E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 440 din  3 iunie 1999

privind Agentul guvernamental pentru Consiliul Europei

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 280 din 18 iunie 1999


SmartCity3


    In temeiul Legii nr. 30/1994 privind ratificarea Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si a protocoalelor aditionale la aceasta conventie si al Legii nr. 79/1995 privind ratificarea Protocolului nr. 11 la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale referitor la restructurarea mecanismului de control stabilit prin conventie, incheiat la Strasbourg la 11 mai 1994,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Reprezentarea intereselor statului roman in procedurile jurisdictionale, in procedurile de rezolvare pe cale amiabila si in procedurile executionale in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor se face potrivit Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin protocoalele aditionale la aceasta, ratificate de Romania prin Legea nr. 30/1994 si prin Legea nr. 79/1995.
    (2) Prerogativele de agent guvernamental pentru Consiliul Europei in procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor se exercita, in numele Guvernului Romaniei, de Ministerul Justitiei.
    (3) In cadrul Ministerului Justitiei functioneaza Agentul guvernamental pentru Consiliul Europei, denumit in continuare agent guvernamental.
    Art. 2
    (1) Agentul guvernamental este numit si eliberat din functie prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul ministrului afacerilor externe.
    (2) Numirea si eliberarea din functie a agentului guvernamental se comunica Grefei Curtii Europene a Drepturilor Omului de catre Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Consiliul Europei.
    Art. 3
    Agentul guvernamental informeaza de indata Guvernul Romaniei, pe primul-ministru sau pe ministrul justitiei, la cererea acestora sau ori de cate ori este necesar, cu privire la modul in care isi exercita atributiile.
    Art. 4
    (1) Agentul guvernamental, in perioada in care indeplineste aceasta functie, face parte din personalul de specialitate juridica din Ministerul Justitiei, asimilat magistratilor potrivit Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca.
    (2) Numirea agentului guvernamental ca membru al personalului de specialitate juridica din Ministerul Justitiei, asimilat magistratilor, se face prin ordin al ministrului justitiei, pe baza deciziei prevazute la art. 2, incepand cu data numirii in functie de catre primul-ministru.
    (3) Agentul guvernamental, in perioada in care indeplineste aceasta functie, este membru de drept al Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei.
    Art. 5
    (1) Agentul guvernamental este subordonat nemijlocit ministrului justitiei.
    (2) Agentul guvernamental se incadreaza in functia de consilier al ministrului justitiei si este echivalat ca functie cu secretarul general al Ministerului Justitiei.
    Art. 6
    (1) In cadrul Ministerului Justitiei functioneaza un compartiment de specialitate privind agentul guvernamental.
    (2) Compartimentul prevazut la alin. (1) se incadreaza cu personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, cu traducatori-interpreti atestati si cu personal economic, administrativ, tehnic si de intretinere, in limita numarului maxim de posturi aprobat pentru Ministerul Justitiei.
    (3) Organizarea, functionarea si structura de personal ale compartimentului prevazut la alin. (1), precum si raporturile acestuia cu celelalte structuri interne ale Ministerului Justitiei se stabilesc in conditiile Hotararii Guvernului nr. 65/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, prin ordin al ministrului justitiei, la propunerea agentului guvernamental.
    Art. 7
    (1) In cadrul Misiunii Permanente a Romaniei pe langa Consiliul Europei functioneaza un diplomat care colaboreaza cu agentul guvernamental si ii acorda sprijinul necesar pentru indeplinirea functiilor acestuia.
    (2) Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Consiliul Europei acorda agentului guvernamental sprijinul logistic necesar pentru indeplinirea rolului acestuia in perioada in care se afla in misiune oficiala la Strasbourg.
    Art. 8
    (1) Ministrul justitiei, la propunerea agentului guvernamental, il poate desemna pe seful compartimentului prevazut la art. 6 sau pe diplomatul prevazut la art. 7 in calitate de coagent guvernamental, pentru procedurile orale in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.
    (2) Desemnarea in calitate de coagent guvernamental se face pentru o anumita cauza sau pentru o anumita procedura dintr-o cauza.
    (3) Coagentul guvernamental actioneaza conform instructiunilor date de agentul guvernamental.
    (4) Numirea coagentului guvernamental se comunica de indata Grefei Curtii Europene a Drepturilor Omului de catre Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Consiliul Europei.
    Art. 9
    (1) Agentul guvernamental poate delega dreptul de semnatura, pentru raporturile cu autoritatile romane si cu persoanele fizice si juridice, romane si straine, membrilor personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor din compartimentul prevazut la art. 6.
    (2) Agentul guvernamental poate delega dreptul de semnatura, pentru raporturile cu organele Consiliului Europei, cu statele si cu organizatiile internationale interguvernamentale, sefului compartimentului prevazut la art. 6.
    (3) Agentul guvernamental poate delega dreptul de semnatura, pentru raporturile cu organele Consiliului Europei, diplomatului prevazut la art. 7.
    Art. 10
    (1) Agentul guvernamental sau coagentul guvernamental poate fi ajutat, in procedurile orale in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, de unul sau mai multi asistenti.
    (2) Desemnarea ca asistent se face de catre agentul guvernamental. Pot fi desemnati ca asistenti membrii personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor din compartimentul prevazut la art. 6.
    (3) In cazuri exceptionale, cand complexitatea cauzei o impune, agentul guvernamental poate desemna ca asistenti, cu aprobarea ministrului justitiei, personalitati recunoscute in domeniul care formeaza obiectul cauzei.
    (4) Persoanele prevazute la alin. (3) isi desfasoara activitatea pe baza de conventie civila, in conditiile legii.
    (5) Desemnarea ca asistent se face pentru o anumita cauza sau pentru o anumita procedura dintr-o cauza.
    Art. 11
    (1) In cazuri exceptionale, cand complexitatea cauzei o impune, agentul guvernamental poate utiliza, in calitate de consultanti, personalitati recunoscute in domeniul care formeaza obiectul cauzei.
    (2) In raport cu nevoile activitatii, agentul guvernamental poate utiliza traducatori-interpreti atestati, in calitate de colaboratori externi.
    (3) Persoanele prevazute la alin. (1) si (2) isi desfasoara activitatea pe baza de conventie civila, in conditiile legii.
    Art. 12
    Pe langa agentul guvernamental functioneaza un consiliu consultativ, prezidat de agentul guvernamental si compus din fostii agenti guvernamentali. La lucrarile consiliului consultativ iau parte seful compartimentului prevazut la art. 6 si alte persoane invitate de agentul guvernamental.
    Art. 13
    Perioada in care o persoana indeplineste functia de agent guvernamental constituie vechime in magistratura si stagiu in activitatea diplomatica.
    Art. 14
    (1) In perioada misiunii oficiale temporare in strainatate agentul guvernamental, coagentul guvernamental si asistentii beneficiaza de drepturile prevazute de actele normative in vigoare pentru magistrati.
    (2) Celelalte persoane care il insotesc pe agentul guvernamental sau pe coagentul guvernamental in misiune oficiala temporara in strainatate beneficiaza de drepturile prevazute de actele normative in vigoare pentru personalul institutiilor publice.
    Art. 15
    In calitate de membru al Corpului Diplomatic si Consular al Romaniei, agentul guvernamental are dreptul la eliberarea si detinerea unui pasaport diplomatic.
    Art. 16
    (1) La audierile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului agentul guvernamental, coagentul guvernamental si asistentii poarta roba, baveta si insigna. Modelele robelor, bavetelor si insignelor se aproba prin ordin al ministrului justitiei, la propunerea agentului guvernamental.
    (2) Robele, bavetele si insignele se asigura gratuit de catre Ministerul Justitiei. Pentru diplomatul prevazut la art. 7 roba, baveta si insigna se asigura gratuit de catre Ministerul Afacerilor Externe.
    (3) Agentul guvernamental are dreptul, la incetarea functiei, sa pastreze roba, baveta si insigna.
    Art. 17
    Dispozitiile art. 4 si 13 se aplica si agentului guvernamental in functie.
    Art. 18
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga orice dispozitii contrare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministru de stat,
                       ministrul justitiei,
                       Valeriu Stoica

                       Ministrul afacerilor externe,
                       Andrei PlesuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 440/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 440 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 440/1999
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu