Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.796 din 27.02.2020

pentru modificarea şi completarea Normelor minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, aprobate prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.772/C/2017
ACT EMIS DE: Ministerul Justitiei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 220 din 18 martie 2020



SmartCity1

În temeiul dispoziţiilor art. 48 alin. (5) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 56 alin. (3), art. 67 alin. (2), art. 76 alin. (2) şi art. 83 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 157/2016, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,ministrul justiţiei emite următorul ordin: Articolul INormele minime obligatorii privind condiţiile de cazare a persoanelor private de libertate, aprobate prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.772/C/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 822 din 18 octombrie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează: 1. La articolul 5, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Grupurile sanitare sunt separate de camerele de deţinere şi sunt dotate astfel încât să se asigure cel puţin o chiuvetă, un WC şi un duş, de regulă, pentru maximum 10 persoane private de libertate. 2. La articolul 5, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) În cadrul grupului sanitar, spaţiul destinat montării vasului WC se amenajează în funcţie de regimul de executare, conform anexelor nr. 1-5, pentru asigurarea intimităţii. 3. La articolul 10, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
(5) Camerele destinate internării persoanelor private de libertate în penitenciarele-spital, ale căror caracteristici privind amenajarea şi dotarea trebuie să fie în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 914/2006 pentru aprobarea normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare, cu modificările şi completările ulterioare, sunt prevăzute cu măsurile de siguranţă specifice sistemului penitenciar, particularizate potrivit specificului fiecărui penitenciar-spital. 4. La articolul 11, alineatele (1)-(4) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Articolul 11
(1) Camerele destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim de maximă siguranţă, inclusiv cele care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului, ale căror caracteristici privind amenajarea şi dotarea sunt prezentate în anexa nr. 1, se dimensionează, de regulă, pentru o persoană.
(2) Camerele destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim închis, sunt arestate preventiv, sunt în perioada de carantinare-observare sau cărora nu li s-a stabilit regimul de executare a pedepselor privative de libertate, ale căror caracteristici privind amenajarea şi dotarea sunt prezentate în anexa nr. 2, se dimensionează, de regulă, pentru 2 persoane.
(3) Camerele destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim semideschis, ale căror caracteristici privind amenajarea şi dotarea sunt prezentate în anexa nr. 3, se dimensionează, de regulă, pentru maximum 10 persoane.
(4) Camerele destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis, ale căror caracteristici privind amenajarea şi dotarea sunt prezentate în anexa nr. 4, se dimensionează, de regulă, pentru maximum 10 persoane......... ................ ................ ................ ................ ........ ............
(9) Schiţele de principiu cu amenajarea şi dotarea camerelor de cazare pentru fiecare regim de executare a pedepselor privative de libertate se prevăd în cuprinsul Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aprobat prin Ordinul ministrului justiţiei nr. 4.800/C/2018.
5. În anexa nr. 1, la articolul 1, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 6. În anexa nr. 1, la articolul 1, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 7. În anexa nr. 1, la articolul 1, litera m) se modifică şi va avea următorul cuprins: m)duş; 8. În anexa nr. 1, la articolul 2, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 9. În anexa nr. 1, la articolul 2, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 10. În anexa nr. 1, la articolul 2, litera p) se modifică şi va avea următorul cuprins: p)duş; 11. În anexa nr. 1, la articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 6
(1) Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare cuprinde duşul, chiuveta, vasul de WC şi oglinda. Instalaţiile sanitare se amplasează pe latura opusă patului. Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare este separat de restul camerei printr-un perete despărţitor şi trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala şi crearea mucegaiului.
12. În anexa nr. 1, la articolul 12, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 12
(1) Duşul se amplasează lângă modulul chiuvetă - vas WC.
13. În anexa nr. 1, la articolul 12, alineatul (3) se abrogă. 14. În anexa nr. 1, articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 16
(1) Pentru asigurarea unei temperaturi optime se montează registre de căldură. Registrele de căldură sunt amplasate sub fereastră.
(2) Sistemele de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire se pot monta în camerele de deţinere, fără a exclude registrele de căldură.
15. În anexa nr. 1, la articolul 18, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) La fereastră se montează gratii care se amplasează pe partea exterioară a ferestrei şi se fixează pe structura de rezistenţă. Acestea au aceleaşi caracteristici ca şi grilajul de la uşa de acces în cameră. Cu respectarea condiţiilor de ventilaţie şi iluminat, în zona ferestrelor mobile se pot monta plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea sau transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare. 16. Titlul anexei nr. 2 se modifică şi va avea următorul cuprins: CARACTERISTICILE privind amenajarea şi dotarea camerelor destinate cazării persoanelor private de libertate internate în centre de detenţie, clasificate în regim închis, sau persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim închis ori sunt arestate preventiv, în perioada de carantinare-observare sau cărora nu li s-a stabilit regimul de executare a pedepselor privative de libertate, cu elemente de mobilier, instalaţii igienico-sanitare antivandalism şi de încălzire 17. În anexa nr. 2, la articolul 1, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 18. În anexa nr. 2, la articolul 1, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 19. În anexa nr. 2, la articolul 1, litera p) se modifică şi va avea următorul cuprins: p)duş; 20. În anexa nr. 2, la articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 5
(1) Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare cuprinde duşul, chiuveta, vasul de WC şi oglinda. Instalaţiile sanitare se amplasează pe latura opusă patului. Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare este separat de restul camerei printr-un perete despărţitor şi trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala şi crearea mucegaiului.
21. În anexa nr. 2, la articolul 11, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 11
(1) Spaţiul destinat îmbăierii cuprinde duşul, care se amplasează lângă modulul chiuvetă-vas WC, fiind separat de acesta printr-un element constructiv despărţitor cu înălţimea maximă de 2.000 mm.
22. În anexa nr. 2, la articolul 11, alineatul (3) se abrogă. 23. În anexa nr. 2, articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 15
(1) Pentru asigurarea unei temperaturi optime se montează registre de căldură. Registrele de căldură sunt amplasate sub fereastră.
(2) Sistemele de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire se pot monta în camerele de deţinere, fără a exclude registrele de căldură.
24. În anexa nr. 2, la articolul 17, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) La fereastră se montează gratii care se amplasează pe partea exterioară a ferestrei şi se fixează pe structura de rezistenţă. Acestea au aceleaşi caracteristici ca şi grilajul de la uşa de acces în cameră. Cu respectarea condiţiilor de ventilaţie şi iluminat, în zona ferestrelor mobile se pot monta plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare. 25. Titlul anexei nr. 3 se modifică şi va avea următorul cuprins: CARACTERISTICILE privind amenajarea şi dotarea camerelor destinate cazării persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim semideschis, cu elemente de mobilier, instalaţii igienico-sanitare şi de încălzire 26. În anexa nr. 3, la articolul 1, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 27. În anexa nr. 3, la articolul 1, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 28. În anexa nr. 3, la articolul 1, litera p) se modifică şi va avea următorul cuprins: p)duş; 29. În anexa nr. 3, la articolul 1, litera r) se modifică şi va avea următorul cuprins: r)uşă metalică cu grilaj; 30. În anexa nr. 3, la articolul 2, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins: (21) Uşa este dublată de un grilaj. Grilajul este construit, prin sudură, din bare orizontale de oţel cu secţiune dreptunghiulară şi bare verticale de oţel cu secţiune rotundă, dispuse într-un cadru cu ochiuri cu lăţimea de 100 mm şi înălţimea de 250 mm. În partea mediană, grilajul este prevăzut cu un gol cu dimensiuni identice cu cele ale vizetei practicate în uşă. Grilajul se montează într-un toc metalic prevăzut cu balamale pivotante acoperite, care se fixează în perete prin ancorare chimică şi este prevăzut cu broască îngropată cu oprire totală. 31. În anexa nr. 3, la articolul 5, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins: Articolul 5
(1) Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare cuprinde cel puţin un duş, o cadă de duş, o chiuvetă, un vas de WC şi o oglindă. Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare este separat de restul camerei, fiind practic un volum distinct, cu acces din spaţiul destinat odihnei propriu-zise. Acest spaţiu trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala şi crearea mucegaiului.
(2) La intrarea în spaţiul prevăzut la alin. (1) se montează o uşă, fără posibilitate de blocare, fixată în balamale tip pivot acoperite, având deschiderea spre spaţiul destinat odihnei.
32. În anexa nr. 3, la articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Duşul este separat de restul instalaţiilor sanitare printr-un perete despărţitor. La intrarea în spaţiul afectat activităţii de îmbăiere se pot monta perdele până la înălţimea umărului. Lungimea perdelei de duş se calculează astfel încât să poată permite observarea la nivelul gleznelor. 33. În anexa nr. 3, la articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 6
(1) Chiuvetele şi vasele de WC sunt separate între ele printr-un element constructiv despărţitor cu înălţimea maximă de 2.000 mm;
34. În anexa nr. 3, la articolul 6, alineatul (2) se abrogă. 35. În anexa nr. 3, la articolul 6, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Chiuveta este confecţionată din porţelan sanitar sau oţel inoxidabil şi este prevăzută cu fixări pentru perete, mascate şi rezistente. Este construită dintr-o singură piesă, fără îmbinări demontabile sau fisuri. 36. În anexa nr. 3, la articolul 8, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 8
(1) La intrarea în spaţiul destinat vasului de WC se montează o uşă, fără dispozitiv de blocare, având înălţimea până la nivelul umărului, iar partea inferioară să poată permite observarea la nivelul gleznelor.
37. În anexa nr. 3, la articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Vasul de WC este confecţionat din porţelan sanitar sau oţel inoxidabil şi este prevăzut cu fixări pentru pardoseală şi perete, mascate şi rezistente. Este construit dintr-o singură piesă, fără îmbinări demontabile sau fisuri. 38. În anexa nr. 3, la articolul 9 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins: b)este realizată din porţelan sanitar sau material compozit; 39. În anexa nr. 3, la articolul 11, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 11
(1) Spaţiul destinat îmbăierii cuprinde duşul, care se amplasează lângă chiuvetă sau vasul de WC, fiind separat de acestea printr-un element constructiv despărţitor cu înălţimea maximă de 2.000 mm. La intrarea în spaţiul destinat îmbăierii se pot monta perdele până la înălţimea umărului. Lungimea perdelei de duş se calculează astfel încât să poată permite observarea la nivelul gleznelor.
40. În anexa nr. 3, la articolul 11, alineatul (3) se abrogă. 41. În anexa nr. 3, articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 15
(1) Pentru asigurarea unei temperaturi optime se montează registre de căldură. Registrele de căldură sunt amplasate sub fereastră.
(2) Sistemele de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire se pot monta în camerele de deţinere, fără a exclude registrele de căldură.
42. În anexa nr. 3, la articolul 17, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Gratiile de la fereastră se amplasează pe partea exterioară a ferestrei şi se fixează de structura de rezistenţă. Oţelul folosit trebuie să aibă duritate mare şi să prezinte înaltă rezistenţă la tăiere. Cu respectarea condiţiilor de ventilaţie şi iluminat, în zona cercevelelor mobile ale ferestrelor, pe partea exterioară a gratiilor, se pot monta plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare. 43. Titlul anexei nr. 4 se modifică şi va avea următorul cuprins: CARACTERISTICILE privind amenajarea şi dotarea camerelor destinate cazării persoanelor internate în centre educative şi a celor care execută măsura educativă a internării într-un centru de detenţie, în regim deschis, precum şi a persoanelor private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis, cu elemente de mobilier, instalaţii igienico-sanitare şi de încălzire 44. În anexa nr. 4, la articolul 1, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 45. În anexa nr. 4, la articolul 1, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/ transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 46. În anexa nr. 4, la articolul 1, litera r) se modifică şi va avea următorul cuprins: r)duş; 47. În anexa nr. 4, la articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Uşa de acces în cameră se deschide numai spre holul secţiei de deţinere. Uşa poate fi din materiale uşoare şi proiectată astfel încât să asigure rezistenţă la uzură şi tratată prin ignifugare. Este prevăzută cu o suprafaţă vitrată rectangulară ce se deschide spre holul secţiei, cu dimensiunea de 300 mm x 600 mm. 48. În anexa nr. 4, la articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 5
(1) Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare cuprinde cel puţin un duş, o cadă de duş, o chiuvetă, un vas de WC şi o oglindă. Instalaţiile sanitare se amplasează pe latura opusă patului. Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare este separat de restul camerei, fiind practic un volum distinct cu acces din spaţiul destinat odihnei propriu-zise. Acest spaţiu trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala şi crearea mucegaiului.
49. În anexa nr. 4, la articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(4) Duşul este separat de restul instalaţiilor sanitare printr-un perete despărţitor. La intrarea în spaţiul afectat activităţii de îmbăiere se pot monta perdele până la înălţimea umărului. Lungimea perdelei de duş se calculează astfel încât să poată permite observarea la nivelul gleznelor. 50. În anexa nr. 4, la articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 6
(1) Chiuvetele şi vasele de WC sunt separate între ele printr-un element constructiv despărţitor cu înălţimea maximă de 2.000 mm.
51. În anexa nr. 4, la articolul 6, alineatul (2) se abrogă. 52. În anexa nr. 4, la articolul 6, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Chiuveta este confecţionată din porţelan sanitar sau oţel inoxidabil şi este prevăzută cu fixări pentru perete, mascate şi rezistente. Este construită dintr-o singură piesă, fără îmbinări demontabile sau fisuri. 53. În anexa nr. 4, la articolul 7, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) Vasul de WC este confecţionat din porţelan sanitar sau oţel inoxidabil şi este prevăzut cu fixări pentru pardoseală şi perete, mascate şi rezistente. Este construit dintr-o singură piesă, fără îmbinări demontabile sau fisuri. 54. În anexa nr. 4, la articolul 8 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins: b)este realizată din porţelan sanitar sau material compozit; 55. În anexa nr. 4, la articolul 10, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 10
(1) Spaţiul destinat îmbăierii cuprinde duşul, care se amplasează lângă chiuvetă sau vasul de WC, fiind separat de acestea printr-un element constructiv despărţitor cu înălţimea maximă de 2.000 mm. La intrarea în spaţiul destinat îmbăierii se pot monta perdele până la înălţimea umărului. Lungimea perdelei de duş se calculează astfel încât să poată permite observarea la nivelul gleznelor.
56. În anexa nr. 4, la articolul 10, alineatul (3) se abrogă. 57. În anexa nr. 4, articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 14
(1) Pentru asigurarea unei temperaturi optime se montează registre de căldură. Registrele de căldură sunt amplasate sub fereastră.
(2) Sistemele de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire se pot monta în camerele de deţinere, fără a exclude registrele de căldură.
58. În anexa nr. 4, la articolul 16, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Gratiile de la fereastră se amplasează pe partea exterioară a ferestrei şi se fixează de structura de rezistenţă. Oţelul folosit trebuie să aibă duritate mare şi să prezinte înaltă rezistenţă la tăiere. Cu respectarea condiţiilor de ventilaţie şi iluminat, în zona cercevelelor mobile ale ferestrelor, pe partea exterioară a gratiilor, se poate monta o plasă metalică de protecţie sau tablă perforate cu ochiuri ce nu permit trecerea unor obiecte mai mari, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare. 59. În anexa nr. 5, la articolul 1, după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins: a1) plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare; 60. În anexa nr. 5 la articolul 1, după litera b) se introduce o nouă literă, litera b1), cu următorul cuprins: b1) sistem de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire; 61. În anexa nr. 5, la articolul 1, litera j) se modifică şi va avea următorul cuprins: j)duş; 62. În anexa nr. 5, la articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 5
(1) Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare cuprinde duşul, chiuveta, vasul de WC şi oglinda. Instalaţiile igienico-sanitare sunt antivandalism şi se amplasează pe latura opusă patului. Spaţiul destinat activităţilor igienico-sanitare este separat de restul camerei printr-un perete despărţitor şi trebuie să fie ventilat corespunzător, astfel încât să se prevină umezeala şi crearea mucegaiului.
63. În anexa nr. 5, la articolul 11, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 11
(1) Duşul se amplasează lângă modulul chiuvetă-vas WC.
64. În anexa nr. 5, la articolul 11, alineatul (3) se abrogă. 65. În anexa nr. 5, articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins: Articolul 15
(1) Pentru asigurarea unei temperaturi optime se montează registre de căldură. Registrele de căldură sunt amplasate sub fereastră.
(2) Sistemele de climatizare cu capacitate de încălzire şi răcire se pot monta în camerele de deţinere, fără a exclude registrele de căldură.
66. În anexa nr. 5, la articolul 17, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) La fereastră se montează gratii care se amplasează pe partea exterioară a ferestrei şi se fixează de structura de rezistenţă, prin sudare la construcţiile noi sau prin ancorare chimică la construcţiile existente. Gratia are aceleaşi caracteristici precum grilajul de la uşa de acces în cameră. Cu respectarea condiţiilor de ventilaţie şi iluminat, în zona cercevelelor mobile ale ferestrelor, pe partea exterioară a gratiilor, se pot monta plase de sârmă sudată pentru a preveni introducerea/transmiterea de obiecte interzise şi comunicarea între persoanele private de libertate prin alte căi decât cele legale, care să permită iluminatul natural şi aerisirea corespunzătoare.
Articolul IIAdministraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate vor duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin. Articolul III Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.Ministrul justiţiei,Marian Cătălin Predoiu



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 796/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 796 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 796/2020
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu