E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 139 din 29 decembrie 1995

Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 303 din 30 decembrie 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor voluntar, auxiliara a autoritatii publice.
    Art. 2
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania se organizeaza si functioneaza pe baza statutului propriu, ca singura societate de Cruce Rosie, atat in timp de pace, cat si in timp de razboi, in baza legii si a Conventiilor de la Geneva din 1949 la care Romania este parte.
    (2) Principiile fundamentale, morale si juridice dupa care se desfasoara activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie: umanitate, impartialitate, neutralitate, independenta, voluntariat, unitate si universalitate.
    Art. 3
    (1) Activitatea Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor, iar actiunile sale umanitare se desfasoara pe intreg teritoriul tarii.
    (2) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania participa la activitati cu caracter international, organizate in conformitate cu conventiile incheiate in acest domeniu, la care Romania este parte, precum si la alte actiuni internationale cu caracter umanitar.
    Art. 4
    (1) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, adoptata la fondarea acesteia, in data de 4 iulie 1876, este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
    (2) Emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania reprezinta o cruce, alcatuita din cinci patrate egale, de culoare rosu vermion, asezata pe fond alb si inconjurata de doua cercuri concentrice de aceeasi culoare. In spatiul dintre cele doua cercuri este inscrisa, cu litere majuscule de culoare rosu vermion, pe fond alb, inscriptia: SOCIETATEA NATIONALA DE CRUCE ROSIE - ROMANIA -
    Art. 5
    (1) Emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in timp de pace, de catre:
    a) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, in timpul manifestarilor sau al campaniilor pentru colecta de fonduri;
    b) terte persoane juridice asociate la actiuni de natura celor prevazute la lit. a);
    c) mijloacele de transport;
    d) posturile de prim-ajutor, daca sunt destinate exclusiv ingrijirii gratuite.
    (2) Autorizatia pentru folosirea acestei embleme in cazurile prevazute la lit. b)-d) se emite de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (3) In timp de conflict armat, emblema, ca semn indicativ, se foloseste, in exclusivitate, de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 6
    (1) Emblema, ca semn protector, poate fi folosita in timp de pace de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
    (2) In timp de conflict armat, emblema, ca semn protector, se foloseste de catre:
    a) serviciile sanitare ale fortelor armate;
    b) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, numai pentru personalul propriu si pentru materialele prin care isi da concursul serviciului sanitar oficial, supunandu-se regulamentelor militare;
    c) spitalele civile, recunoscute ca atare de stat si autorizate sa utilizeze emblema in scop de protectie;
    d) alte societati de ajutor voluntar autorizate in acest sens, numai pentru personalul si materialele afectate in exclusivitate serviciilor sanitare, supuse regulamentelor militare.
    (3) Autorizarea folosirii emblemei ca semn protector, in caz de conflict armat, se face de catre Guvernul Romaniei.
    Art. 7
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania functioneaza in spatiile proprii si in cele repartizate in acest sens pana in prezent, precum si in alte spatii locative care se pun la dispozitie de catre consiliile locale, judetene sau al municipiului Bucuresti, dupa caz, in vederea desfasurarii activitatii, si beneficiaza de aceleasi masuri de protectie pe care legea le stabileste in favoarea institutiilor publice.
    Art. 8
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, fiind o institutie de utilitate publica, are, in aceasta calitate, dreptul de a cere concursul tuturor autoritatilor publice, iar acestea au obligatia de a-l acorda.
    Art. 9
    Sediul central al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este in municipiul Bucuresti.

    CAP. 2
    Scopul si principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania

    Art. 10
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania actioneaza, in orice imprejurare, in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nici o deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.
    Art. 11
    Principalele atributii ale Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania sunt:
    a) sa actioneze in caz de conflict armat, iar in timp de pace sa se pregateasca si sa actioneze, ca auxiliara a autoritatilor publice, in toate domeniile prevazute de Conventiile de la Geneva din 1949 si in favoarea tuturor celor aflati in suferinta, atat persoane civile, cat si militare;
    b) sa contribuie la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii;
    c) sa organizeze, la nivel national sau local, dupa caz, servicii de ajutoare de urgenta in favoarea victimelor dezastrelor, indiferent de cauzele si natura acestora;
    d) sa recruteze, sa instruiasca si sa puna la dispozitie personalul necesar pentru realizarea misiunii sale;
    e) sa promoveze participarea copiilor si a tinerilor la activitatile specifice;
    f) sa autorizeze folosirea emblemei, pe timp de pace, conform legii;
    g) sa organizeze si sa participe la actiuni internationale de ajutorare a victimelor, indiferent de cauzele si de natura dezastrelor;
    h) sa faca cunoscut opiniei publice, in special copiilor si tineretului, actiunile sale, cat si pe cele ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, precum si Principiile fundamentale ale Crucii Rosii, idealurile pacii, respectului si intelegerii intre toti oamenii si toate popoarele;
    i) sa incheie conventii de colaborare si sa alcatuiasca programe de actiune comune cu alte societati sau asociatii care desfasoara activitati umanitare, cu ministere si alte institutii de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, in vederea realizarii misiunii sale umanitare;
    j) sa participe, pe baza programelor initiate de Ministerul Sanatatii, la recrutarea donatorilor de sange, la combaterea unor epidemii si la alte actiuni.
    Art. 12
    Presa, radioul si televiziunea asigura, in mod gratuit, popularizarea actiunilor umanitare organizate de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

    CAP. 3
    Componenta, organizare si patrimoniu

    Art. 13
    (1) Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este deschisa tuturor cetatenilor, fara deosebire de nationalitate, rasa, sex, religie, profesiune, apartenenta sociala sau politica.
    (2) Calitatea de membru al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, drepturile si obligatiile corespunzatoare se reglementeaza conform statutului si regulamentului, adoptate de adunarea generala.
    Art. 14
    Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este organizata pe principiul teritorialitatii, conform statutului si regulamentului propriu.
    Art. 15
    Patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania este format din bunuri mobile si imobile, provenind din:
    a) cotizatii;
    b) donatii si legate testamentare;
    c) sponsorizari, contributii in numerar si bunuri din partea oricarei persoane fizice sau juridice, romane sau straine;
    d) venituri din organizarea de manifestari publice, tombole, baluri si alte asemenea actiuni, precum si din activitati productive specifice, compatibile cu obiectivele sale;
    e) editarea si vanzarea de periodice proprii, publicatii si carti privind domeniul sau de activitate.
    Art. 16
    Anual se vor stabili, prin legea bugetului de stat, cheltuieli pentru cotizatia de membru al Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si a contributiei la finantarea Comitetului International al Crucii Rosii, precum si pentru asigurarea realizarii atributiilor Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, prevazute la art. 11 lit. a)-d), e), g) si h).
    Art. 17
    (1) Bunurile mobile si imobile din patrimoniul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, precum si materialele pe care aceasta le primeste sau le expediaza, in tara sau in strainatate, in vederea realizarii misiunii sale umanitare, sunt scutite de orice fel de impozite sau taxe.
    (2) Actiunile in justitie pentru valorificarea drepturilor sale de orice natura sunt scutite de taxa de timbru.
    Art. 18
    In caz de catastrofe, calamitati naturale, precum si in timp de conflict armat, transportul personalului Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, aflat in misiune, in baza legitimatiei de serviciu, este gratuit pe orice mijloc de transport care apartine regiilor autonome sau societatilor comerciale.
    Art. 19
    Anual, in cursul lunilor mai si septembrie, se organizeaza "Luna Crucii Rosii din Romania".
    Art. 20
    (1) In cursul lunilor mai si septembrie, toate institutiile de cultura si organizatiile sportive vor percepe un tarif suplimentar de 200 de lei, cu ocazia manifestarilor culturale si sportive organizate in aceste luni.
    (2) Perceperea tarifului suplimentar se va face pe baza unui timbru care poarta emblema Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, emis de aceasta si care se aplica pe bilete.
    (3) Sumele realizate din vanzarea timbrelor vor fi depuse in contul Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.
    Art. 21
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga: Decretul nr. 561/1973 privind organizarea si functionarea formatiunilor sanitare voluntare ale Societatii de Cruce Rosie din Republica Socialista Romania; Decretul nr. 281/1981 privind organizarea "Saptamanii Crucii Rosii" din Republica Socialista Romania, precum si alte dispozitii contrare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

            PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                    ADRIAN NASTASE

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 20 decembrie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                PRESEDINTELE SENATUI
            prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    ANEXA 1

                              EMBLEMA
    SOCIETATII COMERCIALE DE CRUCE ROSIE DIN ROMANIA SE AFLA IN MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI NR. 303 DIN 30 DECEMBRIE 1995.




SmartCity5

COMENTARII la Legea 139/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 139 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Wealth transformed my financial life, i still find it difficult to believe that i now worth millions of dollars, am from US i have been playing lotto for so long and i have never win any reasonable amount, i was glancing through things online and i came across a testimony of a woman who won a very huge amount of money with the help of Dr Wealth who prayed for her and gave her a winning numbers to play, and surprisingly her name came out among the winners she won 36 million dollars, so i also decided to try my luck i contacted the Dr Wealth and i also asked him for help and he told me what i needed to do which was a very easy task which i did and on the second after he has made prayers for me he gave me some numbers and told me that i should go and play so i went to play the number in the morning and on Tuesday i went to check the result there i got the shock of my life, i saw my name amongst the winners list i won an amount i have never dreamed of, my mouth was open and i didn't know what to say, i just want the worlds to know that there is a great man called Dr Wealth, if you have been playing lotto game and you never won i will advice you to contact Dr Wealth for help and i promise you he will never fail you, here are his contacts, you can email him on Drwealthmag@gmail.com you can also WhatsApp him on +14752913784. GOODLUCK!
ANONIM a comentat Ordin 2540 2021
    vc3cvwrcvwc
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    IS IT POSSIBLE TO ACTUALLY GET BACK FUNDS LOST TO CRYPTOCURRENCY SCAM? ABSOLUTELY, YES. DO YOU NEED TO GET BACK ACCESS TO YOUR CRYPTO WALLET? DO YOU NEED TO RECOVER YOUR BTC FUNDS? THEN YOU MUST CONTACT THE RIGHT AGENCY TO ACHIEVE THIS. CYBERWALLFIRE is a financial regulator, private investigation and funds recovery body that specializes in cases concerning ethical hacking, cryptocurrency, FAKE investment schemes and recovery scam. If you wish to recover your crypto and Bitcoin, Cyberwallfire is the right agency to contact.You can reach them via E-mail: CYBERWALLFIRE(@)TECHIE(.)COM
ANONIM a comentat Declaraţia 0 1992
    BITCOIN RECOVERY IS VERY MUCH REAL, AM A LIVING TESTIMONY!!!! I was actually fooled and scammed over ( $753,000 ) by someone I trusted with my funds through a transaction we did and I feel so disappointed and hurt knowing that someone can steal from you without remorse after trusting them, so I started searching for help legally to recover my stolen funds and latter came across a lot of testimonials about JAMESMCKAYWIZARD, an agent who helps in recovering lost funds, which I can tell has helped so many people who had contacted him regarding such issues and without a questionable doubt their funds was returned back to their wallet in a very short space of time, it took the expert 48hours to help me recover my funds and the best part of it all was that the scammers was actually located and arrested by local authorities in his region which was very relieving. Hope this helps as many people who have lost their hard earned money to scammers out of trust, you can reach him through the link below for help to recover your scammed funds and thank me later. Email Address: jamesmckaywizard@gmail.com Or WhatsApp: +919863293475
ANONIM a comentat Legea 4 2003
    Potřebujete naléhavou půjčku k obnovení vaší firmy? Vaše projekty? Vaše podnikání? Už se nebojte. Poskytujeme půjčky od 20 000 CZK do 50 000 000 CZK s úrokovou sazbou 3 %. Kontaktujte nás pro více informací. E-mail: strnadovahana9@gmail.com nebo WhatsApp +420608136440
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    I am very happy, I am here to share my testimonies with the general public about what this man called Dr Adodo has just done for me , this man has just brought back my lost Ex husband to me with his great spell, i was married to this man called Steven we were together for a long time and we loved our self's but when i was unable to give he a child for 2 years he left me and told me he can't continue anymore then i was now looking for ways to get him back until a friend of mine told me about this man and gave his contact email (dradodojattotemple@yahoo.com) then you won't believe this when i contacted this man on my problems he prepared this spell cast and bring my lost husband back, and after a month i miss my month and go for a test and the result stated am pregnant am happy today am a mother of a baby girl, thank you once again the great Dr Adodo for what you have done for me, if you are out there passing through this same kind of problems you can contact he today on his mail ( dradodojattotemple@yahoo.com) on his Whatspp +18144484537 and he will also help you as well
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 19373 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 61 2021
    Societatea financiară s-a specializat în toate domeniile. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu