E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
A fost modificat de:
Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 2152 2004
Articolul 1 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 2152 2004
Articolul 11 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 2152 2004
Articolul 15 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 2152 2004
Articolul 5 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 2152 2004
Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 11 2004
Articolul 1 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 11 2004
Articolul 11 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 11 2004
Articolul 15 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 11 2004
Articolul 5 din actul Hotărârea 865 2003 modificat de Hotărârea 11 2004
Hotărârea 865 2003 in legatura cu Ordin 508 2003
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 865 din 17 iulie 2003

privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice si pentru aprobarea normelor metodologice

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 549 din 30 iulie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie, al art. 11 din Legea zootehniei nr. 72/2002 si al art. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 166/2002,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului pe anul 2003, se acorda producatorilor agricoli un sprijin direct din partea statului in vederea achizitionarii unui numar de 20 de capete juninci, construirii unui adapost corespunzator celor 20 de juninci si tineretului aferent, precum si a achizitionarii instalatiilor zootehnice necesare dotarii adapostului, conditii care trebuie indeplinite cumulativ de catre fiecare solicitant care formuleaza cerere scrisa si dovedeste capacitatea tehnica si financiara de a desfasura activitati de crestere si exploatare a vacilor de lapte.
    Art. 2
    In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc astfel:
    a) producatorii agricoli sunt persoane fizice sau juridice care detin ori administreaza exploatatii agricole cu activitate in sectorul animalier;
    b) sprijinul direct al statului consta in acordarea unei prime pentru achizitionarea unui numar de 20 de capete juninci, precum si a unor alocatii in vederea construirii unui adapost de vaci de lapte si achizitionarii unor instalatii zootehnice, pentru fiecare solicitant;
    c) instalatiile zootehnice sunt instalatiile de muls, tancurile de racire a laptelui de capacitate mica si medie, precum si instalatiile de adapare, achizitionate din productia interna sau din import.
    Art. 3
    (1) Valoarea totala a sprijinului prevazut la art. 1, acordat producatorilor agricoli, este de 200 miliarde lei.
    (2) Punctajul si criteriile de selectare a producatorilor agricoli pentru acordarea sprijinului prevazut la art. 1, in vederea imbunatatirii activitatii de crestere si exploatare a vacilor de lapte, precum si producerii laptelui materie prima, sunt prevazute in anexa nr. 1.
    Art. 4
    (1) Prima acordata producatorilor agricoli pentru achizitionarea unui numar de 20 de capete juninci, din productia interna sau din import, este de 50% din valoarea de achizitie a animalului (cu TVA inclusa), dar nu mai mult de 30 milioane lei/cap, in functie de valoarea productiva preconizata si atestata de certificatul de origine si productivitate.
    (2) Pot fi achizitionate junincile diagnosticate cu gestatie intre luna a 4-a si a 7-a, care au fost insamantate artificial la varsta cuprinsa intre 18 - 21 de luni si cu o performanta productiva estimata pentru prima lactatie de minimum 4.500 kg lapte, in functie de rasa. Junincile achizitionate din productia interna sau din import sunt atestate de catre organismele de selectie abilitate, prin certificat de origine si productivitate.
    (3) Atestarea gestatiei la juninci, din insamantari artificiale, se face pe baza inscrierii in registrele unice de monta si fatari, completate de operatorii insamantatori autorizati sa desfasoare activitatea de reproductie, in conformitate cu legislatia in vigoare, sau pe baza adeverintei de insamantare artificiala, in cazul importului de juninci.
    (4) Achizitionarea junincilor se realizeaza dupa finalizarea si receptia adapostului.
    (5) Beneficiarii au obligatia sa asigure carantina animalelor achizitionate conform legislatiei in vigoare.
    Art. 5
    (1) Alocatia acordata producatorilor agricoli pentru construirea unui adapost corespunzator celor 20 de juninci si tineretului aferent este de 50% din valoarea (cu TVA inclusa) constructiei, dar nu mai mult de 575 milioane lei.
    (2) Caracteristicile tehnice generale pentru construirea unui adapost corespunzator unui numar de 20 de vaci de lapte si tineretului aferent sunt prevazute in anexa nr. 2, iar in functie de acestea se va elabora documentatia tehnico-economica, potrivit anexei nr. 3, din fondurile proprii ale solicitantului.
    (3) Urmarirea si decontarea lucrarilor de executie pentru construirea adapostului se fac in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare pentru institutiile bugetare si cu respectarea conditiilor stabilite in prezenta hotarare.
    (4) Pentru solicitantii care fac dovada executiei adapostului in regie proprie, decontarea lucrarilor se face pe baza situatiei de lucrari, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare pentru institutiile bugetare, cu justificarea costurilor suportate de catre acestia si cu respectarea conditiilor stabilite in prezenta hotarare.
    (5) Pentru fiecare solicitare de plata pe baza de situatie lunara de lucrari, producatorul agricol va primi 50% din volumul cheltuielilor aferente acesteia.
    Art. 6
    Alocatia acordata producatorilor agricoli este de 50% din valoarea de achizitie a instalatiilor (cu TVA inclusa), fara sa depaseasca 90 milioane lei pentru tancul de racire, 30 milioane lei pentru instalatia de muls si 5 milioane lei pentru instalatia de adapare.
    Art. 7
    (1) Beneficiarii sprijinului trebuie sa detina o suprafata pentru producerea furajelor de minimum 1 ha de teren arabil/pasuni/fanete pe cap de animal sau sa ia in arenda aceasta suprafata.
    (2) Beneficiarii sprijinului trebuie sa aiba asigurata baza furajera pentru animalele achizitionate in baza prezentei hotarari.
    Art. 8
    Beneficiarii sprijinului isi asuma raspunderea prin angajament scris fata de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti ca vor conduce o evidenta a efectivelor si productiilor realizate, date pe care le pun la dispozitia acestora.
    Art. 9
    (1) Junincile pentru care se acorda prima trebuie mentinute in exploatatie minimum 5 ani, cu exceptia cazurilor de sacrificare de necesitate sau moarte accidentala.
    (2) Instrainarea instalatiilor achizitionate de catre beneficiari, inainte de 5 ani, este interzisa si atrage restituirea alocatiei acordate, actualizata cu rata inflatiei, inclusiv plata de penalitati la bugetul de stat potrivit legii.
    (3) Beneficiarii sprijinului sunt obligati sa nu schimbe profilul si specificul activitatii zootehnice cel putin 5 ani de la data achizitionarii junincilor in conditiile prezentei hotarari.
    Art. 10
    Sprijinul direct al statului se acorda unui producator agricol o singura data, pentru construirea unui singur adapost, pentru achizitionarea unei instalatii de muls, a unui tanc de racire a laptelui de capacitate medie sau a doua tancuri de racire a laptelui de capacitate mica, a unei instalatii de adapare si a unui numar de 20 de capete juninci.
    Art. 11
    (1) Sprijinul de la bugetul de stat se acorda pe baza de cerere scrisa, al carei model este prevazut in anexa nr. 4, inaintata de solicitant catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti in sesiunile organizate pentru depunerea dosarelor, insotita de:
    a) documentatia tehnico-economica in faza de studiu de fezabilitate, conform anexei nr. 3, pentru construirea adapostului;
    b) copie de pe certificatul de urbanism, emis conform legislatiei in vigoare;
    c) adeverinta eliberata de consiliul local, prin care se atesta suprafata de teren pe care solicitantul o are in proprietate sau in folosinta;
    d) avizul reprezentantului Agentiei Domeniilor Statului din teritoriu, in cazul celor care exploateaza terenuri si ferme concesionate de la Agentia Domeniilor Statului, privind achitarea la zi a redeventei;
    e) avizul reprezentantului Societatii Nationale "Imbunatatiri Funciare" - S.A. din teritoriu, in cazul celor care au beneficiat de prestatiile de irigatii efectuate de Societatea Nationala "Imbunatatiri Funciare" - S.A., privind achitarea la zi a acestor prestatii;
    f) documente care sa ateste capacitatea financiara de desfasurare a activitatii de crestere a animalelor;
    g) angajamentul scris prin care solicitantul declara ca va conduce o evidenta a efectivelor si productiilor realizate, date pe care le pune la dispozitie directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti.
    (2) Sesiunile de depunere a dosarelor sunt:
    a) 1 august - 15 august 2003;
    b) 1 septembrie - 15 septembrie 2003;
    c) 1 octombrie - 15 octombrie 2003, in limita fondurilor prevazute in prezenta hotarare.
    (3) Dupa verificarea conformitatii dosarelor, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti transmit dosarele Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului pentru aprobarea acestora in cadrul comisiei, ale carei componenta si atributii se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 10 zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari. Comisia va deschide un registru special in vederea monitorizarii solicitarilor.
    (4) Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa obtinerea avizelor comisiei din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, intocmesc si transmit la Directia generala buget-finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului situatia centralizatoare, conform normelor metodologice.
    (5) In termen de 15 zile de la data incheierii sesiunii de depunere a dosarelor, solicitantul va fi instiintat de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti asupra avizarii dosarului.
    (6) Durata maxima de realizare a adapostului este de 120 de zile de la data cand solicitantul este instiintat ca a obtinut avizul favorabil.
    (7) Pentru a i se deconta 50% din volumul cheltuielilor aferente construirii adapostului, producatorul agricol are obligatia de a depune autorizatia de construire impreuna cu solicitarea de plata a primei situatii de lucrari.
    (8) Suma pentru achizitionarea de instalatii zootehnice se deconteaza dupa depunerea procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor de executie a adapostului si a documentului de plata, care atesta achitarea de catre beneficiar a diferentei dintre valoarea din factura pro forma si alocatia stabilita pentru instalatiile zootehnice, la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, in vederea completarii dosarului depus initial si avizat favorabil.
    (9) Pentru achizitionarea junincilor solicitantul a carui cerere a fost aprobata va depune la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor de executie a adapostului si documentul de plata, care atesta achitarea de catre beneficiar a diferentei dintre valoarea de achizitie a animalului si prima stabilita pentru juninci, in vederea completarii dosarului depus initial si avizat favorabil.
    Art. 12
    Decontarea sprijinului se face de catre directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, prin virament, in contul beneficiarului astfel: pentru persoana juridica, la trezorerii, iar pentru persoana fizica, in contul deschis de aceasta la bancile comerciale sau la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    Art. 13
    Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului transmite la Ministerul Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi insotita de situatia centralizatoare pe judete, conform normelor metodologice.
    Art. 14
    (1) Incasarea sumelor de la bugetul de stat in mod necuvenit, prin inscrierea sau atestarea de date ori de situatii nereale pe documentele de decontare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100.000.000 lei la 300.000.000 lei, precum si cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor incasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflatie.
    (2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) se aplica si persoanelor juridice.
    (3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre persoanele anume imputernicite din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului.
    (4) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute la alin. (1), agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.
    (5) Contraventiei prevazute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile ulterioare.
    Art. 15
    Se aproba Normele metodologice privind verificarea, acordarea si plata sprijinului direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice, prevazute in anexa nr. 5.
    Art. 16
    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor, apelor si mediului,
                         Ilie Sarbu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                     PUNCTAJUL SI CRITERIILE DE SELECTARE
                           a producatorilor agricoli

    A. Persoane fizice
________________________________________________________________________________
              Criteriile si conditiile de selectare                    Punctajul
________________________________________________________________________________
- adapostul este amplasat intr-o zona cu: - potential ridicat             15 p
                                          - potential mediu               10 p
                                          - potential scazut               5 p
- cunostinte tehnice de specialitate atestate pe baza de diploma de
  studii medii sau superioare                                             15 p
- alte cursuri de specialitate                                             5 p
- plan de afaceri pentru activitatea de crestere si exploatare a
  vacilor de lapte                                                        10 p
- performante anterioare in domeniul cresterii vacilor de lapte si
  producerii laptelui materie prima, dovedite prin acte de
  valorificare a productiei de lapte                                      10 p
- capacitate financiara de desfasurare a activitatii de crestere si
  exploatare a vacilor de lapte, din fonduri proprii sau atrase si
  dovedite prin scrisori de confort sau scrisori de garantie bancara      10 p
- achizitia de lucrari de executie a adapostului cu o firma
  specializata in domeniul constructiilor                                 10 p
- realizarea adapostului in regie proprie                                  5 p
- terenuri in proprietate, destinate bazei furajere                       10 p
- terenuri luate in arenda, destinate bazei furajere                       5 p
- contractarea productiei de lapte estimate, de la cele 20 de
  juninci dupa fatare, pentru minimum 2 ani, cu un agent economic
  specializat in procesare si cu licenta de fabricatie                    10 p
- contractarea productiei de lapte cu un procesator acreditat in
  productie ecologica, iar producatorul agricol se angajeaza sa
  se certifice (este certificat) ecologic                                 20 p
- amplasarea adapostului la drum de acces auto                            10 p
- amplasarea adapostului in zona de munte, conform legislatiei
  in vigoare                                                              15 p
________________________________________________________________________________
TOTAL:
________________________________________________________________________________

    B. Persoane juridice
________________________________________________________________________________
              Criteriile si conditiile de selectare                    Punctajul
________________________________________________________________________________
- adapostul este amplasat intr-o zona cu: - potential ridicat             15 p
                                          - potential mediu               10 p
                                          - potential scazut               5 p
- cunostinte tehnice de specialitate in cresterea si exploatarea
  vacilor de lapte, ale reprezentantului sau angajatului cu contract
  individual de munca pe perioada nedeterminata, atestate pe baza de
  diploma de studii medii sau superioare                                  15 p
- alte cursuri de specialitate                                             5 p
- plan de afaceri pentru activitatea de crestere si exploatare a
  vacilor de lapte                                                        10 p
- performante anterioare in domeniul cresterii vacilor de lapte si
  producerii laptelui materie prima, dovedite prin acte de
  valorificare a productiei de lapte                                      10 p
- capacitate financiara de desfasurare a activitatii de crestere
  si exploatare a vacilor de lapte, prin fonduri proprii sau fonduri
  atrase si dovedite prin contracte incheiate cu bancile comerciale,
  scrisori de confort sau scrisori de garantie bancara                    10 p
- achizitia de lucrari de executie a adapostului cu o firma
  specializata in domeniul constructiilor                                 10 p
- realizarea adapostului in regie proprie                                  5 p
- terenuri in proprietate, destinate bazei furajere                       10 p
- terenuri luate in arenda, destinate bazei furajere                       5 p
- contractarea productiei de lapte estimate, de la cele 20 de
  juninci dupa fatare, pentru minimum 2 ani, cu un agent economic
  specializat in procesare si cu licenta de fabricatie                    10 p
- contractarea productiei de lapte cu un procesator acreditat in
  productie ecologica, iar producatorul agricol se angajeaza sa se
  certifice (este certificat) ecologic                                    20 p
- amplasarea adapostului la drum de acces auto                            10 p
- amplasarea adapostului in zona de munte, conform legislatiei
  in vigoare                                                              15 p
________________________________________________________________________________
TOTAL:
________________________________________________________________________________

    ANEXA 2

                     CARACTERISTICILE TEHNICE GENERALE
pentru construirea unui adapost corespunzator unui numar de 20 de vaci de lapte si tineretului aferent

    A. Elemente tehnologice
    1. Sistemul de intretinere:
    Vaci de lapte:
    Legat, liber, in cusete individuale sau in boxe colective, pe asternut permanent. Cusetele asezate pe un rand sau pe doua randuri.
    Sistemul legat:
    Stand - dimensiuni 1,15/1,80 m sau 1,20/1,90 m
    Materiale: caramida, lemn, covor de cauciuc pe beton
    Despartituri: metalice, individuale sau la doua locuri
    Sistemul liber:
    Cuseta - dimensiuni 1,15/2,20 m sau 1,20/2,30 m
    Materiale: caramida, covor de cauciuc pe beton
    Despartituri: metalice, individuale
    Boxa colectiva: suprafata - 5,00 mp/cap
    Material: beton
    Tineret:
    Liber in boxe colective, in grajd
    Suprafata pe categorii de varsta, de la 1,3 mp/cap la 4 mp/cap
    Materiale: caramida, beton
    2. Furajarea: manuala, semimecanizata sau mecanizata
    3. Adaparea: adapatori cu supapa, cu nivel constant sau jgheaburi cu flotor
    4. Mulsul: mecanic, cu instalatie fixa, grup mobil de muls sau in loc special amenajat - sala de muls
    5. Evacuarea dejectiilor: manual, mecanic sau hidraulic
    6. Ventilatia:
    Natural organizata, cu posibilitati de reglare a sectiunilor de intrare si iesire a aerului
    Admisia: prize izolate in perete
    Evacuarea: deschidere continua in coama, cosuri deflectoare
    7. Iluminatul: natural si artificial
    8. Volum construit: 20 - 30 mc aer/cap vaca si 8 - 15 mc aer/cap tineret, in functie de categoria de varsta
    9. Front de furajare:
    0,45 - 0,60 m/cap
    Iesle excavata in aleea de furajare sau la nivelul aleii de distributie a furajului
    Material: beton sclivisit
    10. Alee de furajare:
    1,20 - 3,20 m, inclusiv ieslele. Se adapteaza la solutia de distribuire aleasa
    Material: beton rolat
    11. Alee de serviciu:
    Latime: 1,20 - 1,35 m
    Material: beton rolat
    12. Zona de furajare pentru vaci libere:
    Latime: 2,20 - 3,0 m
    Material: beton rolat
    13. Fatarea: pe stand sau in boxe special amenajate
    14. Camera de colectat lapte:
    Apa curenta rece si calda
    Pardoseala din mozaic sau gresie
    Pereti faiantati
    Suport pentru bidoane si aparate de muls
    Tancuri de racire si depozitare
    15. Camera pompa vacuum:
    Racord electric, iluminat natural si artificial
    Racord exterior pentru esapamentul pompelor

    B. Elemente constructive
    1. Grajd:
    Fundatia: beton cu bolovani de rau sau cu piatra ori alte elemente admise in constructie, in functie de zona climatica
    Pereti: caramida, lemn, alte elemente, in functie de zona climatica
    Plansee: beton sau lemn la variantele cu depozitarea furajelor in pod
    Sarpanta: lemn sau metal
    Invelitoare: orice fel de invelitoare, in functie de zona climatica
    Pardoseli: beton, caramida, lemn
    Tencuieli: cu respectarea normelor sanitare veterinare
    Zugraveli: cu respectarea normelor sanitare veterinare
    Vopsitorie: cu respectarea normelor sanitare veterinare
    2. Platforma dejectii:
    Structura: beton armat
    3. Bazin purin:
    Structura: beton armat sau caramida, izolat pentru a se evita infiltratiile in apa freatica.

    ANEXA 3

                              MODUL DE ELABORARE
                      a documentatiei tehnico-economice

    I. Elaborarea studiului de fezabilitate
    A. Parte scrisa:
    1. Date generale:
    a) beneficiar (producator agricol);
    b) amplasamentul adapostului (judet, localitate, adresa).
    2. Datele tehnice ale lucrarii:
    a) suprafata si situatia juridica a terenului care urmeaza sa fie ocupat de constructii (titlu de proprietate sau contract de arendare);
    b) caracteristicile geofizice ale terenului (zona seismica de calcul, natura terenului de fundare, nivelul maxim al apelor freatice si altele).
    3. Caracteristicile principale ale constructiilor:
    a) deschideri - travee, arie construita, inaltime, volum construit;
    b) pentru retele de apa, canalizare, electrice: lungimi, materiale, diametrele conductelor, conditii de pozare.
    4. Solutii constructive:
    a) descrierea solutiilor tehnice adoptate, cu recomandari privind tehnologia de realizare, materialele utilizate (daca le are in dotare proprie, in ce procent, sau daca le achizitioneaza);
    b) pentru instalatii aferente de iluminat, apa, canalizare se vor descrie solutiile adoptate;
    c) se va descrie modul in care se branseaza, se racordeaza la retelele existente in zona.
    5. Devizul general al investitiei:
    Valoarea totala a investitiei, cu detalierea cheltuielilor pe structura devizului general (acesta va fi intocmit conform cerintelor Hotararii Guvernului nr. 1.179/2002 privind aprobarea Structurii devizului general si a Metodologiei privind elaborarea devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 804 din 5 noiembrie 2002).
    6. Avize si acorduri:
    - certificat de urbanism (cu toate cerintele pentru obtinerea autorizatiei de construire).

    B. Parte desenata:
    a) plan de incadrare in zona;
    b) plan de situatie, cu pozarea retelelor;
    c) plan al parterului (cu compartimentari);
    d) sectiune longitudinala si transversala;
    e) fatade.

    II. Avizarea studiului de fezabilitate
    Studiul de fezabilitate continand toate elementele descrise impreuna cu certificatul de urbanism si celelalte documente prevazute la art. 11 alin. (1) din prezenta hotarare vor fi depuse la directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, pentru avizare.
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa verificarea incadrarii studiului de fezabilitate in cerintele prevazute in anexa nr. 2 la prezenta hotarare, il va transmite la Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului pentru a fi avizat de comisia numita in acest sens prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
    Dupa emiterea avizului de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului si transmiterea acestuia producatorului agricol, prin directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, se vor elabora proiectul tehnic si detaliile de executie, cu antemasuratori pe cantitatile de lucrari, caietul de sarcini pentru executie, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare pentru institutiile publice.
    Producatorul agricol are obligatia de a depune autorizatia de construire impreuna cu solicitarea de plata a primei situatii de lucrari.

    ANEXA 4*)

    *) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.

    Nr. de inregistrare .............. din.............
    Directia pentru agricultura
    si dezvoltare rurala a judetului ..................

                                                      Verificat si aprobat
                                                      suma de ......... lei
                                                      la data de ..........

                                                              DIRECTOR,

                               CERERE
pentru incasarea de la bugetul de stat a sprijinului pentru achizitionarea unui numar de 20 de capete juninci, construirea unui adapost corespunzator celor 20 de juninci si tineretului aferent, precum si pentru achizitionarea instalatiilor zootehnice

    1. Persoane fizice
    Domnul/doamna ........................................, domiciliat(a) in .................................., str. .......................... nr. ......., bl. ....., sc. ......, ap. ......, judetul/sectorul ..........................., posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ....., nr. ................., emis(a) de .........................., cod numeric personal .................. .

    2. Persoane juridice
    Societatea Comerciala ....................................., cu sediul in .................................., str. ......................... nr. ........, judetul/sectorul ..............................., cu codul unic de inregistrare ........................., reprezentata de ..................................., in calitate de reprezentant legal, posesor al/a B.I./C.I. seria .........., nr. ........................, emis(a) de .......................... cod numeric personal .............................. .

    3. Solicit sprijin pentru construirea unui adapost pentru 20 de juninci si tineretul aferent, achizitionarea de instalatii zootehnice si de juninci, in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 865/2003.
 _____________________________________________________________________________
|      Specificare       |Nr.| Valoarea |         Valoarea sprijinului        |
|                        |   |  totala  |Ministerului Agriculturii, Padurilor,|
|                        |   |          |          Apelor si Mediului         |
|________________________|___|__________|_____________________________________|
| adapost                |   |          |                                     |
|________________________|___|__________|_____________________________________|
| instalatii zootehnice: |   |          |                                     |
| - tancuri racire       |   |          |                                     |
| - instalatie de muls   |   |          |                                     |
| - instalatie de adapare|   |          |                                     |
|________________________|___|__________|_____________________________________|
| juninci                |   |          |                                     |
|________________________|___|__________|_____________________________________|
| TOTAL                  | - |          |                                     |
|________________________|___|__________|_____________________________________|

    Ma angajez sa respect prevederile Hotararii Guvernului nr. 865/2003.

           Data ................
                                                    ...............
                                                      (semnatura)

    Domnului director al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala a judetului ......................./municipiului Bucuresti.

    ANEXA 5

                             NORME METODOLOGICE
privind verificarea, acordarea si plata sprijinului direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice

    Art. 1
    (1) In sensul prezentelor norme metodologice, beneficiarii sprijinului direct al statului pentru acordarea de prime si alocatii de la bugetul de stat sunt producatorii agricoli, asa cum sunt definiti la art. 2 lit. a) din prezenta hotarare, care construiesc un adapost corespunzator unui numar de 20 de vaci de lapte si tineretului aferent si care achizitioneaza un numar de 20 de capete juninci, precum si instalatii zootehnice, in vederea desfasurarii de activitati zootehnice, direct si nemijlocit, pentru producerea si comercializarea laptelui materie prima.
    (2) In cazul in care sunt mai multi solicitanti decat limita fondurilor bugetare prevazute in prezenta hotarare, selectia se face in functie de respectarea conditiilor stabilite si in raport cu punctajul obtinut.
    Art. 2
    (1) Valoarea primei de 50% din valoarea de achizitie a animalului (cu TVA inclusa), dar nu mai mult de 30 milioane lei/cap, se acorda furnizorului de animale o data cu atestarea achitarii diferentei dintre valoarea de achizitie a animalului si prima stabilita pentru juninci, in baza facturii pro forma depuse de cumparator la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (2) In situatia in care producatorul agricol achita integral valoarea animalelor, valoarea primei de 50% din valoarea de achizitie a animalului (cu TVA inclusa), dar nu mai mult de 30 milioane lei/cap, se acorda cumparatorului, in baza facturii de vanzare-cumparare depuse la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (3) Certificatele de origine si productivitate trebuie sa ateste performante ale mamei tatalui si ale mamei, care sa permita obtinerea unei productii de minimum 4.500 kg lapte pentru prima lactatie a junincii.
    (4) Atestarea lunii de gestatie a junincilor se face printr-un certificat intocmit conform datelor din registrele de evidenta a montelor si fatarilor.
    (5) Animalele achizitionate din import vor respecta conditiile de carantina, conform legislatiei sanitare veterinare in vigoare.
    Art. 3
    (1) Valoarea alocatiei de 50% din valoarea constructiei (cu TVA inclusa), dar nu mai mult de 575 milioane lei, se acorda producatorului agricol care construieste un adapost corespunzator unui numar de 20 de vaci de lapte si tineretului aferent, respectand caracteristicile tehnice si modul de elaborare a documentatiei tehnico-economice.
    (2) In functie de productia de lapte si produse lactate se diferentiaza urmatoarele zone:
    a) cu potential ridicat: Suceava, Cluj, Iasi, Maramures, Arges, Botosani, Bihor, Neamt, Bacau;
    b) cu potential mediu: Dambovita, Mures, Bistrita-Nasaud, Harghita, Teleorman, Alba, Buzau, Dolj, Hunedoara, Satu Mare, Prahova, Giurgiu, Brasov, Olt;
    c) cu potential scazut: Timis, Gorj, Vrancea, Caras-Severin, Salaj, Arad, Valcea, Braila, Ialomita, Galati, Vaslui, Sibiu, Constanta, Tulcea, Bucuresti, Covasna, Mehedinti, Calarasi, Ilfov.
    (3) In functie de zona in care se amplaseaza adapostul, asa cum este definita la alin. (2), se obtin puncte care contribuie la calcularea punctajului total.
    Art. 4
    (1) Valoarea alocatiei de 50% din valoarea de achizitie a instalatiilor zootehnice (cu TVA inclusa), dar nu mai mult de 90 milioane lei pentru tancul de racire - unul de capacitate medie sau doua de capacitate mica -, 30 milioane lei pentru instalatia de muls si 5 milioane lei pentru instalatia de adapare, se acorda furnizorului de instalatii zootehnice, o data cu atestarea achitarii diferentei dintre valoarea din factura pro forma si alocatia stabilita pentru instalatiile zootehnice, depusa de producatorul agricol la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti.
    (2) In situatia in care producatorul agricol achita integral valoarea instalatiilor zootehnice, valoarea alocatiei de 50% din valoarea de achizitie a instalatiilor zootehnice prevazute la alin. (1) se acorda cumparatorului, in baza facturii de vanzare-cumparare depuse la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala.
    Art. 5
    Pentru a beneficia de primele si alocatiile de la bugetul de stat, producatorii agricoli care construiesc un adapost, achizitioneaza juninci si instalatii zootehnice trebuie sa completeze cererea-tip.
    Art. 6
    (1) Producatorul agricol depune cererea impreuna cu documentele prevazute in art. 11 alin. (1) din prezenta hotarare la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, in vederea verificarii si aprobarii.
    (2) In baza procesului-verbal de receptie la terminarea lucrarilor de executie a adapostului, producatorul agricol depune la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala judeteana sau a municipiului Bucuresti, pentru completarea dosarului initial, factura pro forma pentru achizitionarea instalatiilor zootehnice, precum si factura pro forma pentru achizitionarea junincilor sau, dupa caz, facturile care atesta achitarea integrala a contravalorii acestora.
    (3) Documentele care atesta capacitatea financiara de desfasurare a activitatii de crestere a animalelor sunt scrisorile de confort, scrisorile de garantie bancara si/sau contractele incheiate cu bancile comerciale.
    (4) Dupa verificarea conformitatii dosarelor, directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti transmit dosarele Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului pentru aprobarea acestora in cadrul comisiei, ale carei componenta si atributii se aproba prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului, in termen de 10 zile de la publicarea prezentei hotarari. Comisia va deschide un registru special in vederea monitorizarii solicitarilor.
    (5) Directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa obtinerea avizelor comisiei, intocmesc si transmit la Directia generala buget-finante din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului situatia centralizatoare, conform anexei nr. 1 la prezentele norme metodologice.
    (6) In termen de 15 zile de la data incheierii sesiunii de depunere a dosarelor, solicitantul va fi instiintat de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti asupra avizarii dosarului.
    Art. 7
    In baza situatiei centralizatoare a cererilor pentru incasarea sprijinului, transmisa de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului transmite Ministerului Finantelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare. Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi insotita de situatia centralizatoare pe judete, intocmita potrivit modelului prezentat in anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
    Art. 8
    Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul Finantelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului se alimenteaza conturile directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene sau a municipiului Bucuresti, care, pe baza cererilor aprobate pentru incasarea sprijinului cuvenit producatorului agricol, vireaza sumele in contul beneficiarului astfel: pentru persoana juridica, la trezorerii, iar pentru persoana fizica, in contul deschis de aceasta la bancile comerciale sau la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    Art. 9
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1
    la normele metodologice

    Directia pentru agricultura
    si dezvoltare rurala a judetului ............................

                              CENTRALIZATORUL
pentru incasarea de la bugetul de stat a sprijinului direct al statului pentru achizitionarea unui numar de 20 de capete juninci, construirea unui adapost corespunzator celor 20 de juninci si tineretului aferent, precum si pentru achizitionarea instalatiilor zootehnice

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    c - valoarea constructiei (mil. lei)
    a - valoarea alocatiei (mil. lei)
    t - valoarea tancului (mil. lei)
    m - valoarea instalatiei de muls (mil. lei)
    d - valoarea instalatiei de adapare (mil. lei)
 ______________________________________________________________________________
|N |Beneficiarul,|          |     Instalatii zootehnice     |                  |
|r.| nr. si data |Adaposturi|_______________________________|     Juninci      |
|  |  dosarului  |          | Tancuri |Instalatii|Instalatie|                  |
|c |             |          |de racire| de muls  |de adapare|                  |
|r |             |__________|_________|__________|__________|__________________|
|t.|             |  c  |  a |  t |  a |  m  |  a |  d  |  a |valoarea |valoarea|
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |   de    | primei |
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |achizitie|  (mil. |
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |  (mil.  |  lei)  |
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |  lei)   |        |
|__|_____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
| 0|      1      |  2  |  3 |  4 |  5 |  6  |  7 |  8  |  9 |    10   |    11  |
|__|_____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |         |        |
|__|_____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |         |        |
|__|_____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
|  |             |     |    |    |    |     |    |     |    |         |        |
|__|_____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
| TOTAL          |     |    |    |    |     |    |     |    |         |        |
|________________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|_________|________|
| Total general (col. 3 + col. 5 + col. 7 + col. 9 + col. 11)                  |
|______________________________________________________________________________|

           Director,                                    Contabil-sef,
         .............                                 ...............

    ANEXA 2
    la normele metodologice

    MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR,                     Se aproba
    APELOR SI MEDIULUI                           Ordonator principal de credite,
                                                 ...............................

                             SITUATIE CENTRALIZATOARE
pentru incasarea de la bugetul de stat a sprijinului direct al statului pentru achizitionarea unui numar de 20 de capete juninci, construirea unui adapost corespunzator celor 20 de juninci si tineretului aferent, precum si pentru achizitionarea instalatiilor zootehnice

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    c - valoarea constructiei (mil. lei)
    a - valoarea alocatiei (mil. lei)
    t - valoarea tancului (mil. lei)
    m - valoarea instalatiei de muls (mil. lei)
    d - valoarea instalatiei de adapare (mil. lei)
 _____________________________________________________________________________
|N | Judetul |          |     Instalatii zootehnice     |                     |
|r.|         |Adaposturi|_______________________________|       Juninci       |
|  |         |          | Tancuri |Instalatii|Instalatii|                     |
|c |         |          |de racire| de muls  |de adapare|                     |
|r |         |__________|_________|__________|__________|_____________________|
|t.|         |  c  |  a |  t |  a |  m  |  a |  d  |  a | valoarea | valoarea |
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |    de    |  primei  |
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |achizitie |(mil. lei)|
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |(mil. lei)|          |
|__|_________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
| 0|    1    |  2  |  3 |  4 |  5 |  6  |  7 |  8  |  9 |     10   |     11   |
|__|_________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |          |          |
|__|_________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |          |          |
|__|_________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
|  |         |     |    |    |    |     |    |     |    |          |          |
|__|_________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
| TOTAL      |     |    |    |    |     |    |     |    |          |          |
|____________|_____|____|____|____|_____|____|_____|____|__________|__________|
| Total general (col. 3 + col. 5 + col. 7 + col. 9 + col. 11)                 |
|_____________________________________________________________________________|

    Directia generala buget finante                     Director general,
                                                      .....................



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 865/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 865 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 865/2003
Hotărârea 2152 2004
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 865/2003 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anii 2003 si 2004, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice si pentru aprobarea normelor metodologice
Hotărârea 11 2004
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 865/2003 privind sprijinul direct al statului acordat producatorilor agricoli, in anul 2003, pentru construirea de adaposturi de vaci de lapte, precum si pentru achizitionarea de juninci si instalatii zootehnice si pentru aprobarea normelor metodologice
Ordin 508 2003
pentru aprobarea componentei si atributiilor comisiei de verificare si avizare a documentatiilor in vederea aplicarii prevederilor Hotararii Guvernului nr. 865/2003, din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu