E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 876 din 28 iulie 2005

pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD prin preluarea riscului de catre fondurile de garantare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 739 din 15 august 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 13 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD prin preluarea riscului de catre fondurile de garantare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD prin preluarea riscului de catre fondurile de garantare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul agriculturii,
                       padurilor si dezvoltarii rurale,
                       Gheorghe Flutur

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu

    ANEXA 1

                            NORME METODOLOGICE
de aplicare a Legii nr. 218/2005 privind stimularea absorbtiei fondurilor SAPARD prin preluarea riscului de catre fondurile de garantare

    1. Potrivit art. 1 alin. (1) din Legea nr. 218/2005, se constituie la dispozitia Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale Fondul de garantare a creditelor pentru realizarea proiectelor din cadrul Programului SAPARD, denumit in continuare Fond.
    2. Fondul se constituie anual, din fonduri de la bugetul de stat acordate Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie.
    3. Ministerul Finantelor Publice, pe baza cererii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, deschide credite din bugetul de stat la capitolul "Agricultura si silvicultura". Din creditele bugetare deschise Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale alimenteaza contul fondurilor de garantare, pe baza unor esalonari de plati (trimestriale) si a justificarii sumelor utilizate in perioada precedenta pentru acordarea de garantii.
    4. Dreptul de administrare si dispozitie asupra contului "Fond" il exercita in mod exclusiv ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, in calitate de ordonator principal de credite.
    5. Alocarea sumelor din Fond, care se efectueaza de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, se va face pe baza conventiilor de lucru incheiate de acesta cu Fondul de Garantare a Creditului Rural - S.A. si, respectiv, cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, in care se vor stabili obligatiile partilor si modul de lucru.
    6. Sumele alocate si dobanzile aferente acestora vor fi evidentiate distinct in evidentele contabile ale fondurilor de garantare, fiind considerate "imprumuturi subordonate" acordate pe durata derularii creditelor angajate pentru finantarea beneficiarilor Programului SAPARD.
    7. Sumele primite de fondurile de garantare vor fi plasate la bancile comerciale care ofera cele mai sigure si avantajoase conditii, stabilite pe baza de concurs de oferte.
    8. Sumele alocate si dobanzile aferente sunt utilizate de fondurile de garantare pentru:
    a) constituirea plafonului anual de garantare, cu o expunere de pana la 5 ori. Valoarea totala a garantiilor care pot fi acordate in anul urmator in baza prevederilor Legii nr. 218/2005 nu va putea depasi de 5 ori suma primita si dobanzile acumulate pana la finele fiecarui an, din care se vor deduce soldurile garantiilor acordate deja si sumele cuvenite fondurilor de garantare din comisionul de garantare datorat de fermierii privati - persoane fizice autorizate si asociatiile familiale, constituite conform legii, beneficiare de fonduri SAPARD.
    Plafonul anual de garantare se va calcula de catre fondurile de garantare odata cu bugetul de venituri si cheltuieli pe anul urmator, se va aproba de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si se va repartiza pe institutiile de credit finantatoare cu care acestea au incheiate conventii de lucru.
    Valorile maxime ale creditelor acordate de institutiile de credit pentru cofinantarea Programului SAPARD care pot fi garantate de fondurile de garantare acopera cheltuielile eligibile si neeligibile pentru realizarea proiectelor din cadrul masurilor 1.1 "Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole", 2.1 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii rurale", 3.1 "Investitii in exploatatii agricole", si 3.4 "Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative" din Programul SAPARD;
    b) acoperirea riscului asumat de fondurile de garantare din garantiile acordate pe seama Fondului (suma garantata) prin plata soldului garantiei, in cazul contractelor de garantare executate de institutiile de credit pentru imprumutatii care nu isi indeplinesc obligatiile asumate prin contractele de credit.
    Fondurile de garantare, la solicitarea institutiilor de credit, vor putea acorda garantii sindicalizate care pot acoperi integral valoarea creditului acordat pentru realizarea proiectelor din Programul SAPARD, dobanda urmand a fi garantata de imprumutati.
    - riscul garantat asumat de fondurile de garantare consta in plata garantiei (sold) ulterior declararii exigibilitatii obligatiilor debitorului stabilite prin contractul de credit.
    Asumarea riscului de catre fondurile de garantare se face proportional pe masura acordarii si rambursarii creditului (potrivit graficului de esalonare si a efectuarii platilor). Valoarea garantiei acordate se reduce cu suma ratelor rambursate de catre beneficiarul de credit, proportional cu procentul de garantare prevazut in contractele de garantare incheiate intre institutiile de credit si fondurile de garantare.
    - suma garantata reprezinta suma maxima pana la care fondurile de garantare raspund in cazul producerii riscului garantat, in limita garantiei acordate prin contractul de garantare, si anume maximum 70% din valoarea creditului de investitii pe termen scurt, mediu si lung.
    Pentru suma garantata (valoarea garantiei acordate de fondurile de garantare) institutiile de credit vor solicita debitorilor sa emita un bilet la ordin stipulat fara protest, cu scadenta la vedere, de valoare egala cu suma garantata pe care creditorul il va gira fara drept de regres fondurilor de garantare la momentul executarii contractului de garantare.
    Garantiile se vor acorda la solicitarea institutiilor de credit, pe baza documentatiei de credit aprobate de acestea si a normelor proprii de lucru ale fondurilor de garantare, fara a solicita garantii din partea imprumutatilor.
    - soldul garantiei reprezinta soldul creditului la care se aplica procentul de garantare prevazut in contractul de garantare, suma pe care fondurile de garantare sunt obligate sa o plateasca creditorilor in cazul in care imprumutatul este declarat exigibil.
    Plata sumei garantate/soldul acesteia se va face de catre fondurile de garantare numai daca s-au respectat prevederile contractului de garantare incheiat intre parti si in conditiile in care institutiile de credit au initiat procedurile judiciare impotriva debitorului si gireaza biletul la ordin emis de imprumutat in favoarea institutiilor de credit;
    c) acoperirea comisioanelor datorate fondurilor de garantare de catre persoanele fizice autorizate si asociatiile familiale constituite conform legii. Comisionul se calculeaza ca procent aplicat la baza de calcul si se incaseaza de fondurile de garantare in conditiile art. 4 lit. c) din lege, dupa cum urmeaza:
    - pentru creditele de investitii pe termen scurt, o singura data la acordarea garantiei, proportional cu perioada de garantare;
    - pentru creditele de investitii pe termen mediu si lung, anual, proportional cu perioada de garantare, la soldul garantiei de la 31 decembrie. Comisionul se va plati la acordarea garantiei pentru primul an si, respectiv, pana la data de 1 martie a anului urmator, pe toata perioada de creditare.
    9. Creantele fondurilor de garantare rezultate din contractele de garantare, executate de institutiile de credit, au regim de creanta bugetara si sunt executate in conditiile legislatiei in vigoare de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
    In acest scop, fondurile de garantare vor pune la dispozitie Agentiei Nationale de Administrare Fiscala urmatoarele documente:
    - contractul de garantare incheiat intre institutia de credit si fondurile de garantare;
    - ordinul de plata cu care fondurile de garantare au platit contravaloarea garantiei (sold) prevazute in contractul de garantare;
      biletul la ordin emis de imprumutat, girat de banca in favoarea fondurilor de garantare si girat de fondurile de garantare in favoarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
    10. Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dupa executarea biletelor la ordin, va vira sumele incasate la bugetul de stat.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 876/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 876 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu