E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1184 din 27 noiembrie 2001

privind constituirea echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 820 din 19 decembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. IX din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2001 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor si instituirea unor masuri pentru diminuarea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala in domeniul alcoolului si bauturilor alcoolice,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Constituirea Comisiei centrale de coordonare
    (1) Se constituie Comisia centrala de coordonare a echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase, denumita in continuare Comisie centrala, alcatuita din reprezentantii urmatoarelor institutii:
    a) ministere si organe centrale de specialitate: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii si Familiei, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor;
    b) asociatii patronale din ramura alcoolului si bauturilor alcoolice, legal infiintate.
    (2) Conducatorii institutiilor prevazute la alin. (1) vor stabili, prin acte interne, competentele ce revin, potrivit legii, reprezentantului propriu in Comisia centrala.
    (3) Reprezentantul Ministerului Finantelor Publice asigura coordonarea activitatii Comisiei centrale.
    (4) Componenta nominala a Comisiei centrale este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Constituirea echipelor mixte de control judetene
    (1) In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Comisia centrala va constitui echipe mixte de control in teritoriu, la nivelul tuturor judetelor.
    (2) Echipele mixte de control prevazute la alin. (1) vor avea in componenta:
    a) cate un reprezentant al serviciilor descentralizate din teritoriu ale ministerelor si organelor centrale de specialitate mentionate la art. 1 alin. (1) lit. a);
    b) cate un reprezentant al asociatiilor patronale mentionate la art. 1 alin. (1) lit. b).
    (3) Coordonarea echipei mixte de control la nivelul judetului se asigura de catre reprezentantul directiei generale a finantelor publice judetene.
    Art. 3
    Competentele echipelor mixte de control judetene
    (1) Echipele mixte de control judetene vor verifica, conform competentelor stabilite de lege pentru fiecare dintre membrii lor, la fiecare agent economic producator de alcool, distilate de orice fel sau bauturi alcoolice spirtoase:
    a) detinerea licentelor de fabricatie emise conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 123/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si respectarea conditiilor prevazute de lege pentru acestea;
    b) detinerea autorizatiilor de comercializare emise conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si respectarea conditiilor prevazute de lege pentru acestea;
    c) respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor;
    d) respectarea normelor sanitare, de avizare si autorizare a functionarii, elaborate de Ministerul Sanatatii si Familiei;
    e) respectarea prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 17/240/2000 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea bauturilor alcoolice distilate destinate comercializarii;
    f) respectarea normelor legale in materie fiscala, a disciplinei financiar-bancare si a normelor de comert.
    (2) In cadrul controlului se vor preleva probe pentru toate produsele fabricate, in vederea stabilirii calitatii, concentratiei alcoolice si a modului de respectare a retetei de fabricatie. Probele prelevate vor fi transmise pentru analize la laboratoarele de specialitate acreditate in tara, costul analizelor urmand sa fie suportat de agentii economici controlati. Directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor acorda asistenta de specialitate privind prelevarea probelor, analiza si evaluarea rezultatelor de laborator, din punct de vedere al riscurilor pentru sanatatea publica.
    (3) In toate situatiile de constatare a neindeplinirii sau nerespectarii conditiilor de acordare si detinere a licentelor de fabricatie, precum si a autorizatiilor de comercializare echipele mixte de control vor proceda la sigilarea instalatiilor in vederea incetarii activitatii de productie.
    Art. 4
    Graficul de control
    (1) Echipele mixte de control judetene constituite potrivit prezentei hotarari vor efectua controale generale periodice si controale tematice, potrivit graficelor proprii de control avizate de Comisia centrala.
    (2) Controalele generale periodice se vor realiza cel putin de doua ori pe an.
    (3) Controalele tematice se vor efectua potrivit legislatiei speciale aplicabile.
    Art. 5
    Procedura de lucru a echipelor mixte de control
    (1) Procedura de lucru a echipelor mixte de control se stabileste de catre Comisia centrala prin decizie.
    (2) Echipele mixte de control au obligatia respectarii prevederilor-cadru din procedura stabilita potrivit alin. (1), asigurand indeplinirea obiectivelor specifice proprii, in mod operativ si cu maxima eficienta, in stricta conformitate cu legislatia aplicabila.
    Art. 6
    Documentele de control si circuitul acestora
    (1) Procesele-verbale de control intocmite ca urmare a fiecarei actiuni de verificare intreprinse vor fi redactate structurat pe capitole, conform obiectivelor de control, si vor fi semnate de fiecare membru al echipei mixte de control, de supraveghetorul fiscal in cazurile producatorilor de alcool, precum si de reprezentantii autorizati ai agentului economic verificat.
    (2) Cate un exemplar al procesului-verbal va fi transmis in termen de 3 zile:
    a) organelor teritoriale mentionate la art. 2 alin. (2);
    b) Comisiei centrale spre informare.
    (3) Documentele de control intocmite de echipele mixte de control judetene se pastreaza la Ministerul Finantelor Publice si la directiile generale ale finantelor publice judetene.
    (4) In vederea anularii licentelor de fabricatie si/sau a autorizatiilor de comercializare, procesele-verbale de control vor fi depuse, prin grija reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, la organele competente ale celor doua ministere.
    (5) Analiza procesului-verbal de control si dispunerea masurilor de anulare a licentelor de fabricatie si/sau a autorizatiilor de comercializare se vor efectua in termen de 10 zile de la data depunerii acestor documente la organele competente.
    (6) Procesele-verbale care contin masuri sanctionatorii, altele decat cele prevazute la alin. (4), se transmit organelor teritoriale competente.
    Art. 7
    Coordonarea la nivel central
    (1) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va comunica lunar, pana la data de 15 a lunii urmatoare, Ministerului Finantelor Publice - Directia generala de administrare a veniturilor publice si a monopolurilor lista cuprinzand agentii economici carora le-au fost anulate licentele de fabricatie, in vederea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) Directia generala de administrare a veniturilor publice si a monopolurilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice va informa lunar Comisia centrala cu privire la masurile luate.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministru de interne,
                         Ioan Rus

                         Ministrul sanatatii si familiei,
                         Daniela Bartos

    ANEXA 1

                             COMPONENTA
Comisiei centrale de coordonare a echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase

    1. Gheorghe Oana    - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Finantelor Publice
    2. Neculae Plaiasu  - comisar general al Garzii financiare, reprezentant al
                          Ministerului Finantelor Publice
    3. Mihai Lungu      - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor
    4. G-ral de divizie - secretar de stat, reprezentant al Ministerului de
       Toma Zaharia       Interne
    5. Rovana Plumb     - secretar de stat, reprezentant al Autoritatii
                          Nationale pentru Protectia Consumatorilor
    6. Radu Deac        - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Sanatatii si Familiei
    7. Mihai Simpetru   - presedinte al Asociatiei Patronale "VINROM"
    8. Romulus Dascalu  - presedinte al Asociatiei producatorilor de alcool si
                          bauturi spirtoase "GARANT"
    9. Radu Murariu       vicepresedinte al Organizatiei Patronale de Ramura
                          "ROMFERMENT"SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1184/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1184 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 342 2016
    Bună ziua domnule / doamnă Oferim împrumuturi organismelor private și comerciale cu o dobândă anuală foarte mică de 3%, rambursare de la 1 an la 25 de ani. Acordăm împrumuturi cuprinse între 5.000 și 500.000.000. Aceasta este pentru a eradica istoricul în creștere al creditului necorespunzător și, de asemenea, pentru a aduce profit stabil atât companiei noastre, cât și clienților noștri. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut? Contact: Paul Loan Agency acum prin e-mail: paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% și, oferim. *Imprumuturi personale * Credite de consolidare a datoriilor *Capital de risc * Împrumuturi pentru afaceri * Împrumuturi pentru educație *Imprumut pentru casa * Împrumuturi din orice motiv Pentru mai multe informații de urgență reveniți imediat la noi. paulhelpfund@yahoo.com sau WhatsApp: +91 963 289 2493 Salutari Domnule Paul Moritz
ANONIM a comentat Ordin 3418 2013
    We are project funder as well as financial lender. We have BG/SBLC specifically for BUY/LEASE at a leasing price of 4%+2% of face value Issuance by HSBC London and many other 25 top AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. We also secure funding. Also We are into the provision of short term and long term business/personal loans for both small and large scale business funds. * FOR LEASING OF BG/SBLC MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M LEASING FEE = 4%+2% * FOR PURCHASE OF FRESH CUT BG/SBLC PRICE = 32%+2% MINIMUM FACE VALUE OF BG/SBLC = EUR/USD 1M Kindly contact us for our procedures and be sure that we shall respond within 48hrs maximum. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. Contact Name : Blaine Lorcan Contact Email: blainelorcan@gmail.com Skype:blainelorcan@gmail.com WhatsApp:+1(408)290-8281
ANONIM a comentat OUG 52 2004
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat OUG 123 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com WhatsApp +1 (470) 575-0615 ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    Bună ziua, Aveți nevoie de un împrumut rapid? Sunt Susan Benson Sunt creditor și, de asemenea, consultant financiar. Având în vedere stagnarea economică, lumea trece prin rezultatul bolii Corona-virus emergente (COVID-19), mulți oameni se confruntă cu provocări financiare premature. Și cu prezența excedentului de numerar în instituția noastră, ne propunem să accelerăm circulația banilor finanțând clienții din Europa și din afara acesteia cu un împrumut. Dacă aveți nevoie de un împrumut urgent pentru a începe o afacere, cumpărați o casă sau o mașină sau aveți nevoie de un împrumut din alte motive personale? Vreau să contactați firma mea. Furnizăm tot felul de servicii de împrumut, atât împrumuturi garantate, cât și garantate. Dacă citiți acest lucru și știți că aveți nevoie de asistență financiară, ne puteți scrie doar prin e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com sau trimiteți-mi direct pe WhatsApp prin: +447903159998 și primiți un răspuns instantaneu. Suntem o companie globală de servicii financiare și ne-am angajat să vă ajutăm să vă îmbunătățiți obiectivele financiare pe termen lung și pe termen scurt, deoarece stabilitatea dvs. financiară este obiectivul nostru final. Caracteristici și beneficii; * Convenabilitate - Puteți solicita un împrumut oricând, oriunde. * Suma flexibilă - Decideți cât de mult doriți să împrumutați. * Finanțare rapidă rapidă - primiți împrumutul dvs. în termen de 24 de ore de la aprobare. * Rata dobânzii flexibile de 3,0%. * Rata de aprobare ridicată * Aveți șansa de a selecta data rambursării, fie săptămânal, lunar sau anual, pentru o durată de 1-30 ani. * Aplicație online simplă. * Ghid personalizat și expertiză. * Fără taxe ascunse Mulți oameni găsesc atât de dificil să obțină un împrumut de la băncile locale sau de la alte institute financiare din anumite motive. Dacă aveți nevoie într-adevăr de soluție pentru provocările dvs. financiare, scrieți-ne firmei mele, vă vom ajuta cu un împrumut. Am ajutat numeroase persoane și organizații care se confruntă cu dificultăți financiare în întreaga lume. Când aplicați cu noi, aplicați cu o companie de încredere care are grijă de nevoile dvs. financiare, prioritatea noastră maximă este stabilitatea dvs. financiară și veți fi îngrijit pe parcursul întregului proces. Pentru mai multe informații despre oferta noastră de împrumut, trimiteți-ne cererea dvs. de împrumut prin: E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com SAU; WhatsApp: +447903159998
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 793 2013
    Ai nevoie de un împrumut? Căutați finanțe? Căutați un împrumut pentru a vă extinde afacerea? Cred că ai ajuns la locul potrivit. Oferim împrumuturi la dobândă scăzută. Persoanele interesate trebuie să ne contacteze Pentru răspuns imediat la cererea dvs., amabil răspundeți la aceste e-mailuri de mai jos. Aplicația Whats +918256953815 ushaservicesonline@gmail.com Vă rugăm să ne furnizați următoarele informații, dacă vă interesează. 1) Numele complet: ……… 2) Gen: ……… 3) Suma de împrumut necesară: ……… 4) Durata împrumutului: ……… 5) Țara: ……… 6) Adresa de acasă: ……… 7) Număr mobil: ……… 8) Venitul lunar: ………………… 9) Ocupatia: ........................... ) Ce site ai făcut aici despre noi ………………… Multumesc si toate cele bune. ushaservicesonline@gmail.com +918256953815
ANONIM a comentat Hotărârea 984 1990
    FOR QUICK, AFFORDABLE AND RELIABLE BUSINESS/HOME/REAL ESTATES/COMPANY/PROJECT/PERSONAL LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com We are authorized financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home, personal and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. Contact us on the following Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE aims is to provide excellent professional financial services which include the followings *1* Personal loan *2* Business loan *3* Home loan *4* Farm Loan *5* Education loan *6* Debt consolidation loan *7* Truck Loan *8* Car Loan *9* Eviction Loan *10* Equipment Loan *11* Hotels Loan *12* Refinancing Loan and many more NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 441 1997
    O zi buna   Ai nevoie de împrumut pentru afaceri? Împrumut contractual? Împrumut de student? Împrumut pentru sănătate, Împrumut pentru a investi sau împrumut de proiect? Contactați împrumutul rapid Unicredit atât pentru împrumut, cât și pentru împrumut pe termen scurt, pentru o tranzacție rapidă, sigură și ușoară.    Informatii de contact E-mail: unicreditfastloan@gmail.com Facebook: împrumutul rapid Unicredit Instagram: Împrumut rapid Unicredit Twitter: @FastUnicredit LinkedIn: împrumutul rapid Unicredit Contactați-ne pentru serviciul dvs. de împrumut rapid.
ANONIM a comentat Ordin 2591 2018
    O zi buna, Căutați împrumut pentru afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la midland.credit2@gmail.com pentru mai multe informații. Toate cele bune, Midland Credit Home Mgt
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu