Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 38 din 22 august 2007

privind importul in Romania al produselor de protectie a plantelor si al mostrelor, ajutoarelor si donatiilor de produse de protectie a plantelor din tari terte

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 590 din 28 august 2007



In temeiul art. 108 din Constituţia Romaniei, republicată, şi al art. 1 pct. IV.2 din Legea nr. 266/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,

Guvernul Romaniei adoptă prezenta ordonanţă.

CAPITOLUL I

Importul produselor de protecţie a plantelor din ţări terţe

Art. 1. - Importul produselor de protecţie a plantelor omologate în Romania, din ţări terţe, clasificate la poziţia tarifară 38.08 - produse de protecţie a plantelor, denumite în continuare produse, se efectuează pe baza certificatului de abilitare.

Art. 2. - Certificatele de abilitare prevăzute la art. 1 se emit de unităţile fitosanitare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumite în continuare autoritatea emitentă.

Art. 3. - In sensul prezentei ordonanţe, expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

a) certificate de abilitare - documente emise de autoritatea emitentă prevăzută la art. 2, în baza cărora este permis importul produselor din ţări terţe, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1;

b) ţări terţe - alte ţări decat cele din Uniunea Europeană;

c)   documente autentice - documente întocmite cu respectarea tuturor formelor legale;

d) import- punerea în libera circulaţie pe teritoriul Romaniei în scopul utilizării mărfurilor pe teritoriul Romaniei.

Art. 4. - In scopul obţinerii certificatelor de abilitare, operatorii economici importatori vor prezenta autorităţii emitente următoarele documente:

a)  solicitarea în scris, din care să rezulte: numele sau denumirea şi sediul social sau domiciliul operatorului economic, lista codurilor tarifare, lista denumirilor produselor/grupelor de produse, lista denumirilor comerciale/tehnice ale produselor pentru care solicită abilitarea;

b) copia certificatului de înregistrare la registrul comerţului;

c) copia certificatului de omologare a produsului de protecţie a plantelor.

Art. 5. - Documentele prevăzute la art. 4 sunt obligatorii pentru eliberarea certificatului de abilitare.

Art. 6. - Certificatele de abilitare se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete.

Art. 7. - Certificatul de abilitare este valabil pe o perioadă de un an de la data emiterii.

Art. 8. - (1) Autoritatea vamală permite importul produselor în baza documentului prevăzut la art. 1.

(2) Certificatul de abilitare este prezentat în original birourilor vamale la care se realizează operaţiunea de vămuire a produselor la import, anexandu-se o copie la declaraţia vamală. Originalul certificatului de abilitare este păstrat de către importator.

Art. 9. - (1) Transporturile în legătură cu care există suspiciuni privind autenticitatea documentelor prezentate autorităţii vamale sunt supuse, la solicitarea biroului vamal, controlului personalului împuternicit din cadrul autorităţilor emitente prevăzute la art. 2.

(2) Birourile vamale convoacă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, prin fax sau e-mail, participarea la control a reprezentanţilor autorităţii emitente, care vor confirma prin aceleaşi mijloace de comunicare participarea la control şi vor nominaliza persoana împuternicită.

Art. 10. - (1) In cazurile în care la controlul efectuat la birourile vamale se constată încălcări ale prevederilor legale, toate cheltuielile determinate de operaţiunile de verificare, expertizare, returnare a produselor şi de staţionare a mijloacelor de transport se suportă de importator.

(2) Atunci cand nu se constată încălcări ale prevederilor legale în urma controlului efectuat la birourile vamale conform art. 9 alin. (1), dar au rezultat cheltuieli determinate de operaţiunile de verificare, expertizare şi de staţionare a mijloacelor de transport, acestea se suportă de importator.

Art. 11. - Operatorul economic importator/beneficiar al importului de produse are următoarele obligaţii:

a)  să depună documentaţia completă în vederea obţinerii certificatului de abilitare;

b)  să anunţe autoritatea emitentă respectivă cu privire la orice modificare intervenită în documentaţia depusă pentru obţinerea certificatului de abilitare, în termen de 15 zile de la producerea modificării;

c) să utilizeze certificatul de abilitare numai în condiţiile şi în scopul pentru care a fost emis.

Art. 12. - Certificatul de abilitare se anulează de către autoritatea emitentă în următoarele situaţii:

a)  cand se constată că documentele însoţitoare nu sunt autentice, la controlul prevăzut la art. 9 alin. (1);

b) cand se constată, ulterior vămuirii, de organele de control ale autorităţii emitente că documentele în baza cărora a fost emis certificatul de abilitare nu sunt autentice;

c) la solicitarea operatorului economic.

Art. 13. - Decizia privind anularea certificatului de abilitare împreună cu măsurile dispuse privind produsele în cauză se comunică în scris de autoritatea emitentă Autorităţii Naţionale a Vămilor, în termen de 48 de ore. In situaţia în care, în intervalul de timp de la luarea deciziei de anulare pană la încunoştinţarea efectivă a biroului vamal asupra instituirii deciziei de anulare, produsele înscrise pe un certificat de abilitare anulat au fost vămuite la import, biroul vamal comunică aceasta Autorităţii Naţionale a Vămilor, în vederea informării autorităţii emitente, care ia măsurile ce se impun.

CAPITOLUL II

Importul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţări terţe

Art. 14. - Importul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţări terţe, clasificate la poziţia tarifară 38.08 - produse de protecţie a plantelor, este permis numai pe baza certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor sau a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor.

Art. 15. - (1) Mostrele de produse de protecţie a plantelor sunt importate în baza certificatului de abilitare pentru import mostre şi sunt utilizate în activitatea de cercetare-testare, în vederea omologării pentru:

a) teste de eficacitate biologică;

b) analize fizico-chimice;

c)    teste în vederea caracterizării toxicologice şi ecotoxicologice.

(2) In cazul schimbărilor minore în compoziţia unui produs de protecţie a plantelor, testarea constă în:

a) analize fizico-chimice;

b) teste de fitotoxicitate.

Art. 16. - La începerea activităţii de cercetare-testare solicitantul omologării trebuie să prezinte fiecărui institut implicat o copie a certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor.

Art. 17. - (1) Certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor se emite de Agenţia Naţională Fitosanitară, prin secretariatul Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumită în continuare autoritate emitentă, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.

(2) Certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor se emite de unităţile fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare autorităţi emitente, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.

Art. 18. -In vederea obţinerii certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, solicitantul omologării prezintă autorităţii emitente prevăzute la art. 17 alin. (1) următoarele documente:

a) declaraţie privind scopul importului/distribuirii de mostre de produse de protecţie a plantelor;

b)  cerere-tip de distribuire pentru experimentare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5;

c) copie a certificatului de înregistrare la registrul comerţului sau, după caz, copie a autorizaţiei de funcţionare în Romania;

d) program de cercetare-testare-experimentare în condiţii de producţie, în original, întocmit de institutele de profil, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6;

e) documente care să ateste că solicitantul omologării este titularul brevetului de invenţie (patent) sau că are acordul scris al titularului pentru a solicita testarea şi omologarea produsului respectiv în Romania.

Art. 19. - (1) Cantităţile de mostre necesare efectuării analizelor fizico-chimice şi testelor în vederea omologării unui produs de protecţie a plantelor sunt:

a) pentru teste de eficacitate biologică, cantitatea de mostre este stabilită de către coordonatorul de program în funcţie de doza, cultura şi numărul de tratamente necesare;

b)  pentru analize fizico-chimice: produs formulat - 500 ml, respectiv g; produs tehnic - 100 ml, respectiv g; standard analitic - 1 ml, respectiv g;

c)  pentru teste necesare caracterizării toxicologice: produs formulat - 500 ml, respectiv g;

d)   pentru teste necesare caracterizării ecotoxicologice: produs formulat - 1.500 ml, respectiv g.

(2) Certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor va fi eliberat o singură dată pentru cantitatea de mostre prevăzută la alin. (1), separat pentru fiecare tip de analize sau teste.

Art. 20. -In scopul obţinerii certificatelor de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor omologate în Romania, beneficiarul va prezenta autorităţii emitente prevăzute la art. 17 alin. (2) următoarele documente:

a) solicitare în scris din care să rezulte următoarele: numele sau denumirea, sediul social sau domiciliul, codul fiscal ale beneficiarului, felul şi numărul de identificare al mijlocului de transport pe care au fost încărcate produsele respective;

b) acceptul de donaţie;

c)  actul de donaţie la care se ataşează lista şi cantitatea produselor donate;

d) copia certificatului de omologare al produsului de protecţie a plantelor.

Art. 21. - Pentru operatorii economici care depun o documentaţie incompletă faţă de cea prevăzută la art. 18 şi 20 nu se eliberează certificat de abilitare pentru import mostre sau certificat de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii.

Art. 22. - In cazul în care documentaţia nu este completă, se va informa în scris solicitantul omologării în termen de 10 zile lucrătoare.

Art. 23. - Certificatul de abilitare pentru import mostre şi certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare de la data depunerii documentaţiei complete.

Art. 24. - Certificatul de abilitare pentru import mostre şi certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor sunt valabile pentru un singur transport.

Art. 25. - (1) Autoritatea vamală permite importul din ţări terţe al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor numai în baza certificatelor de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor sau a certificatelor de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor.

(2) Agentul vamal din cadrul biroului vamal la care se realizează operaţiunea de vămuire a produselor la import, la definitivarea operaţiunii de vămuire, vizează originalul certificatului de abilitare pentru import mostre sau originalul certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii, după caz. O copie a certificatului astfel vizat se anexează la declaraţia vamală.

Art. 26. - (1) Transporturile în legătură cu care există suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate autorităţii vamale sunt supuse, la solicitarea biroului vamal, controlului personalului împuternicit din cadrul autorităţii emitente prevăzute la art. 17 alin. (2).

(2) Birourile vamale solicită, prin convocare transmisă prin fax sau e-mail, după caz, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 7, participarea la controlul vamal a reprezentanţilor unităţilor fitosanitare judeţene şi a municipiului Bucureşti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Aceştia confirmă prin fax sau e-mail participarea la controlul vamal şi nominalizează persoana împuternicită.

Art. 27. - (1) In cazurile în care la controlul efectuat la birourile vamale se constată încălcări ale prevederilor legale, toate cheltuielile determinate de operaţiunea de verificare, expertizare, returnare a produselor şi de staţionare a mijloacelor de transport sunt suportate de importator.

(2) Atunci cand nu se constată încălcări ale prevederilor legale în urma controlului efectuat la birourile vamale conform art. 26 alin. (1), dar au rezultat cheltuieli determinate de operaţiunile de verificare, expertizare şi de staţionare a mijloacelor de transport, acestea sunt suportate de importator.

Art. 28. - Operatorul economic importator/beneficiar al importului de mostre, ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor are următoarele obligaţii:

a) să depună documentaţia completă în vederea obţinerii certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor;

b)   să anunţe autoritatea emitentă cu privire la orice modificare intervenită în documentaţia depusă pentru obţinerea certificatului de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv a certificatului de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor, în termen de 15 zile de la producerea modificării;

c) să utilizeze certificatul de abilitare pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor, respectiv certificatul de abilitare pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor, numai în condiţiile şi în scopul pentru care a fost emis.

CAPITOLUL III

Contravenţii şi sancţiuni

Art. 29. - (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei următoarele fapte:

a) nerespectarea prevederilor art. 11 lit. b) şi c);

b) nerespectarea prevederilor art. 28 lit. b) şi c).

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul împuternicit din cadrul autorităţii  prevăzute  la art. 2,  iar a contravenţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), de către personalul împuternicit din cadrul autorităţii prevăzute la art. 17 alin. (2).

(3) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii.

Art. 30. - Dispoziţiile referitoare la contravenţii, prevăzute la art. 29, se completează cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

CAPITOLUL IV

Dispoziţii finale

Art. 31. -Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezenta ordonanţă.

Art. 32. - La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe se abrogă Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 945/2004 privind regimul mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor la produse de uz fitosanitar şi îngrăşăminte, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 17 din 6 ianuarie 2005.

Art. 33. - Prezenta ordonanţă intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Decebal Traian Remeş

p. Ministrul sănătăţii publice,

Ervin-Zoltan Szekely,

secretar de stat

Ministrul mediului si dezvoltării durabile,

Attila Korodi

p. Ministrul economiei şi finanţelor,

Doina-Elena Dascălii,

secretar de stat

ANEXA Nr. 1

AUTORITATEA EMITENTĂ

Nr................/.............................

CERTIFICAT   DE  ABILITARE

Se abilitează operatorul economic(denumirea, sediul, certificatul de înregistrare la registrul comerţului)........................................................................... pentru importul următoarelor produse:

Codul tarifar................................................................................................................................ Denumirea produsului/grupei de produse (denumirea comercială/tehnică a produsului) ........................................................................................................................................................................ ....................

Prezentul certificat este valabil pană la data de.............................................................................................................................................................

Prezentul certificat nu exonerează operatorul economic de răspunderile ce îi revin, potrivit legii, pentru import.

Operatorul economic abilitat este obligat să anunţe autoritatea emitentă despre orice modificare intervenită în documentaţia depusă la abilitare, în termen de 15 zile de la schimbarea produsă.

Conducătorul autorităţii emitente,

.................................................

ANEXA Nr. 2

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR

Biroul vamal.......................................................

Nr...................../...............................................

CONVOCARE

Către

Autoritatea emitentă................................................................................................................................................................................... ...............

In conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 38/2007 privind importul în Romania al produselor de protecţie a plantelor şi al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţări terţe, vă solicităm să participaţi la controlul vamal la importul de............................................, efectuat de...................., încărcat pe mijlocul de transport........................., la sediul nostru situat în........................................................................................................................

Solicităm nominalizarea persoanei împuternicite şi confirmarea participării.

Sef birou vamal,

..........................

ANEXA Nr. 3

AUTORITATEA EMITENTĂ

Nr................/..........................

CERTIFICAT   DE  ABILITARE

pentru import mostre de produse de protecţie a plantelor

Se abilitează operatorul economic(denumire, sediu, certificat de înregistrare la registrul comerţului/autorizaţia de funcţionare în Romania)

........................................................................................................................................................................ ....................................................... pentru import/distribuire pentru experimentare, testare şi analiză a următoarelor produse:

Codul tarifar ............................................................................................................................. Denumirea produselor/grupei de produse (denumirea comercială/tehnică a produselor) ........................................................................................................................................................................ ...................

Cantitatea........................................................................................................................................................................ ..........................................

Scopul........................................................................................................................................................................ ...............................................

Prezentul certificat este valabil pentru un singur transport.

Mostrele nu se comercializează.

Conducătorul autorităţii emitente,

......................................................

Viza biroului vamal

ANEXA Nr. 4

AUTORITATEA EMITENTĂ

Nr................/.............................

CERTIFICAT   DE  ABILITARE

pentru import ajutoare şi donaţii de produse de protecţie a plantelor

Beneficiarul........................................................................................................................................................................ ........................................

Codul tarifar................................................................................................. Denumirea produselor/grupei de produse (denumirea comercială/tehnică a produselor)........................................................................................................................................................................ ................................................

Donatorul........................................................................................................................................................................ ..........................................

Ajutoare şi donaţii ........................................................................................................................................................................ ............................

Felul şi numărul de identificare a mijlocului de transport...............................................................................................................................................

Prezentul certificat este valabil pentru un singur transport.

Ajutoarele şi donaţiile nu se comercializează.

Conducătorul autorităţii emitente,

.............................................

Viza biroului vamal

ANEXA Nr. 5

MINISTERULAGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

COMISIA NAŢIONALĂ DE OMOLOGARE A PRODUSELOR DE PROTECŢIE A PLANTELOR

CERERE

de distribuire pentru experimentare

1. Solicitant:........................................................................................................................................................................ .......................................

Adresa ........................................................................................................................................................................ .............................................

Telefonul........................................................................................................................................................................ ............................................

2. Denumirea produsului - comercială, tehnică sau codificată (majuscule).....................................................................................................................

3. Cod tarifar ...................

4. Compoziţia chimică în substanţe active:

Conţinut

a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)

5.  Modul de preparare a „soluţiei" de stropit...............................................................................................................................................................

6. Modul de utilizare........................................................................................................................................................................ ..........................

7. Precauţii de respectat ........................................................................................................................................................................ ...................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

8. Cultura

9. Utilizare (Organismul dăunător)

10. Doza de utilizare

11. Nominalizarea instituţiilor care vor efectua testele de eficacitate biologică, analizele fizice şi chimice, testările în vederea caracterizării toxicologice şi ecotoxicologice şi cantităţile de produs necesare.....................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................

Data

..............................

Semnătura

.............................

ANEXA Nr. 6

INSTITUŢIA EMITENTĂ

Nr................/.....................

PROGRAM   DE   CERCETARE - TESTARE - EXPERIMENTARE

produse de protecţie a plantelor în condiţii de producţie pentru anul................, respectiv............................

Denumirea

comercială/tehnică sau nume de cod

Solicitant omologare

Scopul

Cultura

Agent de dăunare

Doza

(kg, l/ha)

Cantitate (kg, l)

Mostrele nu sunt destinate comercializării.

Coordonator de program,

................................................................

NOTA:

Programul va purta viza conducătorului unităţii.

ANEXA Nr. 7

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ

AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR

Biroul vamal..........................................

Nr..................../....................................

CONVOCARE

Către

Autoritatea emitentă...................................................................................................................................................................................................

In conformitate cu prevederile art. 26 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 38/2007 privind importul în Romania al produselor de protecţie a plantelor şi al mostrelor, ajutoarelor şi donaţiilor de produse de protecţie a plantelor din ţări terţe, vă solicităm să participaţi la controlul vamal la importul de...................., efectuat de......................., încărcat pe mijlocul de transport........................., la sediul nostru situat în.......................................

Solicităm nominalizarea persoanei împuternicite şi confirmarea participării.

Sef birou vamal,

..............................


SmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 38/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 38 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu