Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1086 din 10 septembrie 2008

privind stabilirea tarifelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor contra cost si pentru aprobarea Normelor metodologice privind nivelul de constituire, conditiile de repartizare si de utilizare a fondului de stimulente pentru personalul Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 700 din 15 octombrie 2008



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi având în vedere prevederile art. 137 alin. (5) şi (6) şi ale art. 138 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificările si completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - Operaţiunile contra cost efectuate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor sunt următoarele:

a)  înregistrarea în registrele naţionale şi în alte evidenţe naţionale specifice organizate şi administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor;

b)  expertize cu privire la caracterul original al produselor purtătoare de drepturi de autor sau de drepturi conexe;

c) activităţi de instruire;

d)  eliberarea marcajelor holografice utilizabile, în condiţiile legii, în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe.

Art. 2. - (1) Pentru operaţiunile prevăzute la art. 1 Oficiul Român pentru Drepturile de Autor practică tarifele stabilite prin prezenta hotărâre.

(2) Tarifele prevăzute la alin. (1) se actualizează, de regulă, anual, prin ordin al ministrului coordonator.

Art. 3. - (1) Tarifele stabilite prin prezenta hotărâre se plătesc de persoanele fizice autorizate sau de persoanele juridice care solicită Oficiului Român pentru Drepturile de Autor efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în prezenta hotărâre.

(2)  Dovada plăţii tarifelor se depune odată cu cererea-tip şi cu documentele corespunzătoare.

(3)  Plata tarifelor poate fi efectuată în numerar la casieria Oficiului Român pentru Drepturile de Autor sau prin ordin de plată.

(4)  In scopul colectării tarifelor prevăzute la alin. (3), pe numele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se deschide la Trezoreria Statului, sectorul 1, contul 50.32 „Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat". Oficiul Român pentru Drepturile de Autor va comunica deponenţilor codul IBAN aferent acestui cont.

Art. 4. - Se aprobă Normele metodologice privind nivelul de constituire, condiţiile de repartizare şi de utilizare a fondului de stimulente pentru personalul Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 5. - (1) Sumele reprezentând tarife încasate în contul 50.32 „Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat" se virează de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în maximum două zile lucrătoare de la încasare în contul corespunzător de venituri al bugetului de stat, cu excepţia sumelor rezultate prin aplicarea coeficienţilor prevăzuţi la art. 1 din anexă, care se virează în acelaşi termen în contul 50.01 „Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis pe numele Oficiului Român pentru Drepturile de Autor la Trezoreria Statului, sectorul 1.

(2)  Sumele reprezentând tarife încasate în numerar la casieria Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se depun direct în contul corespunzător de venituri al bugetului de stat şi în contul 50.01 „Disponibil din fonduri cu destinaţie specială ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschise la Trezoreria Statului, sectorul 1, după caz, în prima zi lucrătoare de la încasare.

(3)  Cheltuielile curente şi de capital ale Oficiului Român pentru Drepturile de Autor se finanţează integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor.

(4)   Fondurile de stimulente se gestionează în regim extrabugetar, conform prevederilor legale.

CAPITOLUL II

Tarife pentru înregistrarea şi înscrierea în registrele naţionale şi în alte evidenţe naţionale administrate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor

SECŢIUNEA 1

Registrul naţional al fonogramelor

Art. 6. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înregistrarea în Registrul naţional al fonogramelor sunt următoarele:

a)  înregistrarea pentru activităţile de producere, import, distribuire, comercializare - 50 lei/activitate;

b) eliberarea unui nou certificat de înregistrare ca urmare a expirării duratei de valabilitate a certificatului anterior - 25 lei/activitate;

c)  preschimbarea certificatului de înregistrare ca urmare a modificării datelor de identificare a operatorului economic - 50 lei; în cazul în care se solicită înregistrarea unei noi activităţi se adaugă şi tariful prevăzut la lit. a);

d) înregistrarea punctelor de lucru şi a spaţiilor de depozitare - 20 lei/punct de lucru sau spaţiu de depozitare.

Art. 7. - (1) Tariful practicat de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul Naţional al Fonogramelor a fonogramelor produse pe teritoriul României este de 50 lei/titlu fonogramă.

(2) Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul Naţional al Fonogramelor a fonogramelor importate sau introduse în circuitul comercial pe teritoriul României sunt următoarele:

a) până la 20 de titluri de fonograme inclusiv - 50 lei;

b) între 21 şi 50 de titluri de fonograme inclusiv - 75 lei;

c) între 51 şi 100 de titluri de fonograme inclusiv - 100 lei;

d) peste 100 de titluri de fonograme - 150 lei.

(3)  Tarifele se plătesc în funcţie de numărul de titluri de fonograme pentru care s-a solicitat înscrierea.

SECŢIUNEA a 2-a

Registrul naţional al programelor pentru calculator

Art. 8. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înregistrarea în Registrul naţional al programelor pentru calculator sunt următoarele:

a) înregistrarea activităţilor de producere, import, închiriere, distribuire, comercializare - 50 lei/activitate;

b) eliberarea unui nou certificat de înregistrare ca urmare a expirării duratei de valabilitate a certificatului anterior - 25 lei/activitate;

c)  preschimbarea certificatului de înregistrare ca urmare a modificării datelor de identificare a operatorului economic - 50 lei; în cazul în care se solicită înregistrarea unei noi activităţi se adaugă şi tariful prevăzut la lit. a);

d) înregistrarea punctelor de lucru şi a spaţiilor de depozitare - 20 lei/punct de lucru sau spaţiu de depozitare.

Art. 9. - (1) Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul naţional al programelor pentru calculator sunt următoarele:

a)  înscrierea programelor pentru calculator produse pe teritoriul României - 100 lei/titlu de program;

b)   înscrierea programelor închiriate, distribuite şi/sau comercializate - 50 lei/anexa titluri de programe (toate titlurile menţionate într-o cerere de înscriere).

(2) Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul naţional al programelor pentru calculator a programelor pentru calculator introduse în circuitul comercial pe teritoriul României sunt următoarele:

a) până la 20 de titluri de programe inclusiv - 50 lei/cerere;

b)  între 21 şi 50 de titluri de programe inclusiv - 75 lei/cerere;

c)   între 51 şi 100 de titluri de programe inclusiv - 100lei/cerere;

d) peste 100 de titluri de programe - 150 lei/cerere.

SECŢIUNEA a 3-a

Registrul naţional al videogramelor

Art. 10. - (1) Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul naţional al videogramelor:

a) înscrierea videogramelor conţinând filme cinematografice - 50 lei/cerere;

b) înscrierea videogramelor, altele decât cele prevăzute la lit. a), produse pe teritoriul României - 100 lei/videogramă.

(2) Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înscrierea în Registrul naţional al videogramelor a videogramelor, altele decât cele prevăzute la alin. (1) lit. a), importate pe teritoriul României, sunt următoarele:

a) până la 20 de videograme inclusiv - 75 lei/cerere;

b) între 21 şi 50 de videograme inclusiv - 100 lei/cerere;

c) între 51 şi 100 de videograme inclusiv - 125 lei/cerere;

d) peste 100 de videograme - 150 lei/cerere.

(3)  Tarifele se plătesc în funcţie de numărul de titluri de videograme pentru care s-a solicitat înscrierea.

SECŢIUNEA a 4-a

Registrul naţional al multiplicatorilor de discuri optice, casete audio şi casete video

Art. 11. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înregistrarea şi înscrierea în Registrul naţional al multiplicatorilor de discuri optice, casete audio şi casete video sunt următoarele:

a) eliberarea autorizaţiei de înregistrare a multiplicatorilor de discuri optice - 500 lei;

b) eliberarea autorizaţiei de înregistrare a multiplicatorilor de casete audio şi casete video - 350 lei;

c)   eliberarea autorizaţiei de înregistrare a operatorilor economici care intermediază servicii de multiplicare de discuri optice, casete audio şi casete video - 350 lei;

d) eliberarea unei noi autorizaţii de înregistrare ca urmare a expirării duratei de valabilitate a autorizaţiei anterioare - 200 lei;

e)  preschimbarea autorizaţiei de înregistrare ca urmare a modificării datelor de identificare a operatorului economic - 50 lei;

f) înregistrarea punctelor de lucru şi a spaţiilor de depozitare - 50 lei/punct de lucru sau spaţiu de depozitare;

g) înscrierea echipamentelor industriale - 20 lei/echipament.

SECŢIUNEA a 5-a

Registrul naţional al copiei private

Art. 12. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înregistrarea în Registrul naţional al copiei private sunt următoarele:

a) eliberarea certificatului de înregistrare a persoanelor fizice autorizate sau a persoanelor juridice - 100 lei;

b)  preschimbarea certificatului de înregistrare ca urmare a modificării datelor de identificare a operatorului economic - 25 lei.

SECŢIUNEA a 6-a

Registrul naţional de opere

Art. 13. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru înregistrarea în Registrul naţional de opere sunt următoarele:

a) înscrierea operelor - 100 lei/operă;

b) rectificarea datelor de înscriere a operelor - 50 lei/cerere.

SECŢIUNEA a 7-a

Dispoziţii comune

Art. 14. - (1) Nedepunerea dovezii de plată împreună cu cererea pentru operaţiunile prevăzute în prezentul capitol are drept consecinţă respingerea dosarului.

(2)  In situaţia în care dosarele depuse sunt incomplete, acestea vor fi respinse, iar documentele lipsă sau dovada plăţii vor fi trimise la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor însoţite de o cerere de completare.

(3)  Pentru cererile de completare se încasează un tarif suplimentar de 10 lei.

Art. 15. - Operaţiunile prevăzute în prezentul capitol, cu excepţia celor prevăzute la secţiunea a 4-a, pot fi realizate în regim de urgenţă de cel mult două zile lucrătoare, în urma unei cereri în acest sens, contra unui tarif suplimentar de 300 lei.

Art. 16. - Preţul marcajelor holografice utilizabile în condiţiile legii în domeniul dreptului de autor şi a drepturilor conexe se stabileşte prin decizie a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

CAPITOLUL III

Tarifele pentru operaţiunile de constatare tehnico- ştiinţifică, expertize şi programe de instruire efectuate de Oficiului Român pentru Drepturile de Autor

SECŢIUNEA 1

Constatări tehnico-ştiinţifice

Art. 17 - (1) Specialiştii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor efectuează contra cost, pe cheltuiala inculpaţilor, în cazul în care s-a dovedit vinovăţia, constatări tehnico-ştiinţifice cu privire la caracterul original al produselor purtătoare de drepturi de autor sau de drepturi conexe, la solicitarea organelor de cercetare penală. Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru operaţiunile de constatare tehnico-ştiinţifică sunt următoarele:

a)  disc optic (CD, DVD şi alte suporturi similare) - 2,5 lei/bucată;

b) casetă audio - 1,5 lei/bucată;

c) casetă video - 2 lei/bucată;

d)  copertă (fonogramă, videogramă sau program pentru calculator) - 1 leu/bucată;

e) hard disc - 500 lei/bucată;

f)   mediu de stocare date portabil (flash drive, carduri memorie şi alte produse similare) - 300 lei/bucată;

g) programe pentru calculator- 1.000 lei/bucată;

h) produse conţinând opere fixate pe suport hârtie sau asemănător (cu excepţia programelor pentru calculator) - 2 lei/pagină;

i) ziare, reviste şi alte periodice, interfaţă pagini web - 100 lei/pagină;

j) produse conţinând opere fotografice, precum şi orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei, indiferent de suport - 150 lei/fotografie;

k) planşele, lucrările grafice şi machetele ce formează proiecte de arhitectură - 200 lei/pagină, respectiv bucată;

l) hărţile şi desenele din domeniul topografiei, geografiei şi ştiinţei în general, indiferent de suport - 300 lei/bucată;

m) dispozitive de control al accesului - 250 lei/bucată.

(2)  Orice alte produse purtătoare de drepturi de autor nespecificate la alin. (1) se asimilează cu una dintre categoriile prevăzute la alin. (1), în funcţie de caracteristicile asemănătoare.

(3) Operaţiunile de constatări tehnico-ştiinţifice se efectuează la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. La solicitarea organelor de urmărire penală ori a instanţelor de judecată constatările tehnico-ştiinţifice pot fi efectuate şi în alte locaţii decât sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în orice localitate din tară, iar tarifele sunt cele prevăzute la alin. (1).

SECŢIUNEA a 2-a

Expertize

Art. 18 - (1) Specialiştii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor efectuează la cerere expertize contra cost, pe cheltuiala părţilor interesate, în limita posibilităţilor tehnice deţinute. Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru expertizele tehnico-ştiinţifice sunt următoarele:

a)  disc optic (CD, DVD şi alte suporturi similare) - 5 lei/bucată;

b) casetă audio - 3 lei/bucată;

c) casetă video - 4 lei/bucată;

d)  copertă (fonogramă, videogramă sau produs soft) - 2 lei/bucată;

e) hard disc - 500 lei/bucată;

f)   mediu de stocare date portabil (flash drive, carduri memorie şi alte produse similare) - 300 lei/bucată;

g) programe pentru calculator- 1.000 lei/bucată;

h) opere scrise pe suport hârtie (cu excepţia programelor pentru calculator) - 4 lei/pagină;

i) ziare, reviste şi alte periodice, pagini de internet - 200 lei/pagină;

j) opere fotografice, precum şi orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei, indiferent de suport - 150 lei/fotografie;

k) opere muzicale cu sau fără text - 300 lei/bucată;

l) opere dramatice, dramatico-muzicale, opere coregrafice şi pantonime - 500 lei/bucată;

m) opere cinematografice, precum şi orice alte opere audiovizuale - 350 lei/bucată;

n) opere de artă grafică sau plastică - 400 lei/bucată;

o) opere de arhitectură - 1.000 lei/bucată;

p) planşe, lucrări grafice şi machete ce formează lucrări de arhitectură - 200 lei/pagină, respectiv bucată;

q) hărţi şi desene din domeniul topografiei, geografiei şi ştiinţei în general, indiferent de suport - 300 lei/bucată;

r) dispozitive de control al accesului - 250 lei/bucată.

(2)  Orice alte produse purtătoare de drepturi de autor nespecificate la alin. (1) se asimilează cu una dintre categoriile prevăzute la alin. (1), în funcţie de caracteristicile asemănătoare.

(3)  Expertizele se efectuează la sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor. La solicitarea părţilor interesate, expertizele pot fi efectuate şi în alte locaţii decât sediul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în orice localitate din ţară, situaţie în care la costul expertizelor se adaugă cheltuielile legale aferente deplasării.

SECŢIUNEA a 3-a

Programe de instruire

Art. 19. - Tarifele practicate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor pentru programele de instruire sunt următoarele:

a)  pentru cursuri de instruire cu temă stabilită de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor- 10 lei/oră/persoană;

b) pentru cursuri de instruire cu temă solicitată de persoanele interesate - 20 lei/oră/persoană;

c) pentru cursuri de instruire la distanţă - 200 lei/curs/ persoană.

CAPITOLUL IV

Dispoziţii finale

Art. 20. - (1) Prezenta hotărâre intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Modalitatea de calcul al tarifelor se stabileşte prin norme metodologice, aprobate prin ordin al ministrului coordonator, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul culturii şi cultelor,

Adrian Iorgulescu

Ministrul muncii, familiei şi egalităţii de şanse,

Paul Păcurarii

p. Ministrul sănătăţii publice,

Mircea Manuc,

secretar de stat

p. Ministrul economiei şi finanţelor,

Eugen Teodorovici,

secretar de stat

ANEXA

NORME   METODOLOGICE

privind nivelul de constituire, condiţiile de repartizare şi de utilizare a fondului de stimulente pentru personalul Oficiul Român pentru Drepturile de Autor

Art. 1. - (1) Fondul de stimulente se constituie, potrivit art.137 alin.(5) din Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, din următoarele surse:

a)   prin aplicarea unui coeficient de 10% din veniturile realizate pe baza tarifelor prevăzute în cap. II din hotărâre;

b)   prin aplicarea unui coeficient de 10% din veniturile realizate pe baza tarifelor prevăzute în cap. III secţiunea a 2-a din hotărâre;

c)   prin aplicarea unui coeficient de 10% din veniturile realizate pe baza tarifelor prevăzute în cap. III secţiunea a 3-a din hotărâre;

d) prin aplicarea unui coeficient de 5% din veniturile realizate prin practicarea preţului de vânzare stabilit în conformitate cu prevederile art. 16 din hotărâre.

Art. 2. - (1) Sumele constituind fondul de stimulente vor fi repartizate personalului din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor cu aprobarea directorului general, la propunerea directorilor, directorilor adjuncţi şi şefilor de serviciu, avându-se în vedere următoarele criterii:

a)  participarea efectivă la realizarea operaţiunilor în urma cărora au fost încasate tarifele;

b)    competenţa profesională dovedită în îndeplinirea atribuţiilor;

c) conduita în timpul serviciului;

d)   îndeplinirea conformă şi la termen a activităţilor programate, calitatea serviciului efectuat şi conducerea corectă şi la zi a evidenţelor;

e)  asumarea responsabilităţii şi eficienţa în îndeplinirea sarcinilor de serviciu;

f)     disponibilitatea pentru realizarea unor activităţi suplimentare datorate unor situaţii neprevăzute, de urgenţă sau cu un grad crescut de dificultate;

g) spiritul de iniţiativă şi capacitatea de a implementa soluţii noi;

h) adaptabilitatea, flexibilitatea şi capacitatea de soluţionare a problemelor din sfera de competenţă;

i) contribuţia la buna organizare şi funcţionare a activităţii Oficiului Român pentru Drepturile de Autor.

(2) Cuantumul lunar al stimulentelor individuale acordate personalului din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor poate fi de cel mult două salarii de bază.

Art. 3. - (1) Plata stimulentelor aprobate se face, de regulă, dacă există fonduri suficiente, o dată pe lună, în cursul lunii curente pentru luna precedentă.

(2) Stimulentele acordatate personalului din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nu fac parte din salariul de bază, nu se suportă din fondul de salarii aprobat prin buget, iar contribuţiile sociale se calculează conform legii.

(3)  Stimulentele acordatate personalului se impozitează, conform legii.

(4) Soldul reprezentând fondul de stimulente rămas neutilizat la sfârşitul lunii, respectiv al anului, se reportează lunar şi anual, urmând a fi utilizat cu aceeaşi destinaţie.

(5) Evidenţierea în contabilitate a operaţiunilor de constituire şi utilizare a fondurilor de stimulente se efectuează potrivit Instrucţiunilor privind aplicarea planului de conturi pentru instituţiile publice.

(6)  Personalul cu atribuţii privind exercitarea controlului financiar preventiv din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor are obligaţia să verifice corecta constituire şi utilizare a fondului de stimulente şi să nu permită constituirea şi, după caz, plata sumelor încasate cu încălcarea prevederilor prezentelor norme metodologice.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1086/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1086 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1086/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu