E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 55 din 29 ianuarie 1999

privind organizarea si functionarea Directiei generale de prognoza in subordinea Ministerului Finantelor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 48 din 30 ianuarie 1999


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 115 din Constitutia Romaniei,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Directia generala de prognoza se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Finantelor, prin reorganizarea Comisiei Nationale de Prognoza, care se desfiinteaza.
    Directia generala de prognoza fundamenteaza si elaboreaza studii si prognoze pe termen scurt, mediu si lung, privind evolutia economiei romanesti in ansamblu si a sectoarelor acesteia, necesare fundamentarii strategiei programului de guvernare.
    Art. 2
    Directia generala de prognoza are urmatoarele atributii principale:
    1. elaboreaza prognoze si studii referitoare la echilibrul macroeconomic, sectorial si regional; pentru fundamentarea studiilor de prognoza intocmeste studii privind dezvoltarea ramurilor si subramurilor, inclusiv pe forme de proprietate; estimeaza potentialul productiv si propune solutii de utilizare a acestuia, corespunzator resurselor si programelor de restructurare si retehnologizare; estimeaza cheltuielile de capital pentru investitiile totale in economie si pentru investitiile publice, pe destinatii ale acestora; participa la elaborarea propunerilor pentru ierarhizarea prioritatii proiectelor de investitii publice;
    2. elaboreaza si utilizeaza modele economico-matematice pentru proiectia formarii si utilizarii produsului intern brut, a veniturilor nominale si reale ale populatiei, a consumului de marfuri si servicii; intocmeste balanta avutiei nationale; determina eficienta utilizarii factorilor de productie la nivel macroeconomic; asigura compararea internationala a principalilor indicatori in Sistemul Conturilor Nationale;
    3. elaboreaza prognoze referitoare la resursele de munca, formarea profesionala si echilibrul pietei fortei de munca; intocmeste studii si analize privind activitatile cu profil social si de protectie sociala;
    4. elaboreaza prognoze privind echilibrul valutar si relatiile economice externe, precum si impactul acestora asupra economiei reale; analizeaza conjunctura economica pe plan mondial si implicatiile previzibile ale acesteia asupra exportului, importului si dezvoltarii economice a Romaniei;
    5. analizeaza efectele politicilor financiare, monetare, valutare, bugetare asupra economiei reale; efectueaza studii privind eficienta utilizarii capitalului in economia reala, pe ramuri si forme de proprietate, si elaboreaza prognoze pe baza analizelor efectuate; analizeaza fluxurile financiare si influenta acestora asupra ansamblului economiei; intocmeste analize privind efectele procesului inflationist asupra echilibrelor financiare, monetare si valutare;
    6. elaboreaza si editeaza un buletin de informare in care publica studii, analize, prognoze proprii, precum si sinteze referitoare la experiente, orientari si previziuni pe plan mondial;
    7. indeplineste orice alte atributii stabilite prin acte normative pentru domeniul sau de activitate.
    Art. 3
    Directia generala de prognoza, in colaborare cu directiile generale ale finantelor publice si controlului financiar de stat, impreuna cu prefecturile vor asigura pregatirea si constituirea unor nuclee cu atributii privind furnizarea elementelor necesare elaborarii prognozelor in profil teritorial, care sa fundamenteze strategiile de dezvoltare regionala si zonala in vederea unei dezvoltari echilibrate pe termen lung.
    Art. 4
    Directia generala de prognoza este condusa de un director general, numit prin ordin al ministrului finantelor, in conditiile legii.
    Art. 5
    Structura organizatorica a Directiei generale de prognoza se stabileste prin ordin al ministrului finantelor.
    Numarul maxim de posturi pentru Directia generala de prognoza este de 120, dintre care 15 pentru personalul administrativ.
    In cadrul Directiei generale de prognoza se organizeaza directii, servicii si birouri, prin ordin al ministrului finantelor.
    Atributiile, sarcinile si raspunderile compartimentelor din Directia generala de prognoza se stabilesc prin regulamentul de organizare si functionare, aprobat prin ordin al ministrului finantelor.
    Atributiile, sarcinile si raspunderile individuale ale personalului din Directia generala de prognoza se stabilesc prin fisa postului, intocmita in urma evaluarii posturilor pe baza regulamentului de organizare si functionare prevazut la alin. 4.
    Art. 6
    Directia generala de prognoza are in dotare un numar de doua autoturisme.
    Art. 7
    Directia generala de prognoza are sediul in municipiul Bucuresti, Bd. Libertatii nr. 12, sectorul 5, latura sud, tronsoanele 5 - 6, etajele IV si V.
    Suprafata de 1.380 mp, ocupata de Comisia Nationala de Prognoza in imobilul prevazut la alineatul precedent, trece din administrarea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului in administrarea Ministerului Finantelor, pe baza de protocol.
    Art. 8
    Personalul angajat in cadrul Comisiei Nationale de Prognoza se transfera la Directia generala de prognoza, prin mentinerea gradelor profesionale si a treptelor profesionale.
    Prevederile legale privind regimul de selectionare, angajare si avansare a personalului din Ministerul Finantelor si din unitatile sale subordonate se aplica in mod corespunzator si personalului Directiei generale de prognoza.
    Salariul de baza al personalului din Directia generala de prognoza va fi corelat cu cel acordat personalului din Ministerul Finantelor si din unitatile sale subordonate, ca urmare a aplicarii prevederilor Legii nr. 154/1998, cu modificarile ulterioare.
    Normele metodologice privind constituirea si utilizarea fondurilor destinate stimularii personalului din aparatul propriu al Ministerului Finantelor si din unitatile subordonate acestuia, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 154/1997, cu modificarile ulterioare, se aplica si personalului Directiei generale de prognoza, prin asimilare cu personalul directiilor generale si directiilor din Ministerul Finantelor. Modalitatea concreta de aplicare se stabileste si se aproba prin ordin al ministrului finantelor.
    Art. 9
    Hotararea Guvernului nr. 214/1995 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale de Prognoza, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 70 din 10 aprilie 1995, se abroga.
    Art. 10
    Hotararea Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 197 din 18 august 1997, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. La anexa nr. 2*) "Unitati in subordinea sau sub autoritatea Ministerului Finantelor" capitolul I "Institutii publice finantate de la bugetul de stat", dupa punctul 2 se introduce punctul 3 cu urmatorul cuprins:
    "3. Directia generala de prognoza             105"
    2. La anexa nr. 3*) "Mijloacele de transport si consumul de carburanti", dupa numarul curent 5 se introduce numarul curent 6 cu urmatorul cuprins:

-----------------------------------------------------------------------
"Nr.     Unitatea          Tipul         Numarul     Consumul maxim de
crt.                     mijlocului      maxim       carburant pentru
                            de           aprobat     un autovehicul
                         transport       (bucati)    (litri/luna)
-----------------------------------------------------------------------
 6.  Directia generala
     de prognoza         autoturisme        2              300"
-----------------------------------------------------------------------
    *) Anexele nr. 2 si 3 au fost inlocuite prin Hotararea Guvernului nr. 864/1998, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 474 din 9 decembrie 1998.

    Art. 11
    La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, pct. 7 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 566/1998 privind institutiile publice din subordinea Guvernului si denumirile functiilor de conducere utilizate in cadrul acestora, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 342 din 10 septembrie 1998, se elimina.

              p. PRIM-MINISTRU,
                 VICTOR BABIUC

                        Contrasemneaza:
                        p. Ministrul finantelor,
                        Bujor Bogdan Teodoriu
                        secretar de stat

                        p. Ministrul muncii
                        si protectiei sociale,
                        Simona Marinescu,
                        secretar de statSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 55/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 55 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 411 1998
    Bună ziua tuturor!!! Numele meu este doamna Nedzla Kerso și vorbesc ca unul dintre cei mai fericiți oameni din lume și astăzi îmi spun că creditorul mi-a salvat familia din situația noastră rea, îi voi spune lumii numele și sunt foarte fericit să spun asta familia mea s-a întors pentru totdeauna pentru că aveam nevoie de un împrumut de 50.000 de euro pentru a-mi începe viața de când eram o singură mamă cu 5 copii, iar lumea părea să se bazeze pe mine când am încercat să obțin un împrumut de la bănci și băncile online mi-au refuzat împrumuturile a spus că venitul meu este scăzut și că nu am garanții pentru un împrumut, așa că merg online să caut un împrumut atunci când am întâlnit creditorii falsi care îmi cer toți banii cu cuvinte dulci. Până când am văzut o postare a mamei doamnei Maria de pe un blog și am pledat cu ea, mi-a oferit toți termenii și condițiile și am fost de acord și m-a surprins cu împrumutul care îmi schimbă viața și familia, iar la început m-am gândit acest lucru nu ar fi posibil din cauza experienței mele anterioare și a promisiunilor false, însă, spre surprinderea mea, am primit împrumutul meu de 50.000 de euro și aș sfătui oricui are nevoie de un împrumut să o contacteze pe doamna Maria Alexander, femeia cu cuvântul ei, prin e-mail: ( mariaalexander818@gmail.com) pentru că este cel mai înțelegător și amabil creditor. oricine dorește un împrumut sau cum poate obține un împrumut original, trebuie să o contacteze Via. e-mail: (mariaalexander818@gmail.com) whatsapp: (+1 651-243-8090) Viber; (+1 651-243-8090) Puteți să mă contactați pe doamna Nedzla Kerso pentru mai multe informații (nedzlakerso@gmail.com) Vă mulțumesc tuturor
ANONIM a comentat Decizia 313 2005
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 67 2018
    Bună ziua, Caută un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o dobândă scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Salut, Ai nevoie de un împrumut confortabil pentru satisfacția ta? Oferim un împrumut accesibil la rata dobânzii de 3% pentru debitorii locali și internaționali. Suntem certificate, de încredere, de încredere, eficiente, rapide și dinamice și lucrăm împreună. acordăm un împrumut pe termen lung de la 2 la 50 de ani cel mult. Aveți nevoie de un împrumut direct, ușor și accesibil pentru a plăti datoriile, pentru a începe o afacere sau pentru un alt motiv? Dacă da, vă rugăm să ne contactați pentru a vă solicita împrumutul. Această ofertă este destinată persoanelor serioase. Vă rugăm să ne contactați: accessloanfirm2030@gmail.com WhatsApp: +79265038734 Suntem certificate, fiabil, fiabil, eficient, rapid și dinamic. Toate cele bune, Domn scott Trimiteți-ne un e-mail la: accessloanfirm2030@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 185 1999
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Ordin 150 2019
    Bună ziua tuturor Aveți nevoie de un împrumut instantaneu? Aplicați cu compania mea prin (capitalfunding.usa.org@gmail.com) dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, pentru că oferim cel mai bun serviciu de împrumut din toată lumea. Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă? Aveți la dispoziție un proiect neterminat din cauza finanțării proaste? Aveți nevoie de bani pentru a investi într-o anumită zonă de specializare care vă va aduce profit? și nu știi ce să faci. Redăm toate tipurile de servicii de împrumut, cum ar fi; Împrumuturi pentru afaceri (până la 20 de milioane) Împrumuturi personale (până la 5 milioane) Consolidarea datoriilor Împrumuturi internaționale Împrumut pentru familie și multe altele. Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru persoanele care au o problemă financiară și au nevoie de soluție pentru aceasta, o mulțime de oameni le este atât de dificil să obțină împrumuturi de capitaluri de la băncile locale sau de la alte institute financiare, datorită ratei dobânzii ridicate, insuficiente. garanția, raportul datoriei / veniturile, scorul creditului scăzut și multe alte motive Dacă v-a fost îngrijorat cu privire la obținerea unui împrumut, nu vă mai faceți griji, deoarece vă putem oferi împrumutul de care aveți nevoie. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut, vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: (capitalfunding.usa.org@gmail.com) Rețineți că împrumutul este acordat cu o dobândă de 3%, vă rugăm să ne reveniți acum, dacă sunteți interesat. Denumirea companiei: Elements Capital Funding Adresa de e-mail: capitalfunding.usa.org@gmail.com Număr de telefon (WhatsApp): +4915758108767
ANONIM a comentat Acord 0 1997
    Salut, Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână datorită finanțării inadecvate? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte institute financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite domenii ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut chiar aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și creditare este sigur, autentic și garantat 100%. Interesat va rugam sa ma contactati prin e-mail; (carmelapedro24@gmail.com) Număr WhatsApp: +1 585-326-2165 Număr Viber: +1 585-326-2165
ANONIM a comentat OUG 81 2005
    Atenţie! Sunt un creditor privat care acordă împrumuturi private și corporative persoane fizice. Ai fost refuzat de atâtea bănci? Aveți nevoie de finanțare pentru a vă stabili afacerea? Ai nevoie de finanțare pentru extinderea afacerii tale? Sau aveți nevoie de un împrumut personal? Împrumutul meu variază de la împrumut personal la afaceri. Ofer împrumut cu 3% dobândă în termen de 1 an până la 30 de ani durata rambursării. Sunt foarte dispus să fac din toate problemele tale financiare un lucru din trecut. Satisfacția dvs. financiară este obiectivul meu, iar colaborarea cu mine va fi o experiență bună, vă rugăm să contactați astăzi pentru întrebări suplimentare dacă sunteți interesat să obțineți orice fel de împrumuturi: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com Toate cele bune, Dna Cheryl Tinley (CEO / Președinte) E-mail: cheryltinleyfinancialaid@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu