Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 730 din 28 iunie 2003

privind reincadrarea functionarilor publici in functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 478 din  4 iulie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie, al art. XXIII lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei si al art. 11 lit. r) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Prezenta hotarare reglementeaza procedura de reincadrare a functionarilor publici in functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici.
    (2) Dispozitiile prezentei hotarari se aplica functionarilor publici numiti in functiile publice prevazute de art. 11 lit. a), c), f) si g) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    (1) Reincadrarea functionarilor publici in functiile publice prevazute de art. 11 lit. a), c), f) si g) din Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se face in conformitate cu prevederile art. XVI si XVII din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, in limita functiilor publice prevazute in noile structuri organizatorice, stabilite potrivit dispozitiilor din Legea nr. 161/2003.
    (2) Functionarii publici care detin, la data reincadrarii, functii publice prevazute de art. 11 lit. a), c), f) si g) din Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi reincadrati in functii publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici prevazute de Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, de acelasi nivel, prevazute de noua structura organizatorica.
    (3) Functionarii publici care detin functii publice de conducere prevazute de art. 11 lit. a), c), f) si g) din Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, vor fi reincadrati in functiile detinute daca indeplinesc in mod cumulativ urmatoarele:
    a) conditiile pentru ocuparea unei functii publice, prevazute de art. 49 din Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) au studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta;
    c) realizeaza punctajul minim necesar ocuparii functiei publice, prevazut de art. 3.
    Art. 3
    Punctajul necesar reincadrarii in functiile publice corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici este de minimum 9 puncte si se stabileste astfel:
    a) functia publica detinuta la data la care se face reincadrarea - 3,5 puncte;
    b) calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale - 0,5 puncte pentru calificativul "bun" si 1,5 puncte pentru calificativul "foarte bun" sau "exceptional";
    c) vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice - cate 0,5 puncte pentru fiecare an de vechime, dar nu mai mult de 2 puncte;
    d) complexitatea si importanta atributiilor prevazute in fisa postului aferenta functiei publice detinute la data reincadrarii si contributia la realizarea obiectivelor autoritatii sau institutiei publice - maximum 3 puncte.
    Art. 4
    (1) In cazul in care structura organizatorica se modifica, reincadrarea functionarilor publici se face pe functii publice vacante, de nivel imediat inferior.
    (2) In situatia in care se comaseaza mai multe structuri functionale, functionarul public care ocupa o functie publica prevazuta la art. 11 lit. a), c), f) si g) din Legea nr. 188/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, iar ca urmare a comasarii aceasta functie nu mai exista va fi reincadrat in functia publica de conducere rezultata in urma comasarii structurilor functionale.
    (3) Reincadrarea functionarilor publici din categoria inaltilor functionari publici se face in ordinea punctajelor obtinute.
    (4) In cazul in care, in urma modificarii structurii organizatorice a autoritatii sau institutiei publice potrivit art. XVI din Legea nr. 161/2003, prin comasarea unor activitati corespunzatoare mai multor compartimente la nivelul unui compartiment, numarul functiilor publice din categoria inaltilor functionari publici este mai mare decat numarul functiilor publice din categoria inaltilor functionari publici stabilite si avizate in conditiile legii, departajarea se face prin organizarea unui test profesional care se va desfasura in baza regulamentului aprobat prin act administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice in care acestia isi desfasoara activitatea sau, dupa caz, al autoritatilor publice care i-au numit in functiile publice respective.
    Art. 5
    (1) Prevederile prezentei hotarari se aplica si functionarilor publici ale caror raporturi de serviciu sunt suspendate in conditiile legii.
    (2) In cazul functionarilor publici ale caror raporturi de serviciu sunt suspendate in conditiile legii, criteriul prevazut la art. 3 lit. b) se aplica luandu-se in considerare calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale.
    (3) In cazul in care functionarului public nu i s-a stabilit calificativul anual din motive obiective, acesta beneficiaza de punctajul de 1,5 prevazut la art. 3 lit. b).
    Art. 6
    Functionarii publici din categoria inaltilor functionari publici, nemultumiti de modul de aplicare a criteriilor de reincadrare prevazute de prezenta hotarare, se pot adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul administratiei si internelor,
                         Ioan Rus

                         Ministrul pentru coordonarea
                         Secretariatului General al Guvernului,
                         Petru Serban Mihailescu

                         Ministrul integrarii europene,
                         Hildegard Carola PuwakSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 730/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 730 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu