Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 556 din  7 decembrie 2004

privind infiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1194 din 14 decembrie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989, denumit in continuare Institut, institutie publica de interes national, cu personalitate juridica.
    (2) Sediul Institutului este in municipiul Bucuresti.
    Art. 2
    Institutul are ca obiect de activitate analiza stiintifica a premiselor, desfasurarii si efectelor - in plan politic, economic si social - ale Revolutiei romane din decembrie 1989, in scopul realizarii unei imagini documentate, obiective si cuprinzatoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporana a tarii noastre.
    Art. 3
    Pentru realizarea obiectului de activitate si a scopului activitatii sale Institutul organizeaza culegerea, arhivarea, cercetarea si publicarea documentelor referitoare la Revolutia romana din decembrie 1989, avand urmatoarele atributii principale:
    1. in domeniul documentarii:
    a) solicita si achizitioneaza contra cost, respectiv primeste prin transfer sau ca donatie, orice marturie, publicatie ori document al Revolutiei romane din decembrie 1989 sau despre aceasta;
    b) organizeaza sub egida proprie si coordoneaza arhiva, biblioteca, precum si un muzeu national al Revolutiei romane din decembrie 1989, prin preluarea documentelor despre aceasta, existente in original sau in copie, pe orice tip de suport, de la alte institutii ale statului care au intreprins studii si cercetari privind acest eveniment;
    c) constituie un fond public documentar cuprinzand publicatii, carti, colectii de reviste, ziare, manifeste, imagini foto si video si orice alte inscrisuri legate de premisele, desfasurarea propriu-zisa si evocarea Revolutiei romane din decembrie 1989;
    2. in domeniul cercetarii:
    a) efectueaza studii si cercetari, in tara si in strainatate, pentru aprofundarea premiselor interne si a conjuncturii internationale in care a avut loc Revolutia romana din decembrie 1989;
    b) dezvolta relatii de colaborare si de comunicare cu persoane si institutii, din tara si din strainatate, care sunt preocupate de cunoasterea si reflectarea Revolutiei romane din decembrie 1989, instituind un parteneriat activ cu societatea academica si civila;
    c) sistematizeaza din punct de vedere tematic si problematic, dupa rigori stiintifice, fondul documentar si arhivistic pe care il constituie in legatura cu desfasurarea Revolutiei romane din decembrie 1989;
    3. in domeniul comunicarii:
    a) finanteaza editarea si reeditarea, tiparirea si publicarea, pe orice tip de suport, a unor memorii, carti, studii, articole, colectii de documente scrise, fotografice si audiovizuale privitoare la Revolutia romana din decembrie 1989;
    b) organizeaza reuniuni si colocvii consacrate Revolutiei romane din decembrie 1989 si reprezinta cercetarea romaneasca in acest domeniu la intalnirile stiintifice nationale si internationale;
    c) sprijina conceptual, metodologic si material, in limita sumelor alocate de la buget, proiecte si programe ale organizatiilor societatii civile si ale asociatiilor de revolutionari, consacrate studierii si/sau evocarii Revolutiei romane din decembrie 1989.
    Art. 4
    In cadrul Institutului se constituie:
    a) Colegiul national al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, denumit in continuare Colegiu national, ca organ deliberativ de conducere al Institutului, cu mandat permanent, format dintr-un numar de 25 de personalitati reprezentative si recunoscute ale Revolutiei romane din decembrie 1989. Membrii Colegiului national sunt desemnati de catre Presedintele Romaniei, cu consultarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si a Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989;
    b) Consiliul stiintific al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, denumit in continuare Consiliu stiintific, ca organ consultativ stiintific al Institutului, format dintr-un numar de pana la 21 de membri, desemnati de Colegiul national, prin consultarea Academiei Romane si a Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    Art. 5
    (1) Institutul este condus de un presedinte, ales de Colegiul national dintre personalitatile care au avut un rol de prima marime in desfasurarea Revolutiei romane din decembrie 1989. Atributiile presedintelui sunt stabilite de Colegiul national.
    (2) Colegiul national numeste ca organe executive un director general, ajutat de un director general adjunct, pe o perioada de 5 ani. Acestia sunt alesi dintre membrii Colegiului national si ai Consiliului stiintific ale Institutului, la recomandarea presedintelui.
    (3) Directorul general si directorul general adjunct ai Institutului sunt incadrati si salarizati la nivelul functiilor asimilate celor de secretar de stat si, respectiv, de subsecretar de stat.
    (4) Directorul general are urmatoarele atributii principale:
    a) organizeaza si conduce intreaga activitate a Institutului;
    b) este ordonator de credite, in conditiile legii;
    c) asigura gestionarea fondurilor banesti si a patrimoniului Institutului, potrivit legii;
    d) aproba bilantul contabil si contul de executie bugetara;
    e) numeste si destituie, potrivit legii, personalul Institutului.
    (5) Directorul general adjunct coordoneaza activitatea de cercetare, respectiv Consiliul stiintific, fiind inlocuitorul de drept al directorului general si exercitand atributiile delegate de acesta.
    Art. 6
    (1) Numarul maxim de posturi salarizate ale Institutului este de 25, exclusiv directorul general si directorul general adjunct.
    (2) Personalul Institutului este salarizat conform prevederilor legale aplicabile personalului din sectorul bugetar.
    (3) Structura organizatorica, atributiile personalului si regulamentul de organizare si functionare ale Institutului se aproba de Colegiul national, la propunerea presedintelui.
    Art. 7
    Pentru indeplinirea obiectivelor sale Institutul colaboreaza cu Academia Romana, cu institutii guvernamentale, precum si cu asociatii si organizatii ale societatii civile care au preocupari legate de studierea Revolutiei romane din decembrie 1989.
    Art. 8
    (1) Cheltuielile curente si de capital ale Institutului se finanteaza din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului.
    (2) Veniturile proprii se obtin din activitati realizate direct de Institut, dupa cum urmeaza:
    a) editarea si vanzarea de carti, publicatii, lucrari si studii de specialitate;
    b) cofinantari de programe si proiecte;
    c) studii, proiecte si prestari de servicii;
    d) exploatarea bunurilor pe care le are in administrare;
    e) sponsorizari si donatii, in conditiile legii;
    f) alte activitati specifice realizate de Institut, inclusiv prin incheierea de contracte cu persoane fizice sau juridice.
    Art. 9
    (1) Pentru perioada de functionare din anul 2004 finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, organizarii si functionarii Institutului se asigura integral de la bugetul de stat.
    (2) Fondurile necesare finantarii cheltuielilor prevazute la alin. (1) se asigura din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2004.
    Art. 10
    Se autorizeaza Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" sa asigure spatiul si mijloacele necesare organizarii si functionarii Institutului, in conditiile legii.
    Art. 11
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga art. 14 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                       PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                                VALER DORNEANU

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 556/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 556 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 411 1998
    Bună ziua tuturor!!! Numele meu este doamna Nedzla Kerso și vorbesc ca unul dintre cei mai fericiți oameni din lume și astăzi îmi spun că creditorul mi-a salvat familia din situația noastră rea, îi voi spune lumii numele și sunt foarte fericit să spun asta familia mea s-a întors pentru totdeauna pentru că aveam nevoie de un împrumut de 50.000 de euro pentru a-mi începe viața de când eram o singură mamă cu 5 copii, iar lumea părea să se bazeze pe mine când am încercat să obțin un împrumut de la bănci și băncile online mi-au refuzat împrumuturile a spus că venitul meu este scăzut și că nu am garanții pentru un împrumut, așa că merg online să caut un împrumut atunci când am întâlnit creditorii falsi care îmi cer toți banii cu cuvinte dulci. Până când am văzut o postare a mamei doamnei Maria de pe un blog și am pledat cu ea, mi-a oferit toți termenii și condițiile și am fost de acord și m-a surprins cu împrumutul care îmi schimbă viața și familia, iar la început m-am gândit acest lucru nu ar fi posibil din cauza experienței mele anterioare și a promisiunilor false, însă, spre surprinderea mea, am primit împrumutul meu de 50.000 de euro și aș sfătui oricui are nevoie de un împrumut să o contacteze pe doamna Maria Alexander, femeia cu cuvântul ei, prin e-mail: ( mariaalexander818@gmail.com) pentru că este cel mai înțelegător și amabil creditor. oricine dorește un împrumut sau cum poate obține un împrumut original, trebuie să o contacteze Via. e-mail: (mariaalexander818@gmail.com) whatsapp: (+1 651-243-8090) Viber; (+1 651-243-8090) Puteți să mă contactați pe doamna Nedzla Kerso pentru mai multe informații (nedzlakerso@gmail.com) Vă mulțumesc tuturor
ANONIM a comentat Decizia 313 2005
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 67 2018
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Salut, Ai nevoie de un împrumut confortabil pentru satisfacția ta? Oferim un împrumut accesibil la rata dobânzii de 3% pentru debitorii locali și internaționali. Suntem certificate, de încredere, de încredere, eficiente, rapide și dinamice și lucrăm împreună. acordăm un împrumut pe termen lung de la 2 la 50 de ani cel mult. Aveți nevoie de un împrumut direct, ușor și accesibil pentru a plăti datoriile, pentru a începe o afacere sau pentru un alt motiv? Dacă da, vă rugăm să ne contactați pentru a vă solicita împrumutul. Această ofertă este destinată persoanelor serioase. Vă rugăm să ne contactați: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Suntem certificate, fiabil, fiabil, eficient, rapid și dinamic. Toate cele bune, Domn scott Trimiteți-ne un e-mail la: accessloanfirm2030@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 185 1999
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Ordin 150 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Acord 0 1997
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat OUG 81 2005
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu