Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 424 din 25 octombrie 2004

privind ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie pentru aplicarea mutatis mutandis a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 23 ianuarie 1991, activitatilor si personalului Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie din Romania, convenit prin schimb de scrisori semnate la New York la 5 mai 2003 si la Bucuresti la 13 noiembrie 2003

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1072 din 18 noiembrie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie pentru aplicarea mutatis mutandis a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnat la Bucuresti la 23 ianuarie 1991, activitatilor si personalului Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie din Romania, convenit prin schimb de scrisori*) semnate la New York la 5 mai 2003 si la Bucuresti la 13 noiembrie 2003.
------------
    *) Scrisorile sunt reproduse in facsimil.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                         p. PRESEDINTELE SENATUI,
                                 MARIN DINU

    Directorul Executiv
         FNUAP

                                                          5 mai 2003

    Excelenta,

    Am onoarea de a ma referi la Acordul dintre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Guvernul Romaniei incheiat la 23 ianuarie 1991 (<<Acordul de Asistenta de baza standard>> - Standard Basic Assistance Agreement sau SBAA), care stabileste conditiile de baza prin care PNUD si agentiile sale de executie vor trebui sa asiste Guvernul Romaniei in realizarea proiectelor sale de dezvoltare.
    Am onoarea sa aduc in atentia Guvernului Romaniei ca Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (FNUAP), un organ subsidiar al ONU creat pe baza rezolutiei 3019 (XXVII) din 18 decembrie 1972, care coopereaza cu Guvernul roman din 1991 privind necesitatile populatiei si cele specifice planificarii familiale si promovarea constientizarii implicatiilor sociale, economice si de mediu ale problemelor populatiei, si-a desemnat Directorul de tara ca reprezentant FNUAP in Romania, conform Deciziei Adunarii Generale a ONU 50/438 din 20 decembrie 1995 si deciziilor organelor executive ale FNUAP.
    In acest sens, am onoarea de a propune ca Acordul dintre PNUD si Guvernul Romaniei sa fie aplicat mutatis mutandis la activitatile si personalul FNUAP in Romania.
    Propun, de asemenea, ca pe baza primirii acceptului dumneavoastra scris asupra propunerii anterioare, schimbul de scrisori sa constituie un Acord intre Guvernul Romaniei si ONU pe chestiunea mentionata, incepand de la data raspunsului dvs.

    Va rog sa primiti, Excelenta, asigurarea inaltei mele consideratii.

                                             Thoraya Ahmed Obaid
                                             Secretar General adjunct

    Excelentei sale
    Domnului Mircea Geoana
    Ministrul Afacerilor Externe
    Bucuresti
    Romania

                                         MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

                                                     13 Noiembrie 2003

    Excelenta Voastra,

    Am onoarea sa confirm primirea scrisorii Dumneavoastra din data de 5 mai 2003 care propune incheierea unui Acord intre Guvernul Romaniei si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie prin care prevederile Acordului intre Guvernul Romaniei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnat la Bucuresti, la 23 ianuarie 1991, se vor aplica mutatis mutandis activitatilor si personalului Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie din Romania, avand urmatorul continut:
    "Excelenta,
    Am onoarea sa ma refer la Acordul intre Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Romania (Guvernul), incheiat la 23 ianuarie 1991 ("Acordul Standard de Baza pentru Asistenta" sau SBAA), care stabileste conditiile de baza in care PNUD si agentiile sale de executie vor acorda asistenta Guvernului pentru indeplinirea proiectelor sale in domeniul dezvoltarii.
    Am onoarea sa informez Guvernul ca Fondul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (FNUAP), organ subsidiar al Natiunilor Unite infiintat de Adunarea Generala in conformitate cu rezolutia 3019 (XXVII) din 18 decembrie 1971, care a cooperat cu Guvernul din 1991 pentru a veni in intampinarea necesitatilor populatiei si planificarii familiale si pentru a promova constientizarea implicatiilor problemelor populatiei din punct de vedere social, economic si al mediului inconjurator, a desemnat directorul sau de tara ca reprezentant FNUAP in tara, in conformitate cu Decizia 50/438 din 20 decembrie 1995 si cu deciziile organelor de conducere ale FNUAP.

    E.S. Doamnei Thoraya Ahmed OBAID
    Secretar General adjunct
    Director executiv FNUAP
    Organizatia Natiunilor Unite

    In acest context, am onoarea sa propun ca PNUD SBAA sa se aplice mutatis mutandis activitatilor si personalului FNUAP in Romania.
    In continuare propun ca la primirea acordului dumneavoastra scris, acest schimb de scrisori sa constituie un Acord intre Guvern si Natiunile Unite in acest domeniu, care va intra in vigoare la data comunicarii de catre partea romana ca procedurile interne necesare pentru intrarea sa in vigoare au fost indeplinite.

    Va rog sa primiti, Excelenta, asigurarea inaltei mele consideratii."

    Am onoarea sa confirm ca prevederile din aceasta scrisoare sunt acceptabile pentru Guvernul Romaniei si ca scrisoarea Dumneavoastra, impreuna cu aceasta scrisoare de raspuns, constituie "Acordul intre Guvernul Romaniei si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie pentru aplicarea mutatis mutandis a Acordului intre Guvernul Romaniei si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnat la Bucuresti, la 23 ianuarie 1991, activitatilor si personalului Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie din Romania". Acest Acord va intra in vigoare la data comunicarii de catre partea romana a indeplinirii procedurilor interne necesare pentru intrarea sa in vigoare.

    Va rog sa primiti, Excelenta, asigurarea inaltei mele consideratii.

    Mircea GEOANA
    Ministrul Afacerilor ExterneSmartCity5

COMENTARII la Legea 424/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 424 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu