E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 564 din  5 iulie 1968

privind modificarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 87 din  5 iulie 1968


SmartCity3


                          EXPUNERE DE MOTIVE
la Decretul nr. 564/1968 privind modificarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe

    Legislatia noastra fiscala a prevazut in decursul timpului o serie de scutiri si reduceri de impozite, corespunzatoare conditiilor economice si sociale existente la data acordarii lor.
    Masurile luate intre timp pentru cresterea continua a veniturilor salariatilor, taranimii si pensionarilor, precum si pentru perfectionarea cointeresarii materiale, au determinat modificarea acestor conditii economice si sociale.
    Avind in vedere cele de mai sus si tinind seama de necesitatea imbunatatirii sistemului de impozite si taxe, care, potrivit hotaririi Plenarei Comitetului Central al Partidului Comunist Roman din 19 iunie 1968, trebuie sa devina un instrument mai activ in promovarea principiilor de echitate sociala, apare necesara reexaminarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe.
    Analizindu-se scutirile si reducerile de impozit prevazute de Decretul nr. 18/1952 pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale si de Decretul nr. 153/1954 privitor la impozitul pe veniturile populatiei, a rezultat ca, in vederea realizarii unei echitati in materia impozitului pe cladiri este necesar a se renunta la scutirea de impozit a cladirilor apartinind unor categorii de cetateni, in asa fel incit toti cetatenii sa suporte un impozit in raport cu valoarea cladirilor pe care le poseda. De asemenea, a rezultat ca necesara modificarea impozitarii veniturilor provenite din premii si recompense, premii de stat si recompense acordate inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, modificarea unor reduceri de impozit acordate celor decorati cu ordine ale Republicii Socialiste Romania sau distinsi cu titlul de "artist al poporului" sau de "emerit", plafonarea reducerii de impozit pe salariu in cazul salariatilor care au in intretinerea lor mai mult de trei persoane, precum si modificarea sistemului de rotunjire a impozitului la lei intregi, cu neglijarea fractiunilor pina la 50 bani.
    In sensul celor de mai sus s-a adoptat alaturatul decret.

    Tinind seama de necesitatea imbunatatirii sistemului de impozite si taxe, care trebuie sa devina un instrument mai activ in promovarea principiilor de echitate sociala, si avind in vedere ca prin cresterea salariilor, pensiilor si a veniturilor taranimii, unele scutiri si reduceri de impozite nu se mai justifica actualmente,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 18 din 16 ianuarie 1952*) pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale se modifica astfel:
    1. Se abroga prevederile articolului 5 literele j si l privind scutirea de impozit a cladirilor situate in comune, apartinind celor supusi impozitului pe veniturile agricole, precum si a cladirilor apartinind unor pensionari sau unor membri de familie ai acestora.
    2. Articolul 8 se completeaza cu urmatorul alineat:
    "Se impun cu o cota de 0,45% din valoarea lor cladirile situate in comune si care apartin celor supusi impozitului pe veniturile agricole. Veniturile realizate din aceasta sursa ramin la dispozitia consiliilor populare comunale pentru a fi utilizate in scopuri edilitare".
------------
    *) Decretul nr. 18/1952 a fost publicat in Buletinul Oficial nr. 4 din 18 ianuarie 1952.

    Art. 2
    Decretul nr. 153 din 28 aprilie 1954*) privitor la impozitul pe veniturile populatiei se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Se abroga prevederile articolului 2 litera d privind scutirea de impozit a laureatilor premiilor de stat, pentru aceste premii.
    Impunerea premiilor de stat se va face cu cotele de impozit prevazute pentru veniturile din salarii, completindu-se articolul 16 cu urmatorul alineat:
    "d) laureatii premiilor de stat, pentru aceste premii".
    2. Se scutesc de impozit recompensele cuvenite inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, numai pentru partea de pina la 10.000 lei, articolul 2 litera e avind urmatorul cuprins:
    "e) inventatorii carora li s-au acordat certificate de inventator, inovatorii si rationalizatorii, pentru o parte de pina la 10.000 lei din recompensa acordata pentru fiecare inventie, inovatie sau rationalizare".
    Partea de recompensa care depaseste 10.000 lei se impune cu cotele prevazute pentru veniturile din salarii, articolul 16 litera a avind urmatorul cuprins:
    "a) inventatorii carora li s-au acordat certificate de inventator, inovatorii si rationalizatorii, pentru partea de recompensa ce depaseste 10.000 lei aferenta fiecarei inventii, inovatii sau rationalizari".
    3. Se abroga prevederile articolului 7 litera a, potrivit carora nu se impun unele premii si recompense acordate angajatilor.
    4. Reducerea impozitului pe veniturile realizate de persoanele distinse cu ordine sau cu titluri ale Republicii Socialiste Romania, dupa data de 1 iulie 1968, se aplica in mod diferentiat, articolul 9 litera a completindu-se cu urmatorul alineat:
    "Pentru angajatii distinsi dupa data de 1 iulie 1968 cu ordine ale Republicii Socialiste Romania, cu titlul de "artist al poporului" sau cu titlul de "emerit" impozitul se reduce:
    - cu 50% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa I, precum si pentru cei distinsi cu titlul de "artist al poporului" sau cu titlul de "emerit";
    - cu 40% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a II-a:
    - cu 30% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a III-a;
    - cu 25% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a IV-a;
    - cu 20% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a V-a.
    5. Reducerea de impozit pentru angajatii care au in intretinere mai mult de trei persoane se acorda numai celor care au un salariu tarifar brut de pina la 2.500 lei lunar, articolul 9 litera b avind urmatorul cuprins:
    "b) cu 30% pentru angajatii cu un salariu tarifar brut de pina la 2.500 lei lunar, care au in intretinerea lor mai mult de trei persoane. Reducerea se acorda numai pentru impozitul aferent veniturilor realizate la locul permanent de munca, pe baza unei declaratii date pe proprie raspundere, la inceputul fiecarui an, certificata de conducerea unitatii."
    Prevederile articolului 9 litera b, astfel modificate, intra in vigoare odata cu aplicarea sistemului imbunatatit de salarizare. La unitatile la care se experimenteaza sistemul imbunatatit de salarizare de la 1 iunie 1968, aceste prevederi se aplica incepind cu impunerea veniturilor aferente lunii iulie 1968.
    6. Alineatul 2 al articolului 5 va avea urmatoarea redactare:
    "Fractiunile de pina la 50 bani rezultate din calculul impozitului se neglijeaza in favoarea salariatilor, iar fractiunile de peste 50 bani se rotunjesc la un leu."
------------
    *) Decretul nr. 153/1954 a fost publicat in Buletinul Oficial nr. 22 din 11 mai 1954.

    Art. 3
    Prevederile articolului I punctele 1 si 2 intra in vigoare pe data de 1 iulie 1968, iar prevederile articolului II, punctele 1, 2, 3, 4 si 6, se aplica incepind cu impunerea veniturilor aferente lunii iulie 1968.
    Se abroga, incepind cu data de 1 iulie 1968, prevederile articolelor 55 si 56 din Decretul nr. 884 din 8 septembrie 1967 privind inventiile, inovatiile si rationalizarile, prin care se acordau scutiri de impozit pe venit si de taxe succesorale pentru recompensele cuvenite inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, precum si succesorilor in drepturi ai acestora.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 564/1968

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 564 din 1968
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu