Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 139 din 29 iunie 1998

pentru aderarea Romaniei la Conventia cu privire la marcajul explozibililor plastici si in folie in scopul detectarii, adoptata la Montreal la 1 martie 1991

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 249 din  6 iulie 1998


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Romania adera la Conventia cu privire la marcajul explozibililor plastici si in folie in scopul detectarii, adoptata la Montreal la martie 1991.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 9 aprilie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                    p. PRESEDINTELE SENATUI
                    CRISTIAN SORIN DUMITRESCU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 iunie 1998, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                        PAULA MARIA IVANESCU

                              CONVENTIE
cu privire la marcajul explozibililor plastici si in folie in scopul detectarii*)

    *) Traducere.

    Statele-parti la prezenta conventie,
    constiente de incidenta actelor de terorism asupra securitatii mondiale,
    exprimandu-si via preocupare fata de actele de terorism avand ca scop distrugerea in intregime a aeronavelor, a altor mijloace de transport si a tintelor,
    preocupate de faptul ca explozibili plastici si in folie au fost utilizati pentru comiterea unor acte de terorism,
    considerand ca marcajul explozibililor in scopul detectarii ar contribui, in mod major, la prevenirea acestor acte ilicite,
    recunoscand ca, in scopul prevenirii acestor acte ilicite, este necesara stabilirea de urgenta a unui instrument international care sa oblige statele sa adopte masuri de natura sa garanteze ca explozibilii plastici si in folie sunt marcati in mod corespunzator,
    tinand seama de Rezolutia 635 a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite din 14 iunie 1989 si de Rezolutia 44/29 a Adunarii Generale a Natiunilor Unite din 4 decembrie 1989, care cereau imperios Organizatiei Aviatiei Civile Internationale sa-si intensifice eforturile pentru a pune la punct un regim international de marcaj al explozibililor plastici si in folie in scopul detectarii,
    tinand seama de Rezolutia A 27-8, adoptata in unanimitate de Adunarea Organizatiei Aviatiei Civile Internationale la cea de-a 27-a sesiune care a hotarat, acordandu-i prioritate absoluta, pregatirea unui nou instrument international cu privire la marcajul explozibililor plastici sau in folie in scopul detectarii,
    luand nota cu satisfactie de rolul jucat de Consiliul Organizatiei Aviatiei Civile Internationale in pregatirea Conventiei, precum si de disponibilitatea sa de a-si asuma functiile impuse de aceasta conventie,
    sunt de acord cu urmatoarele dispozitii:

    Art. 1
    In termenii prezentei conventii:
    1. Prin explozibil se intelege produsele explozive cunoscute sub denumirea de plastic exploziv, inclusiv explozibilii sub forma de folie supla sau elastica, care sunt descrisi in anexa tehnica la prezenta conventie.
    2. Prin agent de detectare se intelege substanta descrisa in anexa tehnica la prezenta conventie, care se adauga unui explozibil pentru a-l face detectabil.
    3. Prin marcaj se intelege adaugarea la un explozibil a unui agent de detectare, conform anexei tehnice la prezenta conventie.
    4. Prin fabricare se intelege orice proces, inclusiv reprocesarea, care conduce, in final, la fabricarea explozibililor.
    5. Prin instrumente militare autorizate in mod corespunzator se intelege, fara ca lista sa fie exhaustiva, obuze, bombe, proiectile, mine, rachete, grenade si perforatoare fabricate exclusiv in scopuri militare sau de politie, in conformitate cu legile si cu reglementarile statului-parte contractanta.
    6. Prin stat producator se intelege statul pe teritoriul caruia sunt fabricati explozibili.
    Art. 2
    Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare si efective pentru interzicerea si impiedicarea fabricarii pe teritoriul sau a explozibililor nemarcati.
    Art. 3
    1. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare si efective pentru interzicerea si impiedicarea intrarii sau iesirii de pe teritoriul sau a explozibililor nemarcati.
    2. Paragraful precedent nu se aplica in cazul transportarii, in scopuri care nu sunt contrare obiectivelor prezentei conventii, de catre autoritatile unui stat-parte exercitand functii militare sau de politie, de explozibili nemarcati asupra carora acest stat-parte exercita un control conform paragrafului 1 al art. 4.
    Art. 4
    1. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare pentru exercitarea unui control strict si efectiv asupra detinerii si transferului de explozibili nemarcati care au fost fabricati sau introdusi pe teritoriul sau inaintea intrarii in vigoare a prezentei conventii, ratificata de acest stat, pentru impiedicarea deturnarii sau utilizarii lor in scopuri contrare obiectivelor prezentei conventii.
    2. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a asigura ca toate stocurile de explozibili care fac obiectul paragrafului 1 al prezentului articol si care nu sunt detinute de autoritati exercitand functii militare sau de politie sa fie distruse sau utilizate in scopuri care nu sunt contrare obiectivelor prezentei conventii, sa fie marcate sau facute definitiv inofensive, intr-un interval de 3 ani, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei conventii pentru statul respectiv.
    3. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare pentru ca toate stocurile de explozibili care fac obiectul paragrafului 1 al prezentului articol, care sunt detinute de autoritati exercitand functii militare sau de politie si care nu sunt incorporate ca parte integranta in cadrul unor instrumente militare autorizate in mod corespunzator, sa fie distruse sau utilizate in scopuri care nu sunt contrare obiectivelor prezentei conventii, sa fie marcate sau facute definitiv inofensive, intr-un interval de 15 ani, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei conventii pentru statul respectiv.
    4. Fiecare stat-parte trebuie sa ia masurile necesare pentru asigurarea distrugerii, pe cat posibil, pe teritoriul sau, a explozibililor nemarcati, care pot fi descoperiti si care nu sunt mentionati in dispozitiile paragrafelor precedente ale prezentului articol, altii decat stocurile de explozibili nemarcati, detinute de autoritatile sale exercitand functii militare sau de politie si incorporate in cadrul instrumentelor militare autorizate la data intrarii in vigoare a prezentei conventii pentru statul respectiv.
    5. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare pentru exercitarea unui control strict si efectiv asupra detinerii si schimbului de explozibili mentionati in paragraful 2 al primei parti a anexei tehnice la prezenta conventie, pentru a preveni deturnarea sau utilizarea acestora in scopuri contrare obiectivelor prezentei conventii.
    6. Fiecare stat-parte trebuie sa ia toate masurile necesare pentru asigurarea distrugerii, pe cat posibil, pe teritoriul sau, a explozibililor nemarcati, fabricati de la data intrarii in vigoare a prezentei conventii pentru acest stat, si care nu sunt incorporati in maniera indicata la paragraful 2 alin. d) din prima parte a anexei tehnice la prezenta conventie, si a explozibililor nemarcati care nu intra sub incidenta nici unui alineat din paragraful 2 mentionat.
    Art. 5
    1. Prin prezenta conventie se stabileste o comisie internationala tehnica a explozibililor, denumita in continuare comisia, compusa din minimum 15 membri si maximum 19 membri, numiti de Consiliul Organizatiei Aviatiei Civile Internationale, denumit in continuare Consiliul, dintre persoanele propuse de statele-parti la prezenta conventie.
    2. Membrii comisiei sunt experti cu experienta directa si substantiala in domeniul fabricarii sau detectarii explozibililor sau al cercetarii in domeniul explozibililor.
    3. Membrii comisiei sunt numiti pentru o perioada de 3 ani, mandatul lor putand fi reinnoit.
    4. Sesiunile comisiei se vor desfasura cel putin o data pe an la sediul Organizatiei Aviatiei Civile Internationale sau in locuri si la date fixate si aprobate de Consiliu.
    5. Comisia adopta regulamentul sau interior, sub rezerva aprobarii lui de catre Consiliu.
    Art. 6
    1. Comisia evalueaza evolutia tehnica a fabricarii, marcarii si detectarii explozibililor.
    2. Comisia, prin intermediul Consiliului, comunica concluziile sale statelor-parti si organizatiilor internationale interesate.
    3. La nevoie, comisia prezinta Consiliului recomandari privind amendamentele la anexa tehnica la prezenta conventie. Comisia se va stradui sa ia decizii, prin consens, in ceea ce priveste aceste recomandari. In caz de neintelegeri, aceste decizii sunt luate cu o majoritate de doua treimi a membrilor comisiei.
    4. Consiliul poate, la recomandarea comisiei, sa propuna statelor-parti amendamente la anexa tehnica la prezenta conventie.
    Art. 7
    1. Fiecare stat-parte poate, in urmatoarele 90 de zile de la data notificarii unui amendament la anexa tehnica la prezenta conventie, sa comunice observatiile sale Consiliului. Consiliul transmite aceste observatii cat mai curand posibil comisiei, in scopul examinarii.
    2. Comisia examineaza avizele statelor-parti, exprimate conform paragrafului precedent, si face un raport catre Consiliu. Consiliul, dupa examinarea raportului comisiei, tinand seama de natura amendamentului si de observatiile statelor-parti, inclusiv ale statelor producatoare, poate propune amendamentul spre aprobare tuturor statelor-parti.
    3. Daca amendamentul propus nu a fost respins de catre cinci sau mai multe state-parti printr-o notificare scrisa, adresata Consiliului in urmatoarele 90 de zile de la data notificarii amendamentului de catre Consiliu, el este considerat ca fiind adoptat si intra in vigoare 180 de zile mai tarziu sau dupa o perioada prevazuta in amendamentul propus pentru statele-parti care nu l-au respins in mod expres.
    4. Statele-parti care au respins in mod expres amendamentul propus pot, in consecinta, depunand un instrument de acceptare sau de aprobare, sa-si exprime consimtamantul de a fi obligate fata de dispozitiile amendamentului.
    5. Daca cinci sau mai multe state-parti se opun amendamentului propus, Consiliul il returneaza comisiei pentru reexaminare.
    6. Daca amendamentul propus a fost adoptat in conformitate cu paragraful 3 al prezentului articol, Consiliul poate, de asemenea, sa convoace o conferinta cu toate statele-parti.
    Art. 8
    1. Statele-parti comunica Consiliului, daca este posibil, informatii care ar ajuta comisia sa-si indeplineasca functiile prevazute in termenii paragrafului 1 al art. 6.
    2. Statele-parti vor informa Consiliul despre masurile pe care le-au luat pentru a pune in practica dispozitiile prezentei conventii. Consiliul comunica aceste informatii tuturor statelor-parti si organizatiilor internationale interesate.
    Art. 9
    Consiliul, in cooperare cu statele-parti si cu organizatiile internationale interesate, ia masuri adecvate pentru facilitarea punerii in practica a prezentei conventii, respectiv acordarea asistentei tehnice, precum si masurile care sa permita schimburi de informatii privind evolutia tehnica a marcarii si detectarii explozibililor.
    Art. 10
    Anexa tehnica la prezenta conventie face parte integranta din aceasta.
    Art. 11
    1. Orice diferend intre statele-parti privind interpretarea sau aplicarea prezentei conventii, care nu poate fi solutionat pe calea negocierilor va fi supus arbitrajului, la cererea unuia dintre ele. Daca in termen de 6 luni de la data cererii arbitrajului partile nu ajung sa se puna de acord cu organizarea arbitrajului, una dintre ele poate supune diferendul Curtii Internationale de Justitie, depunand o cerere in conformitate cu Statutul Curtii.
    2. Orice stat va putea, in momentul in care va semna, va ratifica, va accepta sau va adera la aceasta conventie, sa declare ca nu se considera obligat fata de dispozitiile paragrafului precedent. Celelalte state-parti nu vor fi obligate prin dispozitiile sus-mentionate fata de statele-parti care au formulat rezerve fata de acestea.
    3. Orice stat-parte care a formulat rezerve in conformitate cu dispozitiile paragrafului precedent va putea retrage in orice moment aceste rezerve printr-o notificare adresata depozitarului.
    Art. 12
    Cu exceptia cazului prevazut la art. 11, nu poate fi formulata nici un fel de rezerva fata de prezenta conventie.
    Art. 13
    1. Prezenta conventie va fi supusa spre semnare la 1 martie 1991 statelor participante la Conferinta Internationala a Dreptului Aerian, desfasurata la Montreal in perioada 12 februarie - 1 martie 1991. Dupa data de 1 martie 1991, ea va fi deschisa spre semnare tuturor statelor la sediul Organizatiei Aviatiei Civile Internationale pana la intrarea sa in vigoare, conform paragrafului 3 al prezentului articol. Orice stat care nu a semnat conventia poate adera la ea in orice moment.
    2. Prezenta conventie este supusa spre ratificare, acceptare, aprobare sau aderare tuturor statelor. Instrumentele de ratificare, de acceptare, de aprobare sau de aderare vor fi depuse la Organizatia Aviatiei Civile Internationale, desemnata ca depozitar. Depunand instrumentul sau de ratificare, de acceptare, de aprobare sau de aderare, fiecare stat declara daca este sau nu un stat producator.
    3. Prezenta conventie intra in vigoare in a 60-a zi de la data depunerii celui de-al 35-lea instrument de ratificare, de aprobare sau de aderare la depozitar, cu conditia ca cel putin cinci dintre state sa fi declarat, conform paragrafului 2 din prezentul articol, ca sunt state producatoare. Daca 35 de instrumente de ratificare sunt depuse inainte de depunerea instrumentelor lor de catre cinci state producatoare, prezenta conventie intra in vigoare in a 60-a zi de la data depunerii instrumentului de ratificare, de acceptare, de aprobare sau de aderare de catre cel de-al 5-lea stat producator.
    4. Pentru celelalte state prezenta conventie va intra in vigoare la 60 de zile de la data depunerii instrumentelor lor de ratificare, de acceptare, de aprobare sau de aderare.
    5. Dupa intrarea sa in vigoare, prezenta conventie va fi inregistrata de depozitar conform dispozitiilor art. 102 din Carta Natiunilor Unite si dispozitiilor art. 83 din Conventia privind aviatia civila internationala (Chicago, 1944).
    Art. 14
    Depozitarul va notifica fara intarziere tuturor semnatarilor si statelor-parti:
    1. fiecare semnare a prezentei conventii si data semnarii;
    2. fiecare depunere a unui instrument de ratificare, de acceptare, de aprobare sau de aderare, precum si data depunerii, indicand, in mod expres, daca statul s-a declarat ca fiind un stat producator;
    3. data intrarii in vigoare a prezentei conventii;
    4. data intrarii in vigoare a oricarui amendament la prezenta conventie sau la anexa tehnica la aceasta;
    5. orice denuntare facuta in virtutea art. 15;
    6. orice declaratie facuta in virtutea paragrafului 2 al art. 11.
    Art. 15
    1. Fiecare stat-parte poate denunta prezenta conventie pe calea notificarii scrise, adresata depozitarului.
    2. Denuntarea va intra in vigoare dupa 180 de zile de la data primirii notificarii scrise.
    Drept pentru care, subsemnatii plenipotentiari, autorizati in mod corespunzator, au semnat prezenta conventie.
    Redactata la Montreal, la 1 martie 1991, in 5 exemplare originale, in limbile franceza, engleza, spaniola, rusa si araba.

    ANEXA TEHNICA

    Partea I
    Descrierea explozibililor
    I. Explozibilii la care se face referire in art. 1 paragraful 1 din prezenta conventie sunt cei care:
    a) sunt alcatuiti din unul sau mai multi explozibili puternici, care, in forma pura, au presiunea de vaporizare mai mica de 10^-4 Pa la o temperatura de 25 grade Celsius;
    b) sunt alcatuiti cu ajutorul unui liant; si
    c) se prezinta ca un amestec maleabil sau flexibil la temperatura normala a camerei.
    II. Urmatorii explozibili, chiar si cei descrisi in paragraful I al acestei parti, nu pot fi considerati ca fiind explozibili atata timp cat acestia continua sa fie pastrati sau folositi pentru scopurile specificate mai jos sau raman incorporati, asa cum se specifica, respectiv acei explozibili care:
    a) sunt produsi sau pastrati in cantitati limitate numai atunci cand sunt folositi exclusiv in scopul cercetarii autorizate, dezvoltarii sau testarii unor explozibili noi sau perfectionati;
    b) sunt produsi sau pastrati in cantitati limitate numai atunci cand sunt folositi exclusiv in scopul cercetarii autorizate, in pregatirea detectarii explozibililor si/sau al dezvoltarii sau al testarii echipamentelor de detectare a explozibililor;
    c) sunt produsi sau pastrati in cantitati limitate numai atunci cand sunt folositi in cercetari autorizate pentru scopuri stiintifice; sau
    d) sunt destinati spre a fi incorporati ca parte integranta a echipamentelor militare autorizate pe teritoriul statul producator, intr-un interval de 3 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei conventii pentru statul respectiv. Aceste dispozitive produse in aceasta perioada de 3 ani trebuie autorizate din punct de vedere militar, in conformitate cu paragraful 4 al art. 4 din prezenta conventie.
    III. In aceasta parte:
    - modul de autorizare, in paragraful II lit. a), b) si c), inseamna acordarea permisiunii in concordanta cu legile si cu regulamentele statului-parte semnatar; si
    - explozibilii perfectionati includ, dar nu sunt limitati la ciclotetrametilentetranitramina (HMX), tetranitrat de pentaeritritol (PETN) si la ciclotrimetilentetranitramina (RDX).

    Partea a II-a
    Agenti de detectie
    Un agent de detectie este orice fel de substanta cuprinsa in tabelul urmator. Se intentioneaza ca agentii de detectie descrisi in acest tabel sa fie folositi pentru a spori detectabilitatea explozibililor prin detectarea vaporilor. In orice caz, introducerea unui agent de detectie intr-un explozibil trebuie facuta in asa fel incat sa se ajunga la o distributie omogena a produsului finit. Concentratia minima a agentului de detectie in produsul finit, in timpul producerii, este indicata in tabelul urmator.

-----------------------------------------------------------------------
          Agentul de                 Formula    Greutatea  Concentratia
           detectie                 moleculara  moleculara    minima
                                                    (% masa)
-----------------------------------------------------------------------
dinitrat de etilenglicol (EGDN)     C2H4(NO3)2      152         0,2
2,3-dimetil 2,3-dinitrobutan (DMNB) C6H12(NO2)2     176         0,1
para-mononitrotoluen (p-MNT)        C7H7NO2         137         0,5
orto-mononitrotoluen (o-MNT)        C7H7NO2         137         0,5
-----------------------------------------------------------------------

    Orice explozibil care, in urma fabricarii, contine oricare dintre agentii de detectie descrisi mai sus, dar la un nivel minim de concentratie cerut, va trebui sa fie marcat in mod corespunzator.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 139/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 139 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu