E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Articolul 18 din actul Ordonanţa 42 1995 in legatura cu Ordin 357 2003
Ordonanţa 42 1995 in legatura cu Hotărârea 1184 2001
Articolul 30 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 183 2001
Articolul 18 din actul Ordonanţa 42 1995 in legatura cu Ordin 58 1999
Articolul 30 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Ordonanţa 33 1999
Articolul 22 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Ordonanţa 33 1999
Articolul 28 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Ordonanţa 33 1999
Articolul 29 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Ordonanţa 33 1999
Ordonanţa 42 1995 aprobat de Legea 123 1995
Articolul 4 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 19 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 20 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 22 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 23 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 26 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 28 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Articolul 31 din actul Ordonanţa 42 1995 modificat de Legea 123 1995
Ordonanţa 42 1995 in legatura cu Ordin 83 1995
Ordonanţa 42 1995 republicat de OUG 42 1995
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA Nr

ORDONANTA   Nr. 42 din 29 august 1995

privind productia de produse alimentare destinate comercializarii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 203 din  1 septembrie 1995


SmartCity3


    In temeiul art. 107 alin. (1) si (3) din Constitutie si al art. 1 lit. c) din Legea nr. 81/1995 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,

    Guvernul Romaniei emite prezenta ordonanta:

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Productia de produse alimentare destinate comercializarii se desfasoara in conditiile prevazute de prezenta ordonanta, urmarind, in principal, protectia vietii, sanatatii populatiei si a mediului inconjurator, satisfacerea necesitatilor de consum ale tuturor categoriilor de consumatori si respectarea conditiilor de igiena si de mediu la fabricarea, manipularea, depozitarea si transportul produselor.
    Prevederile prezentei ordonante sunt obligatorii pentru toti agentii economici, persoane juridice, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, asociatii familiale sau persoane fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta.
    Art. 2
    Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare destinate comercializarii au obligatia sa ia masurile necesare pentru a elimina riscul de contaminare sau degradare a produselor si transformarea acestora in produse improprii consumului uman.
    Art. 3
    Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare destinate comercializarii pot desfasura aceste activitati numai in baza unor licente de fabricatie.
    Acordarea licentelor de fabricatie a produselor alimentare destinate comercializarii se efectueaza de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.
    Art. 4
    In intelesul prezentei ordonante:
    a) produse alimentare sunt alimente, bauturi sau alte produse, obtinute prin prelucrarea unor materii prime alimentare, care sunt destinate consumului uman, cu exceptia produselor farmaceutice;
    b) aditiv alimentar este orice substanta care se adauga alimentelor pentru a se imbunatati valoarea nutritiva a acestora si, de asemenea, orice produs sau substanta care se adauga alimentelor pentru a influenta culoarea, consistenta, gustul sau aroma, termenul de valabilitate, sau de a da alimentelor orice alta proprietate specifica, daca substanta sau produsul de imbogatire nu sunt ele insele materii prime alimentare;
    c) substante straine sunt orice alte substante decat aditivii alimentari, care, daca sunt prezente peste limitele maxime admise de Ministerul Sanatatii, pot constitui un risc pentru protectia vietii, sanatatii consumatorilor sau altereaza compozitia normala sau calitatea produselor alimentare;
    d) eticheta este orice material scris, imprimat sau grafic, litografiat, gravat sau ilustrat, referitor la un produs alimentar, pe care il insoteste cand acesta este prezentat la vanzare pentru consumatori;
    e) ambalajul este materialul specific, ca executie si natura, destinat ambalarii produselor alimentare in vederea asigurarii protectiei si utilizat pentru transportul, manipularea, depozitarea sau desfacerea acestora;
    f) agent economic, producator de produse alimentare este orice persoana fizica, autorizata sa desfasoare o activitate economica independenta, sau persoana juridica, romana sau straina, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate, care desfasoara, in conditiile legii in Romania, o activitate de productie, prestari servicii ori operatiuni de import-export al produselor alimentare;
    g) falsificare sau substituire in domeniul calitatii constituie orice inselaciune sau tentativa de inselaciune privind natura, caracteristicile calitative, compozitia, continutul in substante utile, inlocuirea in componenta produsului a unor substante cu altele vatamatoare sanatatii, precum si folosirea de denumiri, descrieri sau alte declaratii false privind originea, cantitatea sau identitatea marfurilor sau serviciilor, care contribuie la stabilirea valorii produsului;
    h) laborator autorizat sau acreditat este laboratorul caruia o autoritate desemnata de Guvern i-a recunoscut competenta de a efectua incercari si analize pentru determinarea calitatii produselor alimentare;
    i) licenta de fabricatie a produselor alimentare este documentul care atesta ca agentul economic este capabil sa desfasoare activitati in domeniul productiei de produse alimentare, in conformitate cu legislatia interna in vigoare, la un nivel de calitate si siguranta care sa asigure protectia vietii si sanatatii consumatorilor.

    CAP. 2
    Calitatea produselor alimentare

    Art. 5
    Produsele alimentare realizate in tara sau cele importate, supuse unui proces tehnologic, trebuie sa aiba o asemenea compozitie si calitate, incat sa nu constituie un pericol pentru organismul uman, din punct de vedere fizic, chimic, microbiologic, toxicologic, parazitologic sau al nivelului de radioactivitate.
    Art. 6
    Agentii economici care produc produse alimentare sunt obligati ca, la fabricarea acestora, sa utilizeze numai materii prime si materiale care sa corespunda conditiilor de calitate prevazute in standarde, caiete de sarcini, specificatii tehnice, norme sanitare si sanitar-veterinare, precum si normelor de protectie a mediului, in vigoare.
    La receptia materiilor prime conditiile de calitate se verifica prin analize de laborator.
    Art. 7
    La fabricarea produselor alimentare se vor utiliza numai aditivi alimentari aprobati de catre organismele specializate ale Ministerului Sanatatii.
    Nivelul maxim admis de aditivi, de substante straine sau de incarcatura microbiana se stabileste pentru fiecare clasa de produse alimentare de catre Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, cu organismele specializate ale administratiei publice centrale, precum si cu consultarea asociatiilor pentru protectia consumatorilor.

    CAP. 3
    Obligatii ale agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare

    Art. 8
    Produsele alimentare pot fi fabricate de catre agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de bunuri alimentare, numai dupa avizarea acestora de catre Ministerul Sanatatii ca sunt apte pentru consum uman si cu respectarea conditiilor de calitate si tehnice prevazute in standarde, caiete de sarcini, specificatii tehnice, norme sanitare si sanitare veterinare, in vigoare.
    Art. 9
    Verificarea calitatii produselor alimentare, pe toate fazele de fabricatie, incepand cu materiile prime, pana la obtinerea produselor finite, cat si timpul depozitarii acestora, se realizeaza prin organele de control tehnic ale agentilor economici.
    In cadrul unitatilor producatoare se pot organiza laboratoare proprii autorizate.
    Art. 10
    La receptia materiilor prime, materialelor sau produselor alimentare din import se verifica, de catre organele imputernicite prin lege sau alte reglementari in vigoare, daca acestea au certificate de calitate si daca performantele prevazute in acestea sunt la nivelul parametrilor inscrisi in standarde sau alte norme de calitate.
    Verificarile se fac obligatoriu la receptie, in laboratoarele proprii ale agentilor economici, iar in cazul celor care nu dispun de dotarea specifica, in laboratoare neutre specializate, autorizate sau acreditate.
    Pentru produsele alimentare fabricate in Romania, raspunderea pentru calitatea acestora revine agentului economic sub a carui marca se comercializeaza acestea.
    In cazul produselor si materiilor prime alimentare provenite din import, raspunderea pentru calitatea acestora revine agentului economic care a efectuat importul.
    Art. 11
    Ambalajele folosite pentru produsele alimentare trebuie sa asigure mentinerea calitatii si cantitatii acestora, sa fie realizate din materiale reciclabile sau sa aiba asigurate conditiile de valorificare sau eliminare ecologica, conform prevederilor din standarde sau alte reglementari in vigoare. Materialele de ambalare si ambalajele utilizate pentru produsele alimentare trebuie sa fie avizate din punct de vedere sanitar de catre Ministerul Sanatatii.
    Art. 12
    La etichetarea si marcarea produselor alimentare se vor mentiona in mod obligatoriu elementele de identificare a produsului, cu precizarea tarii in care acesta a fost fabricat si ambalat.
    Art. 13
    Stabilirea termenului de valabilitate pentru produsele alimentare se face de catre producator, pe raspunderea acestuia, sau prin colaborare cu unitati de cercetare si laboratoare specializate, dupa experimentari prealabile.
    Art. 14
    Se interzice prelungirea termenului de valabilitate expirat, prin reetichetare sau reambalare, de catre producator.
    Art. 15
    Pe ambalajele produselor alimentare destinate persoanelor carora le sunt necesare diete speciale pentru varsta, boli sau alte motive, se vor mentiona, in plus fata de cele prevazute la art. 12, indicatiile si precautiile de folosire a acestora.
    Art. 16
    La manipularea, transportarea si depozitarea produselor alimentare se vor asigura fiecarui produs conditiile specifice de pastrare, conform prevederilor din standarde sau alte reglementari in vigoare.
    Art. 17
    Agentii economici care produc produse alimentare au obligatia executarii verificarilor metrologice impuse de legislatia in vigoare.

    CAP. 4
    Licentele de fabricatie a produselor alimentare

    Art. 18
    Licentele de fabricatie a produselor alimentare se acorda agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, conform regulamentului privind acordarea acestora, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii si alimentatiei si publicat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante in Monitorul Oficial al Romaniei.
    Art. 19
    Activitatile pentru care se acorda licente de fabricatie sunt din domeniul productiei de lapte si produse lactate, carne si produse din carne, peste si produse piscicole, paine si produse de morarit si panificatie, zahar si produse zaharoase, uleiuri si grasimi vegetale alimentare, bauturi racoritoare, conserve din legume si fructe, vin, bere, spirt, bauturi alcoolice, drojdie de panificatie, prestari servicii si alte activitati in domeniul productiei de produse alimentare.
    Art. 20
    Licentele de fabricatie a produselor alimentare se acorda urmatoarelor categorii de producatori:
    a) agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare, persoane juridice, indiferent de forma de organizare si tipul de proprietate;
    b) asociatiilor familiale sau persoanelor fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta, care desfasoara activitati in domeniul productiei de bauturi alcoolice sau bauturi racoritoare.
    Asociatiile familiale fizice autorizate sa desfasoare o activitate economica independenta, cu exceptia celor prevazute la lit. b), pot desfasura activitati in domeniul productiei de produse alimentare, fara licente de fabricatie.
    Art. 21
    Activitatile in domeniul productiei de produse alimentare pentru care se acorda licente de fabricatie, competentele privind acordarea lor, documentatia necesara, procedurile privind acordarea, suspendarea, prelungirea sau anularea licentelor de fabricatie, precum si controlul privind modul de respectare a conditiilor ce au stat la baza acordarii licentelor de fabricatie, se stabilesc de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei prin regulamentul prevazut la art. 18.
    Art. 22
    Acordarea licentei de fabricatie a produselor alimentare se solicita de catre agentul economic care desfasoara activitatea respectiva, la punerea in functie a fiecarei unitati.
    Agentii economici aflati in functiune la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante sunt obligati sa solicite, in termen de 60 de zile, acordarea licentei de fabricatie a produselor alimentare.
    Licentele de fabricatie a produselor alimentare se elibereaza in termen de cel mult 120 de zile de la data inregistrarii cererii agentului economic si achitarii unei taxe de catre acesta. Taxa pentru eliberarea licentei de fabricatie a produselor alimentare este de 500.000 lei pentru agentii economici, persoane juridice, si de 250.000 lei pentru asociatiile familiale si agentii economici, persoane fizice autorizate, iar pentru prelungirea valabilitatii acesteia este de 250.000 lei pentru agentii economici, persoane juridice, si de 100.000 lei pentru asociatiile familiale si agentii economici, persoane fizice autorizate. Veniturile incasate de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei se vireaza la bugetul de stat lunar, pana la data de 20 a lunii urmatoare.
    Modificarea conditiilor care au stat la baza acordarii licentei de fabricatie a produselor alimentare obliga agentul economic sa solicite in termen de 30 de zile o noua licenta de fabricatie.
    Licenta de fabricatie a produselor alimentare are valabilitate pentru o perioada de 5 ani de la data acordarii. Cu 90 de zile inainte de expirarea acestei perioade, se va solicita prelungirea valabilitatii licentei de fabricatie.
    Art. 23
    Licentele de fabricatie a produselor alimentare se acorda pentru fiecare produs alimentar si sunt netransmisibile.

    CAP. 5
    Supravegherea si controlul desfasurarii activitatilor privind productia de produse alimentare

    Art. 24
    Produsele alimentare care nu indeplinesc conditiile prevazute in capitolele I - IV din prezenta ordonanta sunt interzise a fi livrate de producator.
    Art. 25
    Supravegherea si controlul agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare privind modul de respectare a reglementarilor din prezenta ordonanta se face de catre reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.
    Art. 26
    Pentru activitatea de supraveghere si control si in scopul protectiei vietii, sanatatii sau mediului inconjurator, reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei si ai Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului au dreptul de acces in zone, cladiri, anexe sau alte spatii ale agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare si pot dispune analize tehnice sau preleva probe pentru expertizare in laboratoare specializate, autorizate sau acreditate.
    Agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de bunuri alimentare sunt obligati sa puna la dispozitia autoritatii de supraveghere si control, la cererea acesteia, informatiile si documentele care sa ateste legalitatea activitatii lor.

    CAP. 6
    Sanctiuni

    Art. 27
    Incalcarea prevederilor din prezenta ordonanta atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz.
    Art. 28
    Reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei pentru supravegherea si controlul activitatilor prevazute in prezenta ordonanta, in functie de constatarile facute, au urmatoarele atributii:
    (1) Interzic livrarea de catre producatori pentru comercializare a produselor alimentare care:
    a) pot periclita sanatatea sau viata consumatorilor, datorita deficientelor calitative, confirmate prin documente oficiale emise de organisme de specialitate;
    b) sunt interzise consumului prin reglementari legale;
    c) sunt confirmate ca falsificari sau substituiri;
    d) au termenul de valabilitate expirat.
    (2) Dispun oprirea temporara a fabricatiei sau a prestarii serviciului privind productia de produse alimentare, in cazurile in care:
    a) se produc in continuare produsele cu aceleasi deficiente care au determinat interzicerea comercializarii, potrivit pct. (1) lit. a), b), c) si d);
    b) se presteaza servicii care pun in pericol viata sau sanatatea consumatorilor.
    (3) Dispun oprirea temporara a livrarii pentru comercializare sau prestare de servicii privind productia de produse alimentare, daca:
    a) produsele nu au certificate de conformitate cu standardele nationale sau cu alte acte normative in vigoare;
    b) produsele sau serviciile nu indeplinesc caracteristicile calitative prescrise, dar nu pun in pericol sanatatea sau securitatea consumatorilor si nici nu constituie falsificari sau substituiri;
    c) produsele nu prezinta elementele de identificare si/sau documentele de insotire privind calitatea acestora, conform reglementarilor legale in vigoare;
    d) informatiile obligatorii referitoare la serviciile prestate lipsesc sau sunt neconforme cu prevederile din standarde, caiete de sarcini, specificatii tehnice, norme sanitare si sanitare veterinare in vigoare;
    e) produsele nu au fost remediate in termenul stabilit sau au fost remediate necorespunzator fata de deficientele constatate in timpul controlului.
    (4) Sesizeaza organele competente pentru retragerea autorizatiei de functionare a agentilor economici, data potrivit legii, cand acestia comit abateri repetate de la prevederile prezentei ordonante.
    Art. 29
    Constituie contraventii savarsirea urmatoarelor fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
    a) comercializarea unor produse alimentare a caror livrare a fost interzisa potrivit art. 28 pct. (1) lit. a) - d);
    b) comercializarea produselor alimentare pentru care s-a dispus oprirea temporara a livrarii potrivit art. 28 pct. (3) lit. a) - e);
    c) fabricarea, ambalarea, etichetarea, manipularea, transportarea si depozitarea produselor alimentare destinate comercializarii in conditiile in care nu se asigura stabilirea parametrilor calitativi si salubritatea acestor produse si se incalca prevederile art. 6 - 15;
    d) impiedicarea sub orice forma a exercitarii atributiilor autoritatii de supraveghere si control, in conformitate cu art. 26;
    e) desfasurarea activitatilor de productie a produselor alimentare fara licenta de fabricatie;
    f) nerespectarea conditiilor care au stat la baza acordarii licentei de fabricatie;
    g) nesolicitarea eliberarii unei noi licente de fabricatie, in cazul prevazut de art. 22 alin. 4.
    Art. 30
    Contraventiile prevazute la art. 29 se sanctioneaza cu amenda, dupa cum urmeaza:
    a) faptele prevazute la art. 29 lit. a), cu amenda de la 2.000.000 lei la 3.000.000 lei;
    b) faptele prevazute la art. 29 lit. b), cu amenda de la 1.500.000 lei la 2.500.000 lei;
    c) faptele prevazute la art. 29 lit. c), cu amenda de la 1.000.000 lei la 1.500.000 lei;
    d) faptele prevazute la art. 29 lit. d), cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei;
    e) faptele prevazute la art. 29 lit. e), cu amenda de la 1.500.000 lei la 2.000.000 lei si sesizarea organelor competente pentru retragerea de functionare, data potrivit legii;
    f) faptele prevazute la art. 29 lit. f), cu amenda de la 1.000.000 lei la 1.500.000 lei si suspendarea licentei de fabricatie pana la indeplinirea conditiilor a caror nerespectare a fost constatata;
    g) faptele prevazute la art. 29 lit. g), cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
    Art. 31
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pentru incalcarea dispozitiilor prezentei ordonante se face de catre personalul de specialitate anume imputernicit din Ministerul Agriculturii si Alimentatiei si din Ministerul Finantelor.
    Pentru faptele care aduc atingere protectiei mediului, competenta constatarii si aplicarii sanctiunilor contraventionale revine personalului de specialitate anume imputernicit din Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului.
    Art. 32
    Contraventiilor prevazute de prezenta ordonanta le sunt aplicabile prevederile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia art. 25 - 27.

    CAP. 7
    Dispozitii finale

    Art. 33
    Prezenta ordonanta intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.
    La data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, orice dispozitii contrare se abroga.

                 PRIM-MINISTRU
               NICOLAE VACAROIU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul agriculturii
                       si alimentatiei,
                       Valeriu Tabara

                       Ministru de stat,
                       ministrul finantelor,
                       Florin Georgescu

                       Ministrul sanatatii,
                       Iulian Mincu

                       Ministrul apelor, padurilor
                       si protectiei mediului,
                       Aurel Constantin IlieSmartCity5

COMENTARII la Ordonanţa 42/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordonanţa 42 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordonanţa 42/1995
Ordin 357 2003
pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea, suspendarea si retragerea (anularea) licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Hotărârea 1184 2001
privind constituirea echipelor mixte de control pentru verificarea producatorilor de alcool si bauturi alcoolice spirtoase
Legea 183 2001
privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 33/1999 pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii
Ordin 58 1999
pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
Ordonanţa 33 1999
pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii
Legea 123 1995
pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii
Ordin 83 1995
pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea licentelor de fabricatie agentilor economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de produse alimentare
OUG 42 1995
privind productia de produse alimentare destinate comercializarii*)
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu