation din Georgia şi SNTGN Transgaz - S.A. şi SNGN Romgaz - S.A. din România în procesul de analizare a posibilelor opţiuni şi scenarii pentru construirea unor terminale LNG la Poti în Georgia şi la Constanţa în România, prin luarea în considerare a disponibilităţii furnizării de gaze naturale de către Azerbaidjan şi ţările din Asia Centrală şi a rezultatelor studiului de fezabilitate, finanţat de USTDA, aflat în curs de elaborare. Articolul 4Părţile au convenit să întreprindă demersurile necesare în vederea pregătirii, semnării şi intrării în vigoare a unui acord de cooperare în domeniul energiei între Ministerul Economiei din România şi Ministerul Energiei din Georgia. Articolul 5Prezentul protocol intră în vigoare la data notificării scrise, transmisă de fiecare parte, privind îndeplinirea tuturor procedurilor prevăzute de legislaţiile naţionale respective. Semnat la Tbilisi la 7 octombrie 2009. Pentru Ministerul Economiei din România, Tudor Şerban, secretar de stat Pentru Ministerul Energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, ministrul energiei


SmartCity5

COMENTARII la Protocol -/2009

Momentan nu exista niciun comentariu la Protocol - din 2009
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu