E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Articolul 1 din actul Hotărârea 610 1990 in legatura cu articolul 1 din actul Hotărârea 44 2000
Hotărârea 610 1990 in legatura cu articolul 1 din actul Hotărârea 295 1999
Hotărârea 610 1990 in legatura cu articolul 1 din actul Hotărârea 173 1998
Articolul 1 din actul Hotărârea 610 1990 modificat de articolul 1 din actul Hotărârea 471 1997
Articolul 1 din actul Hotărârea 610 1990 modificat de articolul 17 din actul Legea 53 1992
Articolul 4 din actul Hotărârea 610 1990 abrogat de articolul 17 din actul Legea 53 1992
Articolul 5 din actul Hotărârea 610 1990 abrogat de articolul 17 din actul Legea 53 1992
Articolul 6 din actul Hotărârea 610 1990 abrogat de articolul 17 din actul Legea 53 1992
Hotărârea 610 1990 modificat de articolul 1 din actul Legea 6 1992
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 610 din 25 mai 1990

privind acordarea unor drepturi nevazatorilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 78 din 29 mai 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Nevazatorii in varsta de peste 18 ani cu venituri inferioare pensiei minime de invaliditate de gradul II au dreptul la un ajutor social lunar egal cu pensia minima de invaliditate de gradul II.
    (2) Nevazatorii invalizi de gradul I au dreptul la o indemnizatie lunara pentru insotitor in suma de 300 lei.
    Art. 2
    (1) La stabilirea pensiei integrale pentru munca depusa si limita de varsta a nevazatorilor pe baza unei vechimi in munca de 15 ani barbatii si 10 ani femeile, pentru timpul cat depaseste aceste vechimi se acorda un spor la pensie, calculat la salariul tarifar folosit ca baza de calcul a pensiei, de 1% pentru fiecare an in plus pentru primii 5 ani si de 0,5% pentru urmatorii ani.
    (2) Nevazatorii pot fi mentinuti in activitate, dupa implinirea varstei de pensionare, numai cu aprobarea conducerii unitatii si pe o perioada de cel mult 3 ani.
    (3) Nevazatorii care, datorita starii de sanatate, nu mai pot continua activitatea salariata, pot solicita pensionarea pentru munca depusa si limita de varsta inainte de implinirea varstei prevazute de lege, daca au realizat vechimea in munca prevazuta in alin. (1).
    Art. 3
    Nevazatorii accidentati de razboi in afara serviciului ordonat sau cei pensionati pentru invaliditati produse de accidente de munca ori boli profesionale pot primi, pe langa pensia de invaliditate, si pensia pentru limita de varsta, stabilita pe baza vechimii in munca dobandite ulterior.
    Art. 4
    Durata concediului de odihna stabilita, potrivit legii, in raport cu vechimea in munca se majoreaza, pentru salariatii nevazatori, cu 6 zile lucratoare.
    Art. 5
    (1) Nevazatorii au dreptul, gratuit, in cursul unui an calendaristic, la 2 calatorii dus-intors cu trenul de persoane clasa a II-a.
    (2) In localitatile in care domiciliaza, nevazatorii pot calatori gratuit cu orice mijloc de transport in comun.
    (3) De drepturile prevazute la alin. (1) si (2) beneficiaza si persoana care insoteste pe nevazator in timpul calatoriei.
    Art. 6
    (1) Copiii nevazatori, aflati in intretinerea familiei, beneficiaza de alocatia de stat pentru copii in cuantumurile prevazute de lege, majorate cu 50% .
    (2) De alocatia de stat pentru copii beneficiaza si copiii nevazatori ai caror parinti nu se incadreaza in categoriile prevazute de lege pentru acordarea alocatiei.
    Art. 7
    Nevazatorii si sotii acestora sunt exceptati de la obligatia de plata a contributiei fixe lunare datorate, potrivit legii, de persoanele fara copii.
    Art. 8
    Nevazatorii au dreptul, in caz de imbolnavire, la asistenta medicala gratuita in spitale si ambulatorii, la intretinere, medicamente, materiale sanitare si proteze in timpul internarii si beneficiaza de gratuitate la medicamente, materiale sanitare si proteze pe timpul tratamentului ambulatoriu.
    Art. 9
    In spatiul locativ detinut impreuna cu familia, nevazatorul are dreptul la o suprafata locativa suplimentara, sub forma unei camere separate.
    Art. 10
    Unitatile producatoare si bazele de aprovizionare au obligatia sa asigure cu prioritate aprovizionarea cu materii prime si materiale specifice a cooperativelor sau sectiilor acestora in care lucreaza nevazatorii, la cerere, pe baza de comanda si fara repartitii.

                    PRIM MINISTRU
                     PETRE ROMAN


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 610/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 610 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 55 2008
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ scăzută cu 3%? Oferim împrumuturi de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistăm la o experiență financiară în schimbare a vieții.
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 111 2020
    OBȚINEȚI CARDUL BLANC PENTRU AVANȚARE FINANCIARĂ (blankatmcard.online@yahoo.com) sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 CÂND AM OBȚINUT CARDUL MEU BLANC DE LA CJ BLANK CARD (BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM) TOTUL S-A SCHIMBAT PENTRU MINE !!! Bună ziua băieți, viața mea nu va rămâne niciodată la fel !!! Sunt atât de fericit că am primit-o pe a mea de la CJ CORPORATION. Cardul meu bancar gol poate retrage 3000 EUR săptămânal. Am primit-o de la ei săptămâna trecută și acum am până la 23.000 de euro din ultimele săptămâni. Cardul ATM retrage bani de la orice casier automatizat din întreaga lume. Nu există niciun nume, de asemenea, este de neratat. Am fost direct legat de această organizație pe web-ul întunecat și sunt foarte fericit că am avut norocul să-i cunosc pentru că sunt un sceptic 99,9% când vine vorba de lucruri de genul acesta, dar se dovedește că funcționează ca spălătorii subterane în curcan, în mare parte bancă ziraat și au o politică de 100% împotriva înșelătoriei. Cardul vă poate fi trimis prin DHL în două zile dacă le contactați devreme prin e-mail: BLANKATMCARDS.ONLINE@YAHOO.COM sau WATSAPP: +1 (845) 381 3566 sau găsiți mai multe pe site-ul lor Obțineți-l acum. Adică acum, dacă știi că te lupți financiar și îmi mulțumești pentru eternitate. La revedere. Deocamdată. +1 (678) 753 2440
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 610/1990
Hotărârea 44 2000
privind unele masuri de protectie sociala referitoare la pensiile de asigurari sociale de stat, militare, ale agricultorilor si alte venituri ale populatiei in luna ianuarie 2000
Hotărârea 295 1999
privind unele masuri de protectie sociala referitoare la pensiile de asigurari sociale de stat, militare, ale agricultorilor si la alte venituri ale populatiei in cursul anului 1999
Hotărârea 173 1998
privind masuri de protectie sociala aplicabile pensiilor si altor drepturi de asigurari sociale, alocatiilor de stat pentru copii, precum si altor venituri ale populatiei in anul 1998
Hotărârea 471 1997
privind unele masuri de protectie sociala referitoare la pensiile de asigurari sociale de stat, militare, I.O.V.R. si ale agricultorilor, ajutoarele de somaj, ajutoarele sociale si alte venituri ale populatiei, care se aplica incepand cu 1 august 1997
Legea 53 1992
privind protectia speciala a persoanelor handicapate
Legea 6 1992
privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu