E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 687 din  6 noiembrie 1997

privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 305 din 10 noiembrie 1997


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba garantarea de catre Guvern, prin Ministerul Finantelor, in favoarea Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului:
    a) a unui credit extern, in valoare de 340 milioane dolari S.U.A., pentru alimentarea cu apa a satelor si asigurarea cu locuinte sociale;
    b) a unui credit intern, in valoare de 438 miliarde lei, pentru pietruirea drumurilor comunale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale.
    Art. 2
    (1) Sumele imprumutate in conditiile prevederilor art. 1 se vor repartiza si se vor pune la dispozitie judetelor si, in cadrul acestora, localitatilor beneficiare, in lei, cu titlu definitiv si nerambursabil, pe baza de conventii incheiate intre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si consiliile judetene.
    (2) Angajarea in plati, de catre beneficiari, a sumelor astfel repartizate se va face cu respectarea reglementarilor legale privind finantele publice.
    (3) Obiectivele realizate si bunurile achizitionate din sumele primite cu titlu definitiv si nerambursabil se vor evidentia in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale respective.
    Art. 3
    (1) Organizarea si finalizarea adjudecarii prin licitatie a creditelor garantate se vor face prin grija Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si a Ministerului Finantelor.
    (2) Licitatia va avea in vedere atat montajul financiar al creditului, cat si proiectarea si executia lucrarilor.
    (3) Costul imprumutului prevazut la art. 1 lit. a) se va incadra in parametrii practicati pe piata internationala.
    Art. 4
    Rambursarea creditelor externe si interne, plata dobanzilor, a comisioanelor si a spezelor bancare se vor efectua din fondurile ce se aloca anual de la bugetul de stat, potrivit legii, Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.
    Art. 5
    Lista nominala a lucrarilor, insotita de documentatiile aprobate in conditiile legii, care se finanteaza prin creditele garantate potrivit art. 1, se stabileste de catre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, pe baza analizei programelor prioritare prezentate de consiliile judetene.

                      PRIM-MINISTRU
                     VICTOR CIORBEA

                           Contrasemneaza:
                           Ministrul lucrarilor publice
                           si amenajarii teritoriului,
                           Nicolae Noica

                           Ministru de stat,
                           ministrul finantelor,
                           Mircea Ciumara

                           Ministru delegat pe langa
                           primul-ministru pentru
                           coordonarea Secretariatului
                           General al Guvernului si a
                           Departamentului pentru
                           Administratie Publica Locala,
                           Remus Opris

                           Secretar de stat,
                           seful Departamentului pentru
                           Administratie Publica Locala,
                           Grigore LapusanuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 687/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 687 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 687/1997
Hotărârea 363 2008
pentru completarea art. 6 din Hotararea Guvernului nr. 687/1997 privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale
Hotărârea 1036 2004
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 687/1997 privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale
Ordonanţa 28 2000
privind unele masuri pentru accelerarea derularii creditelor garantate de Guvern in baza Hotararii Guvernului nr. 687/1997 privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale, cu modificarile si completarile ulterioare
Hotărârea 888 1999
pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 687/1997 privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale
Hotărârea 953 1998
pentru modificarea art. 4 din Hotararea Guvernului nr. 687/1997 privind contractarea si garantarea de catre Guvern a unor credite pentru realizarea unor programe guvernamentale privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, asigurarea cu locuinte sociale, refacerea si dezvoltarea infrastructurii in intravilanul localitatilor rurale
Legea 109 1998
Legea bugetului de stat pe anul 1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu