E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 276 din 11 mai 1973

pentru reglementarea impunerii unor venituri realizate din Republica Socialista Romania de persoanele fizice si juridice nerezidente

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 70 din 16 mai 1973


SmartCity3


                         EXPUNERE DE MOTIVE
    In conditiile dezvoltarii continue a schimburilor economice, a colaborarii si cooperarii economice si tehnico-stiintifice intre tara noastra si alte tari, o seama de firme straine au fost autorizate sa activeze pe teritoriul Republicii Socialiste Romania, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Alaturatul decret a fost emis in vederea reglementarii impunerii veniturilor realizate de persoanele fizice si juridice nerezidente din activitatea desfasurata in tara noastra.
    Reglementarea adusa prin sus - mentionatul decret priveste veniturile din cesionarea sau exploatarea brevetelor de inventii, a licentelor, a marcilor de fabrica si a altor asemenea drepturi, veniturile din acordarea asistentei tehnice, din transporturi, din dobanzi la creditele comerciale si din comisioanele pentru tranzactii comerciale, veniturile din activitati artistice sau distractive, din controlul marfurilor si onorarii.

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Veniturile realizate din Republica Socialista Romania de orice persoane fizice sau juridice nerezidente, din operatiuni efectuate cu organizatii romane, sunt supuse impozitului, indiferent daca sunt incasate in tara sau in strainatate.
    Se considera persoane nerezidente in Republica Socialista Romania persoanele fizice care locuiesc in strainatate sau se afla in Republica Socialista Romania pe o durata totala mai mica de 120 de zile intr-un an, precum si persoanele juridice care nu au sediul in tara.
    Art. 2
    Impunerea veniturilor realizate din Republica Socialista Romania de persoanele nerezidente se face de catre platitori prin retinerea, la fiecare plata, a urmatoarelor cote de impozit:
    a) 15 la suta, in cazul dobanzilor la creditele comerciale, precum si al comisioanelor la tranzactiile comerciale;
    b) 15 la suta, in cazul veniturilor din:
    - lucrari de asistenta tehnica si scolarizarea personalului;
    - transporturi aeriene si navale. Impozitul se percepe numai de la beneficiarii de venit care au sediul sau domiciliul in statele care impun veniturile similare obtinute din acele state de catre beneficiarii romani;
    - controlul calitativ sau cantitativ al marfurilor;
    - onorarii pentru expertize, consultatii medicale, consultatii stiintifice sau tehnice, precum si din remuneratii pentru orice prestari de servicii;
    c) 20 la suta, in cazul veniturilor din cesionarea sau exploatarea brevetelor de inventie, a licentelor, a marcilor de fabrica si a altor asemenea drepturi;
    d) 25 la suta, in cazul veniturilor din activitati artistice sau distractive, altele decat cele platite cu titlul de salarii sau pentru colaborari.
    In cazul in care persoanele fizice si juridice romane sunt supuse, pentru venituri de natura celor de mai sus, realizate in alte state, la impozit cu cote mai mari decat cele prevazute in prezentul articol, Consiliul de Ministri va putea majora cotele de impozit pana la nivelul celor aplicate de statele respective beneficiarilor romani de venituri.
    Art. 3
    Sumele retinute potrivit art. 2 constituie impozit definitiv si se varsa, pana la 15 ale lunii urmatoare aceleia in care s-a facut plata veniturilor, la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale in raza careia platitorul isi are sediul.
    Art. 4
    Prevederile prezentului decret nu se aplica veniturilor realizate, de catre persoanele nerezidente, din salarii, din lucrari de litere, arta si stiinta si din alte activitati decat cele prevazute la art. 2, precum si veniturilor realizate de societatile mixte romane, de reprezentantele firmelor straine si de persoanele straine rezidente in Republica Socialista Romania, din activitati desfasurate pe teritoriul acesteia.
    Veniturile prevazute la alineatul precedent raman supuse impozitului potrivit normelor legale care reglementeaza impunerea unor asemenea venituri.
    Art. 5
    Prin hotarare a Consiliului de Ministri se pot aproba scutiri si reduceri de impozit pentru unele categorii de venituri sau, de la caz la caz, la propunerea ministerelor interesate.
    Art. 6
    In situatiile in care exista conventii pentru evitarea dublei impuneri sau alte acorduri internationale la care Republica Socialista Romania este parte, se aplica, cu privire la impozitul pe venit, prevederile din acele conventii sau acorduri.
    Art. 7
    Dispozitiile articolelor precedente se intregesc cu prevederile Decretului nr. 153/1954 privitor la impozitul pe veniturile populatiei, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 8
    Prezentul decret intra in vigoare pe data de 1 ianuarie 1974.
    Veniturile care fac obiectul prezentului decret, realizate pana la data de 1 ianuarie 1974, raman supuse dispozitiilor legale referitoare la impozite in vigoare pana la aceasta data.
    Veniturile care fac obiectul prezentului decret, realizate in executarea unor contracte, se impun potrivit reglementarii in vigoare la data incheierii acelor contracte.

                                                  


SmartCity5

COMENTARII la Decretul 276/1973

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 276 din 1973
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I Want To Testify About Dark Web Blank ATM Cards. What'sApp Contact : +393512615163 (The Official Automatic Teller Machine) They Sell Automatic Blank ATM Cards That You Can Use To Withdraw Money At Any ATM Machine Around The World Wide. Order Your Blank ATM Card Now With The Official Automatic Teller Machine. I Saw So Much Testimony On The Internet About How Dark Web Hackers Produce An Automatic Blank ATM Cards And Sell Them To Different People Around The WorldWide. Order Your Blank ATM Card Now. Email Address : carolblankatmcard@gmail.com Hangout Contact : carolblankatmcard@gmail.com What'sApp Contact : +393512615163 I Also Contacted The Dark Web Blank ATM Cards Company. (The Official Automatic Teller Machine) I Also Order An Automatic Blank ATM Card. They Ask For Payment And I Sent $2,800USD To The Dark Web Blank ATM Cards Company Through Bitcoin. They Also Sent Me The Automatic Blank ATM Card. I Have Used It To Get $90,000 USD. I Order The Blank ATM Card That Has The Limit Withdraw Of $20,000 Daily. The Dark Web Is Selling Out An Automatic Blank ATM Cards To Every Interested Buyers All Over The World Wide.
ANONIM a comentat Ordin 1323 2015
    Vreau și eu anexa 13
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Hello Viewers, are you looking for a reliable spell caster to make you win your lottery games? then search no further, contact Dr Graceundo today and all your financial problems will be over, He prayed for me and gave me a game to play and now i am a millionaire. contact him today and change your financial status. You can contact him via his Email drgraceondu12 @ gmail.com or Call him on +17542773146
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
     My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com WhatsApp him on:+18048540813
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    O zi bună Dragi solicitanți de împrumut, aveți nevoie de un credit financiar urgent ***? * Transfer foarte rapid și direct în contul dvs. bancar * Rambursarea începe la opt luni după ce primiți banii în contul dvs. bancar * Rată scăzută a dobânzii de 1% * Rambursare pe termen lung (1-30 ani) Înălțime * Flexibil *** apoi lunar plata *. Cât timp va fi finanțat? După depunerea cererii *** Vă puteți aștepta la un răspuns preliminar în mai puțin de 24 de ore, finanțare în 72-96 de ore de la primirea informațiilor de care au nevoie de la dvs. Dacă sunteți interesat, contactați-ne prin: unisoncreditunion344@gmail.com și completați formularul de cerere de împrumut de mai jos. Formular de cerere de împrumut: Nume complet:................... Țara:................... Stat:.............. Oraș:.............. Sex:................ ......... Număr de telefon:........... Suma împrumutului :........... Venituri lunare:.......... Ocupație:................... .... Perioada de împrumut:...................... . ................ Scopul împrumutului:................................. .... ....... Adresa de e-mail:...................... ................ Ați aplicat înainte?.................... Așteptăm ca formularul dumneavoastră de cerere urgent să fie completat ok. Trimite-ti-ne un e-mail: ( unisoncreditunion344@gmail.com ) Cu stima. Domnul UNISON Nume companie: UNISON CREDIT UNION Adresa de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com Adresă de e-mail: unisoncreditunion344@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    OFERTA URGENT DE CREDIT Creați-vă afacerea și averea dvs. cu noi Grant de împrumut de servicii variind de la 5.000 USD la 10.000.000.000 USD. Oferim acest credit pentru a permite tuturor celor care se află într-o situație financiară dificilă și celor care doresc să-și creeze propria afacere să aibă o viață fericită. Împrumuturile între persoane fizice există așa că nu vă pierdeți timpul. trimiteți-ne un e-mail prin: { unisoncreditunion344@gmail.com } pentru a începe
ANONIM a comentat Decretul 198 2021
    My husband was cheating on me and no longer committed to me and our kids, when i asked him what the problem was he told me he has fell out of love for me and wanted a divorce.i was so heart broken i cried all day and night but he left home, i was looking for something online when i saw an article how the great and powerful dr.ovie have helped so many people in similar situation like mine, his email address was written so i sent him an email telling him about my problem,he told me he shall return back to me within 24hrs, i did everything he asked me to do the next day to my greatest surprise, my husband came back home and was crying and begging for me to forgive and accept him back,now we are happy together if you need his help contact him email:droviespelltemple@gmail.com or whatsapp him via +2349056460552
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Buna ziua Investiția în criptomonede cu doamna Trish Dave mi-a schimbat viața Cuvintele nu pot descrie munca minunată pe care ați făcut-o în contul meu de tranzacționare, sunt încântat că am avut încredere în dvs. și v-am oferit șansa de a ajuta la creșterea mea de 500 USD în 5000 USD în doar o săptămână, doamnă. Trish Dave, familia mea și cu mine, vă suntem veșnic datori pentru stabilitatea financiară pe care ați adus-o acasă, sfătuiesc întregul public să investească cu Trish Dave, contactați prin: Email: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498 Web https://smartbitvest.com/
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu