Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 561 din 20 octombrie 1973

privind organizarea si functionarea formatiunilor sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie din Republica Socialista Romania

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 165 din 24 octombrie 1973


SmartCity3


                            EXPUNERE DE MOTIVE

    Promovarea masurilor profilactice si antrenarea maselor populare la apararea sanatatii proprii si a colectivitatii constituie principii de baza ale ocrotirii sanatatii din tara noastra, impuse de complexitatea, diversitatea si marea mobilitate a factorilor din mediul de munca si de viata ce pot influenta starea de sanatate, in conditiile civilizatiei moderne.
    Principalele forme prin care se realizeaza instruirea teoretica si practica a populatiei si participarea acesteia la sprijinirea actiunilor de ocrotire a sanatatii sint cursurile sanitare de masa si formatiunile sanitare voluntare: grupele sanitare si posturile de prim-ajutor.
    Tinindu-se seama de unele neajunsuri semnalate in activitatea acestor formatiuni, ca si de conditiile etapei actuale, prin decretul alaturat se adopta o serie de masuri in vederea imbunatatirii organizarii, dotarii si functionarii
formatiunilor sanitare voluntare.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Pentru a se asigura participarea unui numar cit mai mare de oameni ai muncii la promovarea masurilor profilactice si de aparare a sanatatii populatiei, se organizeaza grupe sanitare si posturi de prim-ajutor, formatiuni sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie din Republica Socialista Romania.
    Art. 2
    Grupele sanitare si posturile de prim-ajutor se organizeaza si functioneaza potrivit dispozitiilor prezentului decret, ca auxiliare ale unitatilor sanitare, avind sarcina de a contribui la insusirea de catre cetateni a cunostintelor teoretice si practice necesare acordarii primului-ajutor in caz de accidente si calamitati.

    CAP. 2
    Grupele sanitare

    Art. 3
    Grupele sanitare sint formatiuni voluntare ale Societatii de Cruce Rosie, care sprijina organele medico-sanitare in actiunile de ocrotire a sanatatii populatiei si acorda primul-ajutor in caz de accidente, avarii la locul de munca, calamitati naturale si alte asemenea evenimente, iar in timp de razboi acorda primul-ajutor victimelor si sprijina evacuarea ranitilor spre unitatile sanitare.
    Art. 4
    Grupele sanitare se constituie in unitati socialiste de stat, organizatii cooperatiste si in celelalte organizatii obstesti, in comune, orase si municipii, potrivit normativului din anexa nr. 1, si sint incadrate cu activisti voluntari, membri ai Societatii de Cruce Rosie.
    Art. 5
    Grupa sanitara este formata din 14 persoane: comandant, loctiitor de comandant si 12 echipieri organizati in 3 echipe a cite 4 echipieri fiecare. Grupa are o rezerva de 4 - 6 echipieri.
    Comandantii, loctiitorii de comandanti si echipierii grupelor sanitare trebuie sa fie cetateni ai Republicii Socialiste Romania, femei in virsta de la 16 la 50 ani si barbati in virsta de la 16 la 55 ani, stabiliti in comun cu centrele militare.
    In grupele sanitare nu sint cuprinse persoanele incadrate in functii care asigura siguranta circulatiei rutiere, feroviare, navale si aeriene, tinerii care efectueaza programul de pregatire pentru apararea patriei, luptatorii din formatiunile garzilor patriotice, membrii formatiunilor apararii locale antiaeriene si ai formatiunilor de pompieri voluntari.
    Art. 6
    Constituirea grupelor sanitare si stabilirea comandantilor, loctiitorilor de comandanti si a echipierilor se fac de catre comisiile de Cruce Rosie impreuna cu conducerile unitatilor socialiste, iar in comune, orase si municipii, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare. Constituirea grupelor sanitare se consemneaza intr-un proces-verbal.
    Art. 7
    Instruirea sanitara a comandantilor, loctiitorilor de comandanti si a echipierilor grupelor sanitare se face de catre personalul medico-sanitar, iar in probleme de A.L.A., cu sprijinul organelor apararii locale antiaeriene, pe baza tematicii stabilite in comun de Societatea de Cruce Rosie, Ministerul Sanatatii si Ministerul Apararii Nationale.
    Art. 8
    In timpul aplicatiilor, concursurilor si in alte situatii stabilite de Societatea de Cruce Rosie, comandantii, loctiitorii de comandanti si echipierii grupelor sanitare vor purta echipament de protectie si o banderola cu insemnul Crucii Rosii, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 7.
    Art. 9
    Grupele sanitare vor functiona potrivit normelor stabilite in comun de catre Societatea de Cruce Rosie, Ministerul Sanatatii si Ministerul Apararii Nationale.
    Societatea de Cruce Rosie va tine evidenta grupelor sanitare organizate potrivit prevederilor prezentului decret.
    Art. 10
    Grupele sanitare isi desfasoara activitatea sub indrumarea comisiilor de Cruce Rosie si potrivit indicatiilor de specialitate ale personalului medico-sanitar din puncte sanitare, dispensare, circumscriptii medicale, policlinici si spitale, desemnat in acest scop de directia sanitara judeteana sau a municipiului Bucuresti de acord cu comisia judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, de Cruce Rosie.
    In situatii de razboi, grupele sanitare vor actiona in conformitate cu planurile tehnico-organizatorice intocmite de catre organele medico-sanitare si organele judetene ale apararii locale antiaeriene.
    Art. 11
    Societatea de Cruce Rosie, cu sprijinul de specialitate al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Apararii Nationale, va organiza anual, pe plan local, concursuri intre grupe sanitare. Concursurile se vor desfasura potrivit regulamentului stabilit de Societatea de Cruce Rosie impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Finantelor.
    La aceste concursuri pot lua parte si formatiunile sanitare apartinind garzilor patriotice si apararii locale antiaeriene.

    CAP. 3
    Posturile de prim-ajutor

    Art. 12
    Posturile de prim-ajutor sint formatiuni sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie, care au sarcina sa acorde primul-ajutor in caz de accidente sau imbolnaviri, sa sprijine realizarea masurilor pentru prevenirea imbolnavirilor si respectarea normelor de igiena la locul de munca si in comune.
    Art. 13
    Posturile de prim-ajutor se organizeaza pe locuri de munca sau de viata, in cadrul unitatilor socialiste de stat, organizatiilor cooperatiste si celorlalte organizatii obstesti, precum si in comune, astfel cum sint prevazute in normativul din anexa nr. 3.
    In functie de specificul muncii, posturile de prim-ajutor pot fi permanente sau sezoniere, fixe sau mobile.
    Posturile de prim-ajutor sint formate din activisti voluntari, membri ai Societatii de Cruce Rosie.
    Art. 14
    Constituirea posturilor de prim-ajutor si alcatuirea colectivelor acestora se fac de catre comisiile de Cruce Rosie impreuna cu conducerile unitatilor socialiste sau conducatorii locurilor de munca, iar in comune, impreuna cu comitetele executive ale consiliilor populare respective.
    Instruirea sanitara a colectivelor posturilor de prim-ajutor se face de personalul medico-sanitar, pe baza tematicii stabilite in comun de Societatea de Cruce Rosie si Ministerul Sanatatii.
    Art. 15
    Pentru imbunatatirea acordarii primului-ajutor la locul de munca, unitatile socialiste vor lua masurile necesare pentru ca inginerii, tehnicienii, brigadierii, maistrii, sefii de echipa, farmacistii si personalul mediu farmaceutic sa fie in mod obligatoriu instruiti in acordarea primului-ajutor in caz de accidente si imbolnaviri acute si sa fie utilizati in cadrul posturilor de prim-ajutor fixe sau mobile.
    Aceleasi masuri vor fi luate si cu privire la conducatorii, ajutoarele acestora si insotitorii mijloacelor de transport feroviare, auto, navale si aeriene, precum si pentru lucratorii de militie.
    Instruirea in acordarea primului-ajutor va fi extinsa pe etape, pentru a cuprinde un numar cit mai mare de persoane, conform programului stabilit de unitatile socialiste interesate, impreuna cu comisiile de Cruce Rosie. Controlul modului de insusire a notiunilor de prim-ajutor se va efectua de personalul medico-sanitar, in prezenta reprezentantului conducerii unitatilor socialiste sau conducatorului locului de munca si a delegatului comisiei de Cruce Rosie.

    CAP. 4
    Dispozitii comune, tranzitorii si finale

    Art. 16
    In scoli, licee si facultati functioneaza o singura categorie de formatiuni sanitare voluntare ale Crucii Rosii - posturile de prim-ajutor, incadrate cu elevi si studenti - organizate impreuna cu Uniunea Tineretului Comunist, Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti si Organizatia Pionierilor.
    Art. 17
    Dotarea formatiunilor sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie cu materialele necesare, potrivit baremelor prevazute in anexele nr. 2, 4 si 5, se face de catre intreprinderi si alte unitati economice, din beneficiile realizate peste plan care ramin la dispozitia acestora, si de catre unitatile socialiste bugetare in limita creditelor aprobate.
    Societatea de Cruce Rosie va participa la dotarea grupelor sanitare cu o suma ce reprezinta 10% din veniturile sale anuale provenite din cotizatii.
    Art. 18
    Ministerul Sanatatii va lua masurile necesare pentru ca oficiile farmaceutice sa aprovizioneze unitatile socialiste de stat si organizatiile cooperatiste si celelalte organizatii obstesti cu materialele sanitare si medicamentele necesare pentru dotarea grupelor sanitare si posturilor de prim-ajutor, pe baza planificarii facute conform normelor legale.
    Comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru asigurarea, prin unitatile de industrie locala, a materialelor si obiectelor cuprinse in anexa nr. 6, necesare dotarii grupelor sanitare si posturilor de prim-ajutor, pe baza modelelor stabilite de Societatea de Cruce Rosie impreuna cu Ministerul Sanatatii.
    Art. 19
    In functie de specificul proceselor de productie si, in mod special, acolo unde exista riscul de intoxicatii sau imbolnaviri profesionale, conducerile unitatilor socialiste in cadrul carora functioneaza grupe sanitare si posturi de prim-ajutor vor asigura, la cererea medicului care asigura asistenta medicala a personalului din unitatea respectiva, medicamentele si materialele necesare peste prevederile baremelor din dotare.
    Art. 20
    Gestionarea materialelor din dotarea grupelor sanitare si a posturilor de prim-ajutor se va face de catre unitatea socialista de stat in care functioneaza acestea, iar in organizatiile cooperatiste si celelalte organizatii obstesti, prin grija organelor de conducere operativa ale acestora.
    Pentru grupele sanitare si posturile de prim-ajutor din comune, orase si municipii, gestionarea materialelor se va face potrivit dispozitiilor comitetelor executive ale consiliilor populare, iar pentru posturile de prim-ajutor din scoli, licee si facultati, potrivit dispozitiilor organelor carora le sint subordonate acestea.
    Durata de utilizare pentru materialele de inventar din dotarea grupelor sanitare si a posturilor de prim-ajutor este cea specificata in anexele nr. 2, 4 si 5.
    Art. 21
    Mobilizarea echipierilor grupelor sanitare si a membrilor colectivelor posturilor de prim-ajutor pentru instruirea si reimprospatarea periodica a cunostintelor se face prin grija comisiilor de Cruce Rosie, pe baza unui plan intocmit in colaborare cu organele medico-sanitare si cu acordul conducerilor unitatilor socialiste, respectiv al comitetelor executive ale consiliilor populare.
    Art. 22
    Ministerul Sanatatii, impreuna cu Societatea de Cruce Rosie si Ministerul Apararii Nationale, vor analiza periodic baremele de dotare a grupelor sanitare si posturilor de prim-ajutor si, daca este cazul, le vor imbunatati cu avizul Ministerului Finantelor.
    Art. 23
    In termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului decret, Societatea de Cruce Rosie impreuna cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Apararii Nationale vor analiza si vor propune Consiliului de Ministri, cu avizul Ministerului Finantelor si Comitetului de Stat al Planificarii, imbunatatirea baremului de dotare, pentru situatii de razboi, a grupelor sanitare si modul de asigurare a dotarii lor cu materialele necesare.
    Art. 24
    Grupele sanitare existente vor fi reorganizate si dotate, potrivit prevederilor prezentului decret, in termen de 2 ani de la intrarea sa in vigoare.
    Art. 25
    Se recomanda Uniunii Generale a Sindicatelor, Uniunii Tineretului Comunist, Consiliului National al Femeilor, Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti si Organizatiei Pionierilor sa sprijine organizarea si functionarea grupelor sanitare si a posturilor de prim-ajutor ale Societatii de Cruce Rosie.
    Art. 26
    Anexele nr. 1 - 7 fac parte integranta din prezentul decret.
    Art. 27
    Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1142/1955 pentru infiintarea grupelor sanitare ale Crucii Rosii a Republicii Populare Romane, modificata prin Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 413/1956, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1118/1956 privind organizarea posturilor sanitare ale Crucii Rosii a Republicii Populare Romane, Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 618/1962 privind unele masuri pentru dotarea grupelor sanitare ale Crucii Rosii a Republicii Populare Romane, precum si orice alte dispozitii contrare prezentului decret, se abroga.

                        Presedintele Consiliului de Stat,
                               NICOLAE CEAUSESCU

    ANEXA 1

                                  NORMATIV
                    pentru organizarea grupelor sanitare
________________________________________________________________________________
Nr.                                 Norme de organizare
crt.                                ----------------------
           Locul de organizare      Numarul  Numarul               Observatii
                                    grupelor angajatilor
                                    sanitare ori membrilor
                                             cooperatori
________________________________________________________________________________
 0                  1                  2         3                     4
________________________________________________________________________________
  1. Intreprinderi industriale,
     santiere si alte organizatii
     economice                        1 - 2    300 - 2.000
  2. Intreprinderi industriale,
     santiere si alte organizatii
     economice                        2 - 4  2.001 - 5.000
  3. Intreprinderi industriale,
     santiere si alte organizatii
     economice                        4 - 6  5.001 - 10.000
  4. Intreprinderi industriale,
     santiere si alte organizatii
     economice                        6 - 8    peste 10.000
  5. Autobaze, porturi si aerogari    1        100 - 300
  6. Autobaze, porturi si aerogari    2      peste   300
  7. Statii si depouri C.F.R.         1        300 - 600
  8. Statii si depouri C.F.R.         2        peste 600
  9. Cooperative de productie
     mestesugaresti                   1        100 - 300
 10. Intreprinderi agricole de stat,                        La sediul fiecarei
     cooperative agricole de                                unitati, ferme sau
     productie, intreprinderi                               sectii, in raport cu
     pentru mecanizarea                                     numarul angajatilor
     agriculturii                     1 - 3                 si cooperatorilor
 11. Institutii si organizatii
     obstesti                         1 - 2    250 - 2.000
 12. Institutii si organizatii
     obstesti                         2 - 4    peste 2.000
 13. Comune                           1 - 2                 In comunele in care
                                                            nu sint unitati
                                                            agricole socialiste
 14. Municipii si orase               1        la 10.000 -  In functie de
                                               15.000 de    posibilitatile de
                                               locuitori    organizare
________________________________________________________________________________

    NOTA:
    1. In cadrul combinatelor industriale grupele sanitare se vor organiza pe intreprinderi.
    In unitatile subordonate Ministerului Industriei Chimice numarul angajatilor prevazut in coloana 3 se calculeaza dupa scaderea celor care sint in acele locuri de munca unde functioneaza formatiuni de salvare a intoxicatilor si accidentatilor.
    2. In cooperativele de productie mestesugaresti se organizeaza grupa sanitara daca sint 100 - 300 de membri cooperatori in acelasi sediu de productie sau in sedii din imediata apropiere.

    ANEXA 2

                                BAREM
de materiale pentru instruire si activitate curenta ce intra in dotarea unei grupe sanitare
_______________________________________________________________________________
Nr.    Denumirea materialelor      Unitatea    Cantitatea     Observatii
crt.                               de masura
_______________________________________________________________________________
 0             1                    2              3              4
_______________________________________________________________________________
       Materiale de inventar

  1. Geanta sanitara               buc.            3
  2. Targa sanitara                buc.            1
  3. Chingi transport raniti       buc.            2
  4. Echipament de protectie       buc.           14
  5. Brasarda cu insemnul
     Crucii Rosii                  buc.           14
  6. Pensa anatomica               buc.            3
  7. Foarfeca obisnuita            buc.            3
  8. Garou elastic a 0,75 m        buc.            6
  9. Deschizator de gura,
     din lemn                      buc.            3
 10. Bidon de apa, din
     material plastic              buc.            3
 11. Pahar tip sport               buc.            3
 12. Fluier pentru
     comandantul grupei            buc.            1
 13. Blocnotes mic                 buc.            1

       Materiale consumabile

 14. Atele de placaj simple        buc.            6
 15. Ace de siguranta              duzina          3
 16. Fesi tifon 10/20              buc.            3
 17. Fesi tifon 10/20              buc.           12       In ambalaj de hirtie
 18. Comprese tifon
     sterilizate 10/8              cutie           6
 19. Leucoplast 5/2                cutie           3
 20. Vata hidrofila                pachet          3
 21. Bromocet - solutie            flacon a
                                   100 ml          3
 22. Cloramina - tablete           flacon a
     a 0,50 g                      20 tablete      3
 23. Saprosan pulbere              cutie           3
 24. Pansaplast simplu             cutie           3
_______________________________________________________________________________

    NOTA:
    Pentru materialele de inventar se stabileste urmatoarea durata de utilizare:
    - geanta sanitara .................................. 10 ani
    - targa sanitara .................................... 5 ani
    - chingi transport raniti ........................... 5 ani
    - echipament de protectie ........................... 5 ani
    - pensa anatomica ................................... 3 ani
    - foarfeca obisnuita ................................ 3 ani
    - garou elastic ..................................... 1 an
    - deschizator de gura, din lemn ..................... 2 ani
    - bidon de apa, din material plastic ................ 3 ani
    - pahar tip sport ................................... 5 ani

    ANEXA 3

                              NORMATIV
                pentru organizarea posturilor de prim-ajutor
________________________________________________________________________________
Nr.   Locul unde se organizeaza  Numarul    Norme de organizare      Numarul
crt.                            posturilor                           persoanelor
                                   de                                pe post si
                                prim-ajutor                          pe schimb

________________________________________________________________________________
     I. Posturi de prim-ajutor fixe

  1. Intreprinderi industriale
     si de transport, santiere,           In fiecare sectie, sector,
     alte organizatii economice           atelier sau unitate a
     de stat si cooperative de            cooperatiei de productie
     productie mestesugaresti       1     mestesugareasca                3
  2. Intreprinderi agricole
     de stat, cooperative
     agricole de productie,
     intreprinderi pentru                 In fiecare ferma, brigada,
     mecanizarea agriculturii       1     sectie, sector, atelier        3
  3. Institutii si organizatii
     obstesti                       1     Pina la 250 de angajati        3
  4. Institutii si organizatii
     obstesti                       2     La fiecare 500 de angajati     3
  5. Scoli generale, scoli
     profesionale, licee, scoli
     de specializare postliceala    1     Pina la 200 de elevi           5
  6. Scoli generale, scoli
     profesionale, licee, scoli
     de specializare postliceala    2     201 - 350 de elevi             5
  7. Scoli generale, scoli
     profesionale, licee, scoli
     de specializare postliceala    3     Peste 350 de elevi             5
  8. Institutii de invatamint
     superior                       1     Pentru fiecare facultate       5
  9. Internate scolare,
     semiinternate, camine scolare        Pina la 100 de elevi sau
     si studentesti                 1     studenti                       3
 10. Internate scolare,
     semiinternate, camine scolare        101 - 300 de elevi sau
     si studentesti                 2     studenti                       3
 11. Internate scolare,
     semiinternate, camine scolare        Peste 300 de elevi sau
     si studentesti                 3     studenti                       5
 12. Depouri C.F.R., statii
     autotransport si depouri
     ale intreprinderilor de
     transport in comun, gari
     maritime si fluviale,                Independent de numarul
     aeroporturi                    1     de angajati                   1 - 3
 13. Unitati comerciale, unitati
     de alimentatie publica,
     hoteluri si unitati de cazare,
     unitati de prestari de
     servicii pentru populatie,
     cabane turistice,
     cinematografe, teatre, bai
     publice, statii de distribuire
     a benzinei, posturi de control
     ale militiei pe drumurile            Independent de numarul
     publice                        1     de angajati                   1 - 3
 14. Sate izolate                   1                -                  1 - 3

     II. Posturi de prim-ajutor mobile
                                          Stabilite de Ministerul
                                          Transporturilor si
 15. Trenuri de pasageri          1 - 3   Telecomunicatiilor              1
 16. Avioane de pasageri            1                -                  1 - 2
 17. Vase de pasageri pentru
     curse interne                  1                -                  1 - 3
 18. Sectoare de exploatare si
     constructii forestiere,
     foraj-extractie titei,
     exploatare miniera si in
     alte sectoare cu locuri de            La fiecare punct de lucru
     de munca dispersate            1      dispersat                    1 - 3
________________________________________________________________________________

    NOTA:
    1. In subteran se organizeaza cite un post de prim-ajutor fix pe fiecare orizont de exploatare, incadrat cu 1 - 2 persoane pe schimb.
    2. In brigazi de cimp, zootehnice, de intretinere si reparatii ale C.A.P., I.A.S. si I.M.A. unde primul ajutor nu se acorda de grupele sanitare, se va organiza cite un post de prim-ajutor mobil incadrat cu 1 - 3 persoane.
    3. La ariile de treier se organizeaza post de prim-ajutor fix pe toata perioada functionarii ariei, deservit prin ture de echipieri din grupa sanitara a unitatii agricole socialiste pe teritoriul careia functioneaza ariile.
    4. La scolile cu ateliere scolare se organizeaza posturi de prim-ajutor fixe pentru ateliere sau pentru fiecare atelier, cind acestea sint dispersate, incadrate cu 1 - 3 persoane.
    5. In fiecare tabara de odihna pentru pionieri si scolari se organizeaza un post de prim-ajutor fix, incadrat cu 5 elevi.
    6. In functie de conditiile specifice, Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor va stabili statiile C.F.R. in care se vor organiza posturi fixe de prim-ajutor.

    ANEXA 4

                              BAREM
           de materiale ce intra in dotarea posturilor de prim-ajutor
________________________________________________________________________________
Nr.   Denumirea materialului   Unitatea   Pentru       Pentru    Observatii
crt.                           de masura  un post de   o trusa
                                          prim-ajutor  sanitara
                                          fix          pentru
                                                       mijloc de
                                                       transport
________________________________________________________________________________
 0            1                    2           3             4          5
________________________________________________________________________________
      Materiale de inventar

  1. Cutie de lemn 50/25/15        buc.         1             -
  2. Cutie de lemn sau
     material plastic 30/25/10     buc.         -             1
  3. Pensa anatomica               buc.         1             1
  4. Foarfeca obisnuita            buc.         1             1
  5. Garou elastic a 0,75 m        buc.         1             1
  6. Deschizator de gura,
     din lemn                      buc.         1             1
  7. Pahar tip sport               buc.         1             1
  8. Sticla a 100 g                buc.         1             1    Pentru alcool
  9. Sapuniera din material
     plastic                       buc.         1             -
 10. Prosop                        buc.         1             -

      Materiale consumabile

 11. Atele de placaj simple        buc.         2             2
 12. Fesi tifon mici 5/4           buc.         4             2    In ambalaj de
                                                                   hirtie
 13. Fesi tifon mari 10/20         buc.         2             1    In ambalaj de
                                                                   hirtie

 14. Vata hidrofila              pachet a
                                  100 g         2             1
 15. Ace de siguranta            duzina         1             1
 16. Leucoplast 5/2              cutie          1             1
 17. Saprosan pulbere            cutie          1             -
 18. Antinevralgice                buc.        20            10
 19. Alcool sanitar               gram        100           100
 20. Comprese sterile
     10/8 x 50  buc.             cutie          1             1
 21. Pansament individual 2/5      buc.         3             1
 22. Pansaplast                  cutie          3             1
 23. Sapun                         buc.         1             -
 24. Creion                        buc.         1             1
 25. Caiet a 50 pag.               buc.         1             -
 26. Blocnotes                     buc.         -             1
________________________________________________________________________________

    NOTA:
    Pentru materialele de inventar se stabileste urmatoarea durata de utilizare:
    - cutie de lemn ...................................... 10 ani
    - prosop .............................................. 1 an
    - foarfeca ............................................ 3 ani
    - pensa ............................................... 3 ani
    - sapuniera ........................................... 1 an
    - sticle .............................................. 2 ani
    - garou ............................................... 1 an
    - deschizator de gura, din lemn ....................... 2 ani
    - pahar tip sport ..................................... 5 ani

    ANEXA 5

                                  BAREM
de materiale ce intra in dotarea gentilor de prim-ajutor de la punctele de lucru dispersate si posturile mobile din sectoarele de exploatare si constructii forestiere, foraj-extractie titei, exploatare miniera, santiere de constructii, brigazi agricole si altele
________________________________________________________________________________
Nr.   Denumirea materialului         Unitatea    Cantitatea        Observatii
crt.                                 de masura   pentru o
                                                 geanta de
                                                 prim-ajutor
________________________________________________________________________________
 0                 1                     2           3                 4
________________________________________________________________________________
            Materiale de inventar

  1. Geanta sanitara din material
     impermeabil sau ladita din
     lemn, cu miner                     buc.         1
  2. Pensa anatomica                    buc.         1
  3. Foarfeca obisnuita                 buc.         1
  4. Garou elastic a 0,75 m             buc.         1
  5. Pahar tip sport                    buc.         1
  6. Sticla a 100 g                     buc.         1           Pentru alcool
  7. Deschizator de gura, din lemn      buc.         1

            Materiale consumabile

  8. Atele de placaj simple             buc.         2
  9. Fesi tifon mici 5/4                buc.         2           In ambalaj de
                                                                 hartie
 10. Fesi tifon mari 10/10              buc.         2           In ambalaj de
                                                                 hartie
 11. Vata hidrofila a 100 g            pachet        1
 12. Ace de siguranta                  duzina        1
 13. Leucoplast 5/2                     buc.         1
 14. Antinevralgice                     buc.        10
 15. Alcool sanitar                     gram       100
 16. Comprese sterile 10/8 x 50 buc.   cutie         1
 17. Pansaplast simplu                 cutie         2
 18. Pansament individual 2/5           buc.         1
 19. Creion                             buc.         1
 20. Blocnotes                          buc.         1
________________________________________________________________________________

    NOTA:
    1. Pentru materialele de inventar se stabileste urmatoarea durata de utilizare:
    - geanta sanitara .................................... 10 ani
    - pensa anatomica ..................................... 3 ani
    - foarfeca ............................................ 3 ani
    - garou elastic ....................................... 1 an
    - pahar tip sport ..................................... 5 ani
    - sticla .............................................. 2 ani
    - deschizator de gura, din lemn ....................... 2 ani

    2. Geanta sanitara sau ladita trebuie astfel confectionata incit sa poata cuprinde materialele din prezentul barem si sa poata fi purtata si minuita comod.

    ANEXA 6

                                    LISTA
materialelor si obiectelor necesare dotarii grupelor sanitare si posturilor de prim-ajutor, care se vor executa prin unitatile de industrie locala
________________________________________________________________________________
Nr.     Denumirea materialelor         Pozitia        Categoria de barem
crt.                                  din barem
_______________________________________________________________________________
  1. Geanta sanitara                      1       Baremul grupei sanitare
                                                  (anexa nr. 2)
  2. Targa sanitara                       2       Baremul grupei sanitare
                                                  (anexa nr. 2)
  3. Chingi transport raniti              3       Baremul grupei sanitare
                                                  (anexa nr. 2)
  4. Brasarda cu insemnul Crucii                  Baremul grupei sanitare
     Rosii                                5       (anexa nr. 2)
  5. Atele de placaj                     16       Baremul grupei sanitare
                                                  (anexa nr. 2)
  6. Echipament de protectie              4       Baremul grupei sanitare
                                                  (anexa nr. 2)
  7. Cutie de lemn 50/25/15               1       Baremul posturilor de
                                                  prim-ajutor (anexa nr. 4)
  8. Cutie de lemn sau material                   Baremul posturilor de
     plastic 30/25/10                     2       prim-ajutor (anexa nr. 4)
  9. Geanta sanitara din material                 Baremul pentru dotarea
     impermeabil sau ladita din                   gentilor de prim-ajutor pentru
     lemn, cu miner                               punctele de lucru dispersate
                                                  (anexa nr. 5)
_______________________________________________________________________________

    ANEXA 7

    Echipamentul de protectie al grupei sanitare a Crucii Rosii

    Figura 1, reprezentind modelul echipamentului de protectie al grupei sanitare a Crucii Rosii (fata) se gaseste in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, Partea I, nr. 165 din 24 octombrie 1973, la pagina 11.

    Figura 2, reprezentind modelul echipamentului de protectie al grupei sanitare a Crucii Rosii (profil) se gaseste in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania, Partea I, nr. 165 din 24 octombrie 1973, la pagina 11.



SmartCity5

COMENTARII la Decretul 561/1973

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 561 din 1973
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu