Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 727 din 23 august 1996

privind subventionarea, in proportie de 60%, a dobanzii aferente creditelor bancare acordate de bancile comerciale producatorilor agricoli pentru efectuarea lucrarilor agricole din toamna anului 1996

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 202 din 29 august 1996


SmartCity3


    In temeiul art. 7 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 83/1993 privind sprijinul acordat de stat producatorilor agricoli,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Dobanda la creditele acordate producatorilor agricoli pentru finantarea cheltuielilor de productie aferente campaniei agricole din toamna anului 1996, prin linii de credit puse la dispozitia bancilor comerciale de catre Banca Nationala a Romaniei, va fi subventionata in proportie de 60% .
    Art. 2
    Subventionarea dobanzii la creditele acordate potrivit art. 1 se va calcula la nivelul ratei oficiale a scontului, plus o marja de 5 puncte procentuale ce va fi perceputa de bancile comerciale, prin care se deruleaza linia de credite acordata de Banca Nationala a Romaniei.
    Diferenta de dobanda va fi acoperita din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii si Alimentatiei pe anul 1997.
    Art. 3
    Beneficiarii de credite bancare, potrivit prevederilor art. 1, sunt producatorii agricoli, astfel cum sunt definiti la art. 2 din Legea nr. 83/1993, inclusiv arendasii.
    Producatorii agricoli mentionati la alin. 1 pot beneficia de credite, in conditiile prezentei hotarari, si pe baza contractelor de mandat incheiate potrivit legii cu agentii economici care preiau de la acestia grau pentru panificatie si pentru samanta, orz pentru furajarea animalelor si pentru samanta in anul 1997.
    Agentii economici mandatati de stat pentru preluarea, potrivit alin. 2, a productiei de grau pentru panificatie si pentru samanta, de orz pentru furajarea animalelor si pentru samanta in anul 1997 sunt prevazuti in anexa la prezenta hotarare.
    Art. 4
    Ministerul Finantelor este autorizat sa garanteze, in numele si in contul statului, creditele acordate in temeiul prezentei hotarari de catre bancile comerciale.
    Ministerul Finantelor va stabili conditiile asiguratorii ce se vor prevedea in contractele de credit si garantiile mentionate la alin. 1, astfel incat sa se reduca riscul executarii garantiilor si sa se previna bonificarea de dobanzi peste termenele prevazute in contractele de creditare.
    Art. 5
    Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si Ministerul Finantelor vor elabora, potrivit art. 15 alin. (2) din Legea nr. 83/1993, in termen de 10 zile, norme metodologice privind acordarea, utilizarea si controlul utilizarii subventiilor de la bugetul de stat, pentru bonificarea dobanzilor la creditele acordate in baza prezentei hotarari.

                 PRIM-MINISTRU
                NICOLAE VACAROIU

                        Contrasemneaza:
                        Ministrul agriculturii
                        si alimentatiei,
                        Valeriu Tabara

                        p. Ministru de stat,
                        ministrul finantelor,
                        Nicolae Constantinescu,
                        secretar de stat

                        Guvernatorul Bancii
                        Nationale a Romaniei,
                        Mugur Isarescu


    ANEXA 1

                              LISTA
agentilor economici mandatati de stat pentru preluarea productiei de grau pentru panificatie si pentru samanta, de orz pentru furajarea animalelor si pentru samanta in anul 1997

    1. Agentia Nationala a Produselor Agricole - R.A.
    2. Societatile comerciale pe actiuni "Comcereal" - S.A., pentru cantitatile de grau contractate cu Agentia Nationala a Produselor Agricole - R.A. si cu societatile comerciale pe actiuni de morarit si panificatie.
    3. Societatile comerciale autorizate in producerea si comercializarea semintelor, potrivit legii.
    4. Societatile comerciale pe actiuni de morarit si panificatie.
    5. Societatile comerciale pe actiuni cu profil zootehnic si de producere a nutreturilor combinate.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 727/1996

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 727 din 1996
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu