E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 139 din 29 decembrie 1995

Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 303 din 30 decembrie 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor voluntar, auxiliara a autoritatii publice.
    Art. 2
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania se organizeaza si functioneaza pe baza statutului propriu, ca singura societate de Cruce Rosie, atat in timp de pace, cat si in timp de razboi, in baza legii si a Conventiilor de la Geneva din 1949 la care Romania este parte.
    (2) Principiile fundamentale, morale si juridice dupa care se desfasoara activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie: umanitate, impartialitate, neutralitate, independenta, voluntariat, unitate si universalitate.
    Art. 3
    (1) Activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor, iar actiunile sale umanitare se desfasoara pe intreg teritoriul tarii.
    (2) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania participa la activitati cu caracter international, organizate in conformitate cu conventiile incheiate in acest domeniu, la care Romania este parte, precum si la alte actiuni internationale cu caracter umanitar.
    Art. 4
    (1) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, adoptata la fondarea acesteia, in data de 4 iulie 1876, este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
    (2) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania reprezinta o cruce, alcatuita din cinci patrate egale, de culoare rosu vermion, asezata pe fond alb si inconjurata de doua cercuri concentrice de aceeasi culoare. In spatiul dintre cele doua cercuri este inscrisa, cu litere majuscule de culoare rosu vermion, pe fond alb, inscriptia: SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE - ROMANIA -
    Art. 5
    (1) Emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in timp de pace, de catre:
    a) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, in timpul manifestarilor sau al campaniilor pentru colecta de fonduri;
    b) terte persoane juridice asociate la actiuni de natura celor prevazute la lit. a);
    c) mijloacele de transport;
    d) posturile de prim-ajutor, daca sunt destinate exclusiv ingrijirii gratuite.
    (2) Autorizatia pentru folosirea acestei embleme in cazurile prevazute la lit. b)-d) se emite de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (3) In timp de conflict armat, emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in exclusivitate, de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 6
    (1) Emblema, ca semn protector, poate fi folosita in timp de pace de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (2) In timp de conflict armat, emblema, ca semn protector, se foloseste de catre:
    a) serviciile sanitare ale fortelor armate;
    b) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, numai pentru personalul propriu si pentru materialele prin care isi da concursul serviciului sanitar oficial, supunandu-se regulamentelor militare;
    c) spitalele civile, recunoscute ca atare de stat si autorizate sa utilizeze emblema in scop de protectie;
    d) alte societati de ajutor voluntar autorizate in acest sens, numai pentru personalul si materialele afectate in exclusivitate serviciilor sanitare, supuse regulamentelor militare.
    (3) Autorizarea folosirii emblemei ca semn protector, in caz de conflict armat, se face de catre Guvernul Romaniei.
    Art. 7
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania functioneaza in spatiile proprii si in cele repartizate in acest sens pana in prezent, precum si in alte spatii locative care se pun la dispozitie de catre consiliile locale, judetene sau al municipiului Bucuresti, dupa caz, in vederea desfasurarii activitatii, si beneficiaza de aceleasi masuri de protectie pe care legea le stabileste in favoarea institutiilor publice.
    Art. 8
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, fiind o institutie de utilitate publica, are, in aceasta calitate, dreptul de a cere concursul tuturor autoritatilor publice, iar acestea au obligatia de a-l acorda.
    Art. 9
    Sediul central al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este in municipiul Bucuresti.

    CAP. 2
    Scopul si principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

    Art. 10
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania actioneaza, in orice imprejurare, in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nici o deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.
    Art. 11
    Principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt:
    a) sa actioneze in caz de conflict armat, iar in timp de pace sa se pregateasca si sa actioneze, ca auxiliara a autoritatilor publice, in toate domeniile prevazute de Conventiile de la Geneva din 1949 si in favoarea tuturor celor aflati in suferinta, atat persoane civile, cat si militare;
    b) sa contribuie la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii;
    c) sa organizeze, la nivel national sau local, dupa caz, servicii de ajutoare de urgenta in favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de cauzele si natura acestora;
    d) sa recruteze, sa instruiasca si sa puna la dispozitie personalul necesar pentru realizarea misiunii sale;
    e) sa promoveze participarea copiilor si a tinerilor la activitatile specifice;
    f) sa autorizeze folosirea emblemei, pe timp de pace, conform legii;
    g) sa organizeze si sa participe la actiuni internationale de ajutorare a victimelor, indiferent de cauzele si de natura dezastrelor;
    h) sa faca cunoscut opiniei publice, in special copiilor si tineretului, actiunile sale, cat si pe cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, precum si Principiile fundamentale ale Crucii Rosii, idealurile pacii, respectului si intelegerii intre toti oamenii si toate popoarele;
    i) sa incheie conventii de colaborare si sa alcatuiasca programe de actiune comune cu alte societati sau asociatii care desfasoara activitati umanitare, cu ministere si alte institutii de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, in vederea realizarii misiunii sale umanitare;
    j) sa participe, pe baza programelor initiate de Ministerul Sanatatii, la recrutarea donatorilor de sange, la combaterea unor epidemii si la alte actiuni.
    Art. 12
    Presa, radioul si televiziunea asigura, in mod gratuit, popularizarea actiunilor umanitare organizate de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

    CAP. 3
    Componenta, organizare si patrimoniu

    Art. 13
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor cetatenilor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, religie, profesiune, apartenenta sociala sau politica.
    (2) Calitatea de membru al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, drepturile si obligatiile corespunzatoare se reglementeaza conform statutului si regulamentului, adoptate de adunarea generala.
    Art. 14
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este organizata pe principiul teritorialitatii, conform statutului si regulamentului propriu.
    Art. 15
    Patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este format din bunuri mobile si imobile, provenind din:
    a) cotizatii;
    b) donatii si legate testamentare;
    c) sponsorizari, contributii in numerar si bunuri din partea oricarei persoane fizice sau juridice, romane sau straine;
    d) venituri din organizarea de manifestari publice, tombole, baluri si alte asemenea actiuni, precum si din activitati productive specifice, compatibile cu obiectivele sale;
    e) editarea si vanzarea de periodice proprii, publicatii si carti privind domeniul sau de activitate.
    Art. 16
    Anual se vor stabili, prin legea bugetului de stat, cheltuieli pentru cotizatia de membru al Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si a contributiei la finantarea Comitetului International al Crucii Rosii, precum si pentru asigurarea realizarii atributiilor Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, prevazute la art. 11 lit. a)-d), e), g) si h).
    Art. 17
    (1) Bunurile mobile si imobile din patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, precum si materialele pe care aceasta le primeste sau le expediaza, in tara sau in strainatate, in vederea realizarii misiunii sale umanitare, sunt scutite de orice fel de impozite sau taxe.
    (2) Actiunile in justitie pentru valorificarea drepturilor sale de orice natura sunt scutite de taxa de timbru.
    Art. 18
    In caz de catastrofe, calamitati naturale, precum si in timp de conflict armat, transportul personalului Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, aflat in misiune, in baza legitimatiei de serviciu, este gratuit pe orice mijloc de transport care apartine regiilor autonome sau societatilor comerciale.
    Art. 19
    Anual, in cursul lunilor mai si septembrie, se organizeaza "Luna Crucii Rosii din Romania".
    Art. 20
    (1) In cursul lunilor mai si septembrie, toate institutiile de cultura si organizatiile sportive vor percepe un tarif suplimentar de 200 de lei, cu ocazia manifestarilor culturale si sportive organizate in aceste luni.
    (2) Perceperea tarifului suplimentar se va face pe baza unui timbru care poarta emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, emis de aceasta si care se aplica pe bilete.
    (3) Sumele realizate din vanzarea timbrelor vor fi depuse in contul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 21
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga: Decretul nr. 561/1973 privind organizarea si functionarea formatiunilor sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie din Republica Socialista Romania; Decretul nr. 281/1981 privind organizarea "Saptamanii Crucii Rosii" din Republica Socialista Romania, precum si alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

            PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                    ADRIAN NASTASE

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                PRESEDINTELE SENATUI
            prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    ANEXA 1

                              EMBLEMA
    SOCIETATII COMERCIALE DE CRUCE ROSIE DIN ROMANIA SE AFLA IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI NR. 303 DIN 30 DECEMBRIE 1995.
SmartCity5

COMENTARII la Legea 139/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 139 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Legea 90 2017
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Rectificare - 2010
    caroline18@champlin.com password : caroline7793h3 kgorczany@windler.info password : kgorczany7237 okuneva.daniela@vonrueden.com password : 27934madisyn gaylord.madisyn@dietrich.org password : lordsky2882 ldickens@hickle.biz password : chickenengland7263 grady.lura@schaefer.com password : gradymiura27 burnice.abernathy@hirthe.org password : burnicenikki11 marcia13@bartoletti.org password : marcianolucky67 dooley.benedict@sauer.com password : dooleychick6599 hpfannerstill@reichel.com password : playboyrich98 all paypal accounts are free with the money above all still active, if you can't log in, the password might have been changed by other visitors, to get the latest paypal hack updates please bookmark this website Tags leaked paypal, leaked paypal 2020, leaked paypal accounts Contact Kelvin Ericksson(blankatmmaster5555@gmail.com) WhatsApp +3197005033695
ANONIM a comentat Hotărârea 1 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Ordin 384 2020
    AVANTAJ FINANCIAR Viața este într-adevăr Grace, sunt Daan Sophia în prezent în California SUA. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea cu privire la modul în care am primit un împrumut de 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o nouă afacere. Totul a început când mi-am pierdut casa și bunurile din cauza schiței bancare pe care am luat-o pentru a compensa unele facturi și unele nevoi personale. Am devenit atât de disperat și am început să caut fonduri cu orice mijloace. Din fericire pentru mine, am auzit un coleg de-al meu vorbind despre această companie, m-am interesat, deși mi-a fost frică să nu fiu înșelat, am fost obligat de situația mea și nu am avut de ales decât să cer sfatul prietenului meu cu privire la această companie și mi s-a numărul de contact, intrarea în contact cu ei m-a făcut să fiu sceptic din cauza experienței mele din trecut cu creditorii online, nu știam prea puțin această companie „Instituții de credit de împrumut. a fost un dar pentru mine și familia mea și întreaga lume a internetului, această companie a fost de mare ajutor pentru mine și unii dintre colegii mei și astăzi sunt un mândru proprietar de afaceri bine organizate, iar responsabilitățile sunt bine gestionate, toate datorită domnului Elijah de la (loancreditinstitutions00@gmail.com) .. Deci, dacă într-adevăr aveți cu adevărat nevoie de un împrumut fie pentru a vă extinde, fie pentru a vă înființa propria afacere sau în orice formă de dificultate financiară, vă sfătuiesc să-i oferiți domnului Ilie de la instituțiile de credit de împrumut posibilitatea de a vă ridica financiar în viața dvs. E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com SAU WhatsApp: +393510483991. Mulțumiri
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    Bună ziua tuturor, vă rog, numele meu este Victoria. doresc repede să folosesc acest mediu pentru a tăia o mărturie despre cum Dumnezeu m-a îndreptat către un împrumutat real care mi-a transformat viața din iarbă în grație, de la săracă la o femeie bogată care se poate lăuda acum cu o viață sănătoasă și bogată fără stres sau dificultăți financiare. După atâtea luni de încercări de a obține un împrumut pe internet, am fost înșelat cu suma de 2.700 de dolari. Am devenit atât de disperată în a obține un împrumut de la un împrumutător legitim, care nu va adăuga la durerile mele, apoi am decis să contactez un prieten a mea care a primit recent un împrumut online, am discutat despre această problemă și, până la concluzia noastră, mi-a spus despre un bărbat numit domnul Elijah, care este CEO al instituțiilor de credit de împrumut. împrumutul a fost aprobat cu ușurință fără stres și s-au făcut toate pregătirile referitoare la transferul împrumutului și în mai puțin de trei (3) zile împrumutul a fost depus în contul meu bancar, am crezut că este o glumă până când am primit un apel de la banca mea că Contul meu a fost creditat cu 70.000,00 dolari. Am devenit atât de fericit că, în cele din urmă, Dumnezeu mi-a răspuns rugăciunile îndreptându-mă către un împrumutător de împrumut adevărat, care a fost capabil să îmi satisfacă dorințele inimii. mulțumiri mari domnului Elijah pentru că mi-a făcut viața rezonabilă, așa că sfătuiesc pe toți cei interesați să primească un împrumut să-l contacteze cu amabilitate prin e-mail (loancreditinstitutions00@gmail.com) sau +393510483991 așa am reușit să-mi obțin împrumutul, așa că am putut să-mi achit facturile. Așadar, mulțumesc, pentru că ați petrecut timp pentru a citi despre povestea mea de succes și mă rog ca Dumnezeu să-și facă voia în viața voastră
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Decretul 118 1994
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor și a garanțiilor necorespunzătoare este întotdeauna o preocupare pentru clienți atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT COMPANY. El a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT COMPANY a fost acreditată de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la o rată a dobânzii de 3%. Am avut privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Emiterea creditului nu ar trebui să împiedice creditul necesar. Serviciile noastre includ: - * Împrumuturi pentru investitori * Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri * Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără verificare de securitate socială și credit, garanție 100%. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vă vom realiza visul. MIDLAND CREDIT COMPANY SPUNE DA când băncile sale spun NU. În cele din urmă, finanțăm companii de credit mici, intermediari, instituții financiare mici, deoarece avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii despre obținerea împrumutului: Vă rugăm să răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME E-mail al companiei: midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei este midlandcreditonline.com Motto: Investiții de generații.
ANONIM a comentat Decizia 263 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1322 2020
    Sunt atât de încântat ... Am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am obținut un împrumut. Am încercat un alt serviciu, dar nu am putut obține niciodată un împrumut din acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente și la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după ce m-am întâlnit cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 de euro, acum afacerea mea merge bine și vreau să știți astăzi acest lucru cu toții, deoarece acestea sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi în toată lumea. Luați legătura cu ei și nu pierdeți timpul cu acei creditori contactați cu amabilitate acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu