Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 952 din 14 august 1990

privind unele masuri de stabilire a programelor de functionare a magazinelor si unitatilor de alimentatie publica

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 102 din 25 august 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Agentii economici care desfasoara activitate de comert cu amanuntul si de alimentatie publica, indiferent de forma de proprietate, sunt obligati sa stabileasca programul de functionare a magazinelor si unitatilor de alimentatie publica, prin glisare, astfel:
    a) in zilele de luni pana vineri:
    - magazinele alimentare intre orele 6,00 - 20,00;
    - magazinele nealimentare intre orele 8,00 - 20,00;
    - unitatile de alimentatie publica cu profil culinar si de cofetarie - patiserie intre orele 7,00 - 21,00, iar restaurantele si unitatile cu program distractiv intre orele 10,00 si 5,00 dimineata;
    b) in zilele de sambata astfel: magazinele generale alimentare si nealimentare cu doua schimburi intre orele 7,00 - 14,30; magazinele specializate de paine intre orele 6,30 - 17,00, iar unitatile de alimentatie publica dupa programul de la lit. a).
    Art. 2
    In zilele de duminica si alte sarbatori legale vor functiona, dupa necesitati, intre orele 7,00 - 11,00, unitatile situate in marile piete agroalimentare, precum si magazine specializate de paine, lapte, sifonarii, tutun-presa si florarii.
    Numarul magazinelor specializate care vor fi deschise duminica potrivit alineatului precedent va fi de cel putin 30% din totalul acestora.
    Unitatile de alimentatie publica vor functiona dupa programul unei zile normale de lucru, cu exceptia cofetariilor si patiseriilor, care vor fi deschise in proportie de 50% din totalul lor.
    Pentru farmacii si statii PECO se vor stabili unitati cu program de functionare pe toata durata zilei, corespunzator solicitarilor specifice ale populatiei in aceste zile.
    Art. 3
    Pentru satisfacerea unor cerinte specifice cu alimente, produse farmaceutice si carburanti-lubrifianti, in cantine, gari, autogari, aeroporturi, hoteluri si pe trasee turistice se va organiza serviciul de noapte.
    Art. 4
    Programul concret de functionare pentru fiecare magazin si unitate de alimentatie publica se va stabili de catre agentii economici care desfasoara activitate de comert cu amanuntul si de alimentatie publica, cu avizul primariilor locale, pe baza consultarii organelor sindicale si a reprezentantilor consumatorilor.
    Art. 5
    Pentru acoperirea programelor de functionare stabilite la art. 1 - 3, agentii economici vor asigura numarul suficient de schimburi de lucru, tinand seama de necesitatea acordarii a 2 zile libere saptamanal si a efectuarii de catre fiecare salariat a 40 ore de munca saptamanal.
    Personalul suplimentar poate fi angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga sau 1/2 norma, precum si in calitate de remizieri pentru activitati determinate.
    Pentru munca efectuata sambata, duminica si in alte sarbatori legale, personalul comercial va beneficia de un spor de salarizare de 100%.
    Personalul care lucreaza pe timp de noapte, intre orele 22 - 6 dimineata, beneficiaza de sporurile prevazute in Codul muncii.
    Art. 6
    Unitatile producatoare si cele de comert cu ridicata vor organiza activitati de productie si de livrare a produselor destinate aprovizionarii populatiei, corelat cu programul de lucru obligatoriu stabilit prin prezenta hotarare pentru magazine si unitati de alimentatie publica.
    Personalul care participa la realizarea acestor activitati beneficiaza de aceleasi drepturi prevazute la art. 5.
    Art. 7
    In toate unitatile cu amanuntul si de alimentatie publica se vor afisa obligatoriu, la loc vizibil, la intrarea in magazin si in unitate pe sectii, programul de functionare stabilit, asigurandu-se respectarea cu strictete a acestuia fara intrerupere.
    Agentii economici vor asigura o larga publicitate a programelor de functionare stabilite pentru fiecare unitate, inclusiv mijloacele mass-media si afisaj in locurile publice.
    Art. 8
    Nerespectarea programului de lucru obligatoriu stabilit, precum si neafisarea acestuia potrivit prevederilor din prezenta hotarare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 10000 lei. Totodata persoanele vinovate vor raspunde si disciplinar, potrivit Codului muncii.
    Art. 9
    Nerespectarea de catre unitatile producatoare si cele ale comertului cu ridicata a obligatiilor prevazute de art. 6 se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 10000 lei.
    Art. 10
    Constatarea contraventiilor prevazute la art. 8 si 9 se face prin proces- verbal de catre inspectorii comerciali de stat si inspectorii generali pentru expansiune comerciala din teritoriu.
    Art. 11
    Prevederile prezentei hotarari se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor.
    Art. 12
    Orice dispozitii contrare prezentei hotarari se abroga.

                    PRIM-MINISTRU
                     PETRE ROMAN

                                          


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 952/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 952 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu