Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 287 din 24 iunie 2004

Legea consortiilor universitare

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 614 din  7 iulie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Prezenta lege reglementeaza constituirea, organizarea si functionarea consortiilor universitare.
    Art. 2
    (1) Consortiul universitar este o asociere voluntara, de interes general, constituita pe baza de contract de parteneriat, incheiat in forma autentica intre doua sau mai multe institutii de invatamant superior, dintre care cel putin una este acreditata.
    (2) La constituirea consortiului universitar pot participa si unitati de cercetare-dezvoltare.
    (3) O institutie de invatamant superior sau o unitate de cercetare-dezvoltare se poate asocia la un singur consortiu universitar.
    (4) Consortiul universitar constituit conform prevederilor alin. (1) - (3) este de drept persoana juridica de utilitate publica.
    Art. 3
    (1) Membrii consortiului universitar pot fuziona intr-o singura institutie de invatamant superior prin incheierea unui contract in forma autentica.
    (2) Institutia de invatamant superior rezultata din fuziunea unor institutii de invatamant superior acreditate se infiinteaza prin lege, fara parcurgerea procedurilor de acreditare.
    (3) Fuziunea prin absorbtie intr-o institutie de invatamant superior acreditata a altor institutii acreditate se face cu pastrarea statutului de institutie de invatamant superior acreditata si a legii de infiintare a acesteia. La momentul incheierii contractului legile de infiintare a institutiilor absorbite se abroga.
    (4) Fuziunea prin absorbtie intr-o institutie de invatamant superior acreditata a unor institutii autorizate provizoriu se face cu pastrarea statutului de institutie de invatamant superior acreditata si a legii de infiintare a acesteia.
    (5) Specializarile autorizate provizoriu din institutiile formate conform alin. (2) - (4) urmeaza procedura de acreditare prevazuta de lege.
    Art. 4
    (1) Contractul de parteneriat, ca act constitutiv al consortiului universitar, stabileste modul de cooperare si principalele domenii de activitate.
    (2) In cazul unor investitii comune realizate in cadrul consortiului universitar, contractele de investitii vor prevedea, pentru fiecare partener: contributia la realizarea investitiei, drepturile de folosinta, impartirea timpului de acces, cota-parte din acoperirea cheltuielilor pentru intretinerea si functionarea obiectivului, cota-parte din eventualele venituri care se obtin din utilizarea investitiei.
    (3) Bunurile comune rezultate din activitatile desfasurate in cadrul consortiului universitar se afla in indiviziune pe intreaga perioada a existentei consortiului universitar.
    (4) In situatia in care consortiul universitar se desfiinteaza sau un partener se retrage din consortiul universitar, modalitatile de reglementare a situatiei bunurilor sau a altor rezultate ale activitatilor desfasurate in comun sunt cele stabilite prin contractul de parteneriat.
    Art. 5
    (1) Consortiul universitar este condus de un consiliu de administratie format din 5 - 13 membri, reprezentanti ai institutiilor componente.
    (2) Reprezentarea institutiilor componente in consiliul de administratie al consortiului universitar se face conform prevederilor contractului de parteneriat.
    (3) Consiliul de administratie este condus de un presedinte, ales dintre membrii acestuia, prin vot secret, si validat de fiecare senat universitar, respectiv de consiliile de administratie ale unitatilor de cercetare-dezvoltare.
    (4) Activitatea consortiului universitar se desfasoara pe baza unui regulament elaborat de consiliul de administratie si aprobat de senatele universitare si, dupa caz, de consiliile de administratie ale unitatilor de cercetare-dezvoltare, in termen de 90 de zile de la infiintare.
    Art. 6
    (1) La nivelul consortiului universitar se pot constitui comisii pe domenii de activitate. Activitatile comisiilor sunt coordonate de presedintele consiliului de administratie al consortiului universitar.
    (2) Competentele comisiilor prevazute la alin. (1) sunt stabilite prin regulamentul consortiului universitar.
    Art. 7
    Consortiul universitar realizeaza urmatoarele obiective:
    a) asigura utilizarea eficienta a resurselor materiale, financiare si umane ale institutiilor partenere din cadrul consortiului universitar;
    b) propune principiile de conlucrare si obiectivele strategice comune pentru toate institutiile din consortiul universitar;
    c) urmareste reducerea substantiala a costurilor prin utilizarea in comun a infrastructurii didactice si de cercetare, a Internetului, a spatiilor de cazare, a bazelor sportive si a altor facilitati, printr-o politica unitara de dezvoltare, de achizitie a cartilor si bazelor de date, printr-o mai buna folosire, in beneficiul studentilor, a tuturor facilitatilor;
    d) promoveaza programe academice comune;
    e) ofera studentilor posibilitatea de a urma cursuri/specializari, pe baza acumularii si transferului de credite, in cadrul consortiului universitar;
    f) elaboreaza o strategie integrata de admitere si un ghid unic al studentului la nivelul consortiului universitar, in care se mentioneaza toate cursurile si specializarile pe care le poate urma, pe baza acumularii si transferului de credite de studiu la oricare dintre universitatile din cadrul consortiului universitar;
    g) identifica domeniile de excelenta in cercetare si sustine logistic si financiar centrele de cercetare rezultate din conjugarea resurselor institutiilor implicate;
    h) faciliteaza mobilitatea cadrelor didactice in interiorul consortiului universitar.
    Art. 8
    (1) Consiliul de administratie are urmatoarele competente:
    a) elaboreaza planurile de cooperare a institutiilor din cadrul consortiului universitar;
    b) consiliaza universitatile partenere cu privire la organizarea, comasarea sau desfiintarea programelor de studii;
    c) propune masuri de utilizare eficienta a resurselor existente in institutiile care compun consortiul universitar;
    d) propune programe educationale si de cercetare comune pentru membrii consortiului universitar;
    e) propune planuri de investitii realizate in comun de institutiile din consortiul universitar;
    f) sprijina concentrarea in domeniul invatamantului superior si al cercetarii stiintifice, formarea de asociatii, dezvoltarea de programe comune nationale si europene;
    g) elaboreaza studii, prognoze si strategii care sa fundamenteze politicile educationale ale consortiului universitar si ale organismelor nationale care asigura managementul invatamantului superior;
    h) formuleaza propuneri de includere in consortiul universitar a altor universitati sau unitati de cercetare-dezvoltare.
    (2) Consiliul de administratie poate avea si alte competente stabilite prin regulament.
    Art. 9
    Consortiul universitar dispune de un sediu propriu cu dotarile corespunzatoare, precum si de alte bunuri necesare functionarii sale, conform contractului de parteneriat.
    Art. 10
    (1) Consortiul universitar dispune de personal tehnic si administrativ permanent, potrivit contractului de parteneriat.
    (2) Personalul permanent care lucreaza in structura administrativa a consortiului universitar este salarizat conform grilelor de salarizare pentru invatamantul superior.
    (3) Presedintele consiliului de administratie al consortiului universitar primeste o indemnizatie lunara, propusa de consiliul de administratie si aprobata de senatele universitare, respectiv, dupa caz, de consiliile de administratie ale unitatilor de cercetare-dezvoltare.
    (4) Membrii consiliului de administratie al consortiului universitar primesc o indemnizatie lunara care nu poate depasi 25% din cea a presedintelui consortiului universitar.
    Art. 11
    Consortiul universitar dispune de un buget propriu, constituit din contributia partenerilor, conform contractului de parteneriat.
    Art. 12
    Ministerul Educatiei si Cercetarii, respectand principiile autonomiei universitare, sprijina infiintarea de consortii universitare printr-o politica de finantare complementara stimulativa.
    Art. 13
    Universitatile si unitatile de cercetare-dezvoltare membre ale consortiilor universitare isi pastreaza intreaga autonomie in gestionarea resurselor de care dispun.
    Art. 14
    Infiintarea de consortii universitare, respectiv fuziunile in afara prevederilor prezentei legi, se pedepsesc conform legii penale. Sesizarea organelor de urmarire penala se face de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii sau de catre orice alta persoana fizica ori juridica care se considera lezata in drepturile sale.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 287/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 287 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email:Darrencraig002@gmail.com Skype ID: Darrencraig002@gmail.com Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    Sunteți interesat să obțineți profituri din tranzacțiile de opțiuni binare și investiții în criptocurrency, dar nu ați făcut acest lucru din cauza comercianților falsi de aici? Nu vă faceți griji, pentru că un comerciant real și autentic, cu cunoștințe vaste despre tranzacțiile binare, este aici pentru a vă ajuta să vă realizați visurile de a-l face imens de la tranzacționare. Trimiteți imediat un e-mail la tradezonewithelizabethcarlin@gmail.com și permiteți-i să vă schimbe viața în bine.
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 5 2000
    Buna, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (sarahmichael831@gmail.com) Whatsapp: +1 315-284-1764 Viber: +1 315-284-1764
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Dragi solicitanți de împrumuturi Aveți dificultăți financiare? Vrei să începi propria ta afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu scopul unic de a ajuta săracii și persoanele cu dificultăți financiare din viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma necesară: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și binecuvântează Dumnezeu ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Ordin 17 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Bridge Finance este garantat în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 1355 2001
    GENUINE BANK GUARANTEE (BG) AND STANDBY LETTER OF CREDIT (SBLC) FOR BUY/LEASE AT THE BEST RATES AVAILABLE We offer certified and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days Name : Scott james Email : Inquiry.securedfunding@gmail.com Skype: Inquiry.securedfunding@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 221 2000
    Locuiesc în SUA Florida și sunt azi o femeie fericită? Mi-am spus sinelui că orice creditor împrumutat care mi-ar putea schimba Viața și familia, mă voi referi la orice persoană care le caută împrumut. Dacă aveți nevoie de împrumut și sunteți 100% sigur că veți plăti împrumutul, contactați-le și vă rugăm să le spuneți că doamna Sandra v-a trimis la ei. sabinhelps@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu