Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1077 din  2 octombrie 2002

privind aprobarea acordarii producatorilor agricoli, in toamna anului 2002, a unui avans de 30% din sprijinul direct al statului, pentru infiintarea culturilor de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizarea chimica de baza la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 727 din  4 octombrie 2002


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, ale art. 40 alin. (2) din Legea privind finantele publice nr. 72/1996, cu modificarile ulterioare, si ale art. 7 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 166/2002,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Producatorii agricoli, organizati in exploatatii agricole in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobata si modificata prin Legea nr. 166/2002, care detin sau administreaza exploatatii agricole si valorifica pe piata produsele obtinute, beneficiaza de sprijinul direct al statului, prin facilitati financiare, in scopul imbunatatirii eficientei economice, al cresterii productiei si indicilor de calitate a produselor agricole.
    (2) De prevederile prezentei hotarari beneficiaza si unitatile de cercetare si invatamant agricol, care realizeaza productie marfa, cu indeplinirea conditiilor prevazute la art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001, aprobata si modificata prin Legea nr. 166/2002.
    Art. 2
    (1) Se aproba acordarea unui avans de 30% din sprijinul direct pe produs, pentru productia marfa livrata in anul 2003, in suma totala de 513 miliarde lei, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor pe anul 2002, astfel:
    a) pentru lucrarile agricole de infiintare a culturilor de grau si secara, orzoaica, legume si legume de sera;
    b) pentru lucrarile de pregatire a terenului si fertilizarea chimica de baza la culturile agricole care se infiinteaza in primavara: floarea-soarelui, soia, legume, legume de sera, tutun, hamei, in si canepa pentru fibra, fructe si struguri de masa.
    (2) Cantitatile si sumele alocate pentru produsele marfa prevazute la alin. (1) sunt nominalizate in anexa nr. 1.
    Art. 3
    (1) Beneficiarii sprijinului direct al statului acordat pentru produsele marfa prevazute la art. 2 alin. (1) trebuie sa respecte tehnologiile agricole, astfel:
    a) sa faca dovada ca au folosit la infiintarea culturilor agricole samanta certificata;
    b) lucrarile mecanice de arat, pregatirea patului germinativ si insamantarea culturilor de toamna s-au executat la nivelul cerintelor agrotehnice;
    c) semanatul culturilor de toamna s-a efectuat in perioada optima recomandata in literatura de specialitate;
    d) sa faca dovada efectuarii lucrarilor specifice pentru culturile care se infiinteaza in primavara anului 2003;
    e) sa efectueze fertilizarea de baza specifica fiecarei culturi cu ingrasaminte chimice;
    f) sa infiinteze culturi de legume in sere incalzite, in ciclul I si II, cu respectarea tehnologiei de cultura, si sa faca dovada consumului de energie termica in perioada 15 octombrie 2002 - 30 aprilie 2003.
    (2) Sumele acordate cu titlu de subventie pot fi utilizate pentru procurarea de ingrasaminte chimice, motorina, plata lucrarilor mecanice, plata energiei termice consumate in sere si tratamente fitosanitare.
    Art. 4
    (1) Pentru a beneficia de un avans din sprijinul direct pe produs marfa, producatorii agricoli trebuie sa prezinte la directiile pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, contracte de vanzare-cumparare incheiate cu beneficiarii pentru produsele marfa a culturilor prevazute la art. 2 alin. (1) si garantarea materiala a acestora cu productia agricola.
    (2) Produsele agricole prevazute in anexa nr. 1, care se utilizeaza ca materie prima pentru realizarea de produse alimentare si/sau industriale, in cadrul unitatilor proprii de productie ale producatorilor, sunt considerate produse marfa si beneficiaza de prevederile prezentei hotarari.
    Art. 5
    Pentru a beneficia de prevederile prezentei hotarari producatorii agricoli trebuie sa formuleze o cerere-tip adresata directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, conform modelului prevazut in anexa nr. 2.
    Art. 6
    (1) In baza cererii-tip adresate directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, se intocmesc dosare producatorilor agricoli, care cuprind datele de identificare, dimensionarea suprafetelor cultivate, schitele de amplasare a culturilor, contractul de vanzare-cumparare a productiei si garantiile materiale.
    (2) Intocmirea si verificarea dosarelor producatorilor agricoli cu documentatia prezentata la alin. (1) revin directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin reprezentantii sai teritoriali, in baza datelor furnizate de producatorii agricoli.
    (3) Dosarele intocmite de reprezentantii directiei generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, se pastreaza in original la sediul acestora si se introduc intr-un program informatic care se actualizeaza in functie de situatiile deosebite aparute in teritoriu sau ori de cate ori este necesar.
    (4) Raspunderea pentru realitatea si exactitatea datelor cuprinse in dosarele intocmite revine reprezentantilor directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (5) Termenul limita pentru depunerea de catre producatorii agricoli a cererii-tip pentru acordarea avansului este 15 noiembrie 2002.
    (6) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, intocmesc situatiile centralizatoare privind cererile pentru incasarea avansurilor conform modelului prevazut in anexa nr. 3 si le transmit la Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor - Directia generala de patrimoniu public si de gestiune a mijloacelor financiare.
    Art. 7
    Derularea fondurilor alocate ca sprijin direct al statului pe produs pentru producatorii agricoli, in conformitate cu prevederile prezentei hotarari, se face prin directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
    Art. 8
    Decontarea sumelor, reprezentand fondurile alocate conform prevederilor prezentei hotarari, se face prin directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin banci sau, dupa caz, prin oficiile postale, prin virament in conturile producatorilor agricoli, iar pentru producatorii agricoli care nu au cont deschis decontarea se face prin mandat postal, a carui contravaloare este suportata de beneficiar.
    Art. 9
    Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, dupa verificarea si aprobarea cererilor formulate de catre producatorii agricoli pentru incasarea avansului de la bugetul de stat, intocmesc si transmit pana la data de 30 noiembrie 2002 la Directia generala de patrimoniu public si de gestiune a mijloacelor financiare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor centralizatorul acestor cereri, conform modelului prevazut in anexa nr. 4.
    Art. 10
    (1) In baza situatiei centralizatoare privind cererile formulate pentru incasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate in avans, in conformitate cu anexa nr. 1, transmisa de directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor transmite Ministerului Finantelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
    (2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, insotita de situatia centralizatoare pe judete, se intocmeste conform modelului prevazut in anexa nr. 5.
    Art. 11
    Dupa aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de catre Ministerul Finantelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, se alimenteaza conturile directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, care, pe baza cererilor aprobate pentru incasarea sumelor alocate de la bugetul de stat, intocmite de producatorii agricoli, efectueaza plata catre acestia, astfel:
    a) pentru producatorii agricoli cu personalitate juridica, in conturi deschise la trezorerii sau la banci;
    b) pentru producatorii agricoli persoane fizice, prin casieria directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sau prin mandat postal;
    c) contravaloarea mandatului postal este suportata de beneficiar.
    Art. 12
    (1) Avansul va fi justificat de producatorii agricoli pana la data de 15 decembrie 2002, pe baza de documente care sa ateste utilizarea sumelor pentru infiintarea culturilor de toamna si realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si de fertilizare chimica de baza pentru culturile care se infiinteaza in primavara anului 2003.
    (2) Documentele prevazute la alin. (1) vor fi depuse la directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (3) Sumele incasate si nejustificate pana la data de 15 decembrie 2002 vor fi virate la bugetul de stat de catre directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (4) Directiile generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, vor urmari justificarea sumelor acordate si virarea sumelor neutilizate la bugetul de stat.
    Art. 13
    (1) Utilizarea de catre producatorii agricoli beneficiari ai sprijinului direct acordat de stat a sumelor alocate, in alte scopuri decat cele prevazute in prezenta hotarare, se sanctioneaza cu amenda civila in cuantum fix de 30 milioane lei.
    (2) Sumele care au facut obiectul faptei prevazute la alin. (1) se restituie de catre cei in cauza la bugetul de stat, actualizate in functie de indicele inflatiei pentru perioada in care au fost folosite in alte scopuri.
    (3) Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor vor verifica permanent modul de acordare si utilizare a alocatiilor de la bugetul de stat reprezentand sprijinul direct pe produs marfa.
    Art. 14
    Termenul "1 octombrie 2002" prevazut la art. 5 alin. (5) si termenul "10 octombrie 2002" prevazut la art. 7 din Hotararea Guvernului nr. 945/2002 privind aprobarea acordarii unui avans de 30% in anul 2002 producatorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahar, pentru costul lucrarilor agricole de pregatire a terenului din toamna anului 2002, pentru productia de sfecla de zahar din anul 2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 664 din 6 septembrie 2002, se proroga la "15 noiembrie 2002" si, respectiv, la "30 noiembrie 2002".
    Art. 15
    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         alimentatiei si padurilor,
                         Ilie Sarbu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1*1)

    *1) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

                                   LISTA
cuprinzand cantitatile de produse agricole marfa destinate comercializarii, fondurile si sursa de finantare a acestora pe anul 2002 - 2003
 ______________________________________________________________________________
|    |                              |Productia| Sustinere| Sustinerea| din care|
|    |                              |  marfa  |  directa |pe unitatea| in avans|
|Nr. |         Cultura              |sustinuta|    din   | de produs |         |
|crt.|                              |         |  bugetul |           |         |
|    |                              |         |   MAAP*) |           |         |
|    |                              |_________|__________|___________|_________|
|    |                              |mii tone | miliarde |    mii    |    mii  |
|    |                              |         |   lei    | lei/ tona | lei/tona|
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  1 | Grau + secara                |    2500 |     1000 |       400 |     120 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  2 | Floarea soarelui             |     650 |      195 |       300 |      90 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  3 | Orzoaica pentru bere         |     300 |       60 |       200 |      60 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  4 | Soia                         |     250 |       75 |       300 |      90 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  5 | Legume destinate             |     250 |       65 |       260 |      78 |
|    | industrializarii (conserve,  |         |          |           |         |
|    | congelate si deshidratate)   |         |          |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  6 | Legume de sera (din sere     |      50 |      150 |      3000 |     900 |
|    | incalzite)                   |         |          |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  7 | Fructe destinate producerii  |     200 |       60 |       300 |      90 |
|    | de conserve din fructe,      |         |          |           |         |
|    | sucuri, marmelada, fructe    |         |          |           |         |
|    | uscate si congelate          |         |          |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  8 | Struguri de masa pentru      |      75 |       24 |       320 |      96 |
|    | consum in stare proaspata,   |         |          |           |         |
|    | compoturi si sucuri          |         |          |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|  9 | Tutun (standard)             |      15 |       68 |      4533 |    1360 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
| 10 | Hamei (productie de conuri si|     0,4 |        3 |      7500 |    2250 |
|    | refacerea plantatiilor)      |         |          |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
| 11 | In si canepa pentru fibra    |      25 |       10 |       400 |     120 |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
|    | TOTAL                        |         |     1710 |           |         |
|____|______________________________|_________|__________|___________|_________|
    *) Este inclusa si productia marfa ecologica, care se va produce in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata prin Legea nr. 38/2001, si ale Hotararii Guvernului nr. 917/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.

    Suma necesara pentru avans: 513 miliarde lei din bugetul Ministerului Agriculturii Alimentatiei si Padurilor pe anul 2002.

    ANEXA 2*)

    *) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.

    Producator agricol ..............
    (date de identificare)
    Comuna ..........................
    Judetul .........................

                                           Directia generala pentru agricultura
                                           si industrie alimentara a judetului
                                           ....................................
                                           Nr. ........ din ...................

                                    CERERE
pentru acordarea in toamna anului 2002, a unui avans de 30% din sprijinul direct al statului, pentru infiintarea culturilor de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizare chimica de baza, la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003

    I. Producatorul agricol persoana fizica/juridica .........................., din comuna (orasul) ............................., judetul ...................., reprezentat prin domnul/doamna .............................., posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate seria ....... nr. ......................., codul numeric personal .......................,
    Solicit acordarea sprijinului direct sub forma de subventie de stat pentru produsele marfa aflate in lista prezentata in anexa nr. 1 la prezenta hotarare.
    II. Am executat in toamna anului 2002 lucrarile de infiintare a culturilor de toamna, aratura adanca de toamna + grapat si fertilizare chimica pentru culturile infiintate in primavara:
 ______________________________________________________________________________
|Nr. crt.|  Cultura        | Suprafata | Productia marfa estimata a se realiza |
|        |                 |___________|_______________________________________|
|        |                 |     ha    |                 tone                  |
|________|_________________|___________|_______________________________________|
| a) Culturi de toamna     |           |                                       |
|__________________________|___________|_______________________________________|
|        |                 |           |                                       |
|________|_________________|___________|_______________________________________|
| b) Culturi de primavara  |           |                                       |
|__________________________|___________|_______________________________________|
|        |                 |           |                                       |
|________|_________________|___________|_______________________________________|

    III. Anexez, la prezenta cerere, documentele prin care se justifica procurarea motorinei, ingrasamintele chimice, substantele fitosanitare cu care s-au facut tratamentele si energia termica consumata in sere.
    De asemenea, se vor prezenta garantii materiale, inclusiv productie agricola, pentru avansul primit.
    IV. In baza prezentei cereri, solicit atribuirea in avans a unui sprijin direct al statului pe produsele marfa, care urmeaza sa se valorifice in anul 2003.
    V. Solicit decontarea sumelor reprezentand fondurile alocate de catre directia generala pentru agricultura si industrie alimentara judeteana si a municipiului Bucuresti, prin:
 _________________________________________________________________________
| Trezorerie                                      | Denumire, cont        |
|_________________________________________________|_______________________|
| Banca comerciala                                | Denumire, cont        |
|_________________________________________________|_______________________|
| Oficiul postal                                  | Denumire              |
|_________________________________________________|_______________________|
| Casieria directiei generale pentru agricultura  |                       |
| si industrie alimentara                         |                       |
|_________________________________________________|_______________________|
    Raspund de exactitatea celor declarate.

                                                    Numele si prenumele
                                                    (stampila)
                                                    ...................

                                 Vizat:
               Primar,                           Secretar,
           ................                 ....................

    ANEXA 3*)

    *) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

    Directia generala pentru agricultura
    si industrie alimentara a judetului
    ............./municipiului Bucuresti

                          SITUATIA CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru incasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate pentru plata in avans pentru culturile de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizare chimica de baza, la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003
 ______________________________________________________________________________
|Nr. |Producator|  Cerere  | Cultura | Suprafata| Productie| Productia|  Suma  |
|crt.| agricol  |nr. ......|         |          | estimata |   marfa  |cuvenita|
|    |          |   din    |         |__________|__________|__________|________|
|    |          |..........|         |    ha    |   tone   |    to    | Mii lei|
|____|__________|__________|_________|__________|__________|__________|________|
|____|__________|__________|_________|__________|__________|__________|________|
|____|__________|__________|_________|__________|__________|__________|________|
|____|__________|__________|_________|__________|__________|__________|________|

    Director general,                                      Contabil-sef,
    .................                                      ..............

    ANEXA 4*)

    *) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.

    Directia generala pentru agricultura
    si industrie alimentara a judetului
    ............./municipiului Bucuresti

                              CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite ca avans pentru culturile de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizare chimica de baza, la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003
 ______________________________________________________
| Nr.| Produsul | Cantitatea |     Avans    |   Suma   |
|    |          |____________|______________|__________|
|    |          |    tone    | mii lei/tona |  mii lei |
|____|__________|____________|______________|__________|
|____|__________|____________|______________|__________|
|____|__________|____________|______________|__________|
|____|__________|____________|______________|__________|

    Director general,                         Contabil-sef,
   ..................                       .................

    ANEXA 5*)

    *) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.

    MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

                                                         Se aproba
                                                Ordonator principal de credite
                                                ..............................

                          SITUATIA CENTRALIZATOARE
sumelor cuvenite ca avans pentru culturile de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizare chimica de baza, la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003
 __________________________________________________
| Nr. |  Judetul  |  Suma cuvenita  |  Observatii  |
|_____|___________|_________________|______________|
|     |           |     mii lei     |              |
|_____|___________|_________________|______________|
|_____|___________|_________________|______________|
|_____|___________|_________________|______________|
|_____|___________|_________________|______________|

    Directia generala de patrimoniu public
    si de gestiune a mijloacelor financiare

             Director general,
             ................



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1077/2002

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1077 din 2002
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu