Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET - LEGE Nr

DECRET - LEGE   Nr. 79 din  8 februarie 1990

privind modificarea si completarea unor prevederi referitoare la salarizare si alte drepturi personalului trimis in strainatate pentru realizarea de obiective si lucrari

ACT EMIS DE:                CONSILIUL FRONTULUI SALVARII NATIONALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 27 din 10 februarie 1990


SmartCity3


    In scopul cresterii cointeresarii materiale a personalului roman trimis in strainatate pentru realizarea de obiective si executarea de lucrari, in vederea asigurarii unor conditii normale de viata pentru acestia si familiile lor, precum si pentru cresterea competentelor ce revin intreprinderilor, ministerelor si altor organe centrale in acest domeniu, pina la elaborarea unui sistem de salarizare complet restructurat, intr-o noua conceptie,

    Consiliul Frontului Salvarii Nationale decreteaza:

    Art. 1
    Persoanele trimise la lucru in strainatate pentru realizarea de obiective, lucrari de constructii-montaj, geologice, foraje, imbunatatiri funciare si altele asemenea precum si pentru acordarea de asistenta tehnica si elaborarea de studii si proiecte legate de acestea, beneficiaza de urmatoarele drepturi:
    A. In tara
    - un salariu tarifar in lei, corespunzator categoriei de incadrare avute la data plecarii, pentru muncitori; pentru personalul tehnic, economic, de alta specialitate, administrativ si de deservire salariul tarifar in tara este cel corespunzator functiei pe care acesta este incadrat in strainatate.
    Pe linga salariul tarifar, intregul personal beneficiaza in conditiile legii de spor de vechime, de noapte, de toxicitate, alocatie de stat pentru copii si de celelalte drepturi prevazute de lege.
    B. In strainatate
    - o indemnizatie in valuta, diferentiata pe tari si categorii de incadrare, pentru muncitori, respectiv pe functii pentru personalul tehnic, economic, de alta specialitate, administrativ si de deservire, conform anexelor nr. 1*) si 2*).
    Pe linga indemnizatia in valuta personalul beneficiaza de sporurile in valuta prevazute in anexa nr. 1.
    In cazul in care se incaseaza de la partenerii externi sume in valuta sub forma de prime sau bonificatii pentru realizarea in termen sau inainte de termen a obiectivelor si lucrarilor, se constituie un fond de premiere in valuta de 50% din sumele incasate, care se utilizeaza de intreprinderile trimitatoare pentru stimularea personalului care si-a adus o contributie deosebita la aceste realizari.
    Art. 2
    Salariile, indemnizatiile in valuta si celelalte drepturi cuvenite in lei si in valuta se stabilesc si se platesc lunar in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, in raport cu rezultatele activitatii, potrivit formelor da salarizare adoptate de intreprinderile trimitatoare pentru fiecare activitate si categorie de personal, fara a se mai face retineri lunare de pina la 20% din aceste drepturi.
    Retinerile efectuate de la data inceperii lucrarilor la contractele aflate in derulare se vor restitui in cursul anilor 1990 - 1991, potrivit esalonarii ce va fi stabilita de ministere si celelalte organe centrale impreuna cu Banca Romana de Comert Exterior si Ministerul Finantelor, in limita sumelor rezultate dupa luarea in considerare a cheltuielilor efectuate, din vina personalului respectiv, pentru completari si remedieri.
    In cazurile exceptionale cind, din motive tehnice sau din alte motive independente de activitatea personalului, procesul de productie a fost intrerupt, personalul va primi salariul in lei si indemnizatia in valuta conform prevederilor art. 86 din Codul muncii.
    Art. 3
    Indemnizatiile si sporurile in valuta se stabilesc in devize convertibile, sau in moneda locala, potrivit anexelor nr. 1 si 2, si se platesc in strainatate, de regula, in valuta locala, cu respectarea legislatiei din tara respectiva.
    In situatia in care indemnizatiile in valuta se platesc in moneda locala neconvertibila, se va asigura transferul in tara, in dolari S.U.A., al unei cote stabilite de intreprinderea trimitatoare in limita celei prevazute in contractul incheiat cu partenerii externi a se incasa in devize convertibile.
    La determinarea sumelor de plata in moneda locala precum si a sumelor in devize convertibile ce urmeaza a fi transferate in tara ca economii in moneda locala, se va utiliza cursul de schimb intre moneda locala si dolarul S.U.A. prevazut in contractul extern sau un alt curs de schimb practicat pe piata locala, care se va stabili de intreprinderea trimitatoare cu avizul Bancii Romane de Comert Exterior si Ministerul Finantelor.
    Art. 4
    Personalul roman trimis la lucru in strainatate beneficiaza, pe linga drepturile si facilitatile prevazute de lege, si de urmatoarele:
    a) dotare gratuita cu obiecte de inventar necesare prepararii hranei pentru punctele de lucru unde nu pot fi organizate cantine;
    b) transportul gratuit pentru venire in tara si intoarcerea la lucru pentru cazurile de deces in familie - sot sau sotie, copii, parinti;
    c) medicamente gratuite pe perioada dispensarizarii si a tratamentelor medicale de urgenta;
    d) antidot gratuit pentru conditii toxice, potrivit normelor specifice din tara;
    e) concediu de odihna suplimentar de pina la 12 zile lucratoare pentru lucru in conditii deosebite de clima, diferentiat pe tari si zone geografice, stabilit de ministerele interesate cu avizul Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale si Ministerului Sanatatii;
    f) posibilitatea efectuarii fractionate a concediului de odihna in doua transe in cadrul unui an de activitate in strainatate, cheltuielile de transport dus si intors pentru prima transa urmind a fi suportate de catre persoana in cauza;
    g) recuperarea, in strainatate sau in tara, cu ocazia efectuarii concediului de odihna, a timpului lucrat in zilele nelucratoare;
    h) personalul angajat de "Rompetrol-Geomin" din subordinea Ministerului Petrolului va beneficia in continuare de drepturile aprobate prin notele de fundamentare la contractele in derulare pina la executarea acestora.
    Art. 5
    Ministrul Economiei Nationale, Ministerul Comertului Exterior si Ministerul Finantelor sint autorizate sa aprobe, la propunerea ministerelor economice, modificarea indicatorilor de eficienta prevazuti in notele de fundamentare, pentru contractele in derulare, cu influentele rezultate ca urmare a aplicarii prezentului decret-lege.
    Art. 6
    In aplicarea prezentului decret-lege, ministerele economice vor emite in termen de 30 de zile instructiuni, cu avizul Ministerului Economiei Nationale, Ministerului Finantelor si Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale.
    Art. 7
    Prevederile prezentului decret-lege intra in vigoare incepind cu data de 1 ianuarie 1990.
    Pe aceeasi data se abroga prevederile cap. I, II, III, IV si anexele din Decretul nr. 138/1984, art. 4, art. 5 si anexele nr. 2 si 3 din Decretul nr. 63/1985, art. 7 si anexele nr. 2 si 3 din Decretul nr. 156/1987.

                              PRESEDINTELE
                 CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE
                               ION ILIESCUSmartCity5

COMENTARII la Decretul-lege 79/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul-lege 79 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu