E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1190 din 30 august 2000

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie cod 1033

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 420 din  1 septembrie 2000


SmartCity3


    In conformitate cu prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999, ale Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata, cu modificarile ulterioare, Ministerul Finantelor lanseaza o emisiune de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie prin trezoreria statului incepand cu data de 5 septembrie 2000.
    Prin acest sistem statul protejeaza economiile populatiei de riscurile inflatiei si ale pietei bancare si contribuie la consolidarea increderii in moneda nationala, garantand rambursarea la scadenta si plata dobanzilor aferente.
    Trezoreria statului este abilitata sa lanseze emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie, scop in care ministrul finantelor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Forma si codul emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se emit in forma nominala si cuprind cuponul (matca) si certificatul de trezorerie propriu-zis.
    Codul emisiunii este 1033.
    Art. 2
    Data emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se pun in vanzare in numerar si prin virament din conturile personale deschise la banci si la Casa de Economii si Consemnatiuni, pe o perioada de 90 de zile, cu subscriptie in zilele de 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 septembrie 2000. Termenul de rascumparare a certificatelor de trezorerie este in zilele de 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 si 28 decembrie 2000.
    Art. 3
    Valoarea nominala a emisiunii
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie reprezinta suma incasata pana in ultima zi de subscriptie.
    Art. 4
    Valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se efectueaza prin certificate de trezorerie cu o valoare nominala de 1.000.000 lei, tiparite in multipli de 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, 20.000.000 lei si 50.000.000 lei pe termen de 90 de zile calendaristice.
    La cumparare titularii certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie pot imputernici si o alta persoana pentru rascumparare.
    Art. 5
    Rata dobanzii
    Dobanda aferenta certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este de 40% pe an, pentru o perioada de subscriere de 90 de zile calendaristice, calculate dupa formula:

         VN x 40 x 90
    D = --------------,
          360 x 100

    in care:
    D = suma dobanzii;
    VN = valoarea nominala a certificatului de trezorerie cu dobanda pentru populatie.
    Art. 6
    Data scadentei
    Scadenta emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se stabileste incepand cu ziua incasarii contravalorii acestora si pana la data implinirii termenului de 90 de zile calendaristice inclusiv.
    Art. 7
    Inchiderea emisiunii
    Operatiunea de inchidere a emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie are loc in data de 29 septembrie 2000, ora 14,00.
    Art. 8
    Conditiile de rascumparare si de plata a dobanzii
    Rascumpararea este operatiunea prin care unitatile trezoreriei statului ramburseaza la termenul stabilit valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate de persoanele fizice care au subscris la emisiunile de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie la aceeasi unitate a trezoreriei statului.
    O data cu rascumpararea la scadenta a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie unitatile trezoreriei statului platesc persoanelor respective si dobanzile aferente.
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie se poate efectua si prin subscrierea de catre titular a sumelor la noua emisiune de certificate de trezorerie care se lanseaza in zilele respective, cu posibilitatea de a incasa dobanda aferenta sau de a o subscrie pe certificate de trezorerie, dupa caz.
    Operatiunile privind rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie si plata dobanzilor se efectueaza prin ghiseele casieriilor trezoreriei statului. Data rascumpararii certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este prima zi lucratoare dupa implinirea a 90 de zile calendaristice inclusiv.
    Titularii pot prezenta certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie pentru rascumparare si inaintea datei de rascumparare, situatie in care pentru perioada de subscriere, care se calculeaza din ziua incasarii sumei si pana in ziua prezentarii pentru rascumparare exclusiv, se acorda dobanda la vedere de 10% pe an.
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie neprezentate pentru rascumparare in ziua stabilita (ziua scadentei) se transforma in depozite la trezoreria statului. Ele se rascumpara de catre trezoreria statului in ziua prezentarii acestora la ghiseele trezoreriei statului, astfel:
    a) Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate trezoreriei statului in maximum 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 31-a zi, iar certificatele de trezorerie raman in depozit la vedere maximum 30 de zile) vor fi rascumparate astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 90 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada de maximum 30 de zile, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste pentru suma subscrisa dobanda la vedere de 10% pe an.
    b) Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate in termen de peste 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 32-a zi, iar certificatele de trezorerie raman in depozit la termen 31 de zile) vor fi rascumparate cu dobanda capitalizata astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 90 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada in care certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie sunt in depozit, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii titularului la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste dobanda calculata prin aplicarea procentului de dobanda la termen, comunicata de Ministerul Finantelor, asupra sumei rezultate din valoarea nominala si dobanda aferenta perioadei subscrise.
    Art. 9
    Regimul fiscal
    Dobanzile incasate de populatie din subscrierea la certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie nu sunt supuse impozitarii.

                           Ministrul finantelor,
                           Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1190/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1190 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu