E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

NORME METODOLOGICE Nr

NORME METODOLOGICE   Nr. 47735 din 19 noiembrie 1996

pentru modificarea si completarea Normelor metodologice nr. 45.184/1996 privind organizarea si desfasurarea licitatiilor pentru achizitiile publice de bunuri si de servicii

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR


SmartCity3

PUBLICATE IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 355 din 30 decembrie 1996

    Normele metodologice nr. 45.184/1996, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 106 din 24 mai 1996, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

    1. La capitolul I, dupa alineatul 1 al punctului 1.2, se introduc doua alineate, cu urmatorul cuprins:
    "Potrivit prevederilor pct. 1 al art. I din Hotararea Guvernului nr. 446/1996, coroborate cu cele ale art. 11 din Hotararea Guvernului nr. 775/1996 pentru aprobarea structurii organizatorice si de personal a Oficiului Concurentei, nu este admisa achizitionarea de bunuri sau de servicii la preturi sau tarife superioare celor avizate de Oficiul Concurentei, in cazul achizitiilor bunurilor sau serviciilor ale caror preturi sau tarife sunt stabilite pe baza avizului sau prin supravegherea Oficiului Concurentei. De asemenea, nu se pot achizitiona bunuri la preturi mai mari decat preturile negociate de unitatile producatoare cu capital majoritar de stat cu comerciantii, care, potrivit legii, reprezinta limita maxima. Nu este admisa nici achizitionarea de bunuri sau de servicii ale caror caracteristici, respectiv calitati, depasesc necesitatile concrete de utilizare ale persoanei juridice achizitoare.
    Preturile sau tarifele stabilite cu avizul Oficiului Concurentei, precum si preturile negociate ca limita maxima pot fi aflate de la agentul economic producator cu capital majoritar de stat, iar in cazul serviciilor, de la prestator, sau, in ambele cazuri, de la inspectoratele de concurenta, judetene si al municipiului Bucuresti."
    2. La capitolul I, dupa punctul 1.3 se introduce un nou alineat, cu urmatorul cuprins:
    "Bunurile de natura activelor corporale, in sensul Ordonantei Guvernului nr. 12/1993, aprobata si modificata prin Legea nr. 83/1994, sunt cele prevazute in Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale".
    3. La capitolul I, punctul 1.7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "1.7. - Bunurile si serviciile a caror valoare estimata este sub cuantumul stabilit potrivit art. 5 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, republicata, vor fi achizitionate, de regula, de la producatori sau comercianti autohtoni."
    4. La capitolul I, punctul 1.8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "1.8. - Persoanele juridice achizitoare pot achizitiona bunuri sau servicii si de la ofertantii straini, in urmatoarele cazuri prevazute la pct. 2 al art. I din Hotararea Guvernului nr. 446/1996:
    a) in cazul in care valoarea achizitiei publice de bunuri sau de servicii depaseste cuantumul stabilit potrivit art. 5 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 12/1993, republicata, si numai daca si contractantii romani se bucura de un tratament similar in cadrul procedurilor de achizitie organizate de persoanele juridice achizitoare din tarile a caror nationalitate o are contractantul strain.
    Ofertantii straini vor fi acceptati la licitatii numai pe baza confirmarii scrise, data de catre Ministerul Comertului, care certifica ca sunt indeplinite conditiile de reciprocitate prevazute la alineatul precedent;
    b) indiferent de valoarea bunurilor sau a serviciilor care urmeaza sa fie achizitionate, cand acestea nu se pot realiza de catre agentii economici autohtoni sau nu pot fi realizate in cantitatile si sortimentele solicitate."
    5. La capitolul I, punctul 1.9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "1.9. - In vederea achizitiei bunurilor din import, persoana juridica achizitoare va include in documentatia achizitiei o nota justificativa, intocmita potrivit prevederilor pct. 3 al art. I din Hotararea Guvernului nr. 446/1996, din care sa rezulte circumstantele in baza carora s-a decis achizitionarea de bunuri din import, aprobata, dupa caz, de catre ordonatorul principal, secundar sau tertiar de credite bugetare sau de catre consiliul de administratie, in cazul regiilor autonome.
    In cazul in care bunurile sau serviciile urmeaza a fi achizitionate din import prin licitatie publica internationala, caietul de sarcini intocmit pe baza notei mentionate la alineatul precedent se supune aprobarii ordonatorului respectiv de credite bugetare, iar in cazul regiilor autonome, consiliului de administratie si, ulterior, comisiei de licitatie.
    Comisia de licitatie va aproba caietul de sarcini numai in cazul in care considera ca nu exista o alternativa pentru achizitia de bunuri sau de servicii similare din tara, cu votul favorabil a cel putin 2/3 din numarul membrilor sai."
    6. La capitolul I, dupa punctul 1.10 se introduce punctul 1.11, care va avea urmatorul cuprins:
    "1.11. - In sensul prevederilor normelor legale care reglementeaza achizitiile, sunt considerate bunuri din import bunurile produse in alte tari, chiar daca ele sunt oferite de agenti economici interni."
    7. La capitolul V, punctul 5.5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "5.5. - Preturile stabilite de ofertanti in documentele de licitatie sunt ferme si nu pot fi schimbate sub nici un motiv in timpul licitatiei sau majorate la incheierea contractului de achizitie si nici ulterior pe toata perioada de derulare a contractului, cu exceptia cazurilor cand, la contractele in derulare, contractantul nu mai poate continua livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor la preturile sau tarifele la care au fost contractate, datorita:
    a) majorarii preturilor sau a tarifelor unor bunuri sau servicii, al caror nivel se stabileste in baza avizului sau prin supravegherea Oficiului Concurentei;
    b) majorarii preturilor negociate pentru unele bunuri de catre unitatile producatoare cu capital majoritar de stat cu comerciantii, care, potrivit legii, reprezinta limita maxima."
    8. La capitolul V, dupa punctul 5.5 se introduc punctele 5.6, 5.7 si 5.8, care vor avea urmatorul cuprins:
    "5.6. - In cazul prevazut la pct. 5.5 lit. a) si b) de mai sus, pentru livrarea bunurilor sau pentru prestarea serviciilor ramase de executat, contractantii pot sa-si modifice in mod corespunzator, printr-un act aditional, preturile la contractele incheiate.
    5.7. - Potrivit prevederilor pct. 4 alin. 2 al art. I din Hotararea Guvernului nr. 446/1996, la majorarea preturilor si, respectiv, a tarifelor bunurilor sau serviciilor contractate pot fi avute in vedere cel mult influentele primite ca urmare a majorarii preturilor sau tarifelor prevazute la pct. 5.5. lit. a) si b) si cu incadrarea in creditele bugetare aprobate prin bugetul propriu al persoanei juridice achizitoare.
    5.8. - Contractantul care solicita majorarea preturilor sau a tarifelor pentru bunurile sau serviciile contractate va intocmi o nota de fundamentare din care sa rezulte necesitatea majorarii, precum si procentul, determinate numai in limita influentelor primite ca urmare a majorarii preturilor sau tarifelor prevazute la pct. 5.5 lit. a) si b).
    Nota de fundamentare astfel intocmita si insusita de catre persoana juridica achizitoare se va prezenta, in vederea avizarii preturilor sau tarifelor propuse, dupa cum urmeaza:
    - Oficiului Concurentei, in cazul persoanelor juridice achizitoare ai caror conducatori sunt ordonatori principali de credite bugetare aprobate prin bugetul de stat sau in cazul regiilor autonome de interes national, cu exceptia subunitatilor acestora;
    - inspectoratelor de concurenta, judetene sau al municipiului Bucuresti, in cazul persoanelor juridice achizitoare ai caror conducatori sunt ordonatori principali de credite bugetare aprobate prin bugetele locale, ordonatori secundari sau tertiari de credite bugetare aprobate atat prin bugetul de stat, cat si prin bugetele locale, subunitatilor regiilor autonome de interes national, in limita competentelor statutare ale acestora, regiilor autonome de interes local, care au sediul in raza judetului respectiv sau a municipiului Bucuresti."
    9. La capitolul VI, punctul 6.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    "6.2. - Pentru bunurile sau serviciile oferite in licitatiile cu participare internationala, organizate in conditiile art. 5 alin. (1) sau (3) din ordonanta, la care pot participa atat ofertanti interni, cat si straini, preturile din oferte vor fi exprimate in lei.
    De asemenea, contractul cu ofertantul castigator va fi incheiat prin exprimarea pretului in lei.
    Preturile in lei nu pot fi majorate la incheierea contractului si pe toata perioada derularii acestuia, cu exceptia cazurilor prevazute la pct. 5.5 de mai sus."

                  p. Ministru de stat, ministrul finantelor,
                                Dan Mogos,
                             secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Norma 47735/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Norma 47735 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu