E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 34 din 25 august 1995

privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 202 din 31 august 1995


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutie si al art. 1 lit. b) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta:

    Art. 1
    Majorarile de intarziere datorate pentru neplata la termenele stabilite prin actele normative in vigoare a sumelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii, se stabilesc la 0,12% pentru fiecare zi de intarziere.
    Art. 2
    Majorarile prevazute la art. 1 se calculeaza incepand cu ziua lucratoare imediat urmatoare expirarii termenului de plata a sumei datorate pana in ziua platii, inclusiv. Majorarile de intarziere nu pot depasi cuantumul sumelor datorate.
    Nu se datoreaza majorari de intarziere pentru sumele reprezentand sanctiuni contraventionale prevazute de reglementarile privind combaterea evaziunii fiscale si alte legi speciale, pentru sumele incasate efectiv prin poprire pe salariu sau pensie de la persoane fizice si pentru majorarile de intarziere prevazute la art. 1 si neachitate. Pe perioada pentru care s-au acordat si respectat, potrivit legii, amanari si esalonari la plata, ori s-au incheiat acorduri scrise pentru plata in rate, nu se datoreaza majorari de intarziere.
    Pentru sumele care fac obiectul cererilor de revizuire si a contestatiilor, pe perioadele de solutionare a acestora, se calculeaza si se datoreaza majorari de intarziere.
    Art. 3
    Termenele de prescriptie pentru stabilirea si executarea silita a majorarilor de intarziere sunt aceleasi cu cele prevazute expres de lege pentru venitul la care se calculeaza.
    In cazul in care legea nu prevede expres termen de prescriptie, acesta va fi de 5 ani, atat la stabilirea majorarilor de intarziere, cat si pentru dreptul de a cere executarea silita.
    Art. 4
    Prevederile articolelor precedente se aplica incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei ordonante si sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si primelor de asigurare prin efectul legii, neachitate pana la aceasta data.
    Pentru perioada anterioara, calculul majorarilor de intarziere pentru sumele datorate si neachitate in termen se face conform reglementarilor in vigoare la acea data.
    Art. 5
    Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, consiliile judetene si locale, precum si ceilalti ordonatori principali de credite care gestioneaza fonduri speciale pot acorda, de la caz la caz, la cererea justificata a contribuabililor, amanari, esalonari, reduceri sau scutiri la plata majorarilor de intarziere datorate pentru neachitarea in termen a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor venituri cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor judetene si locale si bugetelor fondurilor speciale.
    Procedurile de solutionare a cererilor privind inlesnirile la plata prevazute in prezentul articol se stabilesc prin ordin al ministrului finantelor si al ministrului muncii si protectiei sociale.
    Art. 6
    Se abiliteaza Guvernul ca, periodic, la propunerea Ministerului Finantelor, sa actualizeze cota majorarilor de intarziere, in corelatie cu rata anuala a dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei.
    Art. 7
    Prezenta ordonanta intra in vigoare incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 8
    In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante Ministerul Finantelor va emite norme metodologice de aplicare a acesteia.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de abroga: Ordonanta Guvernului nr. 14/1992 privind modificarea nivelului majorarilor de intarziere datorate pentru neplata in termen a veniturilor cuvenite bugetului, aprobata prin Legea nr. 114/1992; pct. 8 din cap. I si pct. 12 din cap. II din anexa la Ordonanta Guvernului nr. 15/1992 cu privire la impozitele si taxele locale, aprobata si modificata prin Legea nr. 114/1992; art. III din Ordonanta Guvernului nr. 18/1994 privind masuri pentru intarirea disciplinei financiare a agentilor economici, aprobata prin Legea nr. 12/1995; art. 20 alin. (2) si (3) si art. 29 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 70/1994 privind impozitul pe profit si alte dispozitii legale privind majorarile de intarziere pentru neplata la termenele stabilite a sumelor cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale si primelor de asigurare prin efectul legii, cuprinse in acte normative speciale, precum si orice alte dispozitii contrare.

                 PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin Georgescu

                       Ministru de stat,
                       ministrul muncii si
                       protectiei sociale,
                       Dan Mircea Popescu

                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului
                       pentru Administratie
                       Publica Locala,
                       Octav CozmancaSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 34/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 34 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 34/1995
Ordin 33 1996
pentru aprobarea Precizarilor privind masurile referitoare la incheierea exercitiului financiar pe anul 1995 la agentii economici
Ordin 427 1995
privind aprobarea Procedurii de solutionare a cererilor pentru acordarea unor inlesniri la plata majorarilor de intarziere datorate bugetului asigurarilor sociale de stat
Legea 99 1995
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 34/1995 privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, precum si a primelor de asigurare prin efectul legii
Norma 14681 1995
de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 34/1995 privind unele masuri de reducere si de reglementare unitara a majorarilor de intarziere pentru neplata la termen a sumelor datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale precum si a primelor de asigurare prin efectul legii
Legea 32 1991
privind impozitul pe salarii
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu