Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2914 din 9 decembrie 2010

pentru aprobarea Regulamentului privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune

ACT EMIS DE: MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 10 din 5 ianuarie 2011



Luând în considerare Referatul de aprobare nr. 103.487 din 21 octombrie 2010 referitor la proiectul de ordin al ministrului justitiei pentru aprobarea Regulamentului privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune,

având în vedere dispozitiile art. 131 alin. (6) si art. 44 alin. (2) din Legea nr. 123/2006 privind statutul personalului de probatiune, cu modificarile si completarile ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 13 din Hotarârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

Art. 1. - Se aproba Regulamentul privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune, prevazut în anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, si intra în vigoare la data publicarii.

Art. 3. - Directia de probatiune, Directia resurse umane, Directia financiar-contabila, curtile de apel, tribunalele si serviciile de probatiune vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

p. Ministrul justitiei,

Lidia Barac,

secretar de stat

ANEXA

REGULAMENT

privind delegarea, detasarea si transferul personalului de probatiune

CAPITOLUL I

Delegarea personalului de probatiune

Art. 1. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia ministrului justitiei, de catre personalul de probatiune a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu, în afara locului sau de munca.

Art. 2. - (1) Pentru motive obiective, ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, poate dispune delegarea unui consilier de probatiune într-un alt serviciu de probatiune.

(2) Delegarea se face la initiativa sefului serviciului de probatiune din care se deleaga consilierul de probatiune sau la solicitarea sefului serviciului de probatiune unde se face delegarea.

Art. 3. - Pentru delegarea consilierilor de probatiune într-un alt serviciu sunt necesare:

a) avizul sefului serviciului de probatiune din care se deleaga consilierul de probatiune sau al sefului serviciului de probatiune unde se doreste delegarea, dupa caz;

b) avizul directorului Directiei de probatiune.

Art. 4. - (1) Delegarea consilierilor de probatiune într-un alt serviciu se dispune pe o perioada de cel muit 60 de zile într-un an.

(2) Consilierul de probatiune poate refuza delegarea daca se afla în una dintre situatiile prevazute la art. 40 alin. (2) din Legea nr. 123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probatiune, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) Delegarea consilierului de probatiune pe o perioada mai mare de 60 de zile într-un an se poate dispune numai cu acordul scris al acestuia.

Art. 5. - La solutionarea solicitarii de delegare, Directia de probatiune va tine cont de:

a) situatia posturilor ocupate si a posturilor vacante în cele doua servicii de probatiune implicate în procedura de delegare;

b) datele statistice recente privind volumul de activitate pe principalele activitati si încarcatura pe consilier de probatiune la serviciile de probatiune implicate în procedura delegarii, raportat la media nationala stabilita pentru activitatile evaluate.

Art. 6. -(1) In situatii exceptionale, consilierii de probatiune pot fi delegati si în cadrul Directiei de probatiune.

(2) Delegarea consilierului de probatiune în cadrul Directiei de probatiune se poate dispune numai cu acordul scris al acestuia.

(3) Prevederile art. 3 se aplica în mod corespunzator.

Art. 7. - Delegarea personalului din serviciile de probatiune înceteaza:

a) la expirarea termenului pentru care a fost dispusa;

b) daca pe parcursul delegarii a aparut una dintre situatiile prevazute la art. 40 alin. (2) din Legea nr. 123/2006,cu modificarile si completarile ulterioare, si claca exista o solicitare în acest sens din partea personalului de probatiune delegat.

CAPITOLUL II

Delegarea consilierilor de probatiune în functia de sef serviciu

Art. 8. - (1) In situatia vacantarii sau vacantarii temporare a functiei de sef serviciu, atributiile specifice functiei de conducere vor fi exercitate, prin delegare, de catre un consilier de probatiune desemnat de catre ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, în urma unei selectii organizate în acest sens.

(2) Delegarea pe functia de sef serviciu se va face cu respectarea, în mod corespunzator, a conditiilor prevazute la art. 13 si 131 din Legea nr. 123/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) Prelungirea duratei delegarii consilierului de probatiune pe functia de sef serviciu se face la propunerea directorului Directiei de probatiune, fara a mai fi necesara parcurgerea unei proceduri de selectie.

Art. 9. - (1) Directia de probatiune informeaza toate serviciile de probatiune cu privire la vacantarea functiei de sef serviciu si deschiderea procedurii de selectie pentru desemnarea unui consilier de probatiune care va exercita atributiile de conducere, precizând etapele si termenele ce vor fi avute în vedere la desfasurarea acestei proceduri, prin publicarea unui anunt pe pagina electronica a Ministerului Justitiei.

(2) Consilierii de probatiune care îsi desfasoara activitatea în alte servicii de probatiune vor putea sa participe la procedura de selectie numai daca în schema de personal a serviciului de probatiune unde este vacanta functia de conducere exista un post de consilier de probatiune vacant sau temporar vacant.

Art. 10. -In vederea participarii la procedura de selectie pentru delegarea pe functia de sef serviciu, consilierii de probatiune interesati trebuie sa depuna, în termenul anuntat de Directia de probatiune, care nu poate fi mai scurt de 10 zile, urmatoarele documente:

a) o scrisoare de intentie;

b) un curriculum vitae, format european;

c) un plan de management privind activitatea serviciului de probatiune în cadrul caruia este vacanta functia de conducere, având în vedere perioada pentru care se face delegarea pe aceasta functie.

Art. 11. - Planul de management va fi întocmit cu respectarea urmatoarelor criterii:

a) aplicabilitatea si utilitatea pentru serviciul de probatiune;

b) adecvarea metodelor de lucru propuse la specificul serviciului de probatiune;

c) coerenta planului;

d) modul de prezentare scrisa a planului: întinderea maxima pe 10 pagini, tehnoredactate în format A4, cu font Arial 12, la 1 1/2 rând.

Art. 12. - (1) Consilierii de probatiune care au depus planul de management sustin un interviu în fata unei comisii de selectie desemnate prin rezolutie a directorului Directiei de probatiune.

(2) Comisia de selectie este formata din cel putin 2 membri, de regula un inspector de probatiune si persoana din cadrul Directiei de probatiune care coordoneaza activitatea serviciului de probatiune unde este vacanta functia de conducere, precum si un secretar.

(3) Interviul sustinut în fata comisiei de selectie este înregistrat audio, solicitându-se în prealabil consimtamântul consilierului de probatiune în cauza. Daca acesta nu este de acord cu înregistrarea, interviul este consemnat în scris de catre secretarul comisiei.

(4) In cadrul interviului, membrii comisiei de selectie evalueaza atât modul de prezentare a planului de management întocmit de fiecare dintre consilierii de probatiune, cât si abilitatile necesare exercitarii functiei de sef serviciu, potrivit unui barerri stabilit anterior.

(5) In urma interviului, fiecare membru al comisiei de selectie acorda o nota de la 0 la 10, urmând ca nota finala obtinuta de fiecare dintre candidati sa fie stabilita ca medie aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei.

(6) Este declarat admis la procedura de selectie pentru delegarea în functia de sef serviciu consilierul de probatiune care a obtinut în ufma interviului minimum nota 7.

(7) Consilierul de probatiune care a obtinut nota finala cea mai mare va fi desemnat pentru delegarea pe functia de sef serviciu.

Art. 13. - Delegarea în functia de sef serviciu înceteaza:

a) la expirarea termenului pentru care a fost dispusa;

b) la data la care functia de conducere este ocupata prin numire, în conditiile legii, sau la momentul reluarii exercitarii functiei de catre titularul de drept, daca aceasta data se situeaza în interiorul termenului prevazut la lit. a);

c) în alte situatii, potrivit dispozitiilor legale în vigoare.

Art. 14. - Revocarea delegarii în functia de sef serviciu se dispune de catre ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, pentru motivele prevazute la art. 15 din Legea nr. 123/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

CAPITOLUL III

Detasarea consilierilor de probatiune

Art. 15. -In situatia în care un serviciu de probatiune nu poate functiona în conditii normale datorita existentei unor posturi de consilier de probatiune vacante sau temporar vacante, ministrul justitiei, la propunerea directorului Directiei de probatiune, poate dispune detasarea unuia sau mai multor consilieri de probatiune dintr-un alt serviciu de probatiune.

Art. 16. - (1) Pentru a dispune detasarea consilierilor de probatiune într-un alt serviciu de probatiune sunt necesare:

a) solicitarea sefului serviciului de probatiune unde se doreste detasarea;

b) avizul sefului serviciului de probatiune din care se detaseaza consilierul de probatiune;

c) avizul directorului Directiei de probatiune.

(2) Detasarea consilierilor de probatiune se dispune pe o perioada de cel mult un an.

(3) Consilierul de probatiune poate refuza detasarea numai în mod exceptional si pentru motive personale temeinice.

(4) Detasarea poate fi prelungita pentru motive obiective, care impun prezenta persoanei la serviciul la care s-a dispus detasarea, cu acordul acesteia, din 6 în 6 luni.

(5) Prevederile art. 5 se aplica în mod corespunzator.

Art. 17. - (1) Detasarea consilierilor de probatiune înceteaza la expirarea termenului pentru care a fost dispusa.

(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), directorul Directiei de probatiune poate propune ministrului justitiei încetarea detasarii consilierilor de probatiune, anterior duratei pentru care a fost dispusa, la solicitarea motivata a consilierului de probatiune detasat ori a unuia dintre cei 2 sefi ai serviciilor de probatiune implicate în procedura de detasare.

CAPITOLUL IV

Transferul personalului de probatiune

Art. 18. - (1) Transferul personalului din serviciile de probatiune între serviciile de probatiune se aproba, la cererea acestuia, de ministrul justitiei, cu avizul directorului Directiei de probatiune si al sefilor serviciilor de probatiune implicate.

(2) Transferul se face pe un post vacant, într-o functie echivalenta cu functia detinuta.

Art. 19. - (1) In solutionarea solicitarilor de transfer depuse de catre personalul de probatiune, Directia de probatiune aplica criteriile prevazute în anexa care face parte integranta din prezentul regulament.

(2) In situatia în care exista mai multe solicitari de transfer care vizeaza acelasi post vacant, se analizeaza fiecare situatie prin raportare la criteriile mentionate la alin. (1) si se stabileste un punctaj pe baza caruia se face departajarea între solicitari.

(3) Sistemul de punctaj va utiliza valorile unu sau zero, în functie de îndeplinirea sau neîndeplinirea criteriului analizat si de particularitatile fiecareia dintre solicitarile de transfer.

Art. 20. - (1) Prin exceptie de la prevederile art. 18 alin. (2), inspectorul de probatiune poate fi transferat, la cerere, pe functia de consilier de probatiune.

(2) Inspectorul de probatiune transferat pe functia de consilier de probatiune va fi încadrat pe gradul de consilier de probatiune corespunzator vechimii în probatiune.

Art. 21. -Transferul inspectorului de probatiune pe functia de consilier de probatiune se aproba, la cererea acestuia, de catre ministrul justitiei, cu avizul directorului Directiei de probatiune si al sefului serviciului de probatiune în care se doreste transferul.

CAPITOLUL V

Dispozitii finale

Art. 22. - Personalul de probatiune care este delegat sau detasat în alta localitate decât cea de domiciliu beneficiaza, pe toata durata delegarii sau detasarii, de drepturile prevazute de lege.

Art. 23. - Personalul de probatiune delegat într-o functie de conducere beneficiaza, pe toata durata delegarii, de toate drepturile prevazute de lege pentru functia pe care este delegat.

Art. 24. - (1) Delegarea consilierilor de probatiune într-un alt serviciu de probatiune sau în cadrul Directiei de probatiune, delegarea pe functia de conducere, detasarea si transferul personalului de probatiune se dispun prin ordin al ministrului justitiei.

(2) Delegarea consilierilor de probatiune într-un alt serviciu de probatiune sau în cadrul Directiei de probatiune, delegarea pe functia de conducere si detasarea consilierilor de probatiune înceteaza prin ordin al ministrului justitiei.

Art. 25. - Consilierilor de probatiune care, la data intrarii în vigoare a prezentului regulament, sunt delegati pe functia de sef serviciu li se va mentine delegarea pe functia de conducere daca îndeplinesc conditiile prevazute de lege pentru delegare.

ANEXA

la regulament

CRITERII

aplicabile în procedura de transfer al personalului de probatiune

I. Situatia serviciilor de probatiune implicate în procedura de transfer

1. Existenta unui post vacant în cadrul serviciului de probatiune în care se solicita transferul

2. Volumul de activitate al fiecaruia dintre cele doua servicii de probatiune implicate în procedura de transfer

Scopul acestui criteriu este sa stabileasca în ce masura transferul unui consilier de probatiune poate influenta volumul de activitate derulata în cadrul celor doua servicii implicate în procedura de transfer. Criteriul va fi avut în vedere în masura în care în cel putin unul dintre cele doua servicii de probatiune implicate în procedura de transfer volumul de activitate pe consilier de probatiune este egal cu sau mai mare decât media nationala stabilita pentru activitatile supuse analizei.

Aplicarea acestui criteriu presupune:

a) raportarea numarului de referate de evaluare si a numarului de persoane aflate în supraveghere la numarul de consilieri de probatiune activi din cadrul fiecarui serviciu de probatiune implicat în procedura de transfer, pentru a determina volumul de activitate pe consilier de probatiune;

b) raportarea volumului de activitate pe consilier de probatiune la media nationala stabilita pentru activitatile evaluate, pentru a determina în ce masura realizarea transferului ar influenta, în mod real, volumul de activitate din serviciile de probatiune implicate;

c) în functie de rezultatele obtinute la punctele anterioare, va avea prioritate în solutionare solicitarea consilierului de probatiune al carui transfer nu va determina o crestere a volumului de activitate în cadrul serviciului de unde se transfera, care ar urma sa devina astfel egal cu sau mai mare decât media nationala stabilita pentru activitatile supuse analizei.

3. Mobilitatea personalului în cadrul celor doua servicii de probatiune implicate în procedura de transfer

Aplicarea acestui criteriu presupune analiza urmatoarelor elemente:

a) numarul posturilor vacante în serviciile de probatiune implicate în procedura de transfer, raportat la numarul de posturi existente în schema celor doua servicii de probatiune (în analiza acestui element prezinta relevanta faptul ca posturile vacante nu au putut fi ocupate în urma concursurilor organizate în acest sens, precum si numarul de transferuri anterioare);

b) existenta sau eventualitatea unor situatii de vacantare/vacantare temporara a unor posturi în cadrul serviciului de probatiune unde îsi desfasoara activitatea consilierul de probatiune solicitant (acest element prezinta relevanta pentru a stabili în ce masura se poate vorbi despre o fluctuatie a personalului ce ar putea afecta activitatea în serviciul de probatiune în care îsi desfasoara activitatea consilierul de probatiune care solicita transferul).

II. Situatia personala a personalului de probatiune care solicita transferul

1. Situatia familiala a solicitantului si starea de sanatate a acestuia, a sotului, a copiilor minori si a altor persoane aflate în întretinerea acestuia, potrivit legii

In functie de situatia concreta, se solutioneaza cu prioritate solicitarea personalului de probatiune care are în întretinere copii minori sau alte persoane si care are domiciliul în localitatea unde este situat serviciul de probatiune în care se solicita transferul.

2. Situatia locativa a personalului de probatiune si timpul afectat deplasarii pâna la sediul serviciului de probatiune în care îsi desfasoara activitatea

In functie de situatia concreta, se solutioneaza cu prioritate solicitarea personalului de probatiune care locuieste în alta localitate decât cea unde este situat sediul serviciului de probatiune în care îsi desfasoara activitatea si care este nevoit sa se deplaseze zilnic pe distante mari pentru a ajunge la sediul serviciului de probatiune.

3. Rolul [supervizor, formator, consilier responsabil de colectarea, prelucrarea si interpretarea datelor statistice (crcpids), specialist în relatii publice] îndeplinit în cadrul serviciului de probatiune de catre consilierul de probatiune solicitant

Acest criteriu prezinta relevanta si poate constitui un avantaj în solutionarea favorabila a cererii de transfer depuse de consilierul de probatiune care exercita un anumit rol (supervizor, formator, crcpids, specialist în relatii publice) în serviciul de probatiune în care îsi desfasoara activitatea, în masura în care acest rol nu este îndeplinit de niciunul dintre consilierii din cadrul serviciului unde se solicita transferul.

4. Rezultate deosebite obtinute în activitate de catre solicitant

Acest criteriu prezinta relevanta si constituie un avantaj în solutionarea favorabila a cererii de transfer depuse de personalul de probatiune care a avut o contributie relevanta la dezvoltarea sistemului de probatiune (de exemplu, participarea la derularea/dezvoltarea unor programe/proiecte nationale sau internationale în domeniul probatiunii, sustinerea unor programe de formare, participarea la elaborarea unor acte normative/studii privind sistemul de probatiune etc).

5. Personalul de probatiune solicitant sa nu fi beneficiat anterior de un transfer

Acest criteriu constituie un avantaj în solutionarea favorabila a transferului pentru personalul de probatiune care nu a mai beneficiat de un transfer, în comparatie cu un alt consilier de probatiune solicitant caruia i-a fost aprobata anterior o cerere de transfer.

6. Vechimea cererii de transfer depuse de solicitant

In functie si de celelalte criterii de transfer, are prioritate în solutionarea favorabila cererea de transfer cu data de înregistrare la Directia de probatiune cea mai veche si pentru care nu s-a schimbat situatia care a generat-o.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2914/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2914 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2914/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu