E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 407 din 13 aprilie 1990

privind reglementarea unor drepturi ce se acorda salariatilor din unitatile de cercetare, explorare, exploatare si prelucrare a materiilor prime nucleare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 156 din  9 iulie 1992


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Pentru protectia sanatatii lor, tinerii sub varsta de 21 ani nu pot fi repartizati la locuri de munca din minele de uraniu si la unitatile de prelucrare a acestuia.
    Art. 2
    Durata timpului de lucru pentru salariatii din unitatile de cercetare, prospectiune, explorare, exploatare si prelucrare a materiilor prime nucleare, care lucreaza in locuri cu conditii deosebite de munca, prevazute in anexa la prezenta, se stabileste astfel:
    - 30 ore pe saptamana (5 zile X 6 ore pe zi) pentru personalul care lucreaza in subteran si la suprafata in zona I de expunere la radiatii;
    - 36 ore pe saptamana pentru personalul care lucreaza in zonele II si III de expunere la radiatii;
    Art. 3
    (1) Personalul care lucreaza in zonele I, II si III de expunere la radiatii se incadreaza in grupele I si II de munca, astfel:
    - in grupa I de munca, personalul care lucreaza in zona I de expunere la radiatii;
    - in grupa II de munca, personalul care lucreaza in zonele II si III de expunere la radiatii.
    (2) Personalul care lucreaza la alte locuri de munca decat cele prevazute in zonele I, II si III de expunere la radiatii se incadreaza in grupele I si, respectiv, II de munca, proportional cu timpul efectiv lucrat in aceste zone.
    Art. 4
    (1) Personalul care a lucrat cel putin 15 ani in grupa I de munca - zona I de expunere la radiatii - primeste pensie integrala pentru munca depusa, indiferent de varsta.
    (2) Personalul prevazut la alin. (1), care se incadreaza in alte activitati, poate cumula pensia cu salariul din munca prestata, pana la nivelul salariului tarifar avut la data pensionarii, actualizat potrivit majorarilor generale de salarizare.
    (3) La implinirea varstei de pensionare pentru munca depusa, prevazuta de lege, personalului pensionat in conditiile alin. (1) i se recalculeaza pensia.
    Art. 5
    De sporul special prevazut de Decretul nr. 163/1975, anexa nr. IX, cap. II pct. 3 beneficiaza si muncitorii necalificati, intr-un procent de 3,5% .
    Art. 6
    (1) Sporul pentru munca in mediu radioactiv se acorda in suma fixa de 25 lei/post pentru zona I, 15 lei/post pentru zona II si 8 lei/post pentru zona III, personalului care lucreaza permanent in aceste conditii.
    (2) Functiile tehnice, precum si unele functii economice sau de alta specialitate din Centrala Industriala pentru Metale Rare si unitatile sale care, prin natura atributiilor de serviciu stabilite prin dispozitia centralei, desfasoara o parte din activitate in mediu radioactiv, beneficiaza de un spor la salariul tarifar de 7% cu sarcini de serviciu in zona I, de 6% in zona II si III si de 4% numai in zona III.
    (3) Sporurile prevazute la alin. (1) si (2) fac parte din salariul tarifar.
    Art. 7
    Personalul care lucreaza la suprafata in mediu radioactiv, in locurile de munca din zona I, beneficiaza de o masa calda la intrarea in schimb, in valoare de 15 lei, din care 5 lei se suporta de beneficiari din sporul prevazut la art. 6 alin (1), iar 10 lei de catre unitate din costurile de productie.
    Art. 8
    Incadrarea in zonele de expunere la radiatii, prevazute in anexa, se stabilesc de catre Centrala Industriala pentru Metale Rare, pe baza criteriilor elaborate impreuna cu Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare si Ministerul Sanatatii.
    Art. 9
    Inginerii si subinginerii conducatori de formatii de lucru se incadreaza la nivelul de salarizare prevazut pentru maistrii conducatori de formatie de lucru.
    Art. 10
    Personalul tehnic productiv care conduce echipele de cercetare geologica beneficiaza de un spor de 10% la salariul tarifar de incadrare pe timpul cat indeplineste efectiv aceasta sarcina in faza de teren.
    Art. 11
    Prevederile prezentei hotarari intra in vigoare pe data de 1 aprilie 1990.

                       PRIM-MINISTRU
                        PETRE ROMAN

    ANEXA 1
                         LOCURILE
cu conditii deosebite de munca din sectorul minereurilor radioactive

    Zona I - Locuri de munca in care se lucreaza in contact direct cu materialul radioactiv
    1. Locurile de munca in subteran
    2. Locurile de munca din instalatiile (pilot, semiindustriale si industriale) de prelucrare a materiilor prime nucleare si a nisipurilor titano-zirconifere
    3. Instalatiile de tratare a apelor reziduale de la minele si instalatiile de prelucrare a materiilor prime nucleare
    4. Locurile de munca unde se efectueaza masuratori dozimetrice, analize chimice si fizice, precum si cercetari in statii si laboratoare de specialitate, cu material radioactiv
    5. Locurile de munca unde se executa lucrari de incarcare-descarcare, transport receptie-expeditie, depozitare a materiilor prime nucleare si a concentratelor acestora.
    Zona a II-a - Locuri de munca in care se lucreaza intermitent in contact cu materialul radioactiv
    1. Locurile de munca unde se lucreaza cu surse sau minereuri radioactive la etalonarea aparatelor din sectii si ateliere
    2. Locurile de munca la suprafata unde se executa lucrari de prospectiuni, explorari, deschideri, pregatiri si exploatare a materiilor prime nucleare
    3. Atelierele din incinta unitatilor si subunitatilor de cercetare, exploatare, preparare a materiilor prime nucleare, unde se executa reparatii si intretinere ale utilajelor si aparatelor cu care se lucreaza in unitatile si subunitatile sectorului de materii prime nucleare pentru prospectarea, explorarea, exploatarea si prepararea materiilor prime nucleare, contaminate radioactiv
    4. Locurile de munca de la suprafata unitatilor si subunitatilor sectorului de materii prime nucleare unde se executa decontaminarea echipamentului de protectie, curatirea bailor miniere si a vestiarelor, intretinerea si exploatarea lampilor de mina.
    Zona a III a   Locuri de munca in care personalul nu intra in contact direct cu materialul radioactiv, dar lucreaza in zone in care doza de radiatii este mai mare decat doza maxima admisa pentru populatieSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 407/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 407 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 47 2017
    BUPA FINANCE PLC is a group of company with funding experts and mandate to a finance and investment Company who is a premier provider of trade finance and project finance instruments as well as discountable bank instruments. Our bank instrument can be help you fund you projects in Trading, funding project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.Having years of professional, invaluable experience in the banking and finance industry, and having access to dozens of different prominent trusted and reliable providers, our Financial Services consultants will crawl through hundreds of products to find one that perfectly matches your needs. Purchase Instrument of BG/SBLC : 32%+2% Min Face Value cut =5M- 10B EUR/USD Lease Instrument of BG/SBLC : 4%+2% Min Face Value cut = 5M- 10B EUR/USD DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG / SBLC) (Appendix A) 2. Total Face Value: Eur 5M MIN and Eur 10B MAX (Ten Billion USD). 3. Issuing Bank: HSBC Bank London, Barclays, Credit Suisse and Deutsche Bank Frankfurt. 4. Age: One Year, One Month 5. Leasing Price: 6% of Face Value plus 2% commission fees to brokers. 6. Delivery: Bank to Bank swift. 7. Payment: MT-103 or MT760 8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. Name :Howard Anthony Email:bupafinance9@gmail.com Skype ID:92f864467edaf0b8
ANONIM a comentat Hotărârea 2 2018
     I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $10,000 daily for an unlimited withdraw I am so happy about this because i got mine last week and I have used it to get $70,000. MRS JUDE is giving out the card just to help the poor and needy though it is legal but it is something nice and he is not like other scam pretending to have the blank ATM cards.. Just send him an email On ( blankatm156@gmail.com )
ANONIM a comentat Decretul 25 1949
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { EllinasFinances@gmail.com } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: EllinasFinances@gmail.com Please Fill the Application Form Below: - Complete Name: - Loan Amount Needed: - Loan Duration: - Purpose Of Loan: - City / Country: - Telephone: - How Did You Hear About Us: If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via Email: EllinasFinances@gmail.com ,,,
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Hi, i just want to share my experience with everyone. I have being hearing about this blank ATM card for a while and i never really paid any interest to it because of my doubts. Until one day i discovered a hacking guy called (OSCAR WHITE). he is really good at what he is doing. Back to the point, I inquired about The Blank ATM Card. If it works or even Exist.He told me Yes and that its a card programmed for random money withdraws without being noticed and can also be used for free online purchases of any kind. This was shocking and i still had my doubts. Then i gave it a try and asked for the card and agreed to their terms and conditions. Hoping and praying it was not a scam. One week later i received my card and tried with the closest ATM machine close to me, It worked like magic. I was able to withdraw up to $4500. This was unbelievable and the happiest day of my life. So far i have being able to withdraw up to $28000 without any stress of being caught. I don't know why i am posting this here, i just felt this might help those of us in need of financial stability. blank Atm has really change my life. If you want to contact him, Here is the email address oscarwhitehackersworld@gmail.com or whats-app +1(323)-362-2310 And I believe he will also Change your Life....
ANONIM a comentat Decretul 737 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Decretul 737 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 30 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 30 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) We Offers Financial Consulting To Client, ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com ) Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: ValidusCapital@execs.com ( ValidusCapital@techie.com )
ANONIM a comentat Legea 174 2016
    We are authorized Financial consulting firm that work directly with A rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc We provide BG, SBLC,and lots more for clients all over the world. We are equally ready to work with Brokers and financial consultants/consulting firms in their respective countries. Our procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned We offer certifiable and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. We are RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days We hope to establish a long term business relationship with you even after this first trial Regards WALSH SMITH, ROBERT email : info.iqfinanceplc@gmail.com skype: cpt_young1 Tel contact: +447031968934 Registered No: 04374045
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu