E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 55 din 29 ianuarie 1999

privind organizarea si functionarea Directiei generale de prognoza in subordinea Ministerului Finantelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 48 din 30 ianuarie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 115 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Directia generala de prognoza se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Finantelor, prin reorganizarea Comisiei Nationale de Prognoza, care se desfiinteaza.
    Directia generala de prognoza fundamenteaza si elaboreaza studii si prognoze pe termen scurt, mediu si lung, privind evolutia economiei romanesti in ansamblu si a sectoarelor acesteia, necesare fundamentarii strategiei programului de guvernare.
    Art. 2
    Directia generala de prognoza are urmatoarele atributii principale:
    1. elaboreaza prognoze si studii referitoare la echilibrul macroeconomic, sectorial si regional; pentru fundamentarea studiilor de prognoza intocmeste studii privind dezvoltarea ramurilor si subramurilor, inclusiv pe forme de proprietate; estimeaza potentialul productiv si propune solutii de utilizare a acestuia, corespunzator resurselor si programelor de restructurare si retehnologizare; estimeaza cheltuielile de capital pentru investitiile totale in economie si pentru investitiile publice, pe destinatii ale acestora; participa la elaborarea propunerilor pentru ierarhizarea prioritatii proiectelor de investitii publice;
    2. elaboreaza si utilizeaza modele economico-matematice pentru proiectia formarii si utilizarii produsului intern brut, a veniturilor nominale si reale ale populatiei, a consumului de marfuri si servicii; intocmeste balanta avutiei nationale; determina eficienta utilizarii factorilor de productie la nivel macroeconomic; asigura compararea internationala a principalilor indicatori in Sistemul Conturilor Nationale;
    3. elaboreaza prognoze referitoare la resursele de munca, formarea profesionala si echilibrul pietei fortei de munca; intocmeste studii si analize privind activitatile cu profil social si de protectie sociala;
    4. elaboreaza prognoze privind echilibrul valutar si relatiile economice externe, precum si impactul acestora asupra economiei reale; analizeaza conjunctura economica pe plan mondial si implicatiile previzibile ale acesteia asupra exportului, importului si dezvoltarii economice a Romaniei;
    5. analizeaza efectele politicilor financiare, monetare, valutare, bugetare asupra economiei reale; efectueaza studii privind eficienta utilizarii capitalului in economia reala, pe ramuri si forme de proprietate, si elaboreaza prognoze pe baza analizelor efectuate; analizeaza fluxurile financiare si influenta acestora asupra ansamblului economiei; intocmeste analize privind efectele procesului inflationist asupra echilibrelor financiare, monetare si valutare;
    6. elaboreaza si editeaza un buletin de informare in care publica studii, analize, prognoze proprii, precum si sinteze referitoare la experiente, orientari si previziuni pe plan mondial;
    7. indeplineste orice alte atributii stabilite prin acte normative pentru domeniul sau de activitate.
    Art. 3
    Directia generala de prognoza, in colaborare cu directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat, impreuna cu prefecturile vor asigura pregatirea si constituirea unor nuclee cu atributii privind furnizarea elementelor necesare elaborarii prognozelor in profil teritorial, care sa fundamenteze strategiile de dezvoltare regionala si zonala in vederea unei dezvoltari echilibrate pe termen lung.
    Art. 4
    Directia generala de prognoza este condusa de un director general, numit prin ordin al ministrului finantelor, in conditiile legii.
    Art. 5
    Structura organizatorica a Directiei generale de prognoza se stabileste prin ordin al ministrului finantelor.
    Numarul maxim de posturi pentru Directia generala de prognoza este de 120, dintre care 15 pentru personalul administrativ.
    In cadrul Directiei generale de prognoza se organizeaza directii, servicii si birouri, prin ordin al ministrului finantelor.
    Atributiile, sarcinile si raspunderile compartimentelor din Directia generala de prognoza se stabilesc prin regulamentul de organizare si functionare, aprobat prin ordin al ministrului finantelor.
    Atributiile, sarcinile si raspunderile individuale ale personalului din Directia generala de prognoza se stabilesc prin fisa postului, intocmita in urma evaluarii posturilor pe baza regulamentului de organizare si functionare prevazut la alin. 4.
    Art. 6
    Directia generala de prognoza are in dotare un numar de doua autoturisme.
    Art. 7
    Directia generala de prognoza are sediul in municipiul Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sectorul 5, latura sud, tronsoanele 5 - 6, etajele IV si V.
    Suprafata de 1.380 mp, ocupata de Comisia Nationala de Prognoza in imobilul prevazut la alineatul precedent, trece din administrarea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului in administrarea Ministerului Finantelor, pe baza de protocol.
    Art. 8
    Personalul angajat in cadrul Comisiei Nationale de Prognoza se transfera la Directia generala de prognoza, prin mentinerea gradelor profesionale si a treptelor profesionale.
    Prevederile legale privind regimul de selectionare, angajare si avansare a personalului din Ministerul Finantelor si din unitatile sale subordonate se aplica in mod corespunzator si personalului Directiei generale de prognoza.
    Salariul de baza al personalului din Directia generala de prognoza va fi corelat cu cel acordat personalului din Ministerul Finantelor si din unitatile sale subordonate, ca urmare a aplicarii prevederilor Legii nr. 154/1998, cu modificarile ulterioare.
    Normele metodologice privind constituirea si utilizarea fondurilor destinate stimularii personalului din aparatul propriu al Ministerului Finantelor si din unitatile subordonate acestuia, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 154/1997, cu modificarile ulterioare, se aplica si personalului Directiei generale de prognoza, prin asimilare cu personalul directiilor generale si directiilor din Ministerul Finantelor. Modalitatea concreta de aplicare se stabileste si se aproba prin ordin al ministrului finantelor.
    Art. 9
    Hotararea Guvernului nr. 214/1995 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale de Prognoza, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 70 din 10 aprilie 1995, se abroga.
    Art. 10
    Hotararea Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 197 din 18 august 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La anexa nr. 2*) "Unitati in subordinea sau sub autoritatea Ministerului Finantelor" capitolul I "Institutii publice finantate de la bugetul de stat", dupa punctul 2 se introduce punctul 3 cu urmatorul cuprins:
    "3. Directia generala de prognoza             105"
    2. La anexa nr. 3*) "Mijloacele de transport si consumul de carburanti", dupa numarul curent 5 se introduce numarul curent 6 cu urmatorul cuprins:

-----------------------------------------------------------------------
"Nr.     Unitatea          Tipul         Numarul     Consumul maxim de
crt.                     mijlocului      maxim       carburant pentru
                            de           aprobat     un autovehicul
                         transport       (bucati)    (litri/luna)
-----------------------------------------------------------------------
 6.  Directia generala
     de prognoza         autoturisme        2              300"
-----------------------------------------------------------------------
    *) Anexele nr. 2 si 3 au fost inlocuite prin Hotararea Guvernului nr. 864/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 474 din 9 decembrie 1998.

    Art. 11
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, pct. 7 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 566/1998 privind institutiile publice din subordinea Guvernului si denumirile functiilor de conducere utilizate in cadrul acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 342 din 10 septembrie 1998, se elimina.

              p. PRIM-MINISTRU,
                 VICTOR BABIUC

                        Contrasemneaza:
                        p. Ministrul finantelor,
                        Bujor Bogdan Teodoriu
                        secretar de stat

                        p. Ministrul muncii
                        si protectiei sociale,
                        Simona Marinescu,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 55/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 55 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu