E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 34 din  4 mai 1998

pentru aprobarea Instructiunilor, date in aplicarea art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrarilor economice

ACT EMIS DE: CONSILIUL CONCURENTEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 175 din  7 mai 1998


SmartCity3


    Presedintele Consiliului Concurentei,
    in baza Decretului nr. 316/1996 privind numirea membrilor Consiliului Concurentei,
    in temeiul prevederilor art. 21 alin. (4) lit. f), ale art. 28 alin. (1) si ale art. 29 alin. (1) din Legea concurentei nr. 21/1996,
    avand in vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ nr. D 305 din 14 aprilie 1998, precum si Hotararea Plenului Consiliului Concurentei din 24 aprilie 1998,
    emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Instructiunile, date in aplicarea art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrarilor economice, incepand cu data de 1 mai 1998.
    Art. 2
    Compartimentele de specialitate din cadrul Consiliului Concurentei vor urmari punerea in aplicare a prevederilor prezentului ordin.
    Art. 3
    Prin grija Secretariatului general, prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                PRESEDINTELE CONSILIULUI CONCURENTEI,
                           VIOREL MUNTEANU

                            INSTRUCTIUNI,
date in aplicarea art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, cu privire la calculul taxei de autorizare a concentrarilor economice

    1. Introducere
    Scopul acestor instructiuni este de a aduce clarificari de ordin procedural si practic, necesare calculului taxei de autorizare prevazute la art. 33 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, denumita in continuare lege.
    Adoptarea prezentelor instructiuni de catre Consiliul Concurentei s-a facut in temeiul art. 28 alin. (3) din lege.
    2. Obligatia de plata
    Sunt obligati la plata taxei de autorizare a concentrarilor economice, instituita conform art. 33 alin. (1) lit. a), agentul sau agentii economici care au inaintat notificarea Consiliului Concurentei, in conformitate cu prevederile Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice*1) si care au obtinut autorizarea in conformitate cu prevederile art. 51 alin. (1) lit. b) si alin. (2) lit. b) si c) din lege.
-----------
    *1) Regulamentul a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 63 bis din 14 aprilie 1997.

    Agentul sau agentii economici care au efectuat procedura notificarii devin agenti economici platitori, iar achitarea taxei de autorizare conditioneaza valabilitatea deciziei.
    In situatia in care agentul sau agentii economici platitori nu fac dovada achitarii taxei de autorizare in termenul specificat prin decizie, se vor aplica sanctiunile prevazute la art. 56 lit. d) din lege.
    3. Modul de calcul al cifrei de afaceri pentru fiecare agent economic implicat
    Cifra de afaceri, in sensul prezentelor instructiuni, va reprezenta insumarea veniturilor pe piata relevanta afectata de concentrarea economica - asa cum este ea definita in Instructiunile cu privire la definirea pietei relevante, in scopul stabilirii partii substantiale de piata*2).
-------------
    *2) Instructiunile au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 57 bis din 4 aprilie 1997.

    Din aceasta cifra de afaceri se vor deduce accizele inregistrate ca obligatii de plata si valoarea exporturilor efectuate, direct sau prin mandatar, pentru produsele de pe piata relevanta afectata.
    Daca agentul economic implicat - definit conform prevederilor Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice (partea I, cap. I pct. 3) - face parte dintr-un grup in care mai exista agenti economici care actioneaza pe aceeasi piata relevanta afectata de concentrarea economica notificata, se vor lua in calcul si cifrele de afaceri ale membrilor grupului.
    In scopul evitarii dublei inregistrari, la calculul cifrei de afaceri a membrilor grupului nu se vor lua in calcul valorile rezultate din vanzarile de produse si/sau prestarile de servicii, efectuate intre acestia, pe piata relevanta afectata - consumul intern al grupului.
    In cazul dobandirii controlului partial, asa cum este definit in Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice [partea I, cap. I pct. 7. lit. b)], cifra de afaceri corespunzatoare activelor cumparate se va calcula - in situatia in care activitatea sau specificul activelor cumparate nu permite defalcarea cifrei de afaceri - proportional cu ponderea acestora din totalul patrimoniului agentului economic vanzator.
    4. Calculul cifrei de afaceri cumulate careia i se aplica taxa de autorizare
    In cazul realizarii unei concentrari economice prin fuziune, cifra de afaceri va fi cea rezultata din cumularea cifrelor de afaceri ale agentilor economici care fuzioneaza si ale membrilor grupurilor din care acestia, eventual, fac parte, calculate in conditiile prezentelor instructiuni.
    Cand operatiunea de concentrare economica se realizeaza prin dobandirea controlului unic, cifra de afaceri va fi cea rezultata din cumularea cifrelor de afaceri ale agentului economic achizitor si ale membrilor grupului din care acesta, eventual, face parte cu cifrele de afaceri ale agentului economic achizitionat si ale membrilor grupului din care acesta, eventual, face parte.
    La concentrarea economica realizata prin dobandirea controlului in comun asupra unui agent economic existent, cifra de afaceri va fi rezultatul cumularii cifrelor de afaceri, calculate conform prezentelor instructiuni, ale partilor la acord si ale grupurilor din care acestea, eventual, fac parte cu cifra de afaceri a agentului economic controlat si a membrilor grupului din care acesta, eventual, face parte.
    In cazul in care controlul in comun se dobandeste in baza unui acord, de catre doi sau mai multi agenti economici asupra unui agent economic nou-creat, cifra de afaceri se va calcula prin cumularea cifrelor de afaceri ale partilor la acord si ale membrilor grupurilor din care acestea, eventual, fac parte. Daca societatea mixta concentrativa actioneaza pe o piata relevanta pe care societatile-mama nu sunt prezente, cifra de afaceri este zero.
    5. Declararea cifrei de afaceri
    Agentul sau agentii economici care notifica trebuie sa transmita Consiliului Concurentei, in termen de 10 zile de la data la care notificarea concentrarii economice a devenit efectiva, o nota care va cuprinde cifra de afaceri calculata conform prezentelor instructiuni.
    Nota va cuprinde atat cifra de afaceri totala, la care se va aplica taxa, cat si cifrele de afaceri care au compus-o, cu mentionarea agentilor economici de la care provin.
    Nota va fi prezentata in original si va purta semnaturile si stampilele autorizate.
    6. Precizari finale
    Conform art. 33 alin. (4) din lege, sumele provenind din plata taxei de autorizare se varsa la bugetul de stat in termenul specificat in decizia de autorizare.
    Sumele reprezentand taxa de autorizare se vireaza de catre agentii economici platitori, cu ordin de plata tip trezorerie, la bugetul de stat, in conturile:
    a) 60.17.01.03, deschis, pe seama administratiilor financiare, la Banca Comerciala Romana - S.A., Sucursala municipiului Bucuresti, pentru societatile mixte;
    b) 20.17.01.03, deschis la trezoreria statului in a carei raza teritoriala isi au sediul fiscal, pentru societatile din Bucuresti, sectoarele 1 si 3, si pentru provincie;
    c) 510.07.01.41, deschis, pe seama administratiilor financiare, la sucursalele Bancii Comerciale Romane - S.A. din municipiul Bucuresti in a caror raza teritoriala isi au sediul fiscal, pentru societatile din Bucuresti, sectoarele 2, 4, 5 si 6.
    Consiliul Concurentei este abilitat sa controleze modul in care se asigura respectarea prevederilor prezentelor instructiuni privind stabilirea si plata taxei de autorizare a concentrarilor economice.
    Taxele de autorizare, achitate sau transmise spre incasare inainte de intrarea in vigoare a prezentelor instructiuni raman valabile.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 34/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 34 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu