E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 36 din 21 martie 2002

privind reglementarea dreptului de proprietate al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania asupra lacasurilor de cult, cimitirelor si altor bunuri destinate activitatilor cultului mozaic

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 223 din  3 aprilie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza regimul juridic al dreptului de proprietate al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania asupra lacasurilor de cult, cimitirelor confesionale, bailor rituale, abatoarelor rituale, precum si obiectelor de cult care se afla efectiv in patrimoniul acesteia.
    Art. 2
    In sensul prezentei ordonante de urgenta, urmatorii termeni reprezinta:
    a) lacasul de cult - templul, sinagoga, casa de rugaciuni sau orice alta constructie destinata oficierilor religioase ale cultului mozaic;
    b) cimitirul confesional - spatiul destinat inhumarii intre hotarele primite la infiintarea lui, chiar daca monumentele funerare initiale nu mai sunt la locul lor si indiferent de vechimea lui sau de faptul de a fi sau nu deschis unor noi inhumari;
    c) ritualul - ceremonialul religios, cu implicatii folclorice, desfasurat conform normelor si regulilor proprii fiecarei religii ori confesiuni religioase in momentele importante din viata unei comunitati religioase;
    d) baia rituala - orice constructie care este destinata efectuarii spalarilor rituale;
    e) abatorul ritual - orice constructie care este destinata sacrificarii rituale a animalelor si pasarilor;
    f) obiectele de cult - orice obiect sacru utilizat in practicarea ritualului in ceremoniile religioase.

    CAP. 2
    Regimul juridic al proprietatii asupra bunurilor apartinand cultului mozaic

    Art. 3
    (1) Dreptul de proprietate asupra bunurilor prevazute la art. 2 se dobandeste prin:
    a) lege;
    b) accesiune imobiliara naturala sau, dupa caz, artificiala;
    c) contract;
    d) alte moduri prevazute de lege.
    (2) Dreptul de proprietate asupra bunurilor prevazute la art. 2 inceteaza daca bunul a pierit ori proprietatea asupra bunului respectiv s-a transmis in conditiile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
    Art. 4
    Bunurile prevazute la art. 2, situate pe teritoriul Romaniei, aflate in proprietatea Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, pot face obiectul circuitului civil in conditiile stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta.
    Art. 5
    Bunurile prevazute la art. 2 sunt bunuri comunitar-religioase cu caracter sacru; acestea pot fi vandute, concesionate sau inchiriate, conform dispozitiilor legale, numai cu avizul reprezentantilor cultului mozaic si in conditiile respectarii normelor si regulilor proprii acestei religii, sub sanctiunea nulitatii absolute.
    Art. 6
    (1) Bunurile prevazute la art. 2 pot fi grevate de servituti de utilitate publica, instituite potrivit legii, cu avizul reprezentantilor cultului mozaic.
    (2) In conditiile legii, in vederea protejarii bunurilor prevazute la art. 2 se poate proceda la stramutarea acestora, cu avizul prevazut la alin. (1).
    Art. 7
    Bunurile prevazute la art. 2, situate pe teritoriul Romaniei, care au o valoare semnificativa pentru istoria, cultura si civilizatia nationala si universala, fac parte integranta din patrimoniul cultural national, fiindu-le conferit regimul de monument istoric sau, dupa caz, de bunuri apartinand patrimoniului cultural national mobil, in conditiile legii.
    Art. 8
    Procedura de clasare, activitatile si masurile de conservare si protejare a bunurilor prevazute la art. 7 se realizeaza in conditiile legii.
    Art. 9
    (1) Ridicarea, restaurarea si repararea lacasurilor de cult, a bailor si a abatoarelor rituale, precum si a altor imobile destinate activitatii cultului mozaic se realizeaza numai cu avizul reprezentantilor acestui cult si cu respectarea traditiilor si regulilor proprii acestei religii si a dispozitiilor legale.
    (2) Prin derogare de la prevederile art. 6 alin. (1) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, autorizatia de construire pentru cazurile prevazute la alin. (1) se emite in cel mult 10 zile de la data inregistrarii cererii.
    (3) Persoanele juridice de drept public sau privat carora le este solicitat avizul in vederea eliberarii autorizatiei pentru realizarea lucrarilor de constructii, prevazuta la alin. (2), au obligatia de a emite avizul respectiv in termen de cel mult 5 zile de la data inregistrarii cererii.

    CAP. 3
    Sanctiuni

    Art. 10
    Incalcarea dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta atrage raspunderea civila, administrativa, materiala, disciplinara, contraventionala sau penala, dupa caz.
    Art. 11
    Distrugerea partiala sau totala, degradarea ori aducerea in stare de nefolosinta, precum si profanarea imobilelor prevazute la art. 2 constituie infractiuni si se sanctioneaza potrivit art. 217, 218, 219 si, respectiv, 319 din Codul penal.
    Art. 12
    (1) Constituie contraventie urmatoarele fapte:
    a) folosirea bunurilor prevazute la art. 2 in alt scop decat acela pentru care au fost destinate in momentul realizarii si sfintirii lor;
    b) efectuarea de lucrari agricole sau a unor acte sau fapte de comert in interiorul lacasurilor de cult, cimitirelor, bailor si abatoarelor rituale, fara avizul reprezentantilor cultului mozaic;
    c) ridicarea, restaurarea, repararea si imprejmuirea lacasurilor de cult si a celorlalte imobile destinate activitatilor cultului mozaic, fara avizul reprezentantilor acestui cult religios.
    (2) Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 250.000.000 lei.
    (3) Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. c) se sanctioneaza cu amenda de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei.
    Art. 13
    Contraventiile prevazute la art. 12 se constata si sanctiunile se aplica de inspectorii din cadrul directiilor pentru cultura, culte si patrimoniu cultural national judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, imputerniciti prin ordin al ministrului culturii si cultelor.
    Art. 14
    Dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor se aplica in mod corespunzator si contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul justitiei,
                         Rodica Mihaela Stanoiu

                         Ministrul cultelor si culturii,
                         Razvan Theodorescu

                         Ministrul administratiei publice,
                         Octav Cozmanca

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae TanasescuSmartCity5

COMENTARII la OUG 36/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 36 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email:Darrencraig002@gmail.com Skype ID: Darrencraig002@gmail.com Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Sunteți interesat să obțineți profituri din tranzacțiile de opțiuni binare și investiții în criptocurrency, dar nu ați făcut acest lucru din cauza comercianților falsi de aici? Nu vă faceți griji, pentru că un comerciant real și autentic, cu cunoștințe vaste despre tranzacțiile binare, este aici pentru a vă ajuta să vă realizați visurile de a-l face imens de la tranzacționare. Trimiteți imediat un e-mail la tradezonewithelizabethcarlin@gmail.com și permiteți-i să vă schimbe viața în bine.
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 1355 2001
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu