E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1184 din 27 noiembrie 2001

privind constituirea echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 820 din 19 decembrie 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. IX din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2001 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor si instituirea unor masuri pentru diminuarea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala in domeniul alcoolului si bauturilor alcoolice,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Constituirea Comisiei centrale de coordonare
    (1) Se constituie Comisia centrala de coordonare a echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase, denumita in continuare Comisie centrala, alcatuita din reprezentantii urmatoarelor institutii:
    a) ministere si organe centrale de specialitate: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii si Familiei, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor;
    b) asociatii patronale din ramura alcoolului si bauturilor alcoolice, legal infiintate.
    (2) Conducatorii institutiilor prevazute la alin. (1) vor stabili, prin acte interne, competentele ce revin, potrivit legii, reprezentantului propriu in Comisia centrala.
    (3) Reprezentantul Ministerului Finantelor Publice asigura coordonarea activitatii Comisiei centrale.
    (4) Componenta nominala a Comisiei centrale este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Constituirea echipelor mixte de control judetene
    (1) In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Comisia centrala va constitui echipe mixte de control in teritoriu, la nivelul tuturor judetelor.
    (2) Echipele mixte de control prevazute la alin. (1) vor avea in componenta:
    a) cate un reprezentant al serviciilor descentralizate din teritoriu ale ministerelor si organelor centrale de specialitate mentionate la art. 1 alin. (1) lit. a);
    b) cate un reprezentant al asociatiilor patronale mentionate la art. 1 alin. (1) lit. b).
    (3) Coordonarea echipei mixte de control la nivelul judetului se asigura de catre reprezentantul directiei generale a finantelor publice judetene.
    Art. 3
    Competentele echipelor mixte de control judetene
    (1) Echipele mixte de control judetene vor verifica, conform competentelor stabilite de lege pentru fiecare dintre membrii lor, la fiecare agent economic producator de alcool, distilate de orice fel sau bauturi alcoolice spirtoase:
    a) detinerea licentelor de fabricatie emise conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 123/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si respectarea conditiilor prevazute de lege pentru acestea;
    b) detinerea autorizatiilor de comercializare emise conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si respectarea conditiilor prevazute de lege pentru acestea;
    c) respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor;
    d) respectarea normelor sanitare, de avizare si autorizare a functionarii, elaborate de Ministerul Sanatatii si Familiei;
    e) respectarea prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 17/240/2000 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea bauturilor alcoolice distilate destinate comercializarii;
    f) respectarea normelor legale in materie fiscala, a disciplinei financiar-bancare si a normelor de comert.
    (2) In cadrul controlului se vor preleva probe pentru toate produsele fabricate, in vederea stabilirii calitatii, concentratiei alcoolice si a modului de respectare a retetei de fabricatie. Probele prelevate vor fi transmise pentru analize la laboratoarele de specialitate acreditate in tara, costul analizelor urmand sa fie suportat de agentii economici controlati. Directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor acorda asistenta de specialitate privind prelevarea probelor, analiza si evaluarea rezultatelor de laborator, din punct de vedere al riscurilor pentru sanatatea publica.
    (3) In toate situatiile de constatare a neindeplinirii sau nerespectarii conditiilor de acordare si detinere a licentelor de fabricatie, precum si a autorizatiilor de comercializare echipele mixte de control vor proceda la sigilarea instalatiilor in vederea incetarii activitatii de productie.
    Art. 4
    Graficul de control
    (1) Echipele mixte de control judetene constituite potrivit prezentei hotarari vor efectua controale generale periodice si controale tematice, potrivit graficelor proprii de control avizate de Comisia centrala.
    (2) Controalele generale periodice se vor realiza cel putin de doua ori pe an.
    (3) Controalele tematice se vor efectua potrivit legislatiei speciale aplicabile.
    Art. 5
    Procedura de lucru a echipelor mixte de control
    (1) Procedura de lucru a echipelor mixte de control se stabileste de catre Comisia centrala prin decizie.
    (2) Echipele mixte de control au obligatia respectarii prevederilor-cadru din procedura stabilita potrivit alin. (1), asigurand indeplinirea obiectivelor specifice proprii, in mod operativ si cu maxima eficienta, in stricta conformitate cu legislatia aplicabila.
    Art. 6
    Documentele de control si circuitul acestora
    (1) Procesele-verbale de control intocmite ca urmare a fiecarei actiuni de verificare intreprinse vor fi redactate structurat pe capitole, conform obiectivelor de control, si vor fi semnate de fiecare membru al echipei mixte de control, de supraveghetorul fiscal in cazurile producatorilor de alcool, precum si de reprezentantii autorizati ai agentului economic verificat.
    (2) Cate un exemplar al procesului-verbal va fi transmis in termen de 3 zile:
    a) organelor teritoriale mentionate la art. 2 alin. (2);
    b) Comisiei centrale spre informare.
    (3) Documentele de control intocmite de echipele mixte de control judetene se pastreaza la Ministerul Finantelor Publice si la directiile generale ale finantelor publice judetene.
    (4) In vederea anularii licentelor de fabricatie si/sau a autorizatiilor de comercializare, procesele-verbale de control vor fi depuse, prin grija reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, la organele competente ale celor doua ministere.
    (5) Analiza procesului-verbal de control si dispunerea masurilor de anulare a licentelor de fabricatie si/sau a autorizatiilor de comercializare se vor efectua in termen de 10 zile de la data depunerii acestor documente la organele competente.
    (6) Procesele-verbale care contin masuri sanctionatorii, altele decat cele prevazute la alin. (4), se transmit organelor teritoriale competente.
    Art. 7
    Coordonarea la nivel central
    (1) Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va comunica lunar, pana la data de 15 a lunii urmatoare, Ministerului Finantelor Publice - Directia generala de administrare a veniturilor publice si a monopolurilor lista cuprinzand agentii economici carora le-au fost anulate licentele de fabricatie, in vederea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (2) Directia generala de administrare a veniturilor publice si a monopolurilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice va informa lunar Comisia centrala cu privire la masurile luate.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         Ministru de interne,
                         Ioan Rus

                         Ministrul sanatatii si familiei,
                         Daniela Bartos

    ANEXA 1

                             COMPONENTA
Comisiei centrale de coordonare a echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase

    1. Gheorghe Oana    - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Finantelor Publice
    2. Neculae Plaiasu  - comisar general al Garzii financiare, reprezentant al
                          Ministerului Finantelor Publice
    3. Mihai Lungu      - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor
    4. G-ral de divizie - secretar de stat, reprezentant al Ministerului de
       Toma Zaharia       Interne
    5. Rovana Plumb     - secretar de stat, reprezentant al Autoritatii
                          Nationale pentru Protectia Consumatorilor
    6. Radu Deac        - secretar de stat, reprezentant al Ministerului
                          Sanatatii si Familiei
    7. Mihai Simpetru   - presedinte al Asociatiei Patronale "VINROM"
    8. Romulus Dascalu  - presedinte al Asociatiei producatorilor de alcool si
                          bauturi spirtoase "GARANT"
    9. Radu Murariu       vicepresedinte al Organizatiei Patronale de Ramura
                          "ROMFERMENT"SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1184/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1184 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu