E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 966 din 23 decembrie 1998

pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 525 din 31 decembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Hotararea Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 253 din 7 noiembrie 1995, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Transmiterea, fara plata, de la o institutie publica la o alta institutie publica a unor bunuri, altele decat cladiri aflate in stare de functionare, se realizeaza cu respectarea conditiilor si a procedurilor prevazute in anexa nr. 1."
    2. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    Valorificarea bunurilor scoase din functiune, apartinand institutiilor publice, se realizeaza potrivit regulamentului prevazut in anexa nr. 2."
    3. Articolul 3 alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    (1) Institutiile publice pot valorifica bunurile, fara organizare de licitatii, prin schimbarea acestora cu alte bunuri noi de acelasi fel, avand cel putin aceiasi parametri."
    4. Punctul 1 din anexa nr. 1 va avea urmatorul cuprins:
    "1. Pot fi transmise, fara plata, orice fel de bunuri aflate in stare de functionare, indiferent de durata de folosinta, daca acestea nu mai sunt necesare institutiei publice care le are in administrare, dar care pot fi folosite in continuare de alta institutie publica sau daca, potrivit reglementarilor in vigoare, institutia nu mai are dreptul sa utilizeze bunul respectiv."
    5. Punctul nr. 4 din anexa nr. 1 va avea urmatorul cuprins:
    "4. In cazul in care, dupa 30 de zile, bunurile disponibilizate nu au fost solicitate de alte institutii publice, in vederea transmiterii fara plata, se va utiliza procedura prevazuta in Regulamentul privind valorificarea bunurilor scoase din functiune apartinand institutiilor publice, cuprins in anexa nr. 2 la prezenta hotarare."
    6. Punctul nr. 6 din anexa nr. 1 va avea urmatorul cuprins:
    "6. Transmiterea, fara plata, de la o institutie publica la o alta institutie publica, se va face pe baza de proces-verbal de predare-preluare, aprobat de ordonatorul principal de credite al institutiei publice care a solicitat sa ii fie transmis bunul respectiv, precum si de ordonatorul de credite care il are in administrare.
    Competentele ordonatorului de credite de aprobare a proceselor-verbale de predare-preluare pentru transmitere fara plata pot fi stabilite si prin ordin al ordonatorului principal de credite."
    7. Punctul nr. 1.1. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "1.1. Pot fi valorificate, prin vanzare la licitatie, bunurile aflate in stare de functionare, dupa indeplinirea conditiilor si a procedurilor prevazute in anexa nr. 1 la prezenta hotarare."
    8. Punctul nr. 1.2. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "1.2. Valorificarea prin vanzare a bunurilor care nu mai sunt necesare sau, dupa caz, a materialelor sau pieselor rezultate in urma demolarii sau a dezmembrarii acestora, potrivit legii, aflate in administrarea exclusiva a institutiei publice, se face prin organizarea de licitatie publica deschisa cu strigare."
    9. Punctul nr. 1.4. alineatul 1 din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Comisia de evaluare astfel constituita va intocmi un raport de evaluare a bunurilor care nu mai sunt necesare, a materialelor sau a pieselor rezultate in urma demolarii sau a dezmembrarii acestora, ce urmeaza a fi vandute. Pretul initial de vanzare si, dupa caz, preturile diminuate potrivit prevederilor pct. 5.6 din prezentul regulament vor fi aprobate de ordonatorul de credite bugetare al institutiei publice respective."
    10. Punctul nr. 2.1. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "2.1. Pentru bunurile care nu mai sunt necesare, propuse a fi valorificate nedemolate sau nedezmembrate, cat si pentru materialele sau piesele rezultate in urma demolarii sau a dezmembrarii, al caror pret initial de vanzare este de peste 10.000.000 lei, institutiile publice vor publica anunturile de vanzare intr-o publicatie cu circulatie la nivel national, cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita pentru licitatie.
    La aceeasi data institutiile publice afiseaza anuntul de vanzare atat la sediul propriu, cat si la sediul autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala functioneaza.
    Pentru bunurile care nu mai sunt necesare, propuse a fi valorificate nedemolate sau nedezmembrate, cat si pentru materialele sau piesele rezultate in urma demolarii sau a dezmembrarii, al caror pret initial de vanzare este sub 10.000.000 lei, institutiile publice afiseaza anuntul de vanzare numai la sediul propriu si la sediul autoritatii administratiei publice locale in a carei raza teritoriala functioneaza."
    11. Punctul nr. 3.1. litera c) din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "c) adresa, data si ora tinerii licitatiei pentru vanzarea bunurilor, precum si datele de desfasurare a urmatoarelor licitatii, in caz de neadjudecare;"
    12. Punctul nr. 4.1. partea introductiva din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "4.1. La licitatiile de vanzare a bunurilor care nu mai sunt necesare sau, dupa caz, a materialelor sau pieselor rezultate in urma demolarii sau a dezmembrarii acestora poate participa orice persoana fizica sau juridica potential cumparatoare, care prezinta, pana la data tinerii sedintei de licitatie, urmatoarele documente:"
    13. Punctul 5.5. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "5.5. In cazul in care nu s-au prezentat minimum doi participanti la licitatie sau in cazul in care nici un ofertant nu a oferit cel putin pretul de pornire, licitatia se va repeta, incheindu-se proces-verbal de constatare."
    14. Punctul 5.6. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "5.6. Repetarea licitatiei se va face dupa trecerea a cel putin 5 zile de la data precedentei, iar pretul initial va fi diminuat cu pana la 20% .
    In cazul in care nici de aceasta data nu se prezinta cel putin doi participanti la licitatie si nu se ofera cel putin pretul de pornire, licitatia se va relua dupa cel putin 5 zile, iar pretul va fi diminuat cu pana la 40% fata de prima licitatie.
    In cazul in care nici de aceasta data nu a fost oferit cel putin pretul de pornire al licitatiei, institutia publica detinatoare intocmeste documentele de scoatere din functiune, declasare si casare a bunurilor."
    15. Punctul 5.14. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "5.14. Bunurile materiale care nu au fost vandute prin licitatie pot fi valorificate nedezmembrate sau nedemolate, cu aprobarea ordonatorului de credite, prin agenti economici care au ca obiect de activitate achizitionarea de materiale refolosibile, prin oferte de pret negociabil.
    In cazul in care s-au desfasurat negocierile de pret, acestea se vor consemna intr-un proces-verbal de negociere."
    16. Punctul 6.1. din anexa nr. 2 va avea urmatorul cuprins:
    "6.1. Dispozitiile prezentului regulament nu se aplica pentru bunurile aflate in dotarea misiunilor diplomatice din strainatate si a unitatilor militare care indeplinesc misiuni in afara teritoriului national.
    Modul de valorificare a acestor bunuri se va stabili prin norme elaborate de Ministerul Afacerilor Externe, respectiv de Ministerul Apararii Nationale, aprobate prin ordin al ministrului afacerilor externe, respectiv al ministrului apararii nationale, avizate in prealabil de catre Ministerul Finantelor."
    Art. 2
    Licitatiile institutiei publice, organizate si in curs de desfasurare, pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune se vor finaliza pe baza prevederilor in vigoare la data organizarii acestora.
    Art. 3
    Hotararea Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 253 din 7 noiembrie 1995, astfel cum a fost modificata si completata prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministru de stat,
                       ministrul apararii nationale,
                       Victor BabiucSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 966/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 966 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu