Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1190 din 30 august 2000

privind prospectul de emisiune al certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie cod 1033

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 420 din  1 septembrie 2000


SmartCity3


    In conformitate cu prevederile Legii datoriei publice nr. 81/1999, ale Ordonantei Guvernului nr. 66/1994 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata, cu modificarile ulterioare, Ministerul Finantelor lanseaza o emisiune de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie prin trezoreria statului incepand cu data de 5 septembrie 2000.
    Prin acest sistem statul protejeaza economiile populatiei de riscurile inflatiei si ale pietei bancare si contribuie la consolidarea increderii in moneda nationala, garantand rambursarea la scadenta si plata dobanzilor aferente.
    Trezoreria statului este abilitata sa lanseze emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie, scop in care ministrul finantelor emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Forma si codul emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se emit in forma nominala si cuprind cuponul (matca) si certificatul de trezorerie propriu-zis.
    Codul emisiunii este 1033.
    Art. 2
    Data emisiunii
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie se pun in vanzare in numerar si prin virament din conturile personale deschise la banci si la Casa de Economii si Consemnatiuni, pe o perioada de 90 de zile, cu subscriptie in zilele de 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29 septembrie 2000. Termenul de rascumparare a certificatelor de trezorerie este in zilele de 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 si 28 decembrie 2000.
    Art. 3
    Valoarea nominala a emisiunii
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie reprezinta suma incasata pana in ultima zi de subscriptie.
    Art. 4
    Valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie
    Emisiunea de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se efectueaza prin certificate de trezorerie cu o valoare nominala de 1.000.000 lei, tiparite in multipli de 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, 20.000.000 lei si 50.000.000 lei pe termen de 90 de zile calendaristice.
    La cumparare titularii certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie pot imputernici si o alta persoana pentru rascumparare.
    Art. 5
    Rata dobanzii
    Dobanda aferenta certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este de 40% pe an, pentru o perioada de subscriere de 90 de zile calendaristice, calculate dupa formula:

         VN x 40 x 90
    D = --------------,
          360 x 100

    in care:
    D = suma dobanzii;
    VN = valoarea nominala a certificatului de trezorerie cu dobanda pentru populatie.
    Art. 6
    Data scadentei
    Scadenta emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie se stabileste incepand cu ziua incasarii contravalorii acestora si pana la data implinirii termenului de 90 de zile calendaristice inclusiv.
    Art. 7
    Inchiderea emisiunii
    Operatiunea de inchidere a emisiunii de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie are loc in data de 29 septembrie 2000, ora 14,00.
    Art. 8
    Conditiile de rascumparare si de plata a dobanzii
    Rascumpararea este operatiunea prin care unitatile trezoreriei statului ramburseaza la termenul stabilit valoarea nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate de persoanele fizice care au subscris la emisiunile de certificate de trezorerie cu dobanda pentru populatie la aceeasi unitate a trezoreriei statului.
    O data cu rascumpararea la scadenta a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie unitatile trezoreriei statului platesc persoanelor respective si dobanzile aferente.
    Rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie se poate efectua si prin subscrierea de catre titular a sumelor la noua emisiune de certificate de trezorerie care se lanseaza in zilele respective, cu posibilitatea de a incasa dobanda aferenta sau de a o subscrie pe certificate de trezorerie, dupa caz.
    Operatiunile privind rascumpararea certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie si plata dobanzilor se efectueaza prin ghiseele casieriilor trezoreriei statului. Data rascumpararii certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie este prima zi lucratoare dupa implinirea a 90 de zile calendaristice inclusiv.
    Titularii pot prezenta certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie pentru rascumparare si inaintea datei de rascumparare, situatie in care pentru perioada de subscriere, care se calculeaza din ziua incasarii sumei si pana in ziua prezentarii pentru rascumparare exclusiv, se acorda dobanda la vedere de 10% pe an.
    Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie neprezentate pentru rascumparare in ziua stabilita (ziua scadentei) se transforma in depozite la trezoreria statului. Ele se rascumpara de catre trezoreria statului in ziua prezentarii acestora la ghiseele trezoreriei statului, astfel:
    a) Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate trezoreriei statului in maximum 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 31-a zi, iar certificatele de trezorerie raman in depozit la vedere maximum 30 de zile) vor fi rascumparate astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 90 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada de maximum 30 de zile, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste pentru suma subscrisa dobanda la vedere de 10% pe an.
    b) Certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie prezentate in termen de peste 30 de zile de la data scadentei (titularul se prezinta in a 32-a zi, iar certificatele de trezorerie raman in depozit la termen 31 de zile) vor fi rascumparate cu dobanda capitalizata astfel:
    - pentru perioada subscrisa, 90 de zile calendaristice, se achita suma nominala a certificatelor de trezorerie cu dobanda pentru populatie plus dobanda aferenta;
    - pentru perioada in care certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie sunt in depozit, stabilita din ziua fixata pentru rascumparare inclusiv si pana in ziua prezentarii titularului la ghiseul casieriei trezoreriei statului exclusiv, se plateste dobanda calculata prin aplicarea procentului de dobanda la termen, comunicata de Ministerul Finantelor, asupra sumei rezultate din valoarea nominala si dobanda aferenta perioadei subscrise.
    Art. 9
    Regimul fiscal
    Dobanzile incasate de populatie din subscrierea la certificatele de trezorerie cu dobanda pentru populatie nu sunt supuse impozitarii.

                           Ministrul finantelor,
                           Decebal Traian RemesSmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1190/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1190 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la: asdaservices24@gmail.com Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent! * Înființarea unei francize * Achiziție de afaceri * Expansiunea afacerii * Proiect de capital/infrastructură * Achizitie imobiliara comerciala * Executarea contractului * Finanțarea comerțului etc. Salutari,
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    HEAD PÄEVA JA TERE TULEMAST ASDA FINANCE LTD Kas vajate 100% rahalisi vahendeid? Saan lahendada teie rahalised vajadused alaseljaprobleemiga, mille intressimäär on 3%. Olenemata teie olukorrast, füüsilisest isikust ettevõtja, pensionil, halva krediidireitinguga, saame aidata. paindlik tagasimakse, võtke meiega ühendust aadressil: asdaservices24@gmail.com Taotlege kohe igat tüüpi laenu ja hankige raha kiiresti! * Frantsiisi käivitamine * Ettevõtte omandamine * Äritegevuse laiendamine * Kapitali / infrastruktuuri projekt * Ärikinnisvara ost * Lepingu täitmine * Kaubanduse finantseerimine jne. Lugupidamisega
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I’m very excited to speak about Elite Wizard Bitcoin Recovery, this cyber security company was able to assist me in recovering my stolen digital funds and cryptocurrency. I’m truly amazed by their excellent service and professional work. I never thought I could get back my funds until I approached them with my problems and provided all the necessary information. It took them 72 hours to recover my funds and I was amazed. Without any doubt, I highly recommend Elite Wizard Bitcoin Recovery for all your cryptocurrency recovery, digital funds recovery, hacking, and cybersecurity-related issues. Email: eliterecovery247@cyber-wizard.com WhatsApp: +1 (740) 688-0116 Call: +1 (805) -386-9670
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți un împrumut rapid și legal aici la o rată scăzută de 2% pentru mai multe detalii, contactați-ne la: sirmacho1111@gmail.com Vă mulțumim că așteptați răspunsul dvs whatsapp: +1) 765-266-2912
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I was once lured into a crypto currency investment platform that I came across on Instagram. I lost about $508,000 to this evil scheme after I invested and accumulated profits, I was denied withdrawals on the specified date. I wrote to the customer support but I was given no feedback, I knew I had been scammed and I started to search for a way to recover my crypto.. I considered myself fortunate that I stumbled upon a post on the internet web about a Recovery Expert Jeanson James Ancheta wizard. I would highly recommend Jeanson James Ancheta wizard agent to anyone who wants to recover their lost funds from any scam. He is the best in the business and will do anything possible to help you get your money back. I never thought it would be possible to get back crypto once it is sent but I'm super happy and grateful for the services of Jeanson James Ancheta wizard. Kindly reach out to him if you need any help.(jeansonjamesanchetawizard62@gmail.com) or WhatsApp number: +4531898073 or Telegram number: +4571398534.
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I know of a group of private investigators who can help you with they are also hackers but prefer to be called private investigators They can help with your bitcoin issues and your clients will be happy doing business with you,they can also help yo with your bad credit score,hacking into phones,binary recovery,wiping criminal records,increase school score, stolen files in your office or school,blank atm etc. Just name it and you will live a better life Contact +1(410}6350697 Premiumhackservices@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
     After losing over $300,000.00 to fraudulent stock brokers who operated under the name "fxtradebit," I found myself drowning in debt. However, I was fortunate enough to come across Century Hackers Group. They played a crucial role in my journey towards recovery by exposing the true nature of the scammers. Initially, I was on the verge of paying the requested transfer fees out of desperation to retrieve my money, but the recovery hacker from Century hackers intervened. They revealed that the scammers were impostors and that their company was merely a copycat of a legitimate one. This revelation devastated me, but Century Hackers used their expertise to trace the money back to the accounts and wallets where I had sent it. Their remarkable efforts turned the situation in my favor , for which I am immensely grateful to Century hackers . You can reach them through email as well century@cyberservices.com or WhatsApp: +3197005034955
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how a great spell caster called Dr Wealth transformed me financially, i still finds it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lottery game for so long now and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second day after he had made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play them so i went to play the numbers in the morning and i later went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the world to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lottery game and you never won i will advise you to contact Dr Wealth for help and i promise he will never fail you, here are his contacts, you can email him on drwealthmag@gmail. com you can also WhatsApp him on +19734491500 or call him on +19592157598.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu