E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA DE URGENTA Nr

ORDONANTA DE URGENTA   Nr. 177 din 26 octombrie 2000

pentru completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 535 din 31 octombrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

    Art. 1
    Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 92 din 16 mai 1995, cu modificarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La articolul 8, dupa litera c) se introduce litera c^1) cu urmatorul cuprins:
    "c^1) emiterea titlurilor executorii notariale;"
    2. Dupa sectiunea III din capitolul V se introduce sectiunea III^1 "Procedura emiterii titlului executoriu notarial" cu urmatorul cuprins:
    "SECTIUNEA III^1
    Procedura emiterii titlului executoriu notarial
    Art. 88^1
    La cererea creditorului notarul public emite titlul executoriu privind:
    a) creantele reprezentand datorii pana la valoarea de 10 milioane lei inclusiv, in afara de cazurile in care pentru realizarea acestora legea prevede o procedura speciala;
    b) creantele asociatiilor de locatari sau de proprietari din cladirile cu mai multe locuinte, reprezentand datoriile locatarilor sau ale proprietarilor ce provin din obligatiile lor de plata a cotelor din cheltuielile comune de orice fel, a majorarilor de intarziere achitate de asociatie sau a contravalorii reparatiilor pentru stricaciunile cauzate cladirii ori instalatiilor;
    c) creantele provenind din cheltuielile de scolarizare datorate unitatilor de invatamant, autorizate potrivit legii;
    d) alte creante prevazute de lege.
    Art. 88^2
    Emiterea titlului executoriu notarial poate fi solicitata pentru creante care nu fac obiectul unei actiuni in justitie si pentru care nu s-a implinit termenul de prescriptie.
    Art. 88^3
    Inainte de a solicita emiterea titlului executoriu creditorul il va soma pe debitor in scris, cu dovada de primire, sa achite suma datorata in termenul prevazut in somatie, facandu-i cunoscut totodata ca in caz contrar se va proceda la emiterea titlului executoriu notarial si la executarea silita.
    Termenul de plata prevazut in somatie nu va putea fi mai mic de 10 zile de la data primirii acesteia. Daca debitorul achita datoria in acest termen, el nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor facute pentru procedura prevazuta de prezenta sectiune. In acest sens se va face mentiune in somatie.
    Art. 88^4
    Daca debitorul nu achita suma datorata in termenul prevazut la art. 88^3, creditorul poate face cerere pentru emiterea titlului executoriu notarial. Aceasta cerere va cuprinde:
    a) numele, prenumele si domiciliul sau, dupa caz, denumirea si sediul creditorului;
    b) numele, prenumele, domiciliul, ocupatia si locul de munca ale debitorului persoana fizica, iar in cazul debitorului persoana juridica, denumirea si sediul, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau in registrul persoanelor juridice, codul fiscal si contul bancar;
    c) suma datorata, inclusiv majorarile sau penalizarile de orice fel datorate potrivit legii, temeiul de fapt si de drept al obligatiei de plata, perioada la care se refera aceasta, termenul la care trebuia facuta plata si orice elemente necesare pentru determinarea datoriei;
    d) data comunicarii somatiei.
    La cerere se vor anexa:
    a) somatia prevazuta la art. 88^3, precum si dovada primirii acesteia de catre debitor;
    b) orice inscris doveditor al sumei datorate pentru care se solicita emiterea titlului executoriu notarial.
    Art. 88^5
    La primirea cererii notarul public va verifica daca aceasta si actele depuse corespund cerintelor legii. Dispozitiile art. 45 sunt aplicabile in mod corespunzator.
    Dupa ce constata ca sunt intrunite cerintele mentionate la alin. 1 notarul public dispune citarea partilor potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila privind pricinile urgente. Partea prezenta va lua termenul in cunostinta. Debitorul va fi citat cu mentiunea ca poate depune intampinare.
    Art. 88^6
    La termen notarul public poate cere explicatii partilor si va starui pentru efectuarea platii sumei datorate de debitor ori pentru intelegerea partilor asupra modalitatilor de plata.
    In cazul in care creditorul primeste plata datoriei ori declara ca este multumit cu intelegerea asupra platii si, in ambele cazuri, nu pretinde cheltuielile mentionate la art. 88^3 alin. 2, notarul public va proceda la inchiderea dosarului, consemnand motivele acestei masuri.
    Daca in cazul prevazut la alin. 2 creditorul pretinde totusi plata cheltuielilor si acestea nu ii sunt achitate, pentru realizarea acesteia se va emite titlu executoriu notarial.
    Art. 88^7
    Daca partile nu ajung la una dintre solutiile mentionate la art. 88^6, notarul public va intocmi titlul executoriu notarial care va contine: antetul biroului notarial emitent, numele si prenumele notarului public; datele prevazute la art. 88^4 alin. 1 lit. a) si b), precum si orice alte elemente privind identificarea creditorului si a debitorului; cuantumul si natura sumelor datorate; temeiul legal al datoriei si al puterii executorii a titlului; data intocmirii titlului executoriu notarial, stampila si semnatura notarului public.
    Pentru debitorii obligati in mod solidar la plata creantei se va putea intocmi un singur titlu executoriu notarial.
    Titlul executoriu notarial se elibereaza creditorului si constituie de indata temei pentru efectuarea executarii silite. Titlul se comunica si debitorului.
    Art. 88^3
    Cel interesat poate face, dupa caz, plangere impotriva refuzului emiterii titlului executoriu notarial, potrivit art. 100 din prezenta lege, ori contestatie la executare, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
    Art. 88^9
    Cuantumul sumei prevazute la art. 88^1 lit. a) va putea fi actualizat prin hotarare a Guvernului, in functie de rata inflatiei."
    Art. 2
    La capitolul I din anexa la Ordonanta Guvernului nr. 12/1998 privind taxele de timbru pentru activitatea notariala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 40 din 30 ianuarie 1998, aprobata si modificata prin Legea nr. 122/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 226 din 19 iunie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa punctul 20 se introduce punctul 20^1 cu urmatorul cuprins:
    "20^1. Eliberarea titlului executoriu notarial         30.000 lei"

                 PRIM-MINISTRU
           MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                      Contrasemneaza:
                      Ministru de stat, ministrul justitiei,
                      Valeriu StoicaSmartCity5

COMENTARII la OUG 177/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 177 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu