E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 34 din 25 august 1995

privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 202 din 31 august 1995


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutie si al art. 1 lit. b) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta:

    Art. 1
    Majorarile de intarziere datorate pentru neplata la termenele stabilite prin actele normative in vigoare a sumelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii, se stabilesc la 0,12% pentru fiecare zi de intarziere.
    Art. 2
    Majorarile prevazute la art. 1 se calculeaza incepand cu ziua lucratoare imediat urmatoare expirarii termenului de plata a sumei datorate pana in ziua platii, inclusiv. Majorarile de intarziere nu pot depasi cuantumul sumelor datorate.
    Nu se datoreaza majorari de intarziere pentru sumele reprezentand sanctiuni contraventionale prevazute de reglementarile privind combaterea evaziunii fiscale si alte legi speciale, pentru sumele incasate efectiv prin poprire pe salariu sau pensie de la persoane fizice si pentru majorarile de intarziere prevazute la art. 1 si neachitate. Pe perioada pentru care s-au acordat si respectat, potrivit legii, amanari si esalonari la plata, ori s-au incheiat acorduri scrise pentru plata in rate, nu se datoreaza majorari de intarziere.
    Pentru sumele care fac obiectul cererilor de revizuire si a contestatiilor, pe perioadele de solutionare a acestora, se calculeaza si se datoreaza majorari de intarziere.
    Art. 3
    Termenele de prescriptie pentru stabilirea si executarea silita a majorarilor de intarziere sunt aceleasi cu cele prevazute expres de lege pentru venitul la care se calculeaza.
    In cazul in care legea nu prevede expres termen de prescriptie, acesta va fi de 5 ani, atat la stabilirea majorarilor de intarziere, cat si pentru dreptul de a cere executarea silita.
    Art. 4
    Prevederile articolelor precedente se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante si sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si primelor de asigurare prin efectul legii, neachitate pana la aceasta data.
    Pentru perioada anterioara, calculul majorarilor de intarziere pentru sumele datorate si neachitate in termen se face conform reglementarilor in vigoare la acea data.
    Art. 5
    Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, consiliile judetene si locale, precum si ceilalti ordonatori principali de credite care gestioneaza fonduri speciale pot acorda, de la caz la caz, la cererea justificata a contribuabililor, amanari, esalonari, reduceri sau scutiri la plata majorarilor de intarziere datorate pentru neachitarea in termen a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor venituri cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor judetene si locale si bugetelor fondurilor speciale.
    Procedurile de solutionare a cererilor privind inlesnirile la plata prevazute in prezentul articol se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor si al ministrului muncii si protectiei sociale.
    Art. 6
    Se abiliteaza Guvernul ca, periodic, la propunerea Ministerului Finantelor, sa actualizeze cota majorarilor de intarziere, in corelatie cu rata anuala a dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei.
    Art. 7
    Prezenta ordonanta intra in vigoare incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 8
    In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante Ministerul Finantelor va emite norme metodologice de aplicare a acesteia.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de abroga: Ordonanta Guvernului nr. 14/1992 privind modificarea nivelului majorarilor de intarziere datorate pentru neplata in termen a veniturilor cuvenite bugetului, aprobata prin Legea nr. 114/1992; pct. 8 din cap. I si pct. 12 din cap. II din anexa la Ordonanta Guvernului nr. 15/1992 cu privire la impozitele si taxele locale, aprobata si modificata prin Legea nr. 114/1992; art. III din Ordonanta Guvernului nr. 18/1994 privind masuri pentru intarirea disciplinei financiare a agentilor economici, aprobata prin Legea nr. 12/1995; art. 20 alin. (2) si (3) si art. 29 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit si alte dispozitii legale privind majorarile de intarziere pentru neplata la termenele stabilite a sumelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale si primelor de asigurare prin efectul legii, cuprinse in acte normative speciale, precum si orice alte dispozitii contrare.

                 PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin Georgescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Dan Mircea Popescu

                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului
                       pentru Administratie
                       Publica Locala,
                       Octav CozmancaSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 34/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 34 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 34/1995
Ordin 33 1996
pentru aprobarea Precizarilor privind masurile referitoare la incheierea exercitiului financiar pe anul 1995 la agentii economici
Ordin 427 1995
privind aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor pentru acordarea unor inlesniri la plata majorarilor de intarziere datorate bugetului asigurarilor sociale de stat
Legea 99 1995
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 34/1995 privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii
Norma 14681 1995
de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 34/1995 privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale precum si a primelor de asigurare prin efectul legii
Legea 32 1991
privind impozitul pe salarii
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu