Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 7 din 15 ianuarie 2010

pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicarii pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 64 din 28 ianuarie 2010



Având în vedere:

- Referatul de aprobare al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura nr. 82 din 8 ianuarie 2010,

- consultările cu organizaţiile din domeniul pescuitului, în temeiul:

- art. 8, 9, 13, 16, 17, 19, 20, 21, 41, 411 şi 42 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009;

- art. 8 lit. A pct. b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.194/2008 privind organizarea, structura şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare;

- art. 7 alin. (7) din Hotărârea Guvernului nr. 1.407/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale;

- Regulamentului din 20 decembrie 2002 al Consiliului (CE) nr. 2.371/2002 privind conservarea şi exploatarea durabilă a resurselor piscicole în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului;

- Regulamentului din 30 decembrie 2003 al Comisiei (CE) nr. 26/2004 privind Registrul flotei de pescuit comunitare;

- Regulamentului din 12 octombrie 1993 al Consiliului (CE) nr. 2.847/1993 de instituire a unui sistem de control aplicabil politicii comune din domeniul pescuitului,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 4/2009 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în apele maritime interioare şi în apele continentale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 34 din 19 ianuarie 2009, se abrogă.

Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Mihail Dumitru

ANEXĂ

NORME

privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului comercial în habitatele piscicole naturale

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Pe teritoriul României pescuitul comercial se practică în Dunăre, Delta Dunării, complexul lagunar Razim-Sinoie, Prut, Marea Neagră şi lacuri de acumulare în care nu se practică acvacultura.

(2) Pescuitul comercial în Marea Neagră se practică anual de la 1 ianuarie până la 31 decembrie, cu respectarea prevederilor regulamentelor comunitare şi a ordinului de prohibiţie.

(3) Pescuitul comercial în apele continentale se practică de la sfârşitul perioadei de prohibiţie pentru anul în curs până la începutul perioadei de prohibiţie a anului următor, cu respectarea prevederilor ordinului de prohibiţie.

Art. 2. - (1) Accesul la resursele acvatice vii în vederea practicării pescuitului comercial se atribuie de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultura, denumită în continuare ANPA, pe zone/tronsoane de pescuit, prin eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial următoarelor categorii de utilizatori:

a) în rezervaţiile naturale, în mod direct pescarilor profesionişti organizaţi în asociaţii profesionale de profil;

b) în celelalte habitate piscicole naturale, organizaţiilor şi asociaţiilor de pescari profesionişti constituite în conformitate cu prevederile legale şi înscrise în Registrul organizaţiilor şi asociaţiilor de pescari profesionişti care practică pescuitul comercial, precum şi persoanelor juridice care au ca obiect de activitate pescuitul comercial;

c) în cadrul ANPA se înfiinţează Registrul organizaţiilor şi asociaţiilor de pescari profesionişti care practică pescuitul comercial, cu caracter administrativ, al cărui model este prezentat în anexa nr. 1.

(2) Pentru a putea practica pescuitul comercial cu ambarcaţiuni, pescarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să fie înscrişi în licenţa de pescuit;

b) să deţină permis de pescuit comercial;

c) să fie înscrişi în autorizaţia de pescuit comercial a uneia dintre entităţile enumerate la art. 2 alin. (1).

(3) Navele/Ambarcaţiunile folosite la pescuit trebuie să deţină licenţă de pescuit şi să fie înscrise în fişierul navelor/ambarcaţiunilor de pescuit.

Art. 3. - (1) Pentru zonele/tronsoanele de pescuit unde reglementările privind exploatarea durabilă a resursei acvatice vii impun măsuri pentru limitarea numărului navelor/ambarcaţiunilor de pescuit, la atribuirea dreptului de pescuit comercial se va ţine seama de următoarele criterii:

- captura realizată în anul anterior, raportată la numărul de ambarcaţiuni;

- apartenenţa la comunităţi locale cu tradiţie în activitatea de pescuit comercial;

- abateri de la respectarea legislaţiei în domeniul pescuitului şi acvaculturii.

(2) Punctajul pentru criteriile menţionate la alin. (1) este prezentat în anexa nr. 2 şi se va stabili de către o comisie constituită prin decizia preşedintelui ANPA, cu consultarea reprezentantului federaţiei sau organizaţiei de pescari profesionişti reprezentative pentru zona/tronsonul de pescuit aflat în analiză.

Art. 4. - Stabilirea numărului ambarcaţiunilor şi navelor de pescuit pe zone/tronsoane de pescuit se face respectând prevederile Regulamentului (CE) nr. 2.371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea şi exploatarea durabilă a resurselor piscicole în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului şi studiile ştiinţifice anuale privind captura totală admisibilă (TAC).

Art. 5. -ANPA are obligaţia să asigure tipărirea, gestionarea şi emiterea documentelor prevăzute în prezentul ordin.

Art. 6. - Licenţa de pescuit şi permisul de pescuit comercial se emit şi se eliberează de filialele regionale ale ANPA, în baza procedurilor aprobate prin decizia preşedintelui ANPA.

Art. 7. - (1) Licenţa de pescuit este un document netransmisibil, emis pentru o perioadă nedeterminată, care dă dreptul unei nave/ambarcaţiuni să desfăşoare activitatea de pescuit comercial şi care se vizează anual.

(2) Licenţa de pescuit se eliberează la solicitarea proprietarului navei/ambarcaţiunii de pescuit.

(3) Modelul licenţei de pescuit pentru apele continentale este prezentat în anexa nr. 3.

(4) Modelul licenţei de pescuit pentru apele maritime este prezentat în anexa nr. 4.

Art. 8. - (1) Pentru eliberarea licenţei de pescuit, nava/ambarcaţiunea de pescuit trebuie să fie înscrisă în fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit.

(2) Numărul şi tipul uneltelor de pescuit admise pentru o ambarcaţiune este limitat, în funcţie de TAC, şi vor fi înscrise în licenţa de pescuit.

(3) La eliberarea licenţei de pescuit, solicitanţii trebuie să depună următoarele documente:

a) cerere, în care se va menţiona zona de pescuit, numele operatorilor, tipul şi numărul uneltelor de pescuit;

b) dovada plăţii taxei de licenţiere, conform prevederilor legale în vigoare;

c) copie de pe certificatul de înmatriculare al navei/ambarcaţiunii de pescuit emis de Autoritatea Navală Română şi prezentarea originalului pentru conformitate.

(4) Cererile pentru obţinerea licenţei de pescuit, însoţite de documentele prevăzute la alin. (3), se depun la filialele regionale ale ANPA.

Art. 9. - (1) Permisul de pescuit comercial este un document individual, netransmisibil, emis pentru o perioadă nedeterminată şi care se vizează anual.

(2) Modelul permisului de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 5.

Art. 10. - (1) Pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, solicitanţii trebuie să depună următoarele documente:

a) cerere;

b) două poze tip paşaport;

c) copie după BI/CI;

d) copie după autorizaţia eliberată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare, în care să fie înscrisă activitatea de pescuit comercial şi comercializare de peşte şi alte vieţuitoare acvatice, sau adeverinţa de salariat din care să rezulte că este angajat cu contract de muncă la o societate comercială care are în obiectul de activitate şi pescuitul comercial;

e) dovada plăţii taxei de eliberare a permisului, conform prevederilor legale în vigoare;

f) copie după diploma/certificatul de formare profesională pentru profesia de pescar profesionist;

g) declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului.

(2) Documentele prevăzute la alin. (1) se depun şi se verifică la filialele regionale ale ANPA, în vederea emiterii şi eliberării.

Art. 11. - Nu se eliberează permis de pescuit persoanelor cu cazier pentru infracţiuni la legea pescuitului.

Art. 12. - Licenţa de pescuit sau permisul de pescuit comercial poate fi suspendată/suspendat ori retrasă/retras, prin decizia preşedintelui ANPA, în baza constatărilor personalului cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării acesteia/acestuia.

Art. 13. - Pe baza studiilor de evaluare a resurselor acvatice vii, elaborate de instituţiile de cercetare acreditate conform legii, ANPA stabileşte zonele/tronsoanele de pescuit şi cotele care vor fi trecute în autorizaţia de pescuit.

Art. 14. - (1) Autorizaţia de pescuit are caracter temporar, se eliberează de ANPA prin serviciul de specialitate şi conţine date referitoare la identificarea navei/ambarcaţiunii de pescuit, la perioada de valabilitate, la zona/tronsonul de pescuit, cota alocată pe specii, punctele de debarcare, centrele de primă vânzare şi la datele de identificare a pescarilor profesionişti pe ambarcaţiuni de pescuit.

(2) Pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit, solicitanţii trebuie să depună la filialele regionale ANPA următoarele documente:

a) cerere, în care se va menţiona zona/tronsonul de pescuit, porturile/punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare aflate în administrare proprie sau contracte de prestări servicii cu alţi deţinători de porturi/puncte de debarcare şi centre de primă vânzare;

b) dovada plăţii taxei de autorizare, conform prevederilor legale în vigoare;

c) tabel nominal cu pescarii profesionişti care deţin permise de pescuit comercial şi tabel cu ambarcaţiunile ce deţin licenţă de pescuit care vor desfăşura activitate de pescuit comercial şi auxiliare pescuitului, precum şi tabel cu numărul şi tipul uneltelor de pescuit;

d) copie de pe certificatul de înmatriculare emis de oficiul registrul comerţului pentru persoanele juridice care au ca obiect de activitate pescuitul comercial.

(3) Modelul autorizaţiei de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 6.

Art. 15. - (1) ANPA stabileşte prin decizie a preşedintelui modul de marcare a uneltelor utilizate la pescuit.

(2) ANPA asigură confecţionarea mărcilor.

(3) Gestionarea şi evidenţa mărcilor se fac de către filialele regionale ale ANPA.

(4) Uneltele identificate de personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, care nu au montate mărci, sunt retrase de la pescuit, aplicându-se prevederile legale în vigoare.

Art. 16. - (1) Autorizaţia de pescuit comercial poate fi suspendată sau retrasă, prin decizia preşedintelui ANPA, în baza constatărilor personalului cu drept de control şi inspecţie din cadrul ANPA, când nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza eliberării ei.

(2) Orice modificări privind permisul de pescuit comercial, licenţa de pescuit sau autorizaţia de pescuit şi anexele acesteia se vor face cu retragerea vechilor documente, prin emiterea şi eliberarea altora noi, cu respectarea condiţiilor prevăzute în prezentul ordin.

Comercializarea peştelui

Art. 17. - (1) Peştele capturat în urma pescuitului comercial este descărcat în punctele de debarcare/acostare sau în centrele de primă vânzare, după caz, unde se completează declaraţia de descărcare.

(2) Modelul declaraţiei de descărcare este prezentat în anexa nr. 7.

(3) Declaraţia de descărcare se completează de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit în 3 exemplare, care sunt distribuite astfel:

a) originalul - la punctul de debarcare sau centrul de primă vânzare, după caz;

b) exemplarul al doilea - la filiala regională ANPA;

c) exemplarul al treilea rămâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.

Art. 18. - In vederea nominalizării şi funcţionării, punctele de debarcare trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să fie prevăzute cu dotări care să permită acostarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit şi descărcarea capturilor;

b) să fie inscripţionate;

c) să fie înregistrate sanitar-veterinar;

d) să deţină dispozitive de cântărire a peştelui;

e) să afişeze un program de funcţionare.

Art.19. -In vederea nominalizării şi funcţionării, centrele de primă vânzare trebuie să deţină:

a) spaţiu de refrigerare (+2 grade C - +4 grade C) pentru primirea, depozitarea şi vânzarea peştelui şi a produselor din peşte, primite de la porturile/punctele de debarcare;

b) spaţiu frigorific pentru depozitarea cantităţilor de peşte şi a produselor din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de debarcare;

c) dotări cu apă curentă, maşini pentru fulgi de gheaţă, dispozitive de cântărire, ambalaje etc;

d) să afişeze program pentru primirea peştelui de la punctele de debarcare;

e) să fie înregistrate sanitar-veterinar;

f) să afişeze program de funcţionare.

Art. 20. - Punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare care îndeplinesc condiţiile de funcţionare sunt nominalizate prin decizia preşedintelui ANPA.

Art. 21. - (1) Peştele capturat în urma pescuitului comercial se înscrie în jurnalul de pescuit la punctele de debarcare/acostare.

(2) Modelul jurnalului de pescuit este prezentat în anexa nr. 8.

(3) Jurnalul de pescuit se completează zilnic de către proprietarul/operatorul ambarcaţiunii de pescuit în două exemplare, care sunt distribuite astfel:

a) originalul - la filiala regională ANPA, până la data de 5 a fiecărei luni;

b) exemplarul al doilea rămâne la cotor, la ambarcaţiunea de pescuit.

(4) Punctele de acostare sunt locurile din care ambarcaţiunile care deţin licenţă de pescuit pleacă la pescuit şi revin de la pescuit. Locaţia punctelor de acostare va fi comunicată în scris filialelor regionale ANPA la eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial şi ori de câte ori apar modificări.

Art. 22. - Transportul peştelui şi/sau al produselor din peşte de la punctele de debarcare/acostare la centrul de primă vânzare va fi însoţit de nota de transport peşte, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9.

Art. 23. - (1) In punctele de debarcare sau în centrele de primă vânzare care sunt nominalizate să funcţioneze, pescarii profesionişti - persoane fizice autorizate pot să comercializeze peşte şi produse din peşte numai către persoane fizice/juridice autorizate.

(2) Administratorul centrului de primă vânzare are obligaţia întocmirii Notei de vânzare la fiecare livrare, cât şi transmiterii acestora la filialele regionale ANPA până la data de 5 a fiecărei luni.

(3) Modelul notei de vânzare este prezentat în anexa nr. 10.

(4) Nota de vânzare se va întocmi în 3 exemplare, care vor fi distribuite astfel:

a) originalul - la cumpărător;

b) exemplarul al doilea - la filiala regională ANPA;

c) exemplarul al treilea rămâne la cotor, la centrul de primă vânzare.

Art. 24. - (1) Colectarea peştelui capturat în urma pescuitului comercial în Dunăre, Prut şi lacuri de acumulare în care nu se practică acvacultura, unde nu sunt condiţii de amplasare a punctelor de debarcare şi/sau centre de primă vânzare, se face în punctele de acostare, iar transportul de la punctele de acostare la centrele de primă vânzare se face cu mijloace de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte înregistrate sanitar-veterinar.

(2) La eliberarea autorizaţiei de pescuit, solicitanţii care se regăsesc la prevederile alin. (1) trebuie să depună la filialele regionale ANPA lista cu mijloacele de transport specializate pentru peşte şi produse din peşte înregistrate sanitar-veterinar.

CAPITOLUL II

Pescuitul comercial în Marea Neagră

Art. 25. - (1) Activităţile de pescuit marin reprezintă totalitatea acţiunilor derulate pe mare în scopul capturării de resurse acvatice vii, incluzând deplasarea în zona de pescuit, lansarea uneltelor de pescuit, capturarea propriu-zisă, recuperarea la bord şi deplasarea în portul de debarcare.

(2) Perioada aferentă activităţilor de pescuit marin se calculează din momentul plecării navei de pescuit din port spre zona de pescuit până în momentul întoarcerii navei în portul de debarcare, având recuperate uneltele folosite la pescuit, este multiplu de 24 de ore şi se exprimă în zile de activităţi de pescuit marin.

(3) Pescuitul marin la scară redusă reprezintă pescuitul desfăşurat de către ambarcaţiuni care au o lungime maximă de 12 metri şi care nu utilizează uneltele remorcate enumerate în tabelul 3'din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 26/2004 al Comisiei din 30 decembrie 2003 privind registrul flotei de pescuit comunitare.

Art. 26. - Toate navele de pescuit cu lungimi mai mari de 15 metri trebuie să aibă instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit.

Art. 27. - Sistemul de monitorizare prin satelit trebuie să fie conectat în permanenţă în timpul cât nava se află în activitate pe mare.

Art. 28. -Inainte de a ieşi în mare, comandanţii navelor de pescuit cu o lungime mai mare de 15 metri trebuie să anunţe autorităţile portuare şi pe reprezentantul filialei regionale ANPA.

Art. 29. - (1) Filialele regionale ale ANPA ţin evidenţa navelor care pescuiesc în Marea Neagră prin completarea Registrului de evidenţă a navelor mai mari de 15 metri, în care se înscriu toate intrările şi ieşirile acestora.

(2) Modelul registrului de evidenţă a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit este prezentat în anexa nr. 11.

Art. 30. - (1) In timpul activităţii de pescuit comandanţii navelor de pescuit cu lungimi mai mari de 15 metri au obligaţia de a completa zilnic jurnalul de pescuit la Marea Neagră aflat la bord, în care este inclusă şi declaraţia de descărcare.

(2) Modelul jurnalului de pescuit la Marea Neagră este prezentat în anexa nr. 12.

Art. 31. - Peştele capturat în urma pescuitului comercial în Marea Neagră de către nave de pescuit cu lungimi mai mari de 15 metri este descărcat în porturile/punctele de debarcare, unde se întocmeşte declaraţia de descărcare prezentată în anexa nr. 7.

Art. 32. - (1) Conducătorii navelor de pescuit cu lungimi mai mici de 15 metri au obligaţia să completeze la întoarcerea în port jurnalul de pescuit costier.

(2) Modelul jurnalului de pescuit costier este prezentat în anexa nr. 13.

Art. 33. - Dispoziţiile art. 32 se aplică şi celor care pescuiesc cu unelte fixe de tip talian.

Art. 34. - (1) Jurnalele de pescuit costier se completează în două exemplare, care sunt distribuite astfel:

a) originalul se depune la filiala regională a ANPA până la data de 5 a fiecărei luni;

b) exemplarul al doilea rămâne la cotor la nava/ambarcaţiunea de pescuit.

(2) Instrucţiunile de completare a jurnalului de pescuit la Marea Neagră şi a jurnalului de pescuit costier sunt prezentate în anexa nr. 14.

Art. 35. -In vederea nominalizării şi funcţionării, punctele de debarcare la Marea Neagră trebuie să respecte prevederile Regulamentului (CE) nr. 2.847/1993 al Consiliului din 12 octombrie 1993 de instituire a unui sistem de control aplicabil politicii comune din domeniul pescuitului.

Art. 36. - Speciile de peşti capturate la Marea Neagră sunt menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecărei specii, conform anexei nr. 15.

Art. 37. - Transportul peştelui şi/sau produselor din peşte capturat în urma pescuitului comercial la Marea Neagră de la punctele de debarcare la centrul de primă vânzare va fi însoţit de nota de transport al cărei model este prezentat în anexa nr. 9.

Art. 38. - Peştele capturat în urma pescuitului comercial la Marea Neagră poate fi comercializat cu respectarea prevederilor art. 23.

Art. 39. - (1) Comandanţii navelor de pescuit au obligaţia de a semnala prezenţa delfinilor în zona de pescuit.

(2) Modelul fişei de semnalare a delfinilor este prezentat în anexa nr. 16.

(3) Fişele de semnalare a delfinilor sunt transmise la filialele regionale ale ANPA în termen de 48 de ore.

Art. 40. - Personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA verifică periodic dacă punctele de debarcare şi centrele de primă vânzare respectă condiţiile de nominalizare şi recunoaştere.

Art. 41. - Personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA monitorizează activitatea de descărcare şi primă vânzare a peştelui şi produselor din peşte din punctele de debarcare/acostare şi centrele de primă vânzare, prin controale periodice.

Art. 42. - Autorizaţiile de pescuit comercial, licenţele de pescuit şi permisele de pescuit comercial emise anterior prezentelor norme îşi păstrează valabilitatea până la data expirării valabilităţii acestora.

Art. 43. - Anexele nr. 1-16 fac parte integrantă din prezentele norme.

ANEXA Nr. 1 la norme

REGISTRUL

organizaţiilor şi asociaţiilor de pescari profesionişti care practică pescuitul comercial, precum şi al persoanelor juridice care au ca obiect de activitate pescuitul comercial

Nr. crt.

Numărul/data cererii de înscriere

Numele solicitantului

Sediul administrativ

Nr./data

avizului de recunoaştere

(pentru organizaţii)

Numele

reprezentantului

Serie/nr. CI

Semnătura reprezentantului

ANEXA Nr. 2 la norme

PUNCTAJUL

pentru criteriile de cuantificare la acordarea dreptului de pescuit comercial pentru asociaţii şi organizaţii de pescari comerciali

1. Captură realizată, raportată la numărul de ambarcaţiuni

Cuantificare

Procentaj realizat

Punctaj

95-100%

70

90-95%

60

80-90%

50

70-80%

40

60-70%

30

50-60%

20

40-50%

10

0-30%

0

2. Solicitanţilor al căror număr de membri este de cel puţin 80% cu domiciliul stabil în localităţi aferente zonelor de pescuit comercial, cu tradiţii în activitatea de pescuit comercial şi unde pescuitul constituie activitatea de bază li se acordă maximum 30 de puncte. Pentru ceilalţi solicitanţi punctajul se va acorda în mod proporţional.

La nivelul fiecărei filiale regionale se identifică zonele în care activitatea de pescuit comercial este o activitate de bază tradiţională.

3. Pentru abateri de la respectarea legislaţiei în domeniul pescuitului, potenţialii beneficiari sunt penalizaţi prin scăderea punctajului conform grilei următoare:

„Contravenţii" - la stabilirea punctajului de penalizare se va ţine cont de gravitatea faptei, de circumstanţe şi de încadrarea juridică.

Incadrarea juridică (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008

privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009)

Fapta incriminată

Punctaj

Art. 58 lit. b)

Art. 58 lit. c)

Neprezentarea permisului sau a autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţii/infracţiuni Incălcarea condiţiilor de autorizare şi/sau licenţiere

1p

Art. 60 lit. a)

Art. 60 lit. b)

Art. 60 lit. c)

Plasarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râurilor ori a canalelor

Utilizarea setcilor sau avelor de orice fel în cadrul complexului lagunar Razelm-Sinoe, în ghiolurile Belciuc-Erenciuc şi în lacurile litorale Neducerea la îndeplinire, la termenele şi în condiţiile stabilite, a măsurilor dispuse de personalul cu drept de control

2p

Art. 62 lit. c)

Utilizarea unei nave/ambarcaţiuni neinscripţionate cu marcaj exterior corespunzător licenţei de pescuit, la pescuitul în scop comercial

2p

Art. 62 lit. b)

Refuzul de a permite accesul personalului autorizat pentru controlul navelor/ambarcaţiunilor de pescuit, precum şi în perimetrul bazinelor acvatice exploatate prin pescuit comercial

2p

Art. 62 lit. a)

Art. 63

Reţinerea la bord, transbordarea, descărcarea şi comercializarea exemplarelor sub dimensiunea minimă legală

Toate cele prevăzute la art. 63 lit. a)-I) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 317/2009

3p

„Infracţiuni" - la stabilirea punctajului de penalizare se va ţine cont de constatările efectuate de inspectorii piscicoli sau de reprezentanţii altor structuri abilitate, care au întocmit dosarele de cercetare penală.

Incadrarea juridică (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008

privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009)

Fapta incriminată

Punctaj

Art. 64

Toate faptele prevăzute la art. 64 lit. a)-m) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 317/2009

5p

Art. 65

Toate faptele prevăzute la art. 65 alin. (1) lit. a)-c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 317/2009

7p

ANEXA Nr. 3 la norme

- faţă -

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT Şl ACVACULTURA

LICENŢĂ DE PESCUIT ÎN APE CONTINENTALE

Nr............din.......................

Numărul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit (CFR):...................................

DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul atribuit de Autoritatea Navală Română........................./...........

2. Tipul navei/ambarcaţiunii:...........................................................................

3. Portul de bază/punctul de debarcare:.........................................................

4. Marcajul exterior:......................................................................................

5. Indicativul radio:........................................................................................

6. Numele proprietarului:...............................................................................

7. Adresa proprietarului:................................................................................

8. Operatori:.................................................................................................

CARACTERISTICI TEHNICE Şl ECHIPAMENTE

1. Puterea motorului principal:.................kW

2. Lungimea maximă:...............................m

3. Lungimea între perpendiculare:............m

4. Tonajul brut:..........................................TRB

5. Unelte de pescuit - tip/număr:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Marca:........................................................................................................................................................................ ..............................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................

6. Zone de pescuit:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Preşedinte,

........................................

- verso -

Valabilitate

2010

Viza

2011

Viza

De la..................

De la.....................

Până la................

Până la..................

Inspector..............

Inspector................

2012

Viza

2013

Viza

De la..................

De la.....................

Până la................

Până la..................

Inspector..............

Inspector................

Menţiuni*

Modificări efectuate

Viza

* Se vor înscrie modificările privind numele şi prenumele operatorilor, tipul, numărul şi mărcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit.

ANEXA Nr. 4 la norme

- fată -

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT Şl ACVACULTURA

LICENŢĂ DE PESCUIT ÎN APE MARINE

Nr............din.............................

Numărul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit (CFR):...................................

DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numărul atribuit de Autoritatea Navală Română........................./...........

2. Tipul navei/ambarcaţiunii:...........................................................................

3. Portul de bază/punctul de debarcare:.........................................................

4. Marcajul exterior:......................................................................................

5. Indicativul radio:........................................................................................

6. Numele proprietarului:................................................................................

7. Adresa proprietarului:.................................................................................

8. Operatori:...................................................................................................

CARACTERISTICI TEHNICE Şl ECHIPAMENTE

1. Puterea motorului principal:.................kW

2. Lungimea maximă:...............................m

3. Lungimea între perpendiculare:............m

4. Tonajul brut:..........................................TRB

5. Unelte de pescuit - tip/număr:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................

Marca:........................................................................................................................................................................ .............................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................

........................................................................................................................................................................ ........................................................

6. Zone de pescuit:

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Preşedinte,

.............................................

- verso -

Valabilitate

2010

Viza

2011

Viza

De la..................

De la.....................

Până la................

Până la..................

Inspector..............

Inspector................

2012

Viza

2013

Viza

De la..................

De la.....................

Până la................

Până la..................

Inspector..............

Inspector................

Menţiuni*

Modificări efectuate

Viza

* Se vor înscrie modificările privind numele şi prenumele operatorilor, tipul, numărul şi mărcile uneltelor de pescuit ce au suferit modificări faţă de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendării licenţei de pescuit.

ANEXA Nr. 51) la norme

- fată -                                                                                                                                   - verso -

AGENŢIA NAŢIONALĂ

PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURA

PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL

Seria 0001

nr.......................din.......................

Numele......................................................................................

Prenumele..................................................................................

Data naşterii (an/luna/zi):................./...................../.....................

CNP| | | | | | | | | | | | |

BI/CI seria............................Nr........................................

Domiciliul stabil ................................................................

Acest permis vă conferă dreptul să desfăşuraţi o activitate tradiţională: pescuitul. Protejaţi resursa piscicolă pentru ca această tradiţie să dureze.

PREŞEDINTE,

Valabilitate

2010

Viza

2011

Viza

De la..................

Până la................

Inspector..............

De la..................

Până la............

Inspector .............

2012

Viza

2013

Viza

De la..................

Până la................

Inspector..............

De la..................

Până la............

Inspector.............

1) Anexa nr. 5 este reprodusă în facsimil.

ANEXA Nr. 61) la norme

- fată -

01 AN PA 00001

 

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

AGENŢIA NAŢIONALĂ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURA

AUTORIZAŢIE

DE PESCUIT COMERCIAL

Nr......din ......................

Valabil de la....................................................pana la....................................

                                  Utilizator............................................................................................................. adresa................................................................................................................. înregistrarea fiscală.........................poate practica pescuitul comercial în zonele....................................................................................................... cu un număr de ambarcaţiuni de pescuit .............şi un număr de pescari................

Peştele capturat şi descărcat în punctele de debarcare menţionate pe verso, se vinde prin centrul de primă vânzare

........................................................................................................................................................................ ...............................................................................

........................................................................................................................................................................ ................................................................................

Adresa centrului de prima vanzare..........................................................

PREŞEDINTE

1) Anexa nr. 6 este reprodusă în facsimil.

- verso -

PUNCTE DE DEBARCARE

1.

3.

2.

4.

UNELTE DE PESCUIT/Tipul si numărul

COTE

                                                                                                                                                                                                            - Tone -

Specia

Zona:

Zona:

Zona:

TOTAL

Cota alocată

Cota alocată

Cota alocată

Total

Emitent

LS.

           

ANEXA Nr. 7 la norme

DECLARAŢIA DE DESCĂRCARE

Numele şi prenumele

Nr. permisului

 Nr. licenţei/data eliberării

Ambarcaţiunea

Nr. fişierului

ANPA Nr. 000001

Declaraţia de descărcare

Data..............

S-au descărcat la punctul de debarcare..................................................următoarele cantităţi de peşte capturate:

Nr crt.

Zona de pescuit

Specia

Modul de prezentare

Cantitatea

(kg)

Am predat,

Numele şi prenumele

.................................

Semnătura

.................................

L.S.

Am primit,

Numele şi prenumele

.................................

Semnătura

.................................

L.S.

ANEXA Nr. 8 la norm

JURNAL DE PESCUIT

PERSOANA JURIDICĂ/ORGANIZAŢIA/ASOCIAŢIA DE PESCARI

Nr. ROU.....................

Luna/anul...........................................

Zona/tronsonul de pescuit..........................

Data

Numărul

de pescari

Tona de pescuit

Captura, pe specii

(kg)

Crap

Caras

Plătică

Mreană

Babuşcă

Avat

Somn

Şalău

Ştiucă

Alte specii

Total

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Total lună

Proprietar (numele şi prenumele)...................................................                        Semnătura..............................

Operatori (numele şi prenumele)............................................................................................................................

ANEXA Nr. 91) la norme

Agenţia Naţională pentru_________________________

Pescuit şi Acvacultura

NOTĂ de transport

 Seria ..... Nr.......

Originea produsului

Ziua .. Luna .. An ...

 Destinaţia

Numele navei/ambarcaţiunii .............................................

Auto/Ambarcaţiune

Nr..................................................................

Proprietar ......................................................

Licenţa de transport eliberată de ....................

 Centrul de primă  vânzare

...............................................................................

 Administrator .........................................................

Adresa....................................................................

Nr. fişier ...............................................

Nr.

crt.

Specia

Modul de prezentare

Cantitatea per ambalaj

Calitate*)

Cantitate totală în kg

Extra

A

B

Retras

TOTAL

X

X

X

X

X

X

*) Se va marca cu X,

Proprietar navă/ambarcaţiune/Reprezentant

Numele şi prenumele

Ştampila.........................

Semnătura........................

Conducător auto

Numele şi prenumele

B.I./C.I. seria.........nr.....................

Eliberatele......................................

la data...........................................

Semnătura.....................................

1) Anexa nr. 9 este reprodusă în facsimil.

ANEXA Nr. 101) la norme

Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:

- N - numele şi prenumele administratorului;

- M - modul de prezentare.

NOTA DE VÂNZARE

peşte şi alte vieţuitoare acvatice

Seria .... Nr......

VÂNZĂTOR

Ziua___luna___

an____

CUMPARATOR

Mumele navei/ ambarcaţiunii

Indicativ radio

Nr. fişier

CENTRUL DE ORGANIZARE A VÂNZARII

Numele şi prenumele reprezentantului

Societatea comercială

Cod fiscal

Locul debarcării

ADRESA

Localitate ..............................

Strada....................................

nr...........................................

sector/ judeţ............................

Tel..........................................

Fax .......................................

Adresa Societăţii

Localitate ...................................

strada ...........................nr..........

sector/judeţ.................................

Tel.............................................

Fax ..........................................

Data debarcării

zi ... lună .... an .....

Numele şi prenumele reprezentantului

Societatea comercială

Adresa Depozitului

Localitate ...................................

strada ...........................nr..........

sector/judeţ.................................

Tel..............................................

Fax ............................................

Codul fiscal

Adresa societăţii

Localitate ..................................

strada .............................. nr.....

sector/judeţ ...............................

Tel.............................................

Fax ..........................................

N

N r.

c r t.

Specia

M

Cantitatea per

ambalaj

Calitate*)

Categoria de calibraj*)

Lei/

kg fără

TVA

Cantitate

kg

Valoare lei

Extra

A

B

Retras

1

2

3

4

5

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

14 x 15

TOTAL

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

*) Se va marca cu x.

1) Anexa nr. 10 este reprodusă în facsimil.

ANEXA Nr. 11 la norme

REGISTRU DE EVIDENŢĂ

a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit

Portul de bază/Punctul de descărcare.............................................................

Numele navei/ambarcaţiunii

Marcajul exterior

Data şi ora plecării

Data şi ora sosirii

Semnătura inspectorului piscicol

ANEXA Nr. 121) la norme

Nr. ROM...............................

JURNAL DE PESCUIT LA MAREA NEAGRĂ

                   ziua      luna   ora   anul |__|__|__|__|

Plecare (4) |__|__|   |__|__|   |__|__| din |______|

Sosire (5)    |__|__|   |__|__|   |__|__| la  |______|

Debarcare (6) |__|__|   |__|__|    la         |______|

Numele navei şi indicativul                  Marcajul

radio (dacă acesta există) (1)              exterior (2)

|______________________|       |______________|

|______________________|       |______________|

Numele comandantului (3)

|_______________________|

Adresa

|_______________________|

Unealtă pescuit (3)  Ochi plasă (9)   Dimensiune (10)

  |___|___|___|        |___|___|___|     |_____________|

                                    Numele şi indicativul radio, dacă acesta existe         |__________|

In cazul transbordării (7)  Ziua |__|__|  Marcajul extern de identificare         |__________|

                                        Luna |__|__|  Naţionalitatea navei primitoare       |__________|

Data (11)

Numărul operaţiunii de pescuit (12)

Timp de pescuit

(13)

Poziţia (14)

Captura, pe specii, reţinută la bord, în kg greutate vie sau număr de recipiente (15)

Semnătura

φ

λ

Adâncimea

(m)

Diviziunea

Zona de Pescuit,

terţe

ţări

Kg sau

număr

recipiente

   

Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)

Cantităţi (19)

Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)

Cantităţi (19)

Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)

Cantităţi (19)

Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)

Cantităţi (19)

9)

Diviziunea

Zona de Pescuit,

terţe ţări

Estimarea aruncărilor de peşte la mare (16)

Declaraţie de descărcare , kg sau număr de recipiente (18)

SEMNATURA Comandantului/ Locţiitorului (*)

Eventual, numele şi adresa locţiitorului

* Se va taia menţiunea inutilă

Observaţii:

1) Anexa nr. 12 este reprodusă în facsimil.

ANEXA Nr. 13 la norme

JURNAL DE PESCUIT COSTIER

Nr. ROU......................................

Data

(1)

Marcaj

exterior

(2)

Tip unealtă/nr. zile la apă

(3)

Număr

unelte

(4)

Număr

pescari

(5)

Adâncimea apei (m)

(6)

Zona

de lucru

(7)

Captura, pe specii, în greutate vie sau număr de recipiente (8)

Semnatura

Kg sau recipiente

Data (9)

Estimarea aruncărilor la mare (10)

SEMNATURA

şefului echipei de pescari/locţiitorului

Eventual, numele si adresa locţiitorului

Se va completa numai în cazul în care, prin ridicarea la bord a capturilor, au rezultat cantităţi pescuite de puiet sub dimensiunea minimă admisă, sau specii interzise pescuitului, ce au fost aruncate înapoi în mare

ANEXA Nr. 14 la norme

I. INSTRUCŢIUNI

de completare a jurnalului de pescuit şi a declaraţiei de descărcare a capturilor la Marea Neagră

1. Modul de completare a jurnalului de pescuit

- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţărm;

- jurnalul trebuie completat, de asemenea, la momentul unui control în zona de pescuit;

- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.

1.1. Informaţii referitoare la navă

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (1): numele navei;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (3): numele comandantului şi adresa;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (4): ziua, luna, ora şi portul de plecare la pescuit;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (5): ziua, luna, ora şi portul de întoarcere;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (6): data şi locul descărcării, dacă diferă de cele de la poziţia (5);

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (7): data, numele şi indicativul radio, marcajul extern de identificare şi naţionalitatea navei primitoare, în caz de transbordare.

1.2. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (8): unealta de pescuit trebuie să fie indicată conform codului înscris în anexa nr. 5;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (9): mărimea ochiului de plasă (la sac în cazul traulului), în milimetri;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (10): dimensiunea uneltei.

1.3. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (11): data; aceasta trebuie să corespundă fiecărei zile petrecute pe mare;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (12): numărul operaţiunii de pescuit;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (13): timpul de pescuit trebuie să fie egal cu diferenţa dintre ora începerii traulării şi ora începerii virării;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (14): poziţia la momentul lansării uneltei.

1.4. Cantităţi de peşte capturate şi păstrate la bord

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (15): Se vor înregistra toate speciile menţionate în anexa nr. 15 prin codul lor de identificare.

Se vor menţiona unitatea de măsură utilizată, kg sau recipient (coş, ladă, navetă, bidon etc.) şi greutatea netă medie, în stare proaspătă, pentru acestea din urmă.

1.5. Estimarea facultativă a cantităţilor de peşte aruncate în mare

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (16): Se vor indica cantităţile, pe specii, aruncate înapoi în mare, de preferinţă în kg greutate vie sau în altă unitate de măsură, dacă este cazul, după cum s-a menţionat la poziţia (15). Aceste informaţii au un caracter ştiinţific şi ele nu sunt luate în calcul la atribuirea cotelor de pescuit.

1.6. Periodicitatea înregistrărilor în jurnalul de pescuit

- pentru fiecare operaţiune de pescuit trebuie completat un rând;

- se va utiliza o nouă pagină:

• în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cărei mărime a ochiului este diferită de cea utilizată anterior.

2. Instrucţiuni privind declaraţia de descărcare/transbordare

2.1. Regulă generală

Comandantul fiecărei nave de pescuit sau locţiitorul acestuia trebuie să depună după fiecare voiaj o declaraţie de descărcare [numărul de referinţă (18) din jurnalul de pescuit] când ajunge în portul de bază.

In cazul descărcării pe uscat în afara teritoriului naţional, comandantul va transmite imediat, prin orice mijloc de comunicare, filialei ANPA informaţiile pe care le înscrie în declaraţia de descărcare.

2.2. Informaţii de furnizat

Declararea cantităţilor descărcate sau estimarea cantităţilor transbordate se va face pentru fiecare specie în josul declaraţiei prezentate în anexa nr. 7, conform următoarelor instrucţiuni:

- Prezentarea peştelui [numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (17) ]

Prezentare înseamnă felul în care este prelucrat peştele descărcat sau transbordat. Trebuie indicată natura prelucrării, dacă este cazul: E pentru eviscerare, D pentru peştele decapitat, F pentru fileuri, S pentru sărat etc. In caz de neprelucrare se va menţiona I - întreg.

- Unitatea de măsură pentru cantităţile descărcate/transbordate [numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (18)] Trebuie indicate unitatea de măsură folosită (coşuri, navete, lăzi, bidoane etc), precum şi greutatea netă a peştelui din aceste unităţi, în kg.

- Greutatea totală, pe specii, a capturilor descărcate [numărul de referinţă din jurnalul de pescuit (19)]

Se vor indica greutatea sau cantităţile efectiv descărcate pentru toate speciile care sunt cuprinse în lista prezentată în anexa nr. 15. Greutatea înscrisă în formular corespunde celei a peştelui, aşa cum a fost el descărcat, neprelucrat sau după o eventuală prelucrare a produsului la bordul navei ori al ambarcaţiunii.

3. Procedura de transmitere

3.1. La intrarea în port exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit şi al declaraţiei de descărcare trebuie înmânat sau transmis inspectorului piscicol de zonă în maximum 48 de ore de la sfârşitul operaţiunilor de descărcare.

3.2. Comandantul navei/Locţiitorul acestuia certifică cu ştampila şi cu semnătura proprie calitatea şi veridicitatea înscrisurilor din jurnalul de pescuit şi în declaraţia de descărcare.

II. INSTRUCŢIUNI

de completare a jurnalului de pescuit costier, conform anexei nr. 13 la norme

1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:

- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţărm;

- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.

2. Informaţii referitoare la ambarcaţiune

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri.

2.1. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (3):

unealta de pescuit trebuie să fie indicată conform codului înscris în anexa nr. 5/numărul de zile cumulate, de staţionare la apă, din momentul instalării;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (4):

numărul de unelte controlate pe parcursul unei zile.

2.2. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (1):

data; acesta trebuie să corespundă fiecărei zile în care a fost controlată unealta;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (5):

numărul de pescari care participă la controlul uneltei şi la ridicarea la bord a capturii;

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (6):

adâncimea apei, exprimată în metri, la care este instalată unealta de pescuit (facultativ);

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (7):

zona de instalare a uneltei, respectiv:

Sulina = SL; Sfântu Gheorghe = SG; Zătun = ZT; Portiţa = PT; Chituc = CH; Vadu = VD; Corbu = CB; Cap Midia = CM; Mamaia = MM; Constanţa = CT; Agigea = AG; Eforie = EF; 23 August = AG; Costineşti = CS; Cap Aurora = CA; Mangalia = MG; 2Mai = Ml; Vama Veche = VV

2.3. Cantităţi capturate şi păstrate la bord

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (8):

Se vor înregistra toate speciile menţionate în anexa nr. 15, prin codul lor de identificare.

Se vor menţiona unitatea de măsură utilizată, kg sau recipient (coş, ladă, navetă, bidon etc), şi greutatea netă medie, în stare proaspătă, pentru acestea din urmă.

2.4. Data la care sortarea peştelui capturat a condus la apariţia unor cantităţi aruncate înapoi în mare

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (9):

Se va menţiona ziua în care, prin sortare, au rezultat capturi ce au fost aruncate înapoi la mare (facultativ).

2.5. Estimarea facultativă a cantităţilor de peşte aruncate înapoi în mare

Numărul de referinţă din jurnalul de pescuit costier (10):

Se vor indica cantităţile, pe specii, aruncate înapoi în mare, de preferinţă în kg, după cum s-a menţionat la poziţia (8), dacă este cazul. Aceste informaţii au un caracter ştiinţific şi servesc la evaluarea mărimii stocurilor exploatabile.

3. Periodicitatea înregistrărilor în jurnalul de pescuit:

- pentru fiecare operaţiune şi zi de control al uneltelor trebuie completat un rând;

- în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cărei mărime a ochiului este diferită de cea utilizată anterior înregistrările se vor face pe o nouă pagină.

4. Inscrisurile din jurnalul de pescuit costier trebuie să fie citeţe şi imposibil de şters.

5. Niciun înscris din jurnalul de pescuit costier nu trebuie şters sau modificat. In caz de greşeală înscrisul inexact trebuie barat cu o linie şi urmat de un nou înscris cu semnătura şefului echipei de pescari sau a locţiitorului acestuia.

6. Fiecare rând al jurnalului de pescuit costier trebuie semnat de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia. Fiecare pagină a jurnalului de pescuit, completată eventual cu estimarea cantităţilor aruncate în mare, trebuie semnată de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia.

7. Fiecare pagină a jurnalului de pescuit costier corespunde unei luni calendaristice.

8. In termen de maximum 5 zile de la sfârşitul fiecărei luni exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit costier trebuie înmânat sau transmis inspectorului piscicol de zonă.

9. Şeful/Locţiitorul echipei de pescari certifică prin semnătura proprie calitatea şi veridicitatea din jurnalul de pescuit costier.

ANEXA Nr. 15 la norme

LISTA

speciilor de peşti care trebuie menţionate în mod obligatoriu în jurnalul de pescuit

Denumirea ştiinţifică

Denumirea populară

Codul

Anguilla anguilla

Anghilă

ELE

Atherina mochon pontica

Aterină

SIL

Merlangus merlangus euxinus

Bacaliar

WHG

Mullus barbatus ponticus

Barbun

MUR

Psetta maxima maeotica

Calcan

TUR

Scophthalmus rhombus

Calcan mic

BLL

Platichthys flesus luscus

Cambulă

FLE

Liza aurata

Chefal, singhil

MUF

Scomber japonicus

Colios

MAS

Clupeonella cultriventris

Gingirică

CLA

Gobius niger

Guvid negru

GPA

Engraulis encrasicholus ponticus

Hamsie

ANE

Mugii cephalus

Chefal, laban

MUG

Solea nasuta

Limbă de mare

SOL

Pomatomus saltatrix

Lufar

BLU

Huso huso

Morun

HUH

Acipenser gueldenstaedti

Nisetru

APG

Sarda sarda

Pălămidă

BON

Acipenser stellatus

Păstrugă

APE

Specii pelagice marine diferite

Peşte marin mărunt

PMM

Squalus acanthias

Rechin

DGS

Alosa caspia

Rizeafcă

ASP

Scomber scombrus

Scrumbie albastră, macrou

MAC

Alosa pontica

Scrumbie de Dunăre

SHC

Sprattus sprattus phalericus

Şprot

SPR

Trachurus mediterraneus ponticus

Stavrid

HMM

ANEXA Nr. 16 la norme

FIŞA

de semnalare a capturilor accidentale de mamifere marine (delfini, foci) în Marea Neagră

1. Data (zi/lună/an)........................................................................................................................................................................ .............................

2. Orele........................................................................................................................................................................ .............................................

3. Poziţia (coordonate, izobata, distanţa de la ţărm, repere costiere).............................................................................................................................

4. Numele navei........................................................................................................................................................................ ................................

5. Specia/speciile identificată/identificate......................................................................................................................................................................

6. Număr de exemplare........................................................................................................................................................................ .....................

7. Descriere (semnalmente)........................................................................................................................................................................ ...............

8. Observaţii (comportamentul, dacă au fost remarcate femele cu pui, caracterul cârdului - temporar, permanent, de hrănire, de reproducere, în pasaj, exemplare izolate, starea de sănătate, eventuale capturi etc.)

Semnătura

........................................

Comandant

........................................

NOTĂ: Fişa se depune la inspectorul piscicol de zonă la întoarcerea de la pescu


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 7/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 7 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu