E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 965 din 13 octombrie 2000

pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 514 din 19 octombrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Normele de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adaugata, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 401/2000 si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 231 din 26 mai 2000, se modifica si se completeaza astfel:
    1. Punctul 2.2 din capitolul II "Operatiuni care nu intra in sfera de aplicare a taxei pe valoarea adaugata" se completeaza cu litera e) cu urmatorul cuprins:
    "e) organizarea de licitatii, vanzarea caietelor de sarcini/dosarelor de prezentare si alte operatiuni legate direct de organizarea vanzarii actiunilor si imobilizarilor corporale, efectuate de institutiile publice si de institutiile de interes public."
    2. Punctul 10.16 din capitolul X "Regimul deducerilor" va avea urmatorul cuprins:
    "10.16. In situatia in care un contribuabil inregistrat ca platitor de taxa pe valoarea adaugata realizeaza atat operatiuni cu drept de deducere, cat si operatiuni fara drept de deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente aprovizionarilor, dreptul de deducere se determina potrivit art. 20 din ordonanta de urgenta, in raport cu participarea bunurilor si serviciilor achizitionate la realizarea operatiunilor cu drept de deducere.
    Gradul de participare a bunurilor si serviciilor la realizarea operatiunilor cu drept de deducere se determina pe baza de pro rata rezultata ca raport intre contravaloarea operatiunilor realizate, inclusiv investitii, care genereaza drept de deducere, si totalul operatiunilor realizate, indiferent de sursa de finantare. Suma inscrisa la numitor va cuprinde suma inscrisa la numarator si contravaloarea operatiunilor realizate care nu genereaza drept de deducere.
    In cursul unui an calendaristic nu pot fi folosite doua metode de determinare a pro rata.
    Pro rata se determina, de regula, anual, pe baza realizarilor din anul precedent sau corespunzator regimului taxei pe valoarea adaugata aferente bunurilor si serviciilor prevazute sa fie realizate in anul curent. La finele anului se efectueaza regularizarea taxei pe valoarea adaugata de dedus, determinata pe baza de pro rata efectiv realizata, iar diferenta se inscrie in decontul de taxa pe valoarea adaugata intocmit pentru luna decembrie.
    La cererea justificata a contribuabililor organele fiscale la care acestia sunt inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata pot aproba ca pro rata sa fie determinata lunar. Contribuabilii carora li s-a aprobat in cursul anului trecerea de la pro rata anuala la cea lunara au obligatia sa regularizeze taxa pe valoarea adaugata de dedus, iar diferenta se inscrie in decontul de taxa pe valoarea adaugata intocmit pentru luna in care au primit aprobarea.
    In situatia in care pro rata nu asigura determinarea corecta a taxei pe valoarea adaugata aferente bunurilor si serviciilor destinate realizarii operatiunilor prevazute la art. 18 din ordonanta de urgenta, organele fiscale la care contribuabilii sunt inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata pot aproba ca exercitarea dreptului de deducere sa se efectueze pe baza de criterii specifice. Aprobarea se da la cererea justificata a contribuabililor in cauza. Contribuabilii care au obtinut aprobarea in cursul anului vor aplica criteriul specific si pro rata lunara pentru tot anul. Pentru lunile anterioare aprobarii contribuabilii au obligatia sa regularizeze taxa pe valoarea adaugata de dedus, iar diferenta se inscrie in decontul de taxa pe valoarea adaugata intocmit pentru luna in care au primit aprobarea."
    3. Punctul 10.21 din capitolul X "Regimul deducerilor" se completeaza cu un alineat cu urmatorul cuprins:
    "Subunitatile tip sedii secundare fara personalitate juridica, inregistrate ca platitoare de taxa pe valoarea adaugata, beneficiaza de rambursare numai daca unitatea centrala si toate subunitatile componente si-au achitat taxa pe valoarea adaugata datorata."
    4. Primul alineat al punctului 11.2 din capitolul XI "Obligatiile platitorilor" va avea urmatorul cuprins:
    "Subunitatile tip sedii secundare - sucursale, agentii sau altele asemenea fara personalitate juridica - pot fi inregistrate ca platitoare de taxa pe valoarea adaugata numai daca subunitatile respective au asigurate conditii pentru respectarea prevederilor art. 25 din ordonanta de urgenta si numai dupa obtinerea avizului organului fiscal la care unitatea centrala este inregistrata ca platitoare de taxa pe valoarea adaugata."
    5. Prevederile punctului 11.10 din capitolul XI "Obligatiile platitorilor" se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministru de stat,
                       presedintele Consiliului
                       de Coordonare Economico Financiara,
                       Mircea CiumaraSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 965/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 965 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu