E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 60 din 21 august 1998

privind infiintarea de extensiuni universitare ale Romaniei in strainatate

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 308 din 25 august 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutia Romaniei si ale art. 1 pct. 10 lit. f) din Lege nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta:

    Art. 1
    In baza acordurilor interguvernamentale si a conventiilor incheiate de catre Ministerul Educatiei Nationale cu ministere ale educatiei din alte tari, precum si a intelegerilor dintre institutiile de invatamant superior romanesti si institutiile de invatamant superior din strainatate, universitatile romanesti pot initia si sustine - ca extensiuni universitare in strainatate - programe de studii si filiale in universitati similare din strainatate.
    Art. 2
    (1) Infiintarea, autorizarea si functionarea filialelor si programelor de studii se realizeaza potrivit legislatiei romane si potrivit legislatiei din tara gazda.
    (2) Absolventii cursurilor oferite in cadrul extensiunilor universitare primesc o diploma de invatamant superior, recunoscuta deopotriva de catre institutiile de invatamant superior din Romania si din strainatate.
    Art. 3
    (1) La aceste programe de studii universitare sau filiale ale universitatilor romanesti in strainatate pot participa atat tineri din Romania, cat si tineri din alte tari.
    (2) Persoanelor mentionate la alin. (1) li se pot acorda burse conform legislatiei in vigoare.
    Art. 4
    In cadrul extensiilor universitare prevazute la art. 1 pot preda cadre didactice care provin de la universitatile din Romania, precum si cadre didactice de la universitatile din tara gazda.
    Art. 5
    Ministerul Educatiei Nationale, impreuna cu Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare, elaboreaza regulamentul de infiintare si autorizare a filialelor universitatilor romanesti in strainatate, precum si a specializarilor programelor de studii initiate, pe care il supune aprobarii Guvernului.
    Art. 6
    (1) Din sumele alocate de la bugetul de stat Ministerul Educatiei Nationale poate sprijini financiar programele de studii si filialele organizate in institutiile de invatamant superior din strainatate.
    (2) Modul de sustinere financiara de catre Ministerul Educatiei Nationale a programelor de studii si a filialelor organizate in institutii de invatamant superior din strainatate, precum si modul de acordare a burselor se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul educatiei nationale,
                       Andrei Marga

                       Ministrul finantelor,
                       Daniel Daianu

                       Ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Alexandru AthanasiuSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 60/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 60 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu