Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 270 din 14 iulie 1979

privind termenele de plata a retributiilor, alocatiilor de stat pentru copii, altor drepturi banesti cuvenite personalului muncitor, precum si a pensiilor si burselor

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: BULETINUL OFICIAL  NR. 62 din 18 iulie 1979


SmartCity3


    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste Romania decreteaza:

    Art. 1
    Eliberarea numerarului pentru plata retributiilor, alocatiilor de stat pentru copii, altor drepturi banesti cuvenite personalului muncitor incadrat in munca in unitatile socialiste, precum si a pensiilor si burselor, se efectueaza de banci, numai dupa exercitarea controlului bancar, potrivit normelor in vigoare.
    Plata drepturilor prevazute la alineatul precedent se face in cadrul termenelor din prezentul decret, la datele ce se stabilesc de unitatile bancare, impreuna cu organele de conducere ale unitatilor si organizatiilor care efectueaza plata si cu consultarea organelor sindicale din cadrul acestora.
    Art. 2
    Retributiile cuvenite, potrivit legii, personalului muncitor incadrat cu contract de munca din unitatile socialiste se platesc chenzinal dupa cum urmeaza:
    - la chenzina I: 50% din retributiile tarifare;
    - la chenzina a II-a: diferenta din retributiile lunare, indemnizatiile de conducere, sporurile de vechime si celelalte sporuri pentru conditii deosebite de munca.
    Numerarul necesar platii retributiilor se elibereaza de banci intre 16 si 30 ale lunii in curs pentru chenzina I si intre 1 si 15 ale lunii urmatoare pentru chenzina a II-a, cu exceptia cazurilor in care, potrivit legii, sint stabilite alte termene.
    In unitatile de constructii-montaj plata retributiei personalului muncitor se face de doua ori pe luna, numai in zilele de simbata.
    In unitatile agricole de stat si asociatiile economice intercooperatiste plata retributiei personalului zilier se poate face saptaminal.
    Pentru personalul societatilor mixte, constituite prin cooperare cu partenerii straini pe teritoriul Republicii Socialiste Romania, plata retributiilor se poate face lunar sau chenzinal, la cererea societatilor mixte.
    Indemnizatiile cuvenite ucenicilor pentru munca prestata se platesc chenzinal, in conditiile prezentului articol.
    Art. 3
    Se platesc o data pe luna retributiile, indemnizatiile de conducere, sporurile de vechime si celelalte sporuri pentru conditii deosebite de munca, cuvenite, potrivit legii, personalului muncitor, dupa cum urmeaza:
    a) personalului din institutiile de stat care isi desfasoara activitatea pe teritoriul comunelor si este platit din bugetele consiliilor populare comunale, orasenesti, municipale sau judetene, intre 1 si 4 ale lunii, pentru luna expirata;
    b) personalului navigant din transporturile navale, intre 1 si 30 ale lunii, pentru luna expirata;
    c) personalului din institutiile si organizatiile prevazute in anexa*) la prezentul decret, intre 17 si 27 ale lunii, pentru luna in curs;
    d) personalului din unitatile de cult, inclusiv deserventii cultelor religioase, intre 1 si 15 ale lunii, pentru luna expirata.
------------
    *) Anexa se comunica institutiilor interesate.

    Art. 4
    In cooperativele agricole de productie plata retributiilor se face o data pe luna, intre 1 - 8 sau 15 - 25 ale lunii, pentru perioada expirata.
    Retributiile cuvenite personalului muncitor din asociatiile economice intercooperatiste se platesc chenzinal, potrivit prevederilor art. 2.
    Art. 5
    Se pot plati in cursul lunii, pe masura ce devin exigibile, indiferent de data stabilita pentru plata retributiilor, urmatoarele drepturi banesti:
    a) sumele cuvenite din fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii, premiile anuale, premiile pentru realizari deosebite in cursul anului, premiile pentru economii de materiale si forta de munca, precum si alte premii sau recompense prevazute de lege;
    b) sumele cuvenite potrivit legii, reprezentind adaosuri sau restituirea diminuarilor aplicate in perioadele anterioare pentru nerealizarea indicatorilor in functie de care se acorda retributia tarifara, drepturile pentru munca prestata peste programul normal de lucru, precum si alte drepturi ce decurg din executarea contractului de munca;
    c) retributiile platite din fondurile de retribuire planificate pe actiuni si activitati, personalului care nu este incadrat cu caracter permanent;
    d) indemnizatiile pentru concediile de odihna si drepturile de retribuire cuvenite pina la plecarea in concediu. Plata acestora se face cu cel mult 3 zile lucratoare inainte de data plecarii in concediu;
    e) despagubirile si alte drepturi stabilite pe baza de hotariri executorii, pronuntate in litigiile de munca.
    Art. 6
    Drepturile cuvenite personalului muncitor incadrat cu contract de munca, din fondurile de asigurari sociale, reprezentind indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, indemnizatiile pentru concedii de maternitate si pentru ingrijirea copilului bolnav si alte asemenea drepturi cuvenite potrivit legii, se platesc la data stabilita pentru plata retributiilor, chenzinal sau lunar, dupa cum se face plata retributiei.
    Art. 7
    Alocatia de stat pentru copii se plateste lunar, odata cu retributia pentru chenzina a doua sau odata cu retributia lunara, dupa caz.
    Art. 8
    Pensiile de toate categoriile se platesc o data pe luna, intre 15 si 25 ale lunii, pentru luna in curs.
    Art. 9
    Bursele cuvenite elevilor si studentilor se platesc o data pe luna, intre 22 si 30, pentru luna in curs; bursele cuvenite studentilor straini se platesc intre 22 si 30 ale lunii, pentru luna urmatoare.
    Plata burselor si altor drepturi cuvenite elevilor si studentilor in cazul plecarii la practica sau in vacanta se face anticipat, la cererea unitatilor de invatamint.
    Art. 10
    Eliberarea numerarului si plata drepturilor banesti se efectueaza cu anticipatie de o zi atunci cind data stabilita pentru plata acestora coincide cu o zi nelucratoare.
    Banca Nationala a Republicii Socialiste Romania va reesalona eliberarea numerarului si plata drepturilor banesti in cazul a doua sau mai multe zile nelucratoare consecutive, in perioada premergatoare acestor zile.
    De asemenea, Banca Nationala a Republicii Socialiste Romania va reesalona in luna februarie, in mod corespunzator, eliberarea numerarului si plata drepturilor al caror termen este stabilit la 28, 29 si 30.
    Art. 11
    Pentru personalul muncitor din ministere, celelalte organe centrale si locale ale administratiei de stat, precum si din institutiile de stat subordonate acestora, drepturile de retribuire aferente lunii decembrie si premiile anuale se platesc la termenele stabilite, din creditele bugetare ale anului pentru care se face plata. De asemenea, se platesc, din creditele bugetare ale anului pentru care se face plata, drepturile privind alocatia de stat pentru copii cuvenite pentru luna decembrie, pentru personalul muncitor din unitatile socialiste de stat.
    Art. 12
    Prezentul decret intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Buletinul Oficial al Republicii Socialiste Romania.
    Pe data intrarii in vigoare se abroga Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 821/1962 privind termenele de plata a retributiilor, pensiilor, burselor si altor drepturi banesti, astfel cum a fost modificata prin Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 203/1964.

                             NICOLAE CEAUSESCU
                Presedintele Republicii Socialiste RomaniaSmartCity5

COMENTARII la Decretul 270/1979

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 270 din 1979
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 390 2018
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Rectificare 353 2008
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER. BACK I want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: {dromokpo@gmail.com}that he will help me bring my husband back to being a good man. That this great man helped her too. Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and I forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or broken marriage situation and you want your Ex lover, Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife back you reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 114 2021
    Într-un cuvânt, wow!! Nu pot să cred că banii sunt deja în contul meu. Multumesc, multumesc, multumesc! De obicei, ați transformat o sarcină lungă, consumatoare de timp și intimidantă într-o experiență foarte plăcută și simplificată. Nu pot să vă mulțumesc vouă și doamnei Della Taylor pentru suficientă asistentă. Dna Della Taylor Împrumuturi pentru un sistem excelent și pentru un serviciu excelent. Ambele sunt grozave! dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență, îi puteți e-mail la Dellastaylors@yahoo.com WhatsApp pe +1 (209) 251-1529
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    I never use to believe in spell casting until i met Lord Zuma a powerful spell caster who helped me to be a happy person again. i reside in USA. After 4 years of Broken marriage, my husband left me with two kids. I felt like my life was about to end and i almost committed suicide, i was emotionally down for a very long time. Thanks to a Great spell caster called Lord Zuma which i met online on one faithful day when I was browsing through the internet, i came across a lot of testimonies about this particular Great spell caster how he has helped so many people. he has helped people to bring back their Ex lover, some testified that he restores womb, cure cancer and other sickness, and so on. I also came across a testimony, it was about a woman called Sandra, she testified about how his spell made her to be pregnant after so many years of bareness and at the end of her testimony she dropped Lord Zuma's email address. After reading all these, i decided to give it a try and i contacted him and explained my problem to him and he assured me that in less than 48 hours, my husband will call me and beg for forgiveness but i thought it will not work. When he had finished casting the spell, the next day my husband called me and he was begging for forgiveness just as Lord Zuma said. This is not brain washing and after the spell has been cast, i realized that my husband love me like never before and the spell caster opened him up to know how much i love him and how much love we need to share. We are even happier now than before. Lord Zuma is really a gifted man and i will not stop publishing him because he is a wonderful man. If you have a problem and you are looking for a real and a genuine spell caster to solve all your problems contact Lord Zuma now on spiritualherbalisthealing@gmail.com or just visit https://spiritualherbal.blogspot.com and see so many he has helped that are testifying about his good work. He will help you solve all your problems. Once again thank you Lord Zuma for your good deeds. His whatsapp number +1 506 800 1647
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    BEST WAYS TO GET YOUR EX LOVER BACK AND RESTORED YOUR BROKEN MARRIAGE OR RELATIONSHIP FROM SORROW TO HAPPINESS. Help me thank Dromokpo@gmail.com for helping me get my ex husband back to me and my family. This great powerful spiritual man restored my sorrow to happiness. My husband left me some years ago for another woman and they both planned to get married. I am so surprised he just came back to me one cool afternoon on Saturday June, begging and crying for me to take him back and to forgive him for breaking up our marriage home and forsaking me and the children. Dr Omokpo is a true spiritualist savior . He brought my husband back” if you have any worries or you have any problem in your marriages or relationships you can reach him via: dromokpo@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 774 2010
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Ordin 104 2003
    Dear Sir/Madam, Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3% ? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan,student Loan, debt consolidation Loan e.t.c. no matter your credit score. Personal Loans (Secure and Unsecured) Business Loans (Secure and Unsecured) Consolidation Loan and many more. Contact US for more information about Loan offer and we will solve your financial problem. Contact us via email: mbfinance.ltd@gmail.com Phone number: +918099362729 (Call/Whats app) Website: https://www.mbfinanceservice.com Thanks. M B Finance Services
ANONIM a comentat Legea 166 2014
    HOW TO GET YOUR EX LOVER BACK & HOW I GOT MY EX LOVER BACK MY TRUE LIFE STORY HOW I GOT MY EX LOVER BACK.I  want to thank Dr Omokpo for saving my marriage. My husband  treated me badly and left home for almost 3 month this got me sick and confused. Then I told my friend about how my husband has changed towards me. Then he told me to contact: dromokpo@gmail.com that he will help me bring my husband back to being a good man.Then I gave him a try. after 3 days of casting the spell my husband came back home and i forgive him and today we are living in joy and happiness If you are going through any relationship stress or  broken marriage situation  and you want your Ex lover,  Ex boyfriend, Ex girlfriend or Divorced husband or wife you can reach him via: dromokpo@gmail.com 
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 270/1979
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu