Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1492 din  5 noiembrie 2002

privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1.111/2002 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a Legii nr. 521/2002 privind regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si circulatiei unor produse supuse accizelor

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 809 din  7 noiembrie 2002


SmartCity3


    In baza art. 56 din Legea nr. 521/2002 privind regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si circulatiei unor produse supuse accizelor,
    in temeiul art. 14 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice,

    ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Anexa la Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.111/2002 - Instructiuni de aplicare a Legii nr. 521/2002 privind regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si circulatiei unor produse supuse accizelor - se modifica si se completeaza astfel:
    1. La punctul 12 se introduce alineatul (2) cu urmatorul cuprins:
    "(2) Comercializarea vinului in vrac este permisa numai agentilor economici producatori autorizati si numai in cazurile prevazute expres de lege."
    2. La punctul 17, dupa alineatul (4) se introduce alineatul (4^1) cu urmatorul cuprins:
    "(4^1) In situatia in care produsele importate provin din tranzactii la bursele internationale de marfuri, se vor prezenta contractele de import incheiate direct cu furnizorii externi."
    3. La punctul 18, alineatul (4) va avea urmatorul cuprins:
    "(4) Pentru eliberarea autorizatiilor in cazul alcoolului, distilatelor, rachiului de vin si bauturilor alcoolice distilate, altele decat tuica si rachiurile naturale, la Ministerul Finantelor Publice se va institui o comisie formata din 7 membri desemnati prin ordin al ministrului finantelor publice. La lucrarile comisiei va fi invitat cate un reprezentant al primelor trei patronate ale producatorilor de alcool si bauturi alcoolice legal infiintate, in functie de numarul membrilor afiliati."
    4. La punctul 21 se introduce alineatul (7) cu urmatorul cuprins:
    "(7) Agentii economici autorizati in calitate de producatori de alcool etilic rafinat si distilate, care in cursul anului pentru care au fost autorizati isi maresc capacitatea de productie instalata, pe langa obligatia prevazuta la art. 39 alin. (1) din lege, au si obligatia achitarii diferentei de taxa de autorizare, proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de valabilitate a autorizatiei, in cazul in care noua capacitate de productie instalata se incadreaza intr-un nivel superior de taxa."
    5. Dupa punctul 21 se introduce punctul 21^1 cu urmatorul cuprins:

    "Lege:

    Art. 38
    Agentii economici nu vor fi autorizati in situatia in care:
    a) inregistreaza obligatii fiscale restante fata de bugetul de stat. Nu se considera obligatii fiscale restante fata de bugetul de stat sumele pentru care agentii economici au obtinut inlesniri la plata acestora, potrivit reglementarilor legale;
    Instructiuni:
    21^1. - In acceptiunea acestei legi, in categoria obligatiilor fiscale restante se incadreaza sumele provenite din impozite si taxe datorate bugetului de stat, pentru care instantele de judecata nu au dispus suspendarea executarii obligatiei de plata."
    6. Dupa punctul 21^1 se introduce punctul 21^2 cu urmatorul cuprins:

    "Lege:

    Art. 39
    (2) Cesionarea sau instrainarea sub orice alta forma a actiunilor, a partilor sociale sau a activelor fixe ale societatii comerciale autorizate conform prevederilor prezentei legi va fi adusa la cunostinta organului emitent al autorizatiilor cu cel putin 60 de zile inainte de realizarea acestei operatiuni, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal.
    Instructiuni:
    21^2. - (1) Nu intra sub incidenta acestor prevederi actiunile societatilor comerciale care fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital.
    (2) Activele fixe care intra sub incidenta prevederilor art. 39 din lege sunt: terenurile, cladirile, respectiv halele si spatiile de productie, precum si echipamentele tehnologice, respectiv masinile, utilajele si instalatiile de lucru."
    7. Dupa punctul 28 se introduce punctul 28^1 cu urmatorul cuprins:

    "Lege:

    Art. 53
    (5) Daca actele de control nu sunt contestate in termenul legal, autorizatiile vor fi anulate.
    Instructiuni:
    28^1. - Daca actele de control prin care s-a propus anularea autorizatiilor nu sunt contestate in termenul legal, autorizatiile vor fi anulate."
    8. La punctul 30, dupa alineatul (2) se introduce alineatul (2^1) cu urmatorul cuprins:
    "(2^1) Agentilor economici a caror autorizare initiala a depasit perioada de 12 luni, in conditiile in care au respectat prevederile art. 62 din lege, li se vor putea elibera noi autorizatii avand ca data de emitere data de 16 noiembrie 2002."
    9. Dupa punctul 33 se introduc punctele 33^1, 33^2 si 33^3 cu urmatorul cuprins:
    "33^1. - Agentii economici importatori de esente alimentare supuse regimului de autorizare, care la data intrarii in vigoare a prezentului ordin aveau in derulare operatiuni de import de astfel de produse, vor putea definitiva aceste importuri in baza unor aprobari speciale date de organul fiscal teritorial cu competenta in emiterea autorizatiilor.
    33^2. - (1) Agentii economici producatori de alcool etilic rafinat si/sau distilate, autorizati pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 521/2002, urmeaza ca in termen de 5 zile de la data publicarii ordinului ministrului finantelor publice de modificare a prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sa declare in scris Ministerului Finantelor Publice cantitatea de astfel de produse estimata a se realiza pe intreaga perioada de autorizare, in conditiile in care aceasta se situeaza sub nivelul cantitatii declarate la autorizare.
    (2) Declaratia va fi insotita de programul de lucru aferent perioadei ramase pentru realizarea cantitatii rezultate ca diferenta intre cantitatea estimata si cantitatea efectiv obtinuta pana la data intocmirii declaratiei. La stabilirea programului de lucru se va avea in vedere raportul dintre cantitatea estimata a se realiza si capacitatea de productie a instalatiei in 24 de ore.
    (3) Atat declaratia, cat si programul de lucru vor fi depuse la Garda financiara centrala in vederea verificarii realitatii si exactitatii datelor inscrise si prezentarii acestora pentru avizare Comisiei de autorizare constituite la nivelul Ministerului Finantelor Publice.
    (4) Nedepunerea declaratiei in termenul prevazut la alin. (1) presupune ca productia estimata a se realiza pe perioada de valabilitate a autorizatiei se situeaza cel putin la nivelul cantitatii declarate la autorizare.
    33^3. - (1) In toate situatiile in care organele teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice au procedat la suspendarea activitatii agentilor economici producatori de alcool etilic rafinat si/sau distilate, acestea au obligatia ca in termen de 5 zile de la data inceperii suspendarii sa informeze organul emitent al autorizatiilor despre acest fapt, precum si despre cauzele care au condus la suspendarea activitatii.
    (2) Obligatia prevazuta la alin. (1) revine organelor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice si in cazul reluarii activitatii de catre agentii economici a caror activitate a fost suspendata potrivit legii."
    Art. 2
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                        Ministrul finantelor publice,
                           Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1492/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1492 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu