Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 50 din 12 iunie 2003

pentru ratificarea Acordului-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucuresti la 14 mai 2003 si la Paris la 22 mai 2003

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 440 din 20 iunie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutie,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Se ratifica Acordul-cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, in valoare de 2,5 milioane EUR, destinat finantarii Proiectului privind reabilitarea, consolidarea, restaurarea si modernizarea salii mari de concerte a Ateneului Roman si a cupolei care acopera scena, inclusiv a acoperisului acesteia, si protectia tavanului curb, semnat la Bucuresti la 14 mai 2003 si la Paris la 22 mai 2003.
    Art. 2
    (1) Aplicarea prevederilor Acordului-cadru de imprumut va fi realizata de Ministerul Culturii si Cultelor, desemnat ca agentie de implementare, cu participarea Filarmonicii "George Enescu".
    (2) Ministerul Finantelor Publice va incheia cu Ministerul Culturii si Cultelor si cu Filarmonica "George Enescu" un acord de imprumut subsidiar, prin care se vor stabili drepturile si obligatiile partilor in aplicarea prevederilor Acordului-cadru de imprumut.
    Art. 3
    Fondurile in lei necesare pentru rambursarea imprumutului, achitarea dobanzilor si a comisioanelor aferente imprumutului, precum si cele necesare pentru acoperirea contributiei partii romane la finantarea proiectului, inclusiv valoarea taxelor si impozitelor datorate si platibile pe teritoriul Romaniei, se vor asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii si Cultelor.
    Art. 4
    (1) Se autorizeaza Guvernul Romaniei ca, prin Ministerul Finantelor Publice, de comun acord cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, sa introduca, pe parcursul utilizarii imprumutului, in raport cu conditiile concrete de derulare a Acordului-cadru de imprumut, amendamente la continutul acestuia, care privesc modificari in structura imprumutului pe componente, modificari de termene, precum si orice alte modificari si detalieri care nu sunt de natura sa majoreze obligatiile financiare ale Romaniei fata de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei sau sa determine noi conditionari economice fata de cele convenite initial intre parti.
    (2) Amendamentele la Acordul-cadru de imprumut, convenite cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei conform alin. (1), se vor aproba prin hotarare a Guvernului.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

                         Ministrul culturii si cultelor,
                         Razvan Theodorescu

                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Cristian Diaconescu,

    F/P 1438 (2002)

                            ACORD-CADRU DE IMPRUMUT
    intre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei*)

    *) Traducere.

    Romania, prin Ministerul Finantelor Publice, Bucuresti, Romania, denumita in continuare Imprumutat, pe de o parte, si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, organizatie internationala, Paris, denumita in continuare BDCE, pe de alta parte,
    avand in vedere cererea transmisa de un membru al Guvernului Romaniei, din data de 18 noiembrie 2002,
    avand in vedere Rezolutia Consiliului de administratie al BDCE 1424 (1997), a 4-a editie revizuita,
    avand in vedere cel de-al Treilea protocol la Acordul general pentru privilegii si imunitati al Consiliului Europei,
    avand in vedere articolele Normelor de imprumut ale BDCE din 6 octombrie 1970,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Conditii generale
    Acest imprumut este acordat in cadrul conditiilor generale ale actualelor Norme de imprumut ale BDCE si in cadrul conditiilor speciale stabilite prin acest acord-cadru de imprumut, denumit in continuare acord, si anexele nr. 1 - 4 la acesta.
    Art. 2
    Proiectul
    BDCE acorda Imprumutatului, care accepta, un imprumut pentru finantarea partiala a F/P 1438 (2002), aprobat de Consiliul de administratie al BDCE in data de 15 ianuarie 2003, referitor la lucrarile de reabilitare, consolidare, restaurare si modernizare a salii mari de concerte a Ateneului Roman si a principalei cupole care acopera scena, inclusiv a acoperisului acesteia, si protectia tavanului curb.
    Acest imprumut este acordat de BDCE luand in considerare angajamentul ca Imprumutatul il utilizeaza numai pentru finantarea proiectului descris in anexa nr. 1, denumit in continuare Proiect, si ca realizeaza acest Proiect prin Ministerul Culturii si Cultelor, denumit in continuare MCC, in cadrul conditiilor care sunt detaliate in anexa mentionata.
    Orice schimbare a modului in care imprumutul este aplicat, care nu a primit aprobarea BDCE, poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediata a imprumutului, conform termenilor art. 13 din Normele de imprumut.
    Art. 3
    Imprumutul
    3.1. Conditii financiare
    Valoarea imprumutului acordat este 2.500.000 EUR (doua milioane cinci sute de mii euro).
    Acesta va fi disponibilizat in transe. Fiecare transa a imprumutului va fi pentru o perioada care nu va depasi 15 ani, incluzand o perioada de gratie de 5 ani.
    Pentru fiecare transa, valoarea, rata dobanzii, valuta, data de disponibilizare, perioada de rambursare si conturile de remitenta ale fiecarei parti vor fi stabilite de comun acord, prin fax, de catre Imprumutat si BDCE.
    O scrisoare suplimentara la acest acord, care precizeaza conditiile pentru fiecare transa, va fi intocmita la momentul tragerii in mod corespunzator, in formatul stabilit in anexa nr. 2.
    3.2. Trageri si comisionul de neefectuare a tragerilor
    Tragerea sumelor imprumutului in mai multe transe se va efectua in conformitate cu stadiul implementarii Proiectului.
    Prima tragere trebuie sa aiba loc in cel mult 18 luni de la data aprobarii Proiectului.
    Tragerile ulterioare vor fi efectuate pe baza declaratiilor Imprumutatului, prin MCC, referitoare la stadiul (si previziunile privind stadiul lucrarilor in anul curent).
    BDCE va percepe de la Imprumutat un comision de neefectuare a tragerilor de 0,50% (pe an, platibil in rate trimestriale), aplicat la diferenta dintre sumele care trebuiau sa fie trase (conform pragurilor valorice minime stabilite mai jos) si sumele disponibilizate efectiv. Pragurile valorice mentionate sunt urmatoarele:
    (i) daca tragerile efectuate in termen de 18 luni de la data aprobarii Proiectului reprezinta mai putin de 20% din totalul sumei aprobate a imprumutului;
    (ii) daca tragerile efectuate in termen de 24 de luni de la data aprobarii Proiectului reprezinta mai putin de 30% din totalul sumei aprobate a imprumutului;
    (iii) daca tragerile efectuate in termen de 36 de luni de la data aprobarii Proiectului reprezinta mai putin de 50% din totalul sumei aprobate a imprumutului.
    3.3. Mobilizare
    In scopul mobilizarii transelor imprumutului, Imprumutatul va transmite la BDCE pentru fiecare tragere, inaintea efectuarii fiecarei trageri, Angajamentul de plata anexat (anexa nr. 3).
    Angajamentul de plata este intocmit si platibil in valuta in care transa a fost disponibilizata.
    3.4. Domiciliere
    Toate sumele datorate de Imprumutat in cadrul acestui imprumut sunt platibile BDCE in euro, in contul BDCE nr. 92 87 384, deschis la Deutsche Bank, Frankfurt, prin notificare telex, care va fi trimisa BDCE de banca insarcinata de catre Imprumutat cu efectuarea platii, cu cel putin 5 zile lucratoare inaintea fiecarei date de plata.
    3.5. Date
    Prevederile prezentului articol fac obiectul Conventiei "Modificarea urmatoarei zile lucratoare". Conventia "Modificarea urmatoarei zile lucratoare" este o conventie prin care, daca data specificata va cadea intr-o zi care nu este o zi lucratoare (zi lucratoare inseamna o zi in care Sistemul TARGET - Sistemul de transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontarile brute in timp real - functioneaza), acea data va fi prima zi care urmeaza acelei zile, care este zi lucratoare, cu conditia ca acea zi sa nu cada in urmatoarea luna calendaristica, caz in care acea data va fi prima zi care preceda acea zi, care este zi lucratoare.
    Art. 4
    Monitorizarea imprumutului si Proiectului
    4.1. Proiectul
    4.1.1. Implementarea Proiectului
    Pentru implementarea Proiectului Imprumutatul desemneaza MCC ca agentie de implementare. Imprumutatul, prin MCC, va depune toate eforturile si diligentele si va exercita toate metodele folosite in mod curent, in special metodele financiare, tehnice, sociale si manageriale, precum si cele referitoare la protectia mediului inconjurator, care vor fi necesare pentru implementarea corespunzatoare a Proiectului.
    In special, se va asigura - inaintea implementarii Proiectului - ca toata finantarea, drepturile de proprietate asupra pamantului si imobiliare, care sunt necesare pentru aceasta, sunt disponibile si ca toate activele si instalatiile sunt permanent asigurate si intretinute.
    In cazul in care costurile Proiectului, dupa cum sunt descrise in anexa nr. 1, se majoreaza sau vor fi revizuite din orice motive, Imprumutatul se va asigura ca sunt disponibile resurse financiare suplimentare pentru finalizarea Proiectului.
    In plus, Imprumutatul, prin MCC, se va asigura ca:
    - Proiectul corespunde prevederilor conventiilor in materie ale Consiliului Europei;
    - Proiectul respecta mediul inconjurator, potrivit conventiilor internationale in materie;
    - finantarea partiala acordata de BDCE nu depaseste 50% din costul total al Proiectului, excluzand taxele, dobanda si comisioanele financiare, asa cum este definit in anexa nr. 1.
    4.1.2. Achizitii
    Avand in vedere ca responsabilitatea pentru implementarea Proiectului si, ca urmare, responsabilitatea adjudecarii si administrarii contractelor din cadrul acestuia raman Imprumutatului, prin MCC, Proiectul va respecta procedurile de licitatie conform ultimei legislatii nationale privind achizitiile.
    Pentru toate contractele semnate dupa data acestui acord, Imprumutatul va transmite la BDCE un exemplar/exemplare tradus/traduse din forma/formele finale a/ale contractelor semnate, imediat ce acesta/acestea este/sunt disponibil/disponibile si in orice caz anterior solicitarii primei trageri si a celor ulterioare.
    Totodata Imprumutatul va transmite BDCE raportul de evaluare al licitatiei si procesul-verbal de adjudecare si dupa aceea orice alta propunere de extindere, modificare a contractului initial si cauzele acestora.
    4.2. Raportarile Imprumutatului
    4.2.1. Raportarile privind stadiul Proiectului
    Cel putin o data pe an de la tragerea imprumutului pana la finalizarea intregului Proiect, Imprumutatul, prin MCC, va transmite BDCE un raport cuprinzator in forma stabilita in anexa nr. 4, care detaliaza:
    - situatia utilizarii imprumutului;
    - stadiul planului financiar al Proiectului;
    - stadiul Proiectului;
    - detalii privind managementul Proiectului.
    4.2.2. Raportul privind finalizarea Proiectului
    La finalizarea intregului Proiect Imprumutatul va prezenta un raport final continand evaluarea efectelor economice, financiare, sociale si privind mediul inconjurator.
    4.3. Furnizarea de informatii BDCE
    Imprumutatul, prin MCC, va tine evidente contabile privind Proiectul, care vor fi in conformitate cu standardele internationale, care vor arata, in orice moment, evolutia Proiectului si care vor inregistra toate operatiunile efectuate si vor identifica activele si serviciile finantate cu ajutorul prezentului imprumut.
    Imprumutatul, prin MCC, se angajeaza sa primeasca orice misiune de informare, efectuata de salariatii BDCE sau de consultanti externi angajati de BDCE, si sa asigure cooperarea necesara pentru aceasta misiune de informare, prin facilitarea oricarei vizite posibile la amplasamentul Proiectului. In special, BDCE poate efectua la fata locului un audit al contabilitatii Proiectului, realizat de unul sau de mai multi consultanti la alegerea acesteia, pe cheltuiala Imprumutatului, in cazul neonorarii la scadenta de catre Imprumutat a oricarei obligatii asumate in cadrul prezentului imprumut.
    Imprumutatul se angajeaza sa raspunda intr-o perioada rezonabila oricarei informatii solicitate de BDCE si sa furnizeze orice documentatie pe care BDCE o poate considera necesara si o poate solicita rezonabil, pentru implementarea corespunzatoare a prezentului acord, in special in ceea ce priveste monitorizarea Proiectului si utilizarea imprumutului.
    Imprumutatul va informa BDCE imediat despre orice schimbare a legislatiei sau a normelor in sectorul economic relevant pentru Proiect si, in sens general, despre orice eveniment care poate influenta indeplinirea obligatiilor sale asumate in cadrul prezentului acord.
    Orice schimbare a legislatiei sau a normelor in sectorul economic relevant pentru Proiect va constitui unul dintre evenimentele precizate in art. 13-h al cap. 3 din Normele de imprumut ale BDCE si poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediata a imprumutului.
    Art. 5
    Incetarea obligatiilor Imprumutatului
    Plata sumei datorate, stipulata in Angajamentul de plata, elibereaza Imprumutatul de orice obligatie, dupa cum este definita in clauza 3.1.
    Dupa ce intreaga suma a acestui imprumut si toate dobanzile si alte costuri care rezulta din acesta, in special sumele prevazute in art. 6 si 7, au fost platite corespunzator, Imprumutatul va fi pe deplin eliberat de obligatiile sale fata de BDCE, cu exceptia celor stipulate in art. 4.
    Art. 6
    Dobanda pentru intarziere
    Fara a contraveni oricarui alt posibil recurs al BDCE in cadrul prezentului acord si Normelor de imprumut sau, dupa caz, daca Imprumutatul nu plateste intreaga dobanda sau orice alta suma platibila, conform prezentului acord, cel mai tarziu la data scadentei specificata, Imprumutatul trebuie sa plateasca o dobanda suplimentara la suma datorata si neplatita integral, egala cu dobanda EURIBOR la o luna, pentru depozitele in valuta platii intarziate, la data scadenta (daca nu este zi lucratoare TARGET, urmatoarea zi lucratoare), la ora 11,00 a.m. (ora locala la Bruxelles), plus o cota de 2,5% pe an calculata de la data scadenta a acestei sume pana la data efectuarii platii. Rata EURIBOR la o luna, aplicabila, va fi actualizata la fiecare 30 de zile.
    Art. 7
    Costuri asociate
    Toate impozitele si taxele de orice fel, datorate si platite, si toate cheltuielile rezultate fie din incheierea, executarea, lichidarea, anularea sau suspendarea acestui acord, in totalitate sau partial, ori fie din garantarea sau refinantarea imprumutului acordat, impreuna cu toate cheltuielile din actiuni juridice si extrajuridice care decurg din acest imprumut, vor fi suportate de catre Imprumutat.
    Totusi se vor aplica prevederile art. 25 al cap. 4 din Normele de imprumut al BDCE pentru costurile procedurilor de arbitraj mentionate in acest capitol 4.
    Art. 8
    Garantii
    Imprumutatul declara ca nici un alt angajament nu a fost facut si nu va fi facut in viitor, care ar putea da unei terte parti un regim preferential, un drept preferential de plata, un colateral sau o garantie de orice natura ar fi, care ar putea conferi mai multe drepturi tertei parti (denumita in continuare garantie).
    Daca o astfel de garantie a fost totusi acordata unei terte parti, Imprumutatul este de acord sa intocmeasca ori sa furnizeze o garantie identica in favoarea BDCE sau, cand este impiedicat sa o faca, sa ofere o garantie echivalenta si sa stipuleze formarea unei astfel de garantii in favoarea BDCE.
    Neindeplinirea acestor prevederi ar reprezenta un caz de culpa, dupa cum este specificat in art. 13-h din cap. 3 al Normelor de imprumut ale BDCE, si poate conduce la suspendarea, anularea sau rambursarea imediata a imprumutului.
    Art. 9
    Reprezentari si certificari
    Imprumutatul prezinta si certifica faptul ca:
    - autoritatile sale competente l-au autorizat sa incheie prezentul acord si au dat in acest sens semnatarilor autorizarea pentru aceasta, in conformitate cu legile, decretele, regulamentele, articolele asocierii si alte texte aplicabile acestuia;
    - intocmirea si semnarea prezentului acord nu contravin legilor, decretelor, regulamentelor si altor texte aplicabile acestuia si ca toate permisele, licentele si autorizatiile necesare acestuia au fost obtinute si vor ramane valabile pe toata durata imprumutului.
    Orice schimbare referitoare la reprezentarile si certificarile de mai sus trebuie, pe toata durata imprumutului, sa fie notificata imediat BDCE si trebuie sa fie furnizate toate documentele justificative.
    Art. 10
    Relatii cu tertii
    Imprumutatul, in scopul utilizarii imprumutului, nu poate invoca nici un fapt referitor la relatiile sale cu terte parti, in vederea evitarii indeplinirii, totale sau partiale, a obligatiilor sale rezultate din acord. BDCE nu poate fi implicata in disputele care ar putea sa apara intre Imprumutat si terte parti, iar costurile, indiferent de natura lor, suportate de catre BDCE datorita oricarei dispute, si, in special, toate costurile legale sau de judecata vor fi pe cheltuiala Imprumutatului.
    Art. 11
    Interpretarea acordului
    Imprumutatul declara ca a luat cunostinta de Normele de imprumut ale BDCE si ca a primit o copie a acestora. Atunci cand exista o contradictie intre orice prevedere din Normele de imprumut ale BDCE si orice prevedere a acordului, vor prevala prevederile acordului. Titlurile paragrafelor, sectiunilor si capitolelor acordului nu vor servi pentru interpretarea acestuia. In nici un caz nu se va presupune ca BDCE a renuntat tacit la vreun drept care i-a fost acordat prin acord.
    Art. 12
    Legea aplicabila
    Acest acord si garantiile negociabile legate de acesta vor fi guvernate de regulile BDCE, dupa cum este specificat in art. 1 paragraful 3 din cel de-al Treilea protocol din data de 6 martie 1959 la Acordul general pentru privilegii si imunitati al Consiliului Europei din data de 2 septembrie 1949, si, in al doilea rand, daca este necesar, de legea franceza. Diferendele dintre parti privind acordul vor face obiectul arbitrajului in conditiile specificate in cap. 4 din Normele de imprumut ale BDCE.
    Art. 13
    Executarea unei hotarari de arbitraj
    Partile contractante convin sa nu faca uz de nici un privilegiu, nici o imunitate sau nici o legislatie in fata oricarei autoritati jurisdictionale ori a altei autoritati, fie ea nationala sau internationala, in vederea impiedicarii punerii in aplicare a unei decizii date in conditiile specificate in cap. 4 din Normele de imprumut ale BDCE.
    Art. 14
    Notificari
    Orice notificare sau alte comunicari care vor fi date ori efectuate in cadrul acestui acord de BDCE sau de Imprumutat vor fi in scris si vor fi considerate pe deplin date sau efectuate daca sunt inmanate personal, transmise par avion prin sau fax de catre o parte celeilalte parti la acea adresa a partii specificata mai jos.
    Pentru Imprumutat:
    Romania, prin Ministerul Finantelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17, Bucuresti, Romania
    In atentia ministrului finantelor publice si/sau directorului general al Directiei generale a finantelor publice externe
    Telefon: +4021 311 23 76
    Fax: +4021 312 67 92
    Pentru BDCE:
    Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
    55 Avenue Kleber, 75 116 Paris
    In atentia guvernatorului si/sau directorului Departamentului pentru finantarea proiectelor
    Telefon: +33 1 47 55 37 53
    Fax: +33 1 47 55 37 52
    Toate comunicarile care vor fi date sau efectuate vor fi in limba engleza sau franceza ori, daca sunt in alta limba, vor fi insotite de o traducere a acestora in limba engleza sau franceza.
    Art. 15
    Intrarea in vigoare
    Acest acord va intra in vigoare dupa semnarea de catre BDCE si Imprumutat si ratificarea lui de catre Parlamentul Romaniei.
    Art. 16
    Exemplarele acordului
    Prezentul acord este intocmit in doua exemplare originale, ambele exemplare fiind egal autentice.
    Cate un exemplar original este pastrat de fiecare dintre partile contractante.

            Bucuresti, 14 mai 2003.
            Pentru Romania,
            Mihai Nicolae Tanasescu,
            ministrul finantelor publice

            Paris, 22 mai 2003.
            Pentru Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei,
            K.J. Ners,
            viceguvernator

    ANEXA 1

                             SINTEZA PROIECTULUI

       ________________________________________________________________________
 I.   | F/P                  | 1438 (2002)                                     |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Imprumutat           | Romania                                         |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Aprobarea Consiliului| 15/01/2003 EXCOM/PV65/2003, punct III           |
      | de administratie     | paragraf 6                                      |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Suma aprobata        | 2.500.000 EUR                                   |
      |______________________|_________________________________________________|

       ________________________________________________________________________
 II.  | Domenii de           | Scopul Proiectului este efectuarea lucrarilor de|
      | interventie          | reabilitare, consolidare, restaurare si         |
      |                      | modernizare a salii mari de concerte a Ateneului|
      |                      | Roman si a cupolei principale care acopera      |
      |                      | scena, inclusiv a acoperisului acesteia, si     |
      |                      | protectia tavanului curb.                       |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Lucrarile planificate| Lucrari de reabilitare, consolidare, restaurare |
      |                      | si modernizare a salii mari de concerte a       |
      |                      | Ateneului Roman:                                |
      |                      | - consolidarea, restaurarea si modernizarea     |
      |                      |   salii mari de concerte                        |
      |                      | - restaurarea si modernizarea scenei            |
      |                      | - repararea scarii circulare                    |
      |                      | Consolidarea si restaurarea cupolei care acopera|
      |                      | sala mare de concerte:                          |
      |                      | - consolidarea cupolei                          |
      |                      | - restaurarea cupolei si a acoperisului acesteia|
      |                      | - lucrari de reconditionare a elementelor       |
      |                      |   interioare ale acoperisului                   |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Localizare           | Bucuresti, Romania                              |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Costul total al      |                                                 |
      | Proiectului          | 5.000.000 EUR                                   |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Costul distribuit pe | Consolidarea si modernizarea salii mari de      |
      | articole             | concerte: 2.967.470 EUR                         |
      |                      | Consolidarea cupolei care acopera scena:        |
      |                      | 2.032.530 EUR                                   |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Planul de finantare  | 2.500.000 EUR; BDCE 50%                         |
      |                      | 2.500.000 EUR; Romania 50%                      |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Stadiul lucrarilor la| Proiectul va fi implementat in 9 luni, din      |
      | momentul prezentarii | ianuarie pana in septembrie 2003.               |
      | cererii              |                                                 |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Graficul lucrarilor  | Inceputul lucrarilor: ianuarie 2003             |
      |                      | Sfarsitul lucrarilor: septembrie 2003           |
      |______________________|_________________________________________________|
      | Procedurile aplicate | Anterior tragerii primei transe, Imprumutatul   |
      | de catre Imprumutat  | va prezenta un raport detaliat privind toate    |
      | pentru tragerea      | cheltuielile efectuate, inclusiv previziuni pana|
      | subimprumuturilor    | la finalizarea Proiectului. In vederea          |
      | individuale          | verificarii costului si a procedurilor de       |
      |                      | achizitii utilizate, va avea loc o misiune      |
      |                      | tehnica.                                        |
      |                      | Dupa finalizarea implementarii va fi intocmit un|
      |                      | raport final financiar si tehnic privind        |
      |                      | finalizarea Proiectului.                        |
      |______________________|_________________________________________________|

       ________________________________________________________________________
 III. | Criterii de          | Proiectul intra sub incidenta protectiei si     |
      | eligibilitate        | reabilitarii patrimoniului istoric, un domeniu  |
      | (pe domenii de       | de actiune eligibil conform Rezolutiei 1424     |
      | interventie)         | (1997), a 4-a editie revizuita                  |
      |______________________|_________________________________________________|

       ________________________________________________________________________
 IV.  | Efecte sociale       | Primul efect al Proiectului va fi conservarea si|
      | (pe domenii de       | restaurarea patrimoniului cultural al salii de  |
      | interventii)         | concerte a Ateneului Roman. Acesta este sediul  |
      |                      | Orchestrei Filarmonice "George Enescu", o       |
      |                      | institutie muzicala cu 300 de salariati         |
      |                      | permanenti si 40 - 50 de colaboratori. Proiectul|
      |                      | va contribui la mentinerea acestor salariati si |
      |                      | va asigura facilitati corespunzatoare pentru ca |
      |                      | orchestra sa isi desfasoare activitatea. Pentru |
      |                      | consolidarea, restaurarea si modernizarea       |
      |                      | acestei cladiri se va crea un numar de 420 de   |
      |                      | locuri de munca temporare pentru muncitori,     |
      |                      | specialisti in constructii civile, restauratori |
      |                      | de monumente istorice si arhitectura si         |
      |                      | specialisti in conservare si restaurare         |
      |                      | de pictura monumentala si mobilier.             |
      |______________________|_________________________________________________|

    ANEXA 2

    F/P 1438 (2002) - [nr. transa]

                   BANCA DE DEZVOLTARE A CONSILIULUI EUROPEI

                            SCRISOARE SUPLIMENTARA
la Acordul-cadru din data [data] dintre Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (denumita in continuare BDE) si [numele Imprumutatului] (denumit in continuare Imprumutat)

    Prezenta scrisoare suplimentara si Acordul-cadru de imprumut stabilesc termenii si conditiile convenite pentru [numar] transa, asa cum este specificat in articolul [numar] din acordul-cadru mentionat.

    Suma imprumutului:         EUR [suma]
    Perioada de acordare:      perioada totala de acordare: 15 ani, cu 5 ani
                               perioada de gratie
    Rata variabila a dobanzii: EURIBOR la 6 luni plus sau minus [numar] puncte
                               de baza [net] pe an
    Plata dobanzii: in rate semestriale
    Numitorul fractiei:        30/360 zile neajustabil, Conventia "Modificarea
                               urmatoarei zile lucratoare"
    Zi lucratoare:             inseamna o zi in care Sistemul de transfer rapid
                               automat transeuropean cu privire la decontarile
                               brute in timp real (TARGET) functioneaza
    Data de disponibilizare:   [data]
    Instructiuni de plata:     numarul contului [numar] al [numele Bancii si
                               orasului], CODUL SWIFT [cifrul], prin [numele
                               bancii corespondente si orasului], CODUL SWIFT
                               [cifrul]
    Rata dobanzii va fi calculata pentru fiecare perioada de [numar] luni, incepand de la data de disponibilizare. Dobanda va fi fixata cu doua zile lucratoare inaintea fiecarei noi perioade de dobanda. BDCE va informa Imprumutatul despre dobanda platibila la fiecare 6 luni. Plata dobanzii va avea loc in [ziua, luna] fiecarui an si pentru prima data la [data].
    [Se listeaza datele de plata si ratele de capital datorate pentru fiecare data.]
    Toate platile vor fi efectuate in contul BDCE, conform instructiunilor de plata descrise mai sus.
    Aceste prevederi fac obiectul Conventiei "Modificarea urmatoarei zile lucratoare", a carei definitie se gaseste in art. 3.5 din Acordul-cadru de imprumut, semnat intre Imprumutat si BDCE la [data].
    In vederea mobilizarii transei imprumutului, Imprumutatul va trimite, in timp util, BDCE un angajament de plata corespunzator acestei transe [anexa nr. 3].

               Bucuresti, [data]             Paris, [data]
               Pentru Romania,               Pentru Banca de Dezvoltare
                                             a Consiliului Europei,
              ..................             ..........................

    ANEXA 3

    F/P 1438 - [numar] transa

                             ANGAJAMENT DE PLATA

    [valuta] [suma]          [data]

    Pentru valoarea primita, subsemnatul:
    prin acest Angajament de plata promite sa plateasca Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei sau altcuiva suma imprumutata de:
    [suma in litere] [valuta in litere]
    in ratele si la o dobanda astfel cum este specificat mai jos:

    Rate de capital                                   Dobanda
    [data]: [valuta] [suma]              [se insereaza dobanda specificata
    [data]: [valuta] [suma]              in Scrisoarea suplimentara]
    [data]: [valuta] [suma]
    ..//..

    Platile de mai sus vor fi facute la:
    [banca corespondenta a BDCE si contul de referinta]
    in favoarea Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, fara deducerea sau fara luarea in considerare a oricaror taxe, impozite sau a altor costuri, prezente sau viitoare, datorate si percepute, pentru acest angajament sau pentru sumele acestuia de catre sau in cadrul [se insereaza numele tarii] ori al oricarei alte subdiviziuni politice sau fiscale a acesteia.
    Acest angajament de plata este legat de imprumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei Imprumutatului la data [data disponibilizarii].
    In cazul neefectuarii platii, prompt si in totalitate, a oricarei sume datorate prin acest angajament, intregul imprumut si dobanda aferenta la data platii vor deveni imediat scadente si vor fi platite la optiunea si la cererea detinatorului acestuia.
    Neexercitarea de catre detinatorul angajamentului a oricarui drept care rezulta din acesta nu va constitui in nici un caz o renuntare la nici unul dintre drepturile sale in aceasta sau in oricare alta circumstanta.

    Pentru Imprumutat
    [Pentru garantarea platii tuturor sumelor datorate in cadrul acestui angajament de plata (fie rate de capital, fie dobanda)]

    ANEXA 4*)

    *) Tabelele din anexa nr. 4 sunt reproduse in facsimil.

                            RAPOARTE PRIVIND STADIUL

    ANEXA 4a

                              CHELTUIELI EFECTUATE
                              in moneda nationala

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

                                                          Data: ..............
    - exclusiv TVA
 ______________________________________________________________________________
| Pozitie    |Luna |Luna |Luna |Luna |Luna|Luna|Total   |     %    |Modificari/|
| bugetara   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5 |  6 |cheltuit|lucrarilor|comentarii |
| privind    |     |     |     |     |    |    |        |finalizate|           |
| lucrarile  |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|____________|_____|_____|_____|_____|____|____|________|__________|___________|
|Expertize   |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|supervizare,|     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|asistenta   |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|tehnica     |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|____________|_____|_____|_____|_____|____|____|________|__________|___________|
|Lucrari     |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|____________|_____|_____|_____|_____|____|____|________|__________|___________|
|Diverse si  |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|neprevazute |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|____________|_____|_____|_____|_____|____|____|________|__________|___________|
|TOTAL       |     |     |     |     |    |    |        |          |           |
|____________|_____|_____|_____|_____|____|____|________|__________|___________|

    ANEXA 4b

                                  COSTURI
                             Cheltuieli estimate
                             (in moneda nationala)

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

                                                          Data: ..............

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    L - Luna
    T - Total cheltuit din costul total (%)

    - exclusiv TVA
 ______________________________________________________________________________
| Pozitie    |L|L|L|L|L |L |L |Total     |Total   |Costul     |  T |Modificari/|
| bugetara   |6|7|8|9|10|11|12|cheltuieli|cheltuit|total al   |    |comentarii |
| privind    | | | | |  |  |  |viitoare  |  (B)   |proiectului|    |           |
| lucrarile  | | | | |  |  |  |   (A)    |        | (A) + (B) |    |           |
|____________|_|_|_|_|__|__|__|__________|________|___________|____|___________|
|Expertize,  | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|supervizare,| | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|asistenta   | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|tehnica     | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|____________|_|_|_|_|__|__|__|__________|________|___________|____|___________|
|Lucrari     | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|____________|_|_|_|_|__|__|__|__________|________|___________|____|___________|
|Diverse si  | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|neprevazute | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|____________|_|_|_|_|__|__|__|__________|________|___________|____|___________|
|Total       | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|cheltuieli  | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|estimate    | | | | |  |  |  |          |        |           |    |           |
|____________|_|_|_|_|__|__|__|__________|________|___________|____|___________|

    ANEXA 4c

                         IMPRUMUTURI ACORDATE DE BDCE

    Imprumutul Aprobat: 2.500.000 EUR
    Procentul finantat de catre Banca: 50%

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    V - Valoarea transei disponibilizate (valuta disponibilizarii)
    C - Contravaloarea transei disponibilizate (in moneda locala)
    D - Data transferului catre beneficiar
    U - Utilizarea imprumutului %
    M - Modificari/comentarii
 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Data   | V|Curs de | C|Numele        | D|Suma       |Curs de schimb| U| M|
|crt.|platii |  |schimb  |  |beneficiarului|  |transferata|(la data      |  |  |
|    |       |  |(la     |  |              |  |catre      |transferului) |  |  |
|    |       |  |data    |  |              |  |beneficiar |              |  |  |
|    |       |  |platii) |  |              |  |(moneda    |              |  |  |
|    |       |  |        |  |              |  |locala)    |              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|
|    |       |  |        |XX|              |  |XXXXXXXXXXX|              |  |  |
|____|_______|__|________|__|______________|__|___________|______________|__|__|

     __
    |XX|
    |__| - sectiune pentru uzul intern al BDCE
     __
    |  |
    |__| - sectiune care va fi completata de beneficiar

    ANEXA 4d

                              SURSE DE FINANTARE
                             Defalcarea fondurilor
                             (in moneda nationala)

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

                                                          Data: ..............

    Semnificatia coloanei D din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    D - De plata
 ______________________________________________________________________________
| Pozitie    | Finantare BDCE  |   Alte surse de  |      TOTAL     |Modificari/|
| bugetara   |                 |   finantare      |                |comentarii |
| privind    |_________________|__________________|________________|___________|
| lucrarile  | Platit| D |Total| Platit | D |Total| Platit| D|Total|           |
|____________|_______|___|_____|________|___|_____|_______|__|_____|___________|
|Expertize,  |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|supervizare,|       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|asistenta   |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|tehnica     |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|____________|_______|___|_____|________|___|_____|_______|__|_____|___________|
|Lucrari     |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|____________|_______|___|_____|________|___|_____|_______|__|_____|___________|
|Diverse si  |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|neprevazute |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|____________|_______|___|_____|________|___|_____|_______|__|_____|___________|
|Total       |       |   |     |        |   |     |       |  |     |           |
|____________|_______|___|_____|________|___|_____|_______|__|_____|___________|

    ANEXA 4e

                             GRAFICUL LUCRARILOR
                  Graficul lucrarilor si progresul inregistrat
                                 Diagrama

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

 ______________________________________________________________________________
| Pozitie bugetara  |               2003                |    %     |Modificari/|
| privind lucrarile |                                   |lucrarilor|comentarii |
|                   |                                   |finalizate|           |
|                   |___________________________________|__________|___________|
|                   | 1| 2| 3| 4| 5| 6| 7| 8| 9|10|11|12|          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Faza I: |..|..|..|..|..|..|..|..|..|  |  |  |          |           |
|Consolidarea si    |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|modernizarea salii |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|mari de concerte   |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Asistenta tehnica, |..|..|..|  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|proiectare si      |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|supervizare        |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Executarea         |  |  |..|..|..|..|..|..|..|  |  |  |          |           |
|lucrarilor         |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Faza II:           |..|..|..|..|..|..|..|  |  |  |  |  |          |           |
|Consolidarea       |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|cupolei care       |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|acopera sala mare  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|de concerte        |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Asistenta tehnica, |..|..|..|..|  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|proiectare si      |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|supervizare        |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|
|Executarea         |..|..|..|..|..|..|  |  |  |  |  |  |          |           |
|lucrarilor         |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |          |           |
|___________________|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__|__________|___________|

    .. graficul initial al lucrarilor proiectului
    -- graficul revizuit al lucrarilor
    __ lucrari finalizate

    ANEXA 4f

                        OBIECTIVE FIZICE SI SOCIALE

    Tara: Romania
    Proiect: 1438 (2002) - Reabilitarea salii mari de concerte a Ateneului Roman

                                                          Data: ..............

 ______________________________________________________________________________
|Descrierea lucrarilor| Indicatori fizici si   |Obiective|Obiective|Modificari/|
|de infrastructura    | sociali pe tip de      |avute in |realizate|comentarii |
|avute in vedere      | infrastructura         |vedere   |         |           |
|_____________________|________________________|_________|_________|___________|
|_____________________|________________________|_________|_________|___________|
|Consolidarea,        |Sala mare de concerte:  |   |     |         |           |
|restaurarea si       |________________________|___|_____|_________|___________|
|modernizarea salii   |Total suprafata         |mp | 1721|         |           |
|mari de concerte a   |restaurata              |   |     |         |           |
|Ateneului Roman      |________________________|___|_____|_________|___________|
|                     |Cupola care acopera Sala|   |     |         |           |
|                     |mare de concerte        |   |     |         |           |
|                     |________________________|___|_____|_________|___________|
|                     |Suprafata totala        |mp | 1300|         |           |
|                     |restaurata              |   |     |         |           |
|                     |________________________|___|_____|_________|___________|
|                     |________________________|___|_____|_________|___________|
|                     |Locuri de munca         |nr.|  300|         |           |
|                     |permanente mentinute    |   |     |         |           |
|_____________________|________________________|___|_____|_________|___________|

    Coloanele: Descrierea lucrarilor de infrastructura avute in vedere, Indicatori fizici si sociali pe tip de infrastructura si Obiective avute in vedere reprezinta sectiuni pentru uzul intern al BDCE.
    Coloanele: Obiective realizate si Modificari/comentarii reprezinta sectiuni care vor fi completate de beneficiar.



SmartCity5

COMENTARII la OUG 50/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 50 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu