E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 522/798/317 din 11 august 2003

pentru aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI


SmartCity3

              Nr. 522 din 11 august 2003
              MINISTERUL SANATATII
              Nr. 798 din 25 august 2003
              AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR
              Nr. 317 din 3 septembrie 2003
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 650 din 12 septembrie 2003

    Vazand Referatul de aprobare nr. 133.626 din 6 august 2003, intocmit de Directia generala de implementare si reglementare,
    avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata si modificata prin Legea nr. 57/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, al Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si al Hotararii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor,

    ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, ministrul sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si oficiile judetene pentru protectia consumatorilor si al municipiului Bucuresti, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 122/298/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, prezentarea, compozitia, calitatea si etichetarea mierii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 610 din 27 septembrie 2001.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 12 luni de la data publicarii.

                     p. Ministrul agriculturii,
                     padurilor, apelor si mediului,
                     Petre Daea,
                     secretar de stat

                     Ministrul sanatatii,
                     Mircea Beuran

                     Presedintele Autoritatii Nationale
                     pentru Protectia Consumatorilor,
                     Rovana Plumb,
                     secretar de stat

    ANEXA 1

                                 NORME
privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii

    Art. 1
    (1) Prezentele norme se aplica produselor definite in anexa nr. I la prezentele norme.
    (2) Caracteristicile si compozitia produselor prevazute la alin. (1) sunt prevazute in anexa nr. II la prezentele norme.
    Art. 2
    Normele generale privind etichetarea alimentelor se aplica in cazul produselor definite in anexa nr. I, in urmatoarele conditii:
    1. Termenul "miere" se aplica numai produsului definit in anexa nr. I pct. 1 si este utilizat, in cazul comercializarii, pentru a desemna produsul respectiv.
    2. Denumirile produselor incluse in anexa nr. I pct. 2 si 3 se aplica numai produselor definite in anexa nr. I si se utilizeaza, in cazul comercializarii, pentru a desemna produsele respective.
    Aceste denumiri pot fi inlocuite cu denumirea simpla "miere", cu exceptia mierii filtrate, a mierii in faguri, a mierii cu bucati de fagure sau a bucatilor de fagure in miere si a mierii destinate industriei:
    a) in cazul mierii destinate industriei, cuvintele "pentru gatit" apar pe eticheta in imediata apropiere a denumirii produsului;
    b) cu exceptia mierii filtrate sau a mierii destinate industriei, pe langa denumirea produselor se mai pot adauga informatii cu privire la:
    - originea florala sau vegetala, daca produsul provine integral sau in principal din sursa indicata si prezinta caracteristicile organoleptice, fizico-chimice si microscopice ale sursei;
    - originea regionala, teritoriala sau topografica, daca produsul provine integral din sursa indicata;
    - criterii calitative specifice.
    3. In cazul in care s-a utilizat mierea destinata industriei ca ingredient al unui produs alimentar mixt, termenul "miere" poate fi utilizat in denumirea produsului alimentar mixt in locul termenului "miere destinata industriei", insa in lista ingredientelor se va utiliza termenul definit in anexa nr. I pct. 3.
    4. Pentru mierea importata, tara sau tarile de origine de unde s-a recoltat mierea sunt indicate pe eticheta.
    Totusi, in cazul in care mierea provine din mai multe state membre ale Uniunii Europene sau tari terte, mentiunea respectiva se poate inlocui cu una dintre urmatoarele mentiuni, dupa caz:
    - "amestec de miere provenita din CE";
    - "amestec de miere provenita din spatiul extracomunitar";
    - "amestec de miere provenita din CE si spatiul extracomunitar".
    Art. 3
    In cazul mierii filtrate si al mierii destinate industriei, recipientele pentru mierea in vrac, ambalajele si documentele de comercializare precizeaza in mod clar denumirea integrala a produsului, conform anexei nr. I pct. 2.2 lit. f) si pct. 3.
    Art. 4
    Toate informatiile prezentate prin etichetare trebuie sa fie clare, lizibile si sa nu permita stergerea.
    Art. 5
    Metodele de analiza pentru verificarea compozitiei si caracteristicilor mierii sunt conforme cu cele din CODEX STAN 12-1981 Rev. 1 (1987) pentru miere si/sau cu cele din STAS 784/3-89 "Miere de albine. Metode de analiza".

    ANEXA 1
    la norme

                DENUMIREA, DESCRIEREA SI DEFINITIILE PRODUSELOR

    1. Mierea este substanta naturala dulce produsa de albinele Apis mellifera din nectarul plantelor sau din secretiile sectiunilor vii ale plantelor ori din excretiile, pe sectiunile vii ale plantelor, ale insectelor care se hranesc prin suctiune din plante si pe care albinele le colecteaza, le transforma, combinandu-le cu substante proprii specifice, le aduna, le deshidrateaza, le depoziteaza si le lasa in faguri pentru a se matura.
    2. Principalele tipuri de miere sunt urmatoarele:
    2.1. in functie de origine:
    a) miere din inflorescenta sau miere din nectar - mierea obtinuta din nectarul plantelor;
    b) miere din secretie zaharoasa - mierea obtinuta in special din excretiile insectelor care se hranesc prin suctiune din plante (Hemiptera) pe sectiunile vii ale plantelor sau din secretiile sectiunilor vii ale plantelor;
    2.2. in functie de modul de producere si/sau de prezentare:
    a) miere in fagure - mierea depozitata de albine in celulele fagurilor fara larve (puieti), nou-construiti, sau pe peretii subtiri ai structurii fagurelui, obtinuta numai din ceara de albine si vanduta in faguri intregi capaciti sau in sectiuni de astfel de faguri;
    b) miere cu bucati de fagure sau bucati de fagure in miere - mierea care contine una sau mai multe bucati de fagure;
    c) miere scursa - mierea obtinuta prin drenarea fagurilor fara larve (puieti) deschisi (decapaciti);
    d) miere extrasa - mierea obtinuta prin centrifugarea fagurilor fara larve (puieti) deschisi (decapaciti);
    e) miere presata - mierea obtinuta prin presarea fagurilor fara larve (puieti), cu sau fara incalzire moderata la o temperatura de maximum 45 grade C;
    f) miere filtrata - mierea obtinuta prin indepartarea materiilor straine organice si anorganice, ceea ce duce la indepartarea, in mod semnificativ, a polenului.
    3. Mierea destinata industriei - mierea:
    a) care este adecvata pentru utilizare industriala sau ca ingredient in alte alimente care sunt ulterior procesate; si
    b) care poate:
    - sa prezinte un gust ori miros strain; sau
    - sa fi inceput sa fermenteze ori sa fi fermentat; sau
    - sa fi fost supraincalzita.

    ANEXA 2
    la norme

                   CARACTERISTICILE SI COMPOZITIA MIERII

    1. Mierea contine diferite tipuri de zaharuri, in special fructoza si glucoza, si alte substante, precum acizi organici, enzime si particule solide provenite din timpul colectarii mierii.
    - Culoarea mierii variaza de la tipul de miere aproape incolor pana la cel maro inchis.
    - Consistenta poate sa fie fluida, vascoasa sau partial ori integral cristalizata.
    - Gustul si aroma variaza in functie de planta de origine.
    2. In cazul in care se introduce pe piata ca miere sau cand se utilizeaza in orice produs destinat consumului uman, se interzice adaugarea in miere a oricarui ingredient alimentar, inclusiv a aditivilor alimentari, sau orice alt adaos cu exceptia mierii.
    Mierea nu trebuie sa contina, pe cat posibil, materii organice sau anorganice straine compozitiei sale. Cu exceptia pct. 3 din anexa nr. I la norme, mierea nu trebuie sa prezinte gusturi sau arome straine, nu trebuie sa fie in proces de fermentare, sa prezinte aciditate modificata artificial ori sa fi fost supusa unui procedeu de incalzire, astfel incat enzimele naturale sa fi fost fie distruse, fie inactivate in mod semnificativ.
    3. Fara a se aduce prejudicii prevederilor pct. 2.2 lit. f) din anexa nr. I la norme, nu se poate indeparta polenul sau un alt element constitutiv al mierii, cu exceptia cazului in care acest lucru nu poate fi evitat in momentul indepartarii materiilor straine organice sau anorganice.
    4. In cazul in care se introduce pe piata ca miere sau cand se utilizeaza in orice produs destinat consumului uman, mierea trebuie sa indeplineasca urmatoarele caracteristici privind compozitia:

    4.1. Continutul in zaharuri
    4.1.1. Continutul de fructoza si glucoza (suma celor doua)
    - mierea din inflorescenta                                 minimum 60g/100g
    - mierea din secretie zaharoasa, amestecuri de miere       minimum 45g/100g
    din secretie zaharoasa si miere din inflorescenta

    4.1.2. Continutul de zaharoza
    - in general                                               maximum 5g/100g
    - salcam fals (Robinia pseudoacacia), lucerna              maximum 10g/100g
    (Medicago sativa), Menzies Banksia (Banksia menziesii),
    French honeysuckle (Hedysarum), eucalipt (Eucalyptus
    camadulensis), leatherwood (Eucryphia lucida, Eucryphia
    milliganii), Citrus sp.
    - lavanda (Lavandula sp.), limba-mielului                  maximum 15g/100g
    (Borago officinalis)

    4.2. Umiditate
    - in general                                               maximum 20%
    - iarba-neagra (Calluna) si mierea destinata               maximum 23%
    industriei alimentare in general
    - mierea destinata industriei, obtinuta din iarba-neagra   maximum 25%
    (Calluna)

    4.3. Continutul de substante insolubile in apa
    - in general                                               maximum 0,1g/100g
    - miere presata                                            maximum 0,5g/100g

    4.4. Conductivitate electrica
    - mierea care nu este enumerata mai jos si amestecuri      maximum 0,8 mS/cm
    ale acestor tipuri de miere
    - mierea din secretie zaharoasa si mierea de castane,      maximum 0,8 mS/cm
    precum si amestecuri ale acestora, cu exceptia celor
    enumerate mai jos
    - exceptii: capsun (Arbustus unedo), bell heather
    (Erica), eucalipt, tei (Tilia sp.), iarba-neagra
    (Calluna vulgaris), manuka sau jelly bush (Leptospermum),
    arborele de ceai (Melaleuca sp.)

    4.5. Aciditate libera
    - in general                                               maximum 50
                                                               miliechivalenti
                                                               acid la
                                                               1.000 grame
    - mierea destinata industriei                              maximum 80
                                                               miliechivalenti
                                                               acid la
                                                               1.000 grame

   4.6. Activitate diastazica si continut de
   hidroximetilfurfural (HMF) determinat dupa procesare si
   amestecare
    a) Activitate diastazica (scara Schade)
    - in general, cu exceptia mierii destinate industriei      minimum 8
    - tipuri de miere cu continut scazut de enzime naturale    minimum 3
    (de exemplu mierea de citrice) si
    cu un continut de HMF de maximum 15 mg/kg
    b) Continut de HMF
    - in general, cu exceptia mierii destinate industriei      maximum 40 mg/kg
                                                               [sub rezerva
                                                               prevederilor
                                                               lit. a) a doua
                                                               liniuta]
    - tipuri de miere cu origine declarata din regiuni         maximum 80 mg/kg
    cu clima tropicala si amestecuri de astfel de tipuri de
    miereSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 522/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 522 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 157 2001
    Stimate Domn / Ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii care trăiesc cu plata pentru a verifica plata și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (jeannietuckerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU THINK OF GETTING A LOAN?? APPLY TODAY FOR AFFORDABLE 100% LEGITIMATE HOME/REAL ESTATE/PERSONAL/BUSINESS LOANS Email for immediate response: (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 DO YOU NEED A LOAN? Are Financially down, Cry no more, Financial problem is nothing to cry about, it something we will have to fight against in one Love, Understanding, Trust and Unity. So our faith as Legitimate Financial Consultants is putting an end to the financial hardship. We are investors providing financial services and we specialize in both start up projects,Home Finance and existing businesses needing funding or Loan for expansion. We are committed to helping businesses develop and succeed.Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes? Do you need an urgent loan to buy a house? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. We offer loans ranging from ($5,000.00.USD To $500,000,000.00.USD) At a low and affordable interest rate of 2%, without collateral and without credit check. Bradley Louis Loans holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Need emergency funds? Apply now and get your cash approval. we offer the following financial services: *Personal loans, *Debt consolidation loans, *Venture capital, *Business loans, *Education loans, *Home loans *Car Loans *Hotel Loans And many more. Are you looking for genuine loan? contacting the right company for legitimate loan lender have always been a huge problem to clients who have financial problem and in need of solution to it at an affordable interest rate? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own home project and real estate development? Do you need a loan to start a nice small or large scale and medium business? contact us today (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Look forward to your response, Dr. Bradley Louis Text/Call (917) 383-2689
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu