Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 20 din 13 ianuarie 2003

pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Slovenia privind transportul maritim, semnat la Bucuresti la 28 mai 2002

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 31 din 21 ianuarie 2003


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Slovenia privind transportul maritim, semnat la Bucuresti la 28 mai 2002.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 noiembrie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                          p. PRESEDINTELE SENATUI,
                              DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 19 decembrie 2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                              VIOREL HREBENCIUC

                                 ACORD
intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Slovenia privind transportul maritim

    Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Slovenia, denumite in continuare parti contractante,
    dorind sa asigure o dezvoltare armonioasa a transportului comercial maritim intre statele lor,
    respectand principiul libertatii navigatiei comerciale internationale intre statele lor,
    considerand ca ambele parti contractante isi vor acorda reciproc toata asistenta posibila pentru stabilirea unor relatii bilaterale si multilaterale intre organizatiile lor si unitatile responsabile de activitatile de transport maritim,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Scopul prezentului acord este:
    - sa organizeze si sa dezvolte relatiile bilaterale dintre cele doua state in domeniul transportului maritim;
    - sa asigure cea mai buna coordonare a activitatilor de transport maritim;
    - sa evite orice actiune care ar putea dauna dezvoltarii normale a activitatilor de transport maritim;
    - sa promoveze dezvoltarea generala a relatiilor economice si comerciale dintre cele doua state.
    Art. 2
    In sensul prezentului acord termenii de mai jos au urmatoarea definitie:
    1. teritoriul statului unei parti contractante inseamna intinderea de pamant si ape cuprinsa intre frontierele de stat ale Romaniei sau, respectiv, ale Republicii Slovenia, cuprinzand solul, subsolul si apele interioare, apele maritime interioare si marea teritoriala, precum si spatiul aerian de deasupra acestora, asupra carora Romania sau, respectiv, Republica Slovenia isi exercita suveranitatea;
    2. apele nationale ale statului unei parti contractante inseamna apele interioare, apele maritime interioare si marea teritoriala asupra carora Romania sau, respectiv, Republica Slovenia isi exercita suveranitatea;
    3. autoritate competenta inseamna:
    - pentru Guvernul Romaniei - Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei;
    - pentru Guvernul Republicii Slovenia - Ministerul Transporturilor.
    In cazul in care oricare dintre autoritatile competente sus-mentionate se schimba, numele noii autoritati va fi notificat celeilalte parti contractante pe cai diplomatice;
    4. nave ale statului unei parti contractante inseamna navele maritime comerciale inregistrate in registrul sau naval si indreptatite sa arboreze pavilionul statului sau, in conformitate cu legislatia in vigoare in acest stat.
    Prevederile prezentului acord nu vor fi aplicate:
    a) navelor militare si navelor pentru transportul fortelor armate;
    b) navelor utilizate exclusiv in scopuri militare;
    c) navelor utilizate pentru servicii guvernamentale;
    d) navelor de cercetare;
    e) navelor nucleare;
    f) navelor de pescuit;
    g) ambarcatiunilor de agrement cu sau fara propulsie mecanica;
    h) navelor utilizate pentru servicii publice;
    i) navelor utilizate in scopuri necomerciale;
    5. companie de transport maritim inseamna o persoana juridica inregistrata in conformitate cu legislatia in vigoare pe teritoriul statului unei parti contractante si care detine sau opereaza nave;
    6. membru al echipajului inseamna orice persoana angajata efectiv pentru a indeplini sarcini la bord, pe perioada unui voiaj, in functionarea sau serviciul pe o nava si care este inclusa in lista cuprinzand echipajul;
    7. pasageri inseamna acele persoane transportate cu o nava a statului oricarei parti contractante, care nu sunt angajate in nici un fel la bord si ale caror nume sunt incluse in lista cuprinzand pasagerii acestei nave;
    8. porturi ale statului partii contractante inseamna partile din teritoriul statului unei parti contractante, deschise navigatiei internationale, pentru incarcare, descarcare sau transbordare de marfuri si/sau de pasageri, precum si locurile de acostare autorizate oficial, inclusiv radele portuare;
    9. nava navlosita inseamna orice nava inregistrata in statul unei parti contractante sau intr-un stat tert si operata de o companie de transport maritim a statului oricarei parti contractante.
    Art. 3
    Prezentul acord va fi aplicat pe teritoriul Romaniei si pe teritoriul Republicii Slovenia.
    Totusi prevederile acestui acord nu se vor aplica:
    a) activitatilor care, in conformitate cu legislatia nationala a oricarei parti contractante, sunt rezervate propriilor companii si organizatii, cum ar fi: cabotajul, serviciile de remorcaj, pilotajul, serviciile portuare, asistenta maritima si operatiunile de pescuit, desfasurate in apele nationale ale statului oricarei parti contractante;
    b) reglementarilor privind admiterea si sederea strainilor care nu sunt membri ai echipajului pe teritoriul statului oricarei parti contractante.
    Art. 4
    1. Partile contractante isi vor acorda reciproc orice ajutor posibil pentru dezvoltarea transportului comercial intre statele lor si se vor abtine de la luarea oricarei masuri care ar afecta progresul normal al liberei navigatii internationale.
    In acest scop partile contractante convin dupa cum urmeaza:
    a) sa faciliteze participarea navelor statului fiecarei parti contractante si navelor navlosite la transportul de marfuri intre porturile celor doua state si sa coopereze pentru eliminarea oricaror impedimente care ar putea sa impiedice dezvoltarea acestui transport;
    b) sa nu creeze obstacole pentru navele statului oricarei parti contractante si navele navlosite in transportul de marfuri intre porturile statelor lor si porturile unor state terte.
    2. Prevederile paragrafului 1 nu vor aduce atingere dreptului navelor care navigheaza sub pavilionul unor state terte de a participa in traficul maritim intre porturile statelor fiecarei parti contractante si porturile unor terte state.
    Art. 5
    1. Statul fiecarei parti contractante va acorda, in conditii de reciprocitate, navelor statului celeilalte parti contractante acelasi tratament care este acordat navelor proprii in ceea ce priveste accesul in propriile porturi, folosirea porturilor pentru incarcarea si descarcarea marfurilor si imbarcarea si debarcarea pasagerilor, folosind toate serviciile de navigatie disponibile.
    2. Prevederile paragrafului 1 nu obliga nici unul dintre statele partilor contractante sa aplice un astfel de tratament in ceea ce priveste exceptarea de la regulile pilotajului obligatoriu acordat propriilor nave.
    Art. 6
    1. Certificatele de nationalitate sau de inregistrare, certificatele de tonaj si siguranta, precum si alte documente ale navei, emise sau recunoscute de autoritatea competenta a uneia dintre partile contractante, vor fi recunoscute de autoritatea competenta a celeilalte parti contractante.
    2. Documentele unei nave a statului unei parti contractante, inclusiv certificatele de tonaj emise de autoritatea competenta a partii contractante respective in conformitate cu reglementarile maritime internationale acceptate, vor fi recunoscute de autoritatea competenta a celeilalte parti contractante.
    Art. 7
    1. Fiecare parte contractanta va recunoaste documentele de identitate ale membrilor echipajului sau pasagerilor la bordul navelor, emise in conformitate cu legislatia nationala a celeilalte parti contractante. Documentele de identitate sunt carnetul de marinar sau pasaportul.
    2. Pentru membrii echipajului unor terte state, care lucreaza la bordul navelor statului oricarei parti contractante, documentele de identitate sunt cele emise in conformitate cu legislatia nationala a acelor state.
    Art. 8
    1. In conformitate cu prevederile Conventiei nr. 108 privind actele nationale de identitate pentru personalul navigant (adoptata la Geneva la 13 mai 1958 de Conferinta generala a Organizatiei Internationale a Muncii), membrilor echipajului inclusi in lista cuprinzand echipajul unei nave a statului unei parti contractante, care detin documentele de identitate prevazute la art. 7, li se va permite sa debarce si sa circule fara viza in porturile statului celeilalte parti contractante, conform legilor si reglementarilor nationale ale acestei parti contractante.
    2. Membrii echipajului sau pasagerii statului oricareia dintre partile contractante, care detin documentele de identitate prevazute la art. 7, pot intra sau calatori pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, in cazul unor calamitati maritime sau al altor dezastre, cu scopul de a insoti navele, pentru repatriere sau orice alt motiv acceptabil de catre autoritatea competenta a acestei parti contractante, cu respectarea legilor si reglementarilor nationale ale respectivei parti contractante.
    In astfel de cazuri, daca legislatia nationala a respectivei parti contractante prevede acordarea vizei, aceasta viza va fi eliberata in cel mai scurt timp posibil.
    Art. 9
    1. Fiecare parte contractanta va acorda ajutorul medical necesar membrilor echipajului navei statului celeilalte parti contractante, in baza legislatiei nationale a respectivei parti contractante.
    2. Membrii echipajelor statului unei parti contractante, aflati sub tratament medical, vor avea permisiunea de a intra si a ramane pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, pe perioada necesara tratamentului medical, in conformitate cu legile si reglementarile nationale ale respectivei parti contractante.
    Art. 10
    1. In pofida prevederilor mentionate la art. 7, 8 si 9, va prevala legislatia nationala a fiecarei parti contractante privind intrarea, stationarea si plecarea persoanelor spre/dinspre teritoriul statului sau.
    2. Fiecare parte contractanta isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului sau a persoanelor care detin documentele de identitate mentionate la art. 7, 8 si 9, daca aceste persoane sunt considerate indezirabile.
    Art. 11
    1. Daca o nava a statului unei parti contractante esueaza sau sufera orice alt accident in apele nationale ale statului celeilalte parti contractante, acea nava si incarcatura sa vor primi aceeasi protectie care este acordata navelor statului celeilalte parti contractante si incarcaturii acestora.
    Capitanului, membrilor echipajului si pasagerilor de la bordul navei statului unei parti contractante, care a suferit o avarie, li se vor acorda in orice moment aceeasi asistenta, ajutor si protectie care sunt acordate cetatenilor acelui stat in ale carui ape nationale s-a produs incidentul.
    2. Cand incarcatura de la bordul unei nave a statului unei parti contractante, implicata intr-un incident maritim, trebuie sa fie descarcata si depozitata temporar pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, inainte ca aceasta sa se intoarca in statul de expeditie sau sa fie transportata intr-un stat tert, aceasta cealalta parte contractanta va facilita aceasta operatiune, iar incarcatura respectiva va fi scutita de toate taxele vamale, cu conditia ca aceasta sa nu fie destinata consumului sau folosirii pe teritoriul statului acestei parti contractante.
    3. Prevederile paragrafului 2 nu vor prevala fata de legile si reglementarile nationale ale fiecarei parti contractante privind depozitarea temporara a marfurilor.
    4. Prevederile acestui articol nu vor aduce atingere altor cereri aparute in legatura cu salvarea si asistenta acordate unei nave avariate, echipajului, pasagerilor, incarcaturii si bunurilor sale.
    Art. 12
    1. Cand un membru al echipajului unei nave a statului unei parti contractante a comis o infractiune la bordul acelei nave in apele nationale ale statului celeilalte parti contractante, autoritatile judiciare ale statului acestei parti contractante nu il vor urmari daca nu exista o cerere in acest sens a comandantului navei sau a unui reprezentant diplomatic ori consular al statului respectivei parti contractante, in afara cazului in care:
    a) consecintele acestei infractiuni se extind asupra statului lor; sau
    b) infractiunea este de natura sa tulbure pacea statului lor sau buna ordine in apele nationale ale acelui stat; sau
    c) infractiunea se refera la trafic ilicit de droguri sau substante psihotrope.
    2. Prevederile paragrafului 1 nu afecteaza dreptul statului oricarei parti contractante de a lua orice masuri autorizate de legislatia sa nationala in scopul arestarii sau investigarii la bordul navelor straine care trec prin apele nationale, chiar dupa ce au parasit apele maritime interioare.
    Art. 13
    1. Companiile de transport maritim ale oricarei parti contractante au dreptul de a folosi, in scopul efectuarii de plati pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, veniturile si alte castiguri obtinute in valuta liber convertibila pe teritoriul statului acelei parti contractante si care provin din operatiuni de transport maritim. Dupa plata sumelor datorate local, inclusiv a taxelor si impozitelor, daca exista, profitul net va fi transferat in strainatate la cursul de schimb al pietei valutare interbancare.
    2. In cazul in care intre partile contractante exista un acord de evitare a dublei impuneri, prevederile acestui acord vor prevala.
    Art. 14
    1. Partile contractante vor incuraja companiile de transport maritim sa stabileasca, in conditii de eficienta economica, linii maritime regulate intre porturile celor doua state, care sa fie folosite de navele statelor lor si de navele navlosite, pe principiul egalitatii si al beneficiilor reciproce.
    2. Partile contractante vor stimula utilizarea tehnologiilor moderne in transporturile maritime.
    Art. 15
    Pentru a asigura o dezvoltare eficienta a activitatilor de transport maritim companiile de transport maritim ale oricarei parti contractante pot infiinta agentii si efectua achizitii pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, in conformitate cu legislatia in vigoare in acel stat.
    Art. 16
    1. Fiecare parte contractanta va lua toate masurile necesare pentru a asigura siguranta navelor, a membrilor echipajului, a pasagerilor, a incarcaturii si a altor persoane si bunuri aflate la bordul navei statului celeilalte parti contractante in timpul in care navele se afla in apele nationale sau in porturile statelor lor.
    Aceste masuri vor avea ca scop, in special, protectia navelor impotriva oricaror actiuni ilicite care pot pune in pericol siguranta navelor, a membrilor echipajului, a pasagerilor, a incarcaturii si a altor persoane si bunuri aflate la bordul navelor, precum si a operatiunilor sau serviciilor portuare privind acele nave.
    2. Daca oricare parte contractanta anticipa, in porturile sau in apele nationale ale statului sau, orice actiune ilicita indreptata impotriva unei nave a statului celeilalte parti contractante, va lua imediat toate masurile necesare pentru a preveni acea actiune ilicita, precum si pentru a proteja nava, membrii echipajului, pasagerii, incarcatura si alte persoane si bunuri aflate la bordul acestei nave.
    3. In cazul unei actiuni ilicite care are loc in portul sau in apele nationale ale statului unei parti contractante, acea parte contractanta va lua imediat masurile necesare, in conformitate cu legislatia nationala a acesteia, pentru a pune capat acelei actiuni.
    4. Ambele parti contractante vor informa imediat oficiul consular sau misiunea diplomatica a statului celeilalte parti contractante asupra masurilor intreprinse pentru a preveni sau a opri actiunea ilicita sus-mentionata.
    Art. 17
    1. In scopul asigurarii unei implementari efective a prezentului acord se formeaza o comisie mixta compusa din experti numiti de autoritatile competente.
    2. Comisia mixta va aborda subiecte de interes reciproc in domeniul transportului maritim si se va preocupa de orice problema persistenta care poate aparea in cursul aplicarii acestui acord.
    3. Comisia mixta se va intruni la solicitarea oricarei parti contractante.
    Art. 18
    Orice litigiu privind interpretarea sau aplicarea prezentului acord va fi solutionat in cadrul comisiei mixte.
    Daca aceasta comisie nu poate ajunge la o concluzie, acest litigiu va fi solutionat pe cai diplomatice.
    Art. 19
    Prezentul acord va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care oricare parte contractanta a informat cealalta parte contractanta asupra indeplinirii procedurilor legale nationale referitoare la intrarea in vigoare a acestui acord.
    Art. 20
    Prezentul acord poate fi amendat prin consimtamantul reciproc al partilor contractante.
    Orice amendamente la prezentul acord vor intra in vigoare dupa indeplinirea procedurilor stipulate la art. 19.
    Art. 21
    In privinta navigatiei pe Dunarea maritima prevederile prezentului acord se vor aplica tinand cont de regimul legal al navigatiei pe Dunare, reglementat de Conventia privind regimul navigatiei pe Dunare, semnata la Belgrad la 18 august 1948, si de Conventia privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a fluviului Dunarea, semnata la Sofia la 29 iunie 1994.
    Art. 22
    Partile contractante se vor stradui sa ratifice acordurile si conventiile internationale privind siguranta navelor, conditiile sociale ale navigatorilor, transportul marfurilor periculoase si protectia mediului marin.
    Art. 23
    Prezentul acord se incheie pentru o perioada de 2 ani si se va prelungi, in mod tacit, pe noi perioade succesive de un an. In cazul in care una dintre partile contractante intentioneaza sa nu reinnoiasca valabilitatea acordului, aceasta parte contractanta va notifica in scris intentia sa celeilalte parti contractante, cu cel putin 6 luni inainte de data expirarii valabilitatii acordului.
    Drept care subsemnatii, fiind autorizati in mod corespunzator pentru aceasta de catre guvernele lor, au semnat acest acord.
    Semnat la Bucuresti la 28 mai 2002, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, slovena si engleza, toate textele fiind egal autentice.
    In cazul oricarei divergente privind interpretarea textul in limba engleza va prevala.

                    Pentru Guvernul Romaniei,
                    Miron Tudor Mitrea,
                    ministrul lucrarilor publice,
                    transporturilor si locuintei

                    Pentru Guvernul Republicii Slovenia,
                    Jakob Presecnik,
                    ministrul transporturilor



SmartCity5

COMENTARII la Legea 20/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 20 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    HIRE A GENUINE HACKER TO RECOVER YOUR LOST FUNDS Hello everyone, The Cryptocurrency world is very volatile and a lot of individuals have lost their crypto assets to online scams . I was also a victim. Last October I was contacted by a broker who convinced me to invest in Crypto. I made an initial investment of € 875,000. I followed their instructions. For TWO months now I have been trying to contact them all day, but I got no response. God is so kind. I followed a broadcast that teaches on how these recovery experts called THE HACK ANGELS RECOVERY EXPERT. Help individuals recover their lost funds back. I contacted the email provided for consultation, to help me recover my funds. I contacted them. These cryptocurrency recovery experts saved my life by helping me recover all my losses in just nine hours. I provided necessary requirements and relative information to complete the successful recovery of my crypto funds. I was filled with joy asI got my everything back. I really can't tell how happy I am. I said I will not hold this to myself but share it to the public so that all scammed victims can get their funds back, you can contact them today through their hotline at: WhatsApp +1(520)200-2320) (support@thehackangels.com). (www.thehackangels.com) If you're in London, you can even visit them in person at their office located at 45-46 Red Lion Street, London WC1R 4PF, UK. They’re super helpful and really know their stuff! Don’t hesitate to reach out if you need help.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Obțineți creditul în 24 de ore În calitate de client al LOPEZ GROUP FINANZAS, vă recomand pentru toate nevoile dumneavoastră de finanțare la cota de 2%. Pentru cei dintre voi care au nevoie de un împrumut, nu ezitați să o contactați ca mine și veți fi mulțumiți: lopezfinanzas95@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu