Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 5058 din 16 noiembrie 2001

pentru aprobarea Metodologiei privind constituirea si vacantarea posturilor/catedrelor din invatamantul preuniversitar

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 39 din 21 ianuarie 2002


SmartCity3


    Ministrul educatiei si cercetarii,
    in baza prevederilor art. 7 si ale art. 43 - 45 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 23/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Metodologia privind constituirea si vacantarea posturilor/catedrelor din invatamantul preuniversitar, cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Pe data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare.
    Art. 3
    Directia generala pentru evaluare, prognoze si dezvoltare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii si inspectoratele scolare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                 Ministrul educatiei si cercetarii,
                       Ecaterina Andronescu

    ANEXA 1

                           METODOLOGIE
privind constituirea si vacantarea posturilor/catedrelor din invatamantul preuniversitar

    Art. 1
    (1) Constituirea posturilor/catedrelor din invatamantul preuniversitar se face pe baza planului-cadru de invatamant si a structurii normelor didactice, precum si a planurilor de scolarizare propuse de inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti in fiecare an scolar, cu respectarea prevederilor art. 7 si ale art. 43 - 45 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Posturile/catedrele vacante, precum si numarul orelor disponibile se stabilesc de catre comisia de mobilitate a personalului didactic, numita prin decizie a inspectorului scolar general.
    Art. 2
    (1) Incadrarea pe posturi/catedre a educatorilor, invatatorilor sau profesorilor se realizeaza avandu-se in vedere asigurarea continuitatii activitatii didactice de predare la aceleasi grupe sau clase de elevi.
    (2) Incadrarea profesorilor in invatamantul gimnazial se realizeaza pe catedre constituite din ore de specialitate.
    (3) Daca la nivelul unitatii de invatamant gimnazial nu se poate constitui o norma intreaga, dar exista minimum o jumatate de norma in specialitate, aceasta se poate completa cu ore la alte specialitati, disponibile la nivelul unitatii de invatamant. Completarea normelor didactice se face cu ore la specialitati pe care cadrele didactice sa le poata preda, conform metodologiei privind incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, ca urmare a aplicarii planului-cadru de invatamant, potrivit prevederilor art. 44 alin. (2) din Legea nr. 128/1997, numai dupa incadrarea tuturor titularilor la aceste specialitati. Catedrele se pot constitui din ore de specialitate si la doua sau trei unitati de invatamant apropiate, din aceeasi localitate.
    (4) Incadrarea profesorilor si maistrilor-instructori in invatamantul liceal, profesional - scoli profesionale si de ucenici - si postliceal se realizeaza in specializarea/specializarile principala/principale. In anumite situatii se pot constitui catedre combinate la licee si gimnazii, din ore la specializarea principala la licee si din ore la specializarea principala sau secundara la gimnaziu, scoala profesionala sau de ucenici.
    Art. 3
    Personalului didactic titular pe o catedra constituita din ore la mai multe unitati de invatamant i se poate intregi catedra, la cerere, la una dintre unitati, daca exista aceasta posibilitate.
    Art. 4
    (1) Sunt declarate vacante:
    a) posturile/catedrele ocupate de suplinitori;
    b) posturile/catedrele care apar ca urmare a cresterii numarului de ore sau de clase, determinata de schimbarile in planul-cadru de invatamant si in planul de scolarizare;
    c) posturile/catedrele ocupate de personalul didactic care implineste varsta standard de pensionare pana la data de 1 septembrie a fiecarui an scolar. Aceste posturi sunt declarate vacante dupa analizarea cererilor depuse in baza art. 128 din Legea nr. 128/1997;
    d) posturile/catedrele devenite vacante prin desfacerea contractului de munca;
    e) posturile/catedrele devenite vacante in alte situatii.
    (2) Posturile/catedrele de la scolile cu limba de predare a minoritatilor nationale se declara vacante cu specificarea limbii de predare.
    Art. 5
    (1) Posturile/catedrele se declara vacante numai dupa incadrarea tuturor titularilor, inclusiv a celor care au dreptul la rezervarea postului/catedrei.
    (2) Pot fi declarate vacante si catedre cuprinzand cel putin doua treimi ore din norma didactica reprezentand discipline din trunchiul comun, cu viabilitate de 4 ani, si restul ore optionale.
    (3) Posturile/catedrele ocupate de personalul didactic care solicita pensionarea la cerere/anticipata, in conditiile legii, sunt declarate vacante dupa emiterea deciziei de pensionare.
    Art. 6
    (1) Lista cuprinzand posturile/catedrele declarate vacante se afiseaza la inspectoratele scolare cu cel putin 30 de zile inaintea declansarii actiunilor prevazute la art. 10 alin. (1) din Legea nr. 128/1997.
    (2) Fiecare unitate scolara are obligatia de a afisa posturile/catedrele vacante proprii, dupa aprobarea de catre consiliul de administratie al inspectoratului scolar judetean/al municipiului Bucuresti.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 5058/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 5058 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu