E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 284 din 20 decembrie 2000

pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 696 din 27 decembrie 2000


SmartCity3


    In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 600 din 8 decembrie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 9, dupa alineatul (2) se introduce alineatul (3) cu urmatorul cuprins:
    "(3) Functiile publice de conducere de sef serviciu si sef birou, respectiv functiile publice de conducere specifice unor autoritati sau institutii publice, asimilate acestora din punct de vedere al salarizarii, pot fi ocupate, pe durata determinata, de functionari publici care au studii medii liceale sau postliceale, absolvite cu diploma, in conditiile in care la concursul organizat pentru ocuparea acestora nu s-au inscris candidati cu studii superioare. In acest caz autoritatile sau institutiile publice in cauza au obligatia sa organizeze in fiecare an, dar nu mai inainte de 6 luni, potrivit legii, concurs pentru ocuparea functiilor publice de conducere pe care sunt incadrate aceste persoane."
    2. Dupa articolul 15 se introduce articolul 15^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 15^1
    (1) Fiecarei functii publice de conducere ii corespunde o functie publica de executie.
    (2) Functia publica de executie corespunzatoare functiei publice de conducere de secretar general al Guvernului, secretar general al Senatului, secretar general al Camerei Deputatilor, secretar general adjunct al Guvernului, secretar general adjunct al Senatului si secretar general adjunct al Camerei Deputatilor este functia publica de consilier clasa I gradul 1 sau de consilier juridic clasa I gradul 1, dupa caz, din cadrul autoritatilor sau institutiilor publice respective.
    (3) Functia publica de executie corespunzatoare functiei publice de conducere de secretar general si secretar general adjunct al ministerelor si al celorlalte organe ale administratiei publice centrale de specialitate, secretar general al prefecturii, secretar al judetului si al municipiului Bucuresti si secretar al municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, orasului si comunei este functia publica de consilier clasa I gradul 1 sau de consilier juridic clasa I gradul 1, dupa caz, din cadrul autoritatilor sau institutiilor publice respective.
    (4) In cazul secretarului comunei sau orasului avand sub 30.000 de locuitori, care, in mod exceptional, potrivit legii, are studii superioare de scurta durata, absolvite cu diploma, sau studii medii liceale ori postliceale, absolvite cu diploma, functia publica de executie corespunzatoare functiei publice de conducere este cea de referent de specialitate clasa I gradul 1, respectiv de inspector sau referent clasa I gradul 1."
    3. Teza a doua a alineatului (1) al articolului 58 va avea urmatorul cuprins:
    "Pe durata exercitarii functiei de demnitate publica, cu exceptia celei de consilier local sau de consilier judetean, functionarii publici respectivi sunt suspendati din functia publica pe care o detin si isi pastreaza clasa si gradul avute."
    4. Dupa articolul 66 se introduce articolul 66^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 66^1
    In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior functionarii publici avanseaza in categorie si vor fi numiti in noua functie publica, potrivit pregatirii profesionale, in clasa si gradul care le asigura cel putin salariul de baza avut in categoria inferioara."
    5. Alineatul (1) al articolului 82 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 82
    (1) Delegarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care este incadrat functionarul public, pe o perioada de cel mult 30 de zile consecutive, dar nu mai mult de 120 de zile intr-un an."
    6. Dupa articolul 94 se introduce articolul 94^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 94^1
    Functionarul public de conducere eliberat din functie in conditiile art. 92 lit. c) si d) sau destituit din functie in conditiile art. 94, cu exceptia cazului in care functionarul public a fost condamnat penal printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, trece pe functia publica de executie corespunzatoare, in conditiile legii."
    7. Titlul capitolului I al anexei va avea urmatorul cuprins:
    "I. Aparatul Guvernului, Parlamentului, Presedintiei, Curtii Supreme de Justitie, Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Curtii Constitutionale, Consiliului Legislativ, Consiliului Concurentei, Avocatului Poporului si Curtii de Conturi"
    8. Titlul capitolului II al anexei va avea urmatorul cuprins:
    "II. Aparatul propriu al ministerelor, celorlalte organe ale administratiei publice centrale de specialitate, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Inspectia Muncii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate"
    9. Titlul capitolului III al anexei va avea urmatorul cuprins:
    "III. Aparatul propriu al prefecturilor, institutiile subordonate autoritatilor sau institutiilor publice centrale, serviciile descentralizate ale ministerelor si ale altor organe ale administratiei publice centrale de specialitate din unitatile administrativ-teritoriale, precum si inspectoratele teritoriale de munca"
    10. Titlul capitolului IV al anexei va avea urmatorul cuprins:
    "IV. Aparatul propriu al autoritatilor administratiei publice locale si institutiile subordonate autoritatilor administratiei publice locale"
    Art. 2
    Legea nr. 188/1999, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 600 din 8 decembrie 1999, cu modificarile si completarile ulterioare si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea prin lege a prezentei ordonante de urgenta, dandu-se articolelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Presedintele Agentiei Nationale
                       a Functionarilor Publici,
                       Ludovic Orban

                       p. Ministrul functiei publice,
                       Marian Parjol,
                       secretar de stat

                       p. Ministrul muncii si protectiei sociale,
                       Alexandru Gheorghe Man,
                       secretar de statSmartCity5

COMENTARII la OUG 284/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 284 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu