E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 214 din 10 aprilie 1995

privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale de Prognoza

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 70 din 18 aprilie 1995


SmartCity3    In temeiul prevederilor art. 115 din Constitutia Romaniei si al altor reglementari legale,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Comisia Nationala de Prognoza functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, de sinteza macroeconomica, subordonat Guvernului.
    Comisia Nationala de Prognoza fundamenteaza si elaboreaza studii si prognoze pe termen scurt, mediu si lung privind evolutia economiei romanesti in ansamblu si a sectoarelor acesteia, care sa fundamenteze strategia programului de guvernare.
    Art. 2
    Comisia Nationala de Prognoza are urmatoarele atributii principale:
    1. elaboreaza prognoze si studii referitoare la echilibrul macroeconomic, sectorial si regional; pentru fundamentarea studiilor de prognoza intocmeste studii privind dezvoltarea ramurilor si subramurilor, inclusiv pe forme de proprietate; estimeaza potentialul productiv si propune solutii de utilizare  a acestuia, corespunzator resurselor si programelor de restructurare si retehnologizare; estimeaza cheltuielile de capital pentru investitiile totale in economie si pentru investitiile publice, pe destinatii ale acestora; participa la elaborarea propunerilor pentru ierarhizarea prioritatii proiectelor de investitii publice;
    2. elaboreaza si utilizeaza modele economico-matematice pentru proiectia formarii si utilizarii produsului intern brut, a veniturilor nominale si reale ale populatiei, consumului de marfuri si servicii; intocmeste balanta avutiei nationale; determina eficienta utilizarii factorilor de productie la nivel macroeconomic; asigura compararea internationala a principalilor indicatori in Sistemul Conturilor Nationale;
    3. elaboreaza prognoze referitoare la resursele de munca, formarea profesionala si echilibrul pietei fortei de munca; intocmeste studii si analize privind activitatile cu profil social si protectia sociala;
    4. elaboreaza prognoze privind echilibrul valutar si relatiile economice externe, precum si impactul acestora asupra economiei reale; analizeaza conjunctura economica pe plan mondial si implicatiile previzibile ale acesteia asupra exportului, importului si dezvoltarii economice a Romaniei;
    5. analizeaza efectele politicilor financiare, monetare, valutare, bugetare asupra economiei reale; efectueaza studii privind eficienta utilizarii capitalului in economia reala pe ramuri si forme de proprietate si elaboreaza prognoze pe baza analizelor efectuate; analizeaza fluxurile financiare si influenta acestora asupra ansamblului economiei; intocmeste analize privind efectele procesului inflationist asupra echilibrelor financiare, monetare si valutare;
    6. elaboreaza si editeaza un buletin de informare in care publica studii, analize, prognoze proprii, precum si sinteze referitoare la experiente, orientari si previziuni pe plan mondial;
    7. indeplineste orice alte atributii stabilite prin acte normative pentru domeniul sau de activitate.
    Art. 3
    (1) In realizarea atributiilor sale, Comisia Nationala de Prognoza colaboreaza cu ministerele si celelalte organe de specialitate din subordinea Guvernului, cu institutele de cercetare si organele administratiei publice locale, fiind abilitata sa incheie protocoale privind lucrarile si studiile ce vor fi elaborate si transmise reciproc.
    (2) Comisia Nationala de Prognoza este abilitata sa solicite informatii privind evolutia activitatii economico-financiare si sociale de la ministere, organe de specialitate din subordinea Guvernului, agenti economici, precum si de la organele administratiei publice locale in scopul asigurarii elementelor agregate necesare fundamentarii studiilor de prognoza.
    (3) Comisia Nationala de Prognoza asigura legatura si schimbul de informatii privind, in principal, imbunatatirea metodologiilor specifice de prognoza macroeconomica, sectoriala si regionala cu organizatii similare din alte tari si cu organisme internationale de profil.
    Art. 4
    Comisia Nationala de Prognoza impreuna cu prefecturile vor asigura pregatirea si constituirea unor nuclee cu atributii privind furnizarea elementelor necesare elaborarii prognozelor in profil teritorial care sa fundamenteze strategiile de dezvoltare regionala si zonala in vederea unei dezvoltari echilibrate pe termen lung.
    Art. 5
    Comisia Nationala de Prognoza este condusa de un presedinte, asimilat, ca salarizare, cu functia de secretar de stat, numit prin decizia primului-ministru.
    Pe langa presedinte functioneaza colegiul de conducere, organ consultativ; componenta colegiului se stabileste prin ordin al presedintelui, cu avizul presedintelui Consiliului pentru Coordonare, Strategie si Reforma Economica.
    In exercitarea functiei sale, presedintele emite ordine si instructiuni.
    Art. 6
    Comisia Nationala de Prognoza are structura organizatorica prevazuta in anexa, care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Numarul maxim de posturi pentru Comisia Nationala de Prognoza este 120, exclusiv demnitarul.
    In cadrul directiilor din structura Comisiei Nationale de Prognoza se organizeaza servicii si birouri, prin ordin al presedintelui.
    Atributiile si sarcinile compartimentelor si personalului Comisiei Nationale de Prognoza sunt stabilite prin regulamentul de organizare si functionare, aprobat prin ordin al presedintelui.
    Art. 7
    Comisia Nationala de Prognoza utilizeaza un parc propriu de transport, potrivit normelor legale in vigoare.
    Art. 8
    Comisia Nationala de Prognoza are sediul in Bucuresti, bd. Libertatii nr. 12, Cladirea ministere Sud, tronsonul 5-6, sectorul 5.
    Art. 9
    (1) Prezenta hotarare intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei.
    (2) La aceeasi data se abroga Hotararea Guvernului nr. 810/1992 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale de Prognoza, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 336 din 29 decembrie 1992.

               PRIM-MINISTRU
             NICOLAE VACAROIU

                     Contrasemneaza:
                     Ministru de stat,
                     presedintele Consiliului
                     pentru Coordonare,
                     Strategie si Reforma Economica,
                     Mircea Cosea

                     Ministru de stat, ministrul
                     muncii si protectiei sociale,
                     Dan Mircea Popescu

                     Ministru de stat,
                     ministrul finantelor,
                     Florin Georgescu

    ANEXA 1

    Numarul maxim de posturi = 120
    (exclusiv demnitarul)

                     COMISIA NATIONALA DE PROGNOZA
    - PRESEDINTE
      - Consilier
      - Control financiar propriu
      - Contencios
      - Oficiul de calcul*)
      - Directia generala sinteza, conjunctura, echilibre sectoriale si
        regionale
        - Directia echilibre si prognoze sectoriale
        - Directia sinteza, metodologie, echilibre si prognoze
          regionale
        - Directia conjunctura si anchete economice, integrare
          economica europeana, relatii economice externe
     - Directia generala modelare macroeconomica, produs intern brut,
       echilibre financiare
       - Directia modelare macroeconomica, formarea si utilizarea
         produsului intern brut
       - Directia probleme sociale, echilibrul pietei fortei de munca
       - Directia echilibre financiare si monetare
     - Directia economica, informare-documentare, resurse umane,
       administrativ
------------------
    *) Se organizeaza la nivel de serviciu.

                         -------------------


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 214/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 214 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 22 2019
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut primi un împrumut de la alt serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 108 2014
    Instituții de credit de împrumut MĂ MÂNCUȚI CÂND NU ESTE NICI O SPERĂ (loancreditinstitutions00@gmail.com) Bună ziua tuturor celor de pe acest forum, eu sunt John Michael din SUA, nu-mi vine să cred că Dumnezeu nu există cu adevărat până când nu am fost răscumpărat și salvat de la robie financiară ... eram în criză financiară și trebuia să plătesc niște facturi. Am încercat să caut ajutor de la bănci, dar în niciun caz, am încercat, de asemenea, să căut ajutor de pe internet doar pentru a întâlni escroci care s-au prefacut creditor privat și au făcut bani cu suma de 15.000 $ și nu mi-au primit împrumutul, nu până când DUMNEZEU m-a prezentat dlui. Ilie printr-un prieten care a fost salvat de la o problemă financiară și i-a fost acordat un împrumut de 100.000,00 USD de către domnul Elijah, așa că i-am luat sfatul și am contactat instituțiile de credit împrumut, iar în termen de o săptămână mi-a fost acordat un împrumut de 250.000 USD. sfatul meu tuturor celor care caută un împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2%. Fac acest lucru pentru că sunt atât de fericit că sunt în afara robiei financiare și sunt din nou plin de bucurie și viața este ușoară, mulțumită DUMNEZEU și domnului Ilie. Puteți contacta instituțiile de credit împrumutate prin (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
     If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decizia 366 2019
    ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Is Offering Its Global Fund Program, Where Loans Are Offered To Interested Clients Globally To Fund Profitable Business And Projects. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Are The Solution To Your Financial Problem ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Set Itself The Mission Of Promoting Short, Medium And Long-Term Loan Financing With Us To ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Borrow Flexibly! Our Program Are Financial Institutions To Fund Private Capital, Private Equity, Project Funding, Real Estate, Business & Entertainment Funding, Venture Capital, Hedge Funds, And Others. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com If You Are Seeking A Loan For The Development Of Expansion Of Your Business, Innovative Products, Processes Or Even Technical Services; ( IFSCapitalloan@gmail.com ) Has Professional Finance Programs That Will Provide You With The Chance To Gain A Competitive Edge Over The Competition And Pave The Way For The Positive Growth Of Your Company. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Email: IFSCapitalloan@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Decretul 416 1953
    Ai nevoie de împrumut personal sau de afaceri fără stres și aprobare rapidă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați, oferim acum împrumuturi cu o dobândă de 3%. Împrumutul nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: saara.kemi@gmail.com sau Whatsapp +48732232776
ANONIM a comentat Circulara 8 2013
    Bună ziua, sunt jane un american Vreau să împărtășesc cu tine despre supremloans1124@gmail.com unde aș putea obține împrumutul meu urgent pentru a-mi finanța afacerea și pentru a-mi plăti toate datoriile, dacă tot sunteți în căutarea unui împrumut online aici, contactați supremloans1124@gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
ANONIM a comentat Decretul 811 2010
    Buna ziua, sunt un american pe care vreau sa-l impart cu supremloans1124@gmail.com unde as putea sa imi iau imprumutul urgent pentru a-mi finanta afacerea si a achita toate datoriile mele, daca tot cautati un credit online aici, contactati supremloans1124 @ gmail.com și veți obține împrumuturile fără întârziere la 2%
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu