E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 139 din 29 decembrie 1995

Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 303 din 30 decembrie 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor voluntar, auxiliara a autoritatii publice.
    Art. 2
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania se organizeaza si functioneaza pe baza statutului propriu, ca singura societate de Cruce Rosie, atat in timp de pace, cat si in timp de razboi, in baza legii si a Conventiilor de la Geneva din 1949 la care Romania este parte.
    (2) Principiile fundamentale, morale si juridice dupa care se desfasoara activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie: umanitate, impartialitate, neutralitate, independenta, voluntariat, unitate si universalitate.
    Art. 3
    (1) Activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor, iar actiunile sale umanitare se desfasoara pe intreg teritoriul tarii.
    (2) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania participa la activitati cu caracter international, organizate in conformitate cu conventiile incheiate in acest domeniu, la care Romania este parte, precum si la alte actiuni internationale cu caracter umanitar.
    Art. 4
    (1) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, adoptata la fondarea acesteia, in data de 4 iulie 1876, este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
    (2) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania reprezinta o cruce, alcatuita din cinci patrate egale, de culoare rosu vermion, asezata pe fond alb si inconjurata de doua cercuri concentrice de aceeasi culoare. In spatiul dintre cele doua cercuri este inscrisa, cu litere majuscule de culoare rosu vermion, pe fond alb, inscriptia: SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE - ROMANIA -
    Art. 5
    (1) Emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in timp de pace, de catre:
    a) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, in timpul manifestarilor sau al campaniilor pentru colecta de fonduri;
    b) terte persoane juridice asociate la actiuni de natura celor prevazute la lit. a);
    c) mijloacele de transport;
    d) posturile de prim-ajutor, daca sunt destinate exclusiv ingrijirii gratuite.
    (2) Autorizatia pentru folosirea acestei embleme in cazurile prevazute la lit. b)-d) se emite de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (3) In timp de conflict armat, emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in exclusivitate, de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 6
    (1) Emblema, ca semn protector, poate fi folosita in timp de pace de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (2) In timp de conflict armat, emblema, ca semn protector, se foloseste de catre:
    a) serviciile sanitare ale fortelor armate;
    b) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, numai pentru personalul propriu si pentru materialele prin care isi da concursul serviciului sanitar oficial, supunandu-se regulamentelor militare;
    c) spitalele civile, recunoscute ca atare de stat si autorizate sa utilizeze emblema in scop de protectie;
    d) alte societati de ajutor voluntar autorizate in acest sens, numai pentru personalul si materialele afectate in exclusivitate serviciilor sanitare, supuse regulamentelor militare.
    (3) Autorizarea folosirii emblemei ca semn protector, in caz de conflict armat, se face de catre Guvernul Romaniei.
    Art. 7
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania functioneaza in spatiile proprii si in cele repartizate in acest sens pana in prezent, precum si in alte spatii locative care se pun la dispozitie de catre consiliile locale, judetene sau al municipiului Bucuresti, dupa caz, in vederea desfasurarii activitatii, si beneficiaza de aceleasi masuri de protectie pe care legea le stabileste in favoarea institutiilor publice.
    Art. 8
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, fiind o institutie de utilitate publica, are, in aceasta calitate, dreptul de a cere concursul tuturor autoritatilor publice, iar acestea au obligatia de a-l acorda.
    Art. 9
    Sediul central al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este in municipiul Bucuresti.

    CAP. 2
    Scopul si principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

    Art. 10
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania actioneaza, in orice imprejurare, in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nici o deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.
    Art. 11
    Principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt:
    a) sa actioneze in caz de conflict armat, iar in timp de pace sa se pregateasca si sa actioneze, ca auxiliara a autoritatilor publice, in toate domeniile prevazute de Conventiile de la Geneva din 1949 si in favoarea tuturor celor aflati in suferinta, atat persoane civile, cat si militare;
    b) sa contribuie la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii;
    c) sa organizeze, la nivel national sau local, dupa caz, servicii de ajutoare de urgenta in favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de cauzele si natura acestora;
    d) sa recruteze, sa instruiasca si sa puna la dispozitie personalul necesar pentru realizarea misiunii sale;
    e) sa promoveze participarea copiilor si a tinerilor la activitatile specifice;
    f) sa autorizeze folosirea emblemei, pe timp de pace, conform legii;
    g) sa organizeze si sa participe la actiuni internationale de ajutorare a victimelor, indiferent de cauzele si de natura dezastrelor;
    h) sa faca cunoscut opiniei publice, in special copiilor si tineretului, actiunile sale, cat si pe cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, precum si Principiile fundamentale ale Crucii Rosii, idealurile pacii, respectului si intelegerii intre toti oamenii si toate popoarele;
    i) sa incheie conventii de colaborare si sa alcatuiasca programe de actiune comune cu alte societati sau asociatii care desfasoara activitati umanitare, cu ministere si alte institutii de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, in vederea realizarii misiunii sale umanitare;
    j) sa participe, pe baza programelor initiate de Ministerul Sanatatii, la recrutarea donatorilor de sange, la combaterea unor epidemii si la alte actiuni.
    Art. 12
    Presa, radioul si televiziunea asigura, in mod gratuit, popularizarea actiunilor umanitare organizate de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

    CAP. 3
    Componenta, organizare si patrimoniu

    Art. 13
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor cetatenilor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, religie, profesiune, apartenenta sociala sau politica.
    (2) Calitatea de membru al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, drepturile si obligatiile corespunzatoare se reglementeaza conform statutului si regulamentului, adoptate de adunarea generala.
    Art. 14
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este organizata pe principiul teritorialitatii, conform statutului si regulamentului propriu.
    Art. 15
    Patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este format din bunuri mobile si imobile, provenind din:
    a) cotizatii;
    b) donatii si legate testamentare;
    c) sponsorizari, contributii in numerar si bunuri din partea oricarei persoane fizice sau juridice, romane sau straine;
    d) venituri din organizarea de manifestari publice, tombole, baluri si alte asemenea actiuni, precum si din activitati productive specifice, compatibile cu obiectivele sale;
    e) editarea si vanzarea de periodice proprii, publicatii si carti privind domeniul sau de activitate.
    Art. 16
    Anual se vor stabili, prin legea bugetului de stat, cheltuieli pentru cotizatia de membru al Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si a contributiei la finantarea Comitetului International al Crucii Rosii, precum si pentru asigurarea realizarii atributiilor Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, prevazute la art. 11 lit. a)-d), e), g) si h).
    Art. 17
    (1) Bunurile mobile si imobile din patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, precum si materialele pe care aceasta le primeste sau le expediaza, in tara sau in strainatate, in vederea realizarii misiunii sale umanitare, sunt scutite de orice fel de impozite sau taxe.
    (2) Actiunile in justitie pentru valorificarea drepturilor sale de orice natura sunt scutite de taxa de timbru.
    Art. 18
    In caz de catastrofe, calamitati naturale, precum si in timp de conflict armat, transportul personalului Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, aflat in misiune, in baza legitimatiei de serviciu, este gratuit pe orice mijloc de transport care apartine regiilor autonome sau societatilor comerciale.
    Art. 19
    Anual, in cursul lunilor mai si septembrie, se organizeaza "Luna Crucii Rosii din Romania".
    Art. 20
    (1) In cursul lunilor mai si septembrie, toate institutiile de cultura si organizatiile sportive vor percepe un tarif suplimentar de 200 de lei, cu ocazia manifestarilor culturale si sportive organizate in aceste luni.
    (2) Perceperea tarifului suplimentar se va face pe baza unui timbru care poarta emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, emis de aceasta si care se aplica pe bilete.
    (3) Sumele realizate din vanzarea timbrelor vor fi depuse in contul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 21
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga: Decretul nr. 561/1973 privind organizarea si functionarea formatiunilor sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie din Republica Socialista Romania; Decretul nr. 281/1981 privind organizarea "Saptamanii Crucii Rosii" din Republica Socialista Romania, precum si alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

            PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                    ADRIAN NASTASE

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                PRESEDINTELE SENATUI
            prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    ANEXA 1

                              EMBLEMA
    SOCIETATII COMERCIALE DE CRUCE ROSIE DIN ROMANIA SE AFLA IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI NR. 303 DIN 30 DECEMBRIE 1995.
SmartCity5

COMENTARII la Legea 139/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 139 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu