E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 407 din 13 aprilie 1990

privind reglementarea unor drepturi ce se acorda salariatilor din unitatile de cercetare, explorare, exploatare si prelucrare a materiilor prime nucleare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 156 din  9 iulie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Pentru protectia sanatatii lor, tinerii sub varsta de 21 ani nu pot fi repartizati la locuri de munca din minele de uraniu si la unitatile de prelucrare a acestuia.
    Art. 2
    Durata timpului de lucru pentru salariatii din unitatile de cercetare, prospectiune, explorare, exploatare si prelucrare a materiilor prime nucleare, care lucreaza in locuri cu conditii deosebite de munca, prevazute in anexa la prezenta, se stabileste astfel:
    - 30 ore pe saptamana (5 zile X 6 ore pe zi) pentru personalul care lucreaza in subteran si la suprafata in zona I de expunere la radiatii;
    - 36 ore pe saptamana pentru personalul care lucreaza in zonele II si III de expunere la radiatii;
    Art. 3
    (1) Personalul care lucreaza in zonele I, II si III de expunere la radiatii se incadreaza in grupele I si II de munca, astfel:
    - in grupa I de munca, personalul care lucreaza in zona I de expunere la radiatii;
    - in grupa II de munca, personalul care lucreaza in zonele II si III de expunere la radiatii.
    (2) Personalul care lucreaza la alte locuri de munca decat cele prevazute in zonele I, II si III de expunere la radiatii se incadreaza in grupele I si, respectiv, II de munca, proportional cu timpul efectiv lucrat in aceste zone.
    Art. 4
    (1) Personalul care a lucrat cel putin 15 ani in grupa I de munca - zona I de expunere la radiatii - primeste pensie integrala pentru munca depusa, indiferent de varsta.
    (2) Personalul prevazut la alin. (1), care se incadreaza in alte activitati, poate cumula pensia cu salariul din munca prestata, pana la nivelul salariului tarifar avut la data pensionarii, actualizat potrivit majorarilor generale de salarizare.
    (3) La implinirea varstei de pensionare pentru munca depusa, prevazuta de lege, personalului pensionat in conditiile alin. (1) i se recalculeaza pensia.
    Art. 5
    De sporul special prevazut de Decretul nr. 163/1975, anexa nr. IX, cap. II pct. 3 beneficiaza si muncitorii necalificati, intr-un procent de 3,5% .
    Art. 6
    (1) Sporul pentru munca in mediu radioactiv se acorda in suma fixa de 25 lei/post pentru zona I, 15 lei/post pentru zona II si 8 lei/post pentru zona III, personalului care lucreaza permanent in aceste conditii.
    (2) Functiile tehnice, precum si unele functii economice sau de alta specialitate din Centrala Industriala pentru Metale Rare si unitatile sale care, prin natura atributiilor de serviciu stabilite prin dispozitia centralei, desfasoara o parte din activitate in mediu radioactiv, beneficiaza de un spor la salariul tarifar de 7% cu sarcini de serviciu in zona I, de 6% in zona II si III si de 4% numai in zona III.
    (3) Sporurile prevazute la alin. (1) si (2) fac parte din salariul tarifar.
    Art. 7
    Personalul care lucreaza la suprafata in mediu radioactiv, in locurile de munca din zona I, beneficiaza de o masa calda la intrarea in schimb, in valoare de 15 lei, din care 5 lei se suporta de beneficiari din sporul prevazut la art. 6 alin (1), iar 10 lei de catre unitate din costurile de productie.
    Art. 8
    Incadrarea in zonele de expunere la radiatii, prevazute in anexa, se stabilesc de catre Centrala Industriala pentru Metale Rare, pe baza criteriilor elaborate impreuna cu Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare si Ministerul Sanatatii.
    Art. 9
    Inginerii si subinginerii conducatori de formatii de lucru se incadreaza la nivelul de salarizare prevazut pentru maistrii conducatori de formatie de lucru.
    Art. 10
    Personalul tehnic productiv care conduce echipele de cercetare geologica beneficiaza de un spor de 10% la salariul tarifar de incadrare pe timpul cat indeplineste efectiv aceasta sarcina in faza de teren.
    Art. 11
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare pe data de 1 aprilie 1990.

                       PRIM-MINISTRU
                        PETRE ROMAN

    ANEXA 1
                         LOCURILE
cu conditii deosebite de munca din sectorul minereurilor radioactive

    Zona I - Locuri de munca in care se lucreaza in contact direct cu materialul radioactiv
    1. Locurile de munca in subteran
    2. Locurile de munca din instalatiile (pilot, semiindustriale si industriale) de prelucrare a materiilor prime nucleare si a nisipurilor titano-zirconifere
    3. Instalatiile de tratare a apelor reziduale de la minele si instalatiile de prelucrare a materiilor prime nucleare
    4. Locurile de munca unde se efectueaza masuratori dozimetrice, analize chimice si fizice, precum si cercetari in statii si laboratoare de specialitate, cu material radioactiv
    5. Locurile de munca unde se executa lucrari de incarcare-descarcare, transport receptie-expeditie, depozitare a materiilor prime nucleare si a concentratelor acestora.
    Zona a II-a - Locuri de munca in care se lucreaza intermitent in contact cu materialul radioactiv
    1. Locurile de munca unde se lucreaza cu surse sau minereuri radioactive la etalonarea aparatelor din sectii si ateliere
    2. Locurile de munca la suprafata unde se executa lucrari de prospectiuni, explorari, deschideri, pregatiri si exploatare a materiilor prime nucleare
    3. Atelierele din incinta unitatilor si subunitatilor de cercetare, exploatare, preparare a materiilor prime nucleare, unde se executa reparatii si intretinere ale utilajelor si aparatelor cu care se lucreaza in unitatile si subunitatile sectorului de materii prime nucleare pentru prospectarea, explorarea, exploatarea si prepararea materiilor prime nucleare, contaminate radioactiv
    4. Locurile de munca de la suprafata unitatilor si subunitatilor sectorului de materii prime nucleare unde se executa decontaminarea echipamentului de protectie, curatirea bailor miniere si a vestiarelor, intretinerea si exploatarea lampilor de mina.
    Zona a III a   Locuri de munca in care personalul nu intra in contact direct cu materialul radioactiv, dar lucreaza in zone in care doza de radiatii este mai mare decat doza maxima admisa pentru populatieSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 407/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 407 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Sunteți interesat de un împrumut? oferim tot felul de asistență financiară tuturor persoanelor. "Imprumut de afaceri, împrumut personal, împrumut de investiții, consolidare acasă Împrumut, împrumut de împrumut și împrumut de companie la nivel mondial.Rata noastră de dobândă este de 3% pe an.importăm, de asemenea, consultanță financiară clienților noștri.if aveți un proiect bun sau doriți să începeți o afacere și aveți nevoie de împrumut pentru al finanța, contactați-ne imediat, pentru a putea discuta, a semna acordul și apoi a vă finanța proiectul sau afacerea pentru dvs. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru toate nevoile dvs. financiare Contactați-ne prin e-mail: midland.credit2@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 257 2006
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 531 2017
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Ordin 2019 2005
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 716 1965
     We Offers Financial Consulting To Client, SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 660 2012
    Are you looking for financing source such as Bank Guarantee (BG) and Standby Letter Of Credit (SBLC)? I am a direct mandate to a Financial Institution who is also known as private lender specialized in the Lease of Bank / Financial Instruments in the form of Bank Guarantees (BG), Standby Letter of Credit (SBLC), Documentary Letter of Credit (DLC), Letter of Credit (LC), Performance Bonds (PB); Whether you are new starting up, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project started or an established business looking for extra CAPITAL to expand your operations, our company renders all the credible and trusted bank guarantee providers who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs. We help/assist you secure SBLC and bank guarantee (BG) for your trade and investment from world ranked Banks such as; HSBC, Barclays Deutsche Bank Frankfurt, and Any A rated Bank in Europe e.t.c DESCRIPTION OF INSTRUMENT: (1) Instrument: Bank Guarantee {BG} /StandBy Letter of Credit.{SBLC} (Appendix A). (2) Total Face Value: Eur/USD 1M{Minimum} to Eur/USD 10B{Maximum}. (3) Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays Bank and Deutsche Bank Frankfurt. (4) Age: One Year and One Day. (5) Leasing Price: 4% of Face Value plus 2% commission. (6) Delivery: bank to bank SWIFT MT-799 and/or MT-760. (7) Payment: MT103 (TT/WT). (8) Hard Copy: Bonded Courier Service. RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We will be glad to share our working procedures with you upon request to help us proceed towards closing deals effectively. For further inquiry contact Email : Saban.financialbg@gmail.com Skype : Saban.financialbg WhatsApp: +447554831583
ANONIM a comentat Hotărârea 3 2019
    Dragi solicitanți de împrumut. Sunteți în orice dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această societate de împrumut a fost înființată în întreaga lume cu scopul de a ajuta săracii și oamenii cu dificultăți financiare de viață. Dacă doriți să solicitați un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos pe e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma imprumutata necesara: Durata împrumutului: Numar de mobil: Mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Decretul 120 2017
     Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu