E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 564 din  5 iulie 1968

privind modificarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 87 din  5 iulie 1968


SmartCity3


                          EXPUNERE DE MOTIVE
la Decretul nr. 564/1968 privind modificarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe

    Legislatia noastra fiscala a prevazut in decursul timpului o serie de scutiri si reduceri de impozite, corespunzatoare conditiilor economice si sociale existente la data acordarii lor.
    Masurile luate intre timp pentru cresterea continua a veniturilor salariatilor, taranimii si pensionarilor, precum si pentru perfectionarea cointeresarii materiale, au determinat modificarea acestor conditii economice si sociale.
    Avind in vedere cele de mai sus si tinind seama de necesitatea imbunatatirii sistemului de impozite si taxe, care, potrivit hotaririi Plenarei Comitetului Central al Partidului Comunist Roman din 19 iunie 1968, trebuie sa devina un instrument mai activ in promovarea principiilor de echitate sociala, apare necesara reexaminarea unor prevederi referitoare la impozite si taxe.
    Analizindu-se scutirile si reducerile de impozit prevazute de Decretul nr. 18/1952 pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale si de Decretul nr. 153/1954 privitor la impozitul pe veniturile populatiei, a rezultat ca, in vederea realizarii unei echitati in materia impozitului pe cladiri este necesar a se renunta la scutirea de impozit a cladirilor apartinind unor categorii de cetateni, in asa fel incit toti cetatenii sa suporte un impozit in raport cu valoarea cladirilor pe care le poseda. De asemenea, a rezultat ca necesara modificarea impozitarii veniturilor provenite din premii si recompense, premii de stat si recompense acordate inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, modificarea unor reduceri de impozit acordate celor decorati cu ordine ale Republicii Socialiste Romania sau distinsi cu titlul de "artist al poporului" sau de "emerit", plafonarea reducerii de impozit pe salariu in cazul salariatilor care au in intretinerea lor mai mult de trei persoane, precum si modificarea sistemului de rotunjire a impozitului la lei intregi, cu neglijarea fractiunilor pina la 50 bani.
    In sensul celor de mai sus s-a adoptat alaturatul decret.

    Tinind seama de necesitatea imbunatatirii sistemului de impozite si taxe, care trebuie sa devina un instrument mai activ in promovarea principiilor de echitate sociala, si avind in vedere ca prin cresterea salariilor, pensiilor si a veniturilor taranimii, unele scutiri si reduceri de impozite nu se mai justifica actualmente,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Decretul nr. 18 din 16 ianuarie 1952*) pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale se modifica astfel:
    1. Se abroga prevederile articolului 5 literele j si l privind scutirea de impozit a cladirilor situate in comune, apartinind celor supusi impozitului pe veniturile agricole, precum si a cladirilor apartinind unor pensionari sau unor membri de familie ai acestora.
    2. Articolul 8 se completeaza cu urmatorul alineat:
    "Se impun cu o cota de 0,45% din valoarea lor cladirile situate in comune si care apartin celor supusi impozitului pe veniturile agricole. Veniturile realizate din aceasta sursa ramin la dispozitia consiliilor populare comunale pentru a fi utilizate in scopuri edilitare".
------------
    *) Decretul nr. 18/1952 a fost publicat in Buletinul Oficial nr. 4 din 18 ianuarie 1952.

    Art. 2
    Decretul nr. 153 din 28 aprilie 1954*) privitor la impozitul pe veniturile populatiei se modifica dupa cum urmeaza:
    1. Se abroga prevederile articolului 2 litera d privind scutirea de impozit a laureatilor premiilor de stat, pentru aceste premii.
    Impunerea premiilor de stat se va face cu cotele de impozit prevazute pentru veniturile din salarii, completindu-se articolul 16 cu urmatorul alineat:
    "d) laureatii premiilor de stat, pentru aceste premii".
    2. Se scutesc de impozit recompensele cuvenite inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, numai pentru partea de pina la 10.000 lei, articolul 2 litera e avind urmatorul cuprins:
    "e) inventatorii carora li s-au acordat certificate de inventator, inovatorii si rationalizatorii, pentru o parte de pina la 10.000 lei din recompensa acordata pentru fiecare inventie, inovatie sau rationalizare".
    Partea de recompensa care depaseste 10.000 lei se impune cu cotele prevazute pentru veniturile din salarii, articolul 16 litera a avind urmatorul cuprins:
    "a) inventatorii carora li s-au acordat certificate de inventator, inovatorii si rationalizatorii, pentru partea de recompensa ce depaseste 10.000 lei aferenta fiecarei inventii, inovatii sau rationalizari".
    3. Se abroga prevederile articolului 7 litera a, potrivit carora nu se impun unele premii si recompense acordate angajatilor.
    4. Reducerea impozitului pe veniturile realizate de persoanele distinse cu ordine sau cu titluri ale Republicii Socialiste Romania, dupa data de 1 iulie 1968, se aplica in mod diferentiat, articolul 9 litera a completindu-se cu urmatorul alineat:
    "Pentru angajatii distinsi dupa data de 1 iulie 1968 cu ordine ale Republicii Socialiste Romania, cu titlul de "artist al poporului" sau cu titlul de "emerit" impozitul se reduce:
    - cu 50% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa I, precum si pentru cei distinsi cu titlul de "artist al poporului" sau cu titlul de "emerit";
    - cu 40% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a II-a:
    - cu 30% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a III-a;
    - cu 25% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a IV-a;
    - cu 20% pentru cei distinsi cu ordine ale Republicii Socialiste Romania clasa a V-a.
    5. Reducerea de impozit pentru angajatii care au in intretinere mai mult de trei persoane se acorda numai celor care au un salariu tarifar brut de pina la 2.500 lei lunar, articolul 9 litera b avind urmatorul cuprins:
    "b) cu 30% pentru angajatii cu un salariu tarifar brut de pina la 2.500 lei lunar, care au in intretinerea lor mai mult de trei persoane. Reducerea se acorda numai pentru impozitul aferent veniturilor realizate la locul permanent de munca, pe baza unei declaratii date pe proprie raspundere, la inceputul fiecarui an, certificata de conducerea unitatii."
    Prevederile articolului 9 litera b, astfel modificate, intra in vigoare odata cu aplicarea sistemului imbunatatit de salarizare. La unitatile la care se experimenteaza sistemul imbunatatit de salarizare de la 1 iunie 1968, aceste prevederi se aplica incepind cu impunerea veniturilor aferente lunii iulie 1968.
    6. Alineatul 2 al articolului 5 va avea urmatoarea redactare:
    "Fractiunile de pina la 50 bani rezultate din calculul impozitului se neglijeaza in favoarea salariatilor, iar fractiunile de peste 50 bani se rotunjesc la un leu."
------------
    *) Decretul nr. 153/1954 a fost publicat in Buletinul Oficial nr. 22 din 11 mai 1954.

    Art. 3
    Prevederile articolului I punctele 1 si 2 intra in vigoare pe data de 1 iulie 1968, iar prevederile articolului II, punctele 1, 2, 3, 4 si 6, se aplica incepind cu impunerea veniturilor aferente lunii iulie 1968.
    Se abroga, incepind cu data de 1 iulie 1968, prevederile articolelor 55 si 56 din Decretul nr. 884 din 8 septembrie 1967 privind inventiile, inovatiile si rationalizarile, prin care se acordau scutiri de impozit pe venit si de taxe succesorale pentru recompensele cuvenite inventatorilor, inovatorilor si rationalizatorilor, precum si succesorilor in drepturi ai acestora.SmartCity5

COMENTARII la Decretul 564/1968

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 564 din 1968
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 42 2005
    BINE AȚI VENIT: ÎMPRUMUTUL ÎNTRE PERSOANELE SERIOASE ȘI ONESTI ONLINE. Ofertă de împrumut între persoane fizice rapid Împrumut rapid pentru a vă pune capăt grijilor în mai puțin de 72 de ore Sunteți interzis de la banca dvs. și toate încercările dvs. în alte și alte instituții financiare nu au dat nimic până acum din cauza creditului dvs. nepotrivit sau a altora nu mă mai îngrijorează să mă contactați și în mai puțin de 72 de ore la o rată rezonabilă de 2% pe an și cu privire la timpul de rambursare care vă convine vă fac împrumutul care vă va salva viața. Vă rugăm să mă contactați prin e-mail: marialeydi06@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu