E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 458 din 28 aprilie 1990

privind stabilirea unor masuri in domeniile cercetarii stiintifice, dezvoltarii tehnologice si proiectarii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 61 din  7 mai 1990


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Unitatile de stat de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, cu personalitate juridica, se infiinteaza prin hotarare a guvernului. Celelalte unitati, fara personalitate juridica, se infiinteaza prin ordin al ministrului sau prin decizie a primariei judetene sau a municipiului Bucuresti in subordinea carora functioneaza.
    Intreprinderile, asociatiile si persoanele fizice pot presta activitate de cercetare si proiectare, in conditiile legii privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative.
    Art. 2
    Cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica si proiectarea se organizeaza pe baza principiilor descentralizarii, cresterii autonomiei si cooperarii.
    Art. 3
    Conducerea unitatii de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare este exercitata de catre consiliul de administratie, constituit conform legii.
    Conducerea stiintifica este exercitata de consiliul stiintific, care adopta programele de cercetare si dezvoltare ale unitatii si masuri privind realizarea acestora.
    Consiliul stiintific este ales dintre specialistii din unitate, cat si din afara unitatii, prin vot secret, de catre cadrele cu studii superioare din unitate.
    Membrii consiliului stiintific aleg prin vot secret presedintele, vicepresedintii si optional secretarul stiintific.
    Din consiliul stiintific fac parte de drept conducatorul unitatii si adjunctii acestuia.
    Conducatorul unitatii de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare se numeste de forul ierarhic superior, la propunerea consiliului stiintific.
    Celelalte cadre de conducere din consiliul de administratie si din unitate se numesc de conducatorul unitatii, cu avizul consiliului stiintific al acesteia.
    Art. 4
    Structura organizatorica a unitatilor de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare se stabileste de consiliul de administratie al acestora, cu avizul Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale.
    Similar se procedeaza in cazul unitatilor economice, institutiilor de invatamant superior, altor persoane juridice, care organizeaza si activitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare.
    In structura organizatorica a intreprinderilor, in subordinea centralelor industriale si a unitatilor asimilate acestora, se pot organiza unitati sau compartimente de cercetare si proiectare tehnologica uzinala, cu avizul Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale.
    Art. 5
    In functie de necesitati si in limita numarului de posturi aprobate, organul de conducere al unitatii asigura incadrarea si promovarea personalului prin concurs.
    Criteriile pentru concursurile de promovare vor fi aprobate de guvern, la propunerea Academiei Romane.
    Pana la aprobarea acestor noi criterii, concursurile de promovare se desfasoara pe baza prevederilor din "Statutul pentru organizarea activitatii si promovarea personalului de cercetare", cu exceptia celor care se refera la activitatea politica.
    Art. 6
    Se desfiinteaza conditiile minime de vechime in munca si in specialitate pentru ocuparea functiilor in unitatile de cercetare si dezvoltare, inclusiv pentru functiile de conducere.
    Pana la elaborarea unor noi reglementari se aplica Nomenclatorul functiilor de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, care este cel prevazut de Legea nr. 57/1974 (cap. VIII din anexa nr. IV). Conditiile de studii pentru ocuparea functiilor prevazute in nomenclator se stabilesc potrivit art. 11 din Decretul-lege nr. 35/1990.
    Art. 7
    Incadrarea pe niveluri de salarizare a personalului atestat si grupa de ramuri dupa care sunt salarizate celelalte categorii de personal, precum si marimea (gradul) unitatilor de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si de proiectare, se stabilesc de ministerele si organele centrale sau locale ale administratiei de stat in subordinea carora functioneaza unitatile respective, pe baza propunerilor si justificarilor prezentate de aceste unitati, cu avizul Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale.
    Art. 8
    Consiliul de administratie impreuna cu consiliul stiintific stabilesc modalitatile concrete pentru stimularea personalului, potrivit legii.
    Art. 9
    Activitatea Academiei Romane este supusa Decretului-lege nr. 4/1990 si statutului propriu aprobat de adunarea generala a academiei.
    Art. 10
    Pe data prezentei hotarari se desfiinteaza institutele centrale de cercetare.
    Art. 11
    Academia de Stiinte Medicale va functiona in continuare in subordinea Ministerului Sanatatii.
    Academia de Stiinte Agricole si Silvice va functiona in subordinea Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare pentru cercetarile din domeniul agriculturii si a Ministerului Apelor, Padurilor si Mediului Inconjurator pentru cercetarile din domeniul silviculturii.
    Art. 12
    Ministerul Apararii Nationale si Ministerul de Interne stabilesc prin ordin structura retelelor proprii de cercetare si dezvoltare, precum si reglementarile specifice de functionare a acestor unitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare.
    Art. 13
    Unitatile productive, alte persoane juridice au dreptul sa incheie contracte de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, direct cu unitatile de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, din invatamant, cu alte persoane juridice si fizice, din fonduri pe care le au la dispozitie sau si le constituie in acest scop.
    Art. 14
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga orice alte dispozitii si prevederi contrare, inclusiv cele derivand din fostul Decret nr. 297/1973, abrogat de C.P.U.N. prin Decretul-lege nr. 133/1990.

                      PRIM MINISTRU
                       PETRE ROMANSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 458/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 458 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu