E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 437 din 16 august 1999

pentru aprobarea aplicarii reglementarilor europene JAR - OPS 1 - Transportul aerian comercial (avioane) si JAR - OPS 3 - Transportul aerian comercial (elicoptere)

ACT EMIS DE: MINISTERUL TRANSPORTURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 460 din 22 septembrie 1999


SmartCity3


    Ministrul transporturilor,
    pentru indeplinirea atributiilor ce revin Ministerului Transporturilor ca autoritate de stat in domeniul transporturilor,
    in scopul armonizarii reglementarilor nationale cu cele ale Uniunii Europene in domeniul aviatiei civile,
    luand in considerare procesul de implementare in Europa a unui cod unic de reglementari privind siguranta zborului,
    in temeiul art. 11 lit. i) din Ordonanta Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, aprobata si modificata prin Legea nr. 197/1998, al art. 4 lit. b), e) si f) din Ordonanta Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian, al art. 2 pct. 4 si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor, precum si al Hotararii Guvernului nr. 405/1993 privind infiintarea Autoritatii Aeronautice Civile Romane,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Se aproba aplicarea de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana - R.A. a reglementarilor europene JAR - OPS 1 - Transportul aerian comercial (avioane) si JAR - OPS 3 - Transportul aerian comercial (elicoptere), denumite in continuare JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3, precum si a amendamentelor ulterioare la acestea, pentru certificarea operatorilor aerieni care desfasoara activitati de transport aerian public.
    (2) Procedurile specifice de aplicare a prevederilor reglementarilor europene JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3 vor fi stabilite de Autoritatea Aeronautica Civila Romana - R.A.
    Art. 2
    Incepand cu data de 1 ianuarie 2001 operatorii aerieni vor putea desfasura operatiuni de transport aerian public numai cu respectarea prevederilor reglementarilor europene JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3, dupa caz.
    Art. 3
    (1) Pana la data de 1 ianuarie 2001 certificarea operatorilor aerieni si desfasurarea operatiunilor de transport aerian public se vor efectua in conformitate cu:
    a) prevederile reglementarilor nationale in vigoare, altele decat JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3, cu limitarile ce decurg din acestea; sau
    b) prevederile reglementarilor europene JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3, daca sunt intrunite conditiile necesare.
    (2) Perioada de valabilitate a documentelor de certificare eliberate in conformitate cu prevederile alin. (1) lit. b) va fi stabilita de Autoritatea Aeronautica Civila Romana - R.A.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii lui.
    Art. 5
    Autoritatea Aeronautica Civila Romana - R.A. va pune la dispozitie tuturor celor interesati textul tradus in limba romana al reglementarilor europene JAR - OPS 1 si JAR - OPS 3 si al amendamentelor la acestea.
    Art. 6
    Directia generala a aviatiei civile din cadrul Ministerului Transporturilor si Autoritatea Aeronautica Civila Romana - R.A. vor lua masuri pentru aducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                         Ministrul transporturilor,
                              Traian BasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 437/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 437 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu